Jokić o Lebronu: Samo sam iskoristio 'mismeč'

Nikola Jokić rekao je posle nove odlične partije i pobede nad Klivlend Kavalirsima da nije posebno razmišljao o Lebronu Džejmsu.

Izvor: B92
Podeli
StarSport
StarSport

Joka je ponovo bio blizu tripl-dabl učinka – sa 16 poena (8/10 za dva), deset skokova i sedam asistencija – ali je sve impresionirala igra mlađanog Srbina protiv protiv najboljeg igrača današnjice Lebrona Džejmsa.

"Iskreno – nisam razmišljao posebno o Lebronu i igri protiv njega, već samo o potezu koji treba da izvedem i postignem koš. Nimalo nisam razmišljao o tome da li me Lebron čuva, samo sam želeo da poentiram – to je to. Nemam ja posebne poteze, samo se trudim da 'uzmem' ono što mi se na meču 'otvori'. Imao sam nameru da uđem u reket, u 'mismeč' situaciji protiv njega, i na kraju sam došao do lake pozicije za šut", skroman je Jokić.

Nagetsi su zaigrali veoma dobro od samog starta, da bi već do odlaska na odmor imali dvocifrenu prednost u odnosu na goste iz Ohaja.

"Lebron će ostati upamćen kao jedan od najboljih igrača koji je ikada igrao ovu igru. To je bila kao borba teškaša, a Nikola ga je terao na povlačenje do kraja. Mislim da je publika bila oduševljena i slavila jer je to bio trenutak koji je izdvojio Nikolu. Siguran sam da će on to pokazivati svojim unicima mnogo godina od sad", rekao je Majk Meloun, trener Nagetsa.

Kajri Irving pokušao je da vrati svoj tim u život u samom finišu, ali su Somborac i drugovi bez većih problema odbili i taj nalet i potpuno zasluženo stigli do 34. trijumfa u sezon, pored 37 poraza.

"Smatram da smo na timskom nivou odigrali dobar susret. Mislim da je Džamal vezao tri trojke u nizu, odigrao je zaista dobar meč, a i rezervisti su bili odlični. Imali smo i više od 30 asistencija, nismo im dozvoljavali da nam seku napade, prave lake poene...", rekao je Nikola i istakao da je ovo jedan od dva najveća trijumfa za Nagetse u sezoni:

"Pobedili smo i Golden Stejt Voriorse, nešto ranije, ali je ovo sigurno jedna od dve najbolje, najveće pobede u sezoni. Ipak, ona je samo to. Pobeda. Možda smo nekoga iznenadili ili smo ih sve iznenadili, ali takvi smo mi – iznenađujemo ljude", zaključio je reprezentativac naše zemlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 26 sledeca idi na stranu