Džejms i Kari stoje za vreme intoniranja himne

Lebron Džejms i Stefen Kari stajaće tokom intoniranja himne, iako su rekli da podržavaju protest Kolina Kapernika zbog odnosa SAD prema crnom stanovništvu.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Getty Images
Getty Images

Pravila NBA nalažu da mora da se stoji tokom intoniranja himne, ali je uprava lige uputila pismo igračima u kome traži njihovu pomoć da zajednički reše ovo pitanje.

Kapernikov protest podržali su i drugi NFL igrači, koji sada ne stoje tokom intoniranja himne, ali Džejms nije mešu njima.

"Stajanje za himnu je nešto što ću raditi. To ne znači da ne poštujem ili se ne slažem sa onim što Kapernik radi. Imate pravo da iskažete svoje mišljenje i da ga branite, a on to radi na najmirniji način koji sam ikad video", rekao je Džejms, a preneli američki mediji.

Kari je rekao da poštuje Kapernikove postupke.

"Poštujem svačiji glas, svačiju platformu izražavanja. Kapernik je napravio hrabar korak da nastavi naše razgovore", rekao je on.

Međurasni odnosi u SAD postaju sve napetiji, a serija policijskih ubistava crnih gradjana i potonja ubistva iz osvete izazvali su proteste širom zemlje.

Džejms je otac troje dece i sada je rekao da se plaši za njihovu bezbednost, posle snimaka pucanja i ubijanja.

"Moj sin ima 12 godina i kad vidim ove snimke koji se samo pojavljuju, uplašim se. On će za četiri godine moći sam da vozi i da ide van kuće. Ako me pozove i kaže mi da ga je zaustavila policija, nisam toliko siguran da će stvari ići dobro i da će se vratiti kući", rekao je Džejms.

NBA liga počinje 25. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 11 sledeca idi na stranu