Niksi upropastili LeBronu povratak

Navijači Klivlend Kavalirsa napokon su dočekali prvi zvanični meč povratnika LeBrona Džejmsa, ali su Njujork Niksi uspeli da šokiraju sve u Ohaju – (95:90).

Izvor: B92
Podeli

Dvostruki prvak NBA lige i najbolji igrač današnjice LBJ vratio se u rodni Klivlend posle četiri sezone, ali nije odigrao kako ume, pogodivši samo pet šuteva.

Osim poraza Kavalirsa, noć za nama obeležila je i povreda Rasela Vestbruka, koji je u porazu Oklahoma Siti Tandera na gostovanju Los Anđeles Klipersiima (93:90) slomio desnu šaku.

To je novi veliki problem za Tandere, jer su već lišeni pomoći prve zvezde tima i prošlogodišnjeg MVP lige Kevina Durenta.

Protekle noći odigrana su još tri meča, Vašington Vizardsi upisali su prvi trijumf u sezoni, pošto su slavili na Floridi protiv Orlando Medžika (105:98), a domaćima ponovo nije pomogla nova sjajna partija Nikole Vučevića – koji je ostvario drugi uzastopni dabl-dabl (23 poena, 12 skokova).

Do prve pobede stigli su i Minesota Timbervulsi, koji su, uz 17 poena Nikole Pekovića uspeli da savladaju Detroit Pistonse (97:91), dok su Dalas Meveriksi bili ubedljivi protiv Juta Džeza (120:102).

Iako se očekivalo da Kavalirsi nemaju previše problema protiv ekipa kao što su Niksi u novoj sezoni, evidentno je da ekipa Dejvida Blata još uvek nije uigrana i na potrebnom nivou. LeBron se posle četiri godine vratio kući, ali je atipično loša partija 'Kralja', evidento emotivno opterećenog, koštala Blata poraza na debiju.

Džejms se zaustavio na 18 poena, uz pet skokova i četiri asistencije, ali je pogodio samo 5 od 15 šuteva iz igre. Takođe, LeBron je izgubio čak osam lopti, a ni pasovi mu nisu bili onoliko ubitačni kao inače. Najefikasniji u domaćem timu bio je Kajri Irving sa 22 poena i sedam asistencija, a dobar je bio i novajlija Kevin Lav, koji je na debiju ostvario dabl-dabl (19 poena, 14 skokova). Anderson Varežao i Dion Vejters dodali su po deset.

Meč je u korist gostiju iz Njujorka prelomio Karmelo Entoni, koji je duel okončao sa 25 ubačenih poena, a ključne poene postigao je upravo preko Džejmsa 25 sekundi pre kraja za vođstvo od 92:87. Entonija su ispratili Iman Šampert i Džejson Smit sa po 12 poena, dok je Džej Ar Smit ubacio 11.

Oklahoma Siti Tanderi doživeli su i drugi poraz na startu nove sezone, ali je daleko veći problem za ekipu Skota Bruksa je lom desne šake Rasela Vestbruka. Kada se na to doda sigurno odsustvo Kevina Durenta do kraja novembra, jasno je da su Tanderi u velikom problemu.

Klipersi nisu odigrali spektakularno, šutirali su malo ispod proseka, ali su na kraju ipak uspeli da upišu laganu pobedu. Najbolji u timu iz 'Grada anđela' bio je Blejk Grifin sa 23 poena i sedam skokova, uključujući i prelomna bacanja pet sekundi pre kraja meča. 'Grifindora' je odlično ispratio Kris Pol, ubacivši pola koša manje, uz sedam uspešnih dodavanja, dok je Džamal Kraford sa klupe dodao 16.

S druge strane, u poraženom timu najefikasniji je bio Peri Džouns sa 32 poena i sedam skokova, Serž Ibaka imao je 17, a Sebastijan Telfer 11 poena i sedam uhvaćenih lopti.

Timbervulvsi su se uspešno oporavili posle slabijeg izdanja na premijer, i rutinskom igrom upisali prvi trijumf u sezoni, nanevši Detroit Pistonsima i drugi poraz.

Domaću ekipu je do slavlja predvodio tandem Tadejus Jang-Nikola Peković. Crnogorac je ubacio 17 poena i uhvatio 10 lopti, dok je Jang dodao koš više, uz pet skokova. Prvi pik sa drafta Endru Vigins imao je učinak od osam poena i četiri skoka, Riki Rubio ubacio je 11 uz osam uspešnih dodavanja, a Kevin Martin 12.

U poraženom timu najbolji su bili rezervisti. Keron Batler ubacio je sa klupe 24 poena, Di Džej Agustin 20, dok su Endru Dramond i Kentavijus Kaldvel-Poup dodali po 11.

NBA liga:

Orlando – Vašington 98:105
Klivlend – Njujork 90:95
Minesota
– Detroit 97:91
Dalas – Juta 120:102
L.A. Klipers – Oklahoma 93:90

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 15 sledeca idi na stranu