Batler u poslednjoj sekundi, Vizardsi lako

Košarkaši Čikaga i Vašingtona ostvarili su pobede u NBA ligi pred Ol-star vikend u Nju Orleansu.

ĐNIzvor: B92 SAD
Podeli
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images
Photo by Jonathan Daniel/Getty Images

Bulsi su savladali Boston rezultatom 104:103 penalima Džimija Batlera u poslednjoj sekundi, dok je Vašington lagano trijumfovao protiv Indijane – 111:98.

Batler je oba puta bio siguran sa linije za slobodna bacanja 0,9 sekundi pre kraja, pošto ga je smart faulirao prilikom šuta.

Momak koji će biti starter u ekipi Istoka na predstojećem Ol-staru bio je najefikasniji u svojoj ekipi sa 29 poena i 7 asistencija, a najbolje ga je pratio Bobi Portis sa 19.

Sa druge strane, Seltiksima nije pomogao fenomenalni Ajzea Tomas – imao je isti učinak kao Batler (29p, 7as) i oborio rekord franšize, postavši prvi košarkaš koji je na 41 uzastopnoj utakmici ubacio 20 i više poena. Keli Olinik je dodao 17 poena, šest više od Rozira.

Boston je i dalje drugi na Istoku iza Klivlenda sa 37 pobeda i 20 poraza, dok je Čikago na sedmoj poziciji sa skorom 28-29.

U drugoj utakmici večeri Indijana nije imala šanse protiv Vašingtona koji je ostvario četvrti uzastopni trijumf, nanevši Pejsersima šesti vezani trijumf. Ponovo je Džon Vol došao do dabl-dabla, devetog u nizu, sa 20 poena i 12 asistencija , dok je najefikasniji bio Oto Porter sa pet poena više.

Markif Moris dodao je 21 poena, a Bredli Bil se zaustavio na 19.

U poraženom timu Pol Džordž i Majls Tarner su postigli po 17 poena, Al Džeferson i Rodni Staki su dodali po 12 poena, dok je Glen Robinson Treći imao 10 poena.

Vašington je treći na Istoku sa 34 pobede i 21 porazom, dok je Indijana tri pozicije ispod sa skorom 29-28.

Istočna konferencija

Photo: Screenshot (nba.com)
Photo: Screenshot (nba.com)

.

Zapadna konferencija

Photo: Screenshot (nba.com)
Photo: Screenshot (nba.com)

.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 23 sledeca idi na stranu