Jokić "rasturio" Reptorse – 27p, 14sk

Nikola Jokić odigrao je protekle noći najbolji meč u NBA ligi postigavši 27 poena uz 14 skokova.

AKIzvor: B92 SAD
Podeli
foto: Beta/AP
foto: Beta/AP

Jokić je praktično sam "nosio" Denver do pobede nad Torontom 112:93, okončavši seriju Reptorsa od 11 uzastopnih pobeda.

"Imao je sjajnu utakmicu, srećan sam zbog njega. Rekao sam mu da će mu sada izazov biti da ovako igra svaki meč", rekao je Jokićev saigrač Danilo Galinari.

Majk Meloun: Ne bih ga menjao ni za koga na svetu

"Kakva igra! Kad god pomislim da je dostigao maksimum svoje ruki sezone, on pronađe način da me impresionira. Možemo pričati i o drugim talentovanim mladićima u ligi, ali ne bih ga menjao ni za koga na svetu. On je poseban madić i poseban talenat. A biće sve bolji kako postaje snažniji", rekao je trener Nagetsa.

Reptorsi su se dobro spremili za najboljeg strelca Nagetsa, Italijan je zaustavljen na 13 poena, ali nisu imali rešenje za rukija iz Srbije.

Jokić je postigao prvih 11 poena na utakmic i već u prvom poluvremenu bio blizu "dabl-dabla" sa 15 poena i 7 skokova. Rezervisano je počeo drugo, da bi sa šest uzastopnih poena krajem trećeg perioda odveo Denver na 73:60.

Ovo je Jokiću bio sedmi "dabl-dabl" u ruki sezoni, četvrti na poslednjih pet mečeva. Pogodio je 12 od 18 šuteva iz igre (1/3 za tri), a imao je i 4 asistencije i blokadu, uz tek dve izgubljene lopte za 30 minuta na parketu.

"Kada sam došao ovde nisam očekivao da ću da igran. Sada imam trenerovo poverenje", rekao je Jokić.

Vili Barton je postigao 20, a Rendi Foj doda 16 poena za Nagetse. Reptorse je predvodio Demar Derozan sa 24, dok je drugi "Ol-star" ovog tima Kajl Lovri ubacio samo 9 (1/6 slobodna).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Stef Kari.

Najbolji košarkaš današnjice Stef Kari postavio je novi neverovatan rekord u trijumfu Golden Stejt Voriorsa nad Oklahoma Siti Tanderom sa 121:118.

NBA nedelja 28.02. 10:03 Komentara: 132
prethodna strana 1 / 25 sledeca idi na stranu