Nikola Jokić – srpski Mark Gasol

Mladi krilni centar Denvera Nikola Jokić igra sve bolje kako sezona odmiče, a to ne promiče nikome u SAD.

SOIzvor: B92
Podeli
Getty Images
Getty Images

Niz je nastavio i u meču sa Njujorkom, pošto je upisao 13 poena (4-9 iz igre, 4-4 penali) i 6 skokova, a na terenu bi sigurno proveo i više od 18 minuta da nije rano ušao u problem sa prekršajima.

Na poslednjih deset utakmica sedam puta je Jokić bio ’dvocifren’, a i u mečevima u kojima nije bio, to je nadoknadio u drugim statističkim kategorijama – protiv Jute je imao 8 poena, 6 skokova i 4 asistencije, a protiv Bostona 3 poena, 7 skokova i 4 asistencije.

Nedavno je odigrao i fantastično protiv Toronta sa 27 poena, 14 skokova i 4 asistencije, ustalio se u startnoj petorci Nagetsa i jedan je od igrača oko kojih će se graditi budući tim.

“Mnogo me podseća na Marka Gasola, plejmejker je na poziciji centra – dobar je u ’give-n-go’ igri, stvara sebi prostor, nalazi druge... Mislim da će biti igrač Ol-star kalibra“, kaže Jokićev saigrač Emanunel Mudijej.

I trener Majk Maloun pre nekoliko dana izjavio je da ne bi trejdovao Nikolu ni za koga, a nagrada za dobre partije stigla je u vidu poziva da bude deo Ol-star vikenda.

“Nije ni trebalo da igra ove godine, trebalo je samo da dođe u SAD i navikne se na NBA, a sada je odjednom startet. Veština koju poseduje, šut, dodavanje, osećaj, inteligencija, sve to neverovatno je za momka od 20 godina“, naglašava Maloun.

Osim na terenu, Jokić je saigrače osvojio i van njega, pa je tako usred intervjua koji je davao saigrač Džamir Nelson prišao i počeo da mu masira ručni zglob.

“Navikli smo na to do sada, on je takav, opušta sve oko sebe“, prokomentarisao je Nelson.

“Dobro imitira igrače, sjajan je ruki“, nadovezao se Darel Artur, a potom i Mudijej: “Kada nekome pevamo pesmu za srećan rođendan, on prilično ludo pleše, zabavan je“.

Jokić sada prosečno beleži 9,7 poena, 6 skokova i 1,9 asistenciju, a nedavno je u intervjuu za B92 govorio o svemu što NBA nosi, kao i o mnogim drugim stvarima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Stef Kari.

Najbolji košarkaš današnjice Stef Kari postavio je novi neverovatan rekord u trijumfu Golden Stejt Voriorsa nad Oklahoma Siti Tanderom sa 121:118.

NBA nedelja 28.02. 10:03 Komentara: 132
prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu