Neumorni Reptorsi – Lauri i Derozan za 2-2!

Toronto Reptorsi izjednačili su u u finalu istočne konferencije na 2-2, pošto su i u drugom susreta pred svojim navijačima pobedili Klivlend Kavalirse – 105:99.

Izvor: B92
Podeli
Beta/AP
Beta/AP

Domaćine je do trijumfa predvodio duo Kajl Lauri-Demar Derozan – ubacivši kombinovano 67 poena.

Reptorsi su ponovo odigrali sjajno u prvih 24 minuta u 'Air Canada Centru', na veliki odmor otišli su sa 20 poena prednosti, ali su gosti uspeli da se vrate i učine finiš izuzetno uzbudljivim.

Međutim, Kavsi su već početkom poslednje deonice prišli na svega poen zaostatka, ali su potom Lauri i Derozan ubacili 17 poena, od preostalih 20 svog tima, za potvrdu pobede kojom su se potpuno vratili u borbu za finale.

Naredni duel igra se u Ohaju u noći između srede i četvrtka, serija će se do kraja igrati u formatu 1-1-1, a u veliko finale će tim koji prvi stigne do četiri pobede.

"Ljudi su već računali da smo ispali, a mi volimo takve izazove", rekao je Derozan, a na njegovu izjavu nadovezao se Lauri, "Moramo da nastavimo, moramo da uzvratimo svaki put kada nam zadaju udarac. Ako to učine tri puta, mi moramo četvrti".

Beta/AP
Beta/AP

Lauri je pored 35 poena (10/13 za dva, 4/7 za tri) zabeležio i po pet skokova i asistencija, kao i tri ukradene lopte, dok je Derozan uz tri poena manje (14/22 za dva, 0/1 za tri) dodao i po tri uhvaćene lopte i uspešna dodavanja.

Dvocifren kod pobednika bio je još Demare Kerol sa 11 poena, Patrik Peterson dodao je devet, Kori Džozef osam, dok je Bizmark Bijombo upisao 14 skokova i pet poena.

"Sada se vraćamo kući, gde ćemo odigrati dosta bolje – siguran sam. Odigrali smo još jedno očajno prvo poluvreme, pa serija u samom finišu nije bila dovoljna", kratak je bio Lebron Džejms.

Upravo je 'Kralj' bio najefikasniji u timu Tajrona Lua sa 29 poena (10/13 za dva, 1/3 za tri), devet skokva i šest asistencija, ali je pravu podršku imao samo u Kajriju Irvingu – koji se zaustavio na 26 poena (8/14 za dva, 3/8 za tri), dodavši tome i šest asistencija, odnosno tri uhvaćene lopte.

Podbacio je Kevin Lav sa veoma lošim procentima šuta, ubacivši samo deset poena (2/7 za dva, 2/7 za tri), uz sedam skokova. Očajne procente imao je i Džej Ar Smit sa devet poena (3/12 iz igre), dok je Ričard Džeferson ubacio jedan manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 24 sledeca idi na stranu