Verdasko izbacio nervoznog Nadala!

Španski teniser Fernando Verdasko plasirao se u osminu finala Mastersa u Majamiju pošto je savladao zemljaka Rafaela Nadala sa 6:4, 2:6, 6:3.

JT SO, ĐN Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. @ Drzavni posao:

    Ako je Nole toliko konstantan kako pises, kako to da ima duplo manje Grand Slam titula od ovog, kako ga nazivate "prosecnog tenisera" Rafe sa samo 10 Roland Garrosa? Novak je svega 11 mjeseci mladji od Rafe. Zar u toj svojoj "konstantnosti" nije mofao da ubode malo vise grand Slamova ili bar jedan R?.

    Koja zalost citajuci Novakove navijace. Ispada da je 10 Roland Garrosa "prosek", a dva finala Roland Garrosa "konstatnost, najveca u istoriji". Vi ste profesori objektivne analize:).

    Da li ste smijesni ili zalosni presudite sami?
    (Sasha, 30. mart 2015 13:23)

    # Link komentara

  2. Ne bih da stajem Rafi na muku, žao mi je jer vidim da se muči veliki igrač, ali podsetiću vas na prošlo proleće na šljaci: Monte Carlo je uzeo Wawrinka (Rafa ispao u 1/4 od Dimitrova ili ?), onda je išla Barselona, opet Rafina tvrđava, sa najsporijom šljakom na planeti, tamo ga izbacio Almagro (po prvi put), zatim Madrid u kome ga je u finalu imao u džepu Nišikori (set, brejk prednosti i momentum) a onda je morao da preda zbog leđa; Rim- u 3 seta dobija ga Novak. Hoću da kažem da je jedini turnir na šljaci koji je odigrao zaista dobro i osvojio RG- on već od prošle godine nije dominantan ni na svojoj podlozi. Biće interesantno proleće na šljaci.
    (m, 30. mart 2015 12:05)

    # Link komentara

  3. Cudan mec,kao onaj Noletov u 2 kolu,samo obrnute uloge...
    Nadal je u prvom setu,bukvalno licio na nekog fjucers igraca..
    Zahvaljujuci nestabilnom,i psihicki i fizicki Verdasku,provukao se kroz drugi,i onda kraj...Da je imao umesto Verdaska,Mareja ili takvog nekog,da ne kazemo Noleta,bio bi osramocen na terenu koliko je gresio.
    Ne volim ga,smeta mi ono njegovo "patolosko" redjanje flasica,preskakanje linija,cupkanje sortsa iz b..lje(niko da mu kaze da je to,u najmanju ruku nepristojno),pa cupkanje nosa,usiju,dresa itd..ali generalno za tenis ne valja-odlazi,to je ocigledno,jedan veliki majstor...
    Stvarno sam zeleo to finale sa Noletom,ali ce to,izgleda dugo biti samo san..
    Lepo su mu doktori,to ste citali,pre 3 godine govorili da na zapinje u svakom mecu kao sivonja,da se cuva,da ce imati strasnih problema sa kolenima,evo sada vidimo i sa ledjima,ali ne,on ne odustaje...
    Zelja za trofejima je kod njega jaca od onog nabitnijeg za svakog sportistu-Slusaj svoje telo!
    (dr, 30. mart 2015 11:48)

    # Link komentara

  4. Dragan, 30. mart 2015 09:18)

    Ma kakvi psihicki slomljen sta lupas,sa Nadalom se desava to da je njegov najbolji deo karijere prosao,nicija karijera ne traje zauvek pa ni Nadalova.
    A i imao je onu operaciju kolena,zato vise nije onaj stari.Kad se vratio na teren posle te povrede,kad je odigrao prvi mec nakon povratka na teren,delovao je fizicki dosta slabije nego pre.Ali rituali koji idu uz Nadala su ostali isti.Bratovce on vec ima 29 godina.
    (Berezutsky, 30. mart 2015 11:47)

    # Link komentara

  5. (Melenci, 30. mart 2015 10:47)

    Prvo kazes,nije se oznojio,a posle kazes igrao je odlicno.Ajde odluci se.
    Moze on da se znoji koliko hoce,i da igra odlicno koliko hoce,ali nije to vise onaj Rafa koji je dominirao world turom pre jedno 4-5 godina,kad mu niko nista nije mogao,cak ni Djokovic.Njegovo vreme je proslo,a i kolena su mu da kazem skratila karijeru.
    (Ljubinko Pantic, 30. mart 2015 11:45)

    # Link komentara

  6. ne znam da li ste vi primetili da se Rafa nije toliko znojio,kako je nekada bukvalo curila znoj i bio sav mokar.Drugo po meni on uopste nije igrao lose cak je igrao odlicno.Bila je prisutna nervoza,ali ona nije presudila mec nego sjajni Verdasko.Nije sportski sada gledati opet u Rafu,a Verdaska stavljati u drugi plan.I Verdasko je bio nervozan i poklanjao Nadalu poene i to kada je najmanje potrebno.Verdasko je zasluzeno slavio i ja mu cestitam.Nema poklona od Rafe i profi tenisera,to mora dobro da se odradi,najbolje sto moze pa da se nada pobedi.Nadal je uvek Nadal i uvek pretnja bio nervozan ili ne.
    (Melenci, 30. mart 2015 10:47)

    # Link komentara

  7. Obojica su odigrali uzas partiju, i cudom ne mogu da se nacudim kako je Nadal ovo izgubio. Ko zna kada ce on zaista biti spreman kao nekada.
    (Tja, 30. mart 2015 10:00)

    # Link komentara

  8. Još da Đoković ispadne i može se proglasiti kraj tenisa.
     (Vladimir, 30. mart 2015 09:42)

    # Link komentara

  9. Koliko se prostora daje ovom dekadentnom "sportu" ? Do juce se pisalo o tenisu gde je rubrika za konjicki sport i ukrstene reci , danas glavna najava na Nacionalnom dnevniku !?
    (parkinson, 30. mart 2015 09:41)

    # Link komentara

  10. Eto zasto je Novak najbolji, zato sto je konstantan vec 10 godina.
     (Drzavni posao, 30. mart 2015 09:30)

    # Link komentara

  11. Nadalu pola meca prodje u namestanju flasica, sorca, zaobilazenju linija, namestanjem kose, carapa... Stvarno preteruje.
    (djole, 30. mart 2015 09:29)

    # Link komentara

  12. Sa Nadalom se nešto dešava, tenis nije zaboravio da igra. Mislim da je psihički slomljen, neki pruvatni problem a to na njega mnogo loše utiče: stimo se samo 2009, kad se njgovi roditelji razveli - nakon jedinog osvojenog AO, dan kada je RF plakao, ispao je na RG jedini put, propustio Wimbledon za USO se ne sečćam. Zato je tu godinu iskoristio RF pa osvojio svoj jedini RG i potom W, a tada Nole nije bio ovo što je danas. Dalje, ne zamlaćujte se, kakav Federer, čovek je u godinama pa Nole ima priliku da osvoji od preostala tri dva slema možda i sva tr osim ako samog sebe ne pobedi. Kad nema Nadala nema ko u tome da ga spreči. RG i USO gotovo sigurno osvaja, verovatno i W. Jedino ako se Nadal ne vrati u šta ne verujem. Doduše, slično je počeo i 2010, pa osvoji tri slema te godine. Nadal jeste prošao zenit - 2008. i 2010. bio je neverovatan, a kad su ga svi otpisali 2013. osvojio je3 dva slema. Hoću da kažem da ga ja ne bih otpisao. On ove god puni 29, ali naredne dve godine mislim da će osvojiti dva možda i tri slema. Novak jeste vladar nekoliko godina, ali podstimo da tri godine nije pobedio Nadala na gs - tri finala je izgubio i jedno polufinale. Zato je za tenis dobro da se Nadal vrati, mada je i sada jedan od dvojice najvećih - takvi kao on ne odustaju lako, on nije rekao svoju oposlednju reč. Na ove što lupaju i omaložavaju niko ne obrća pažnju
    (Dragan, 30. mart 2015 09:18)

    # Link komentara

  13. Nema više dopinga!
     (Srbija, 30. mart 2015 09:10)

    # Link komentara

  14. ja nisam navijac nadala, ali ne razumem ovolike kritike. covek jednostavno jos nije usao u formu. imao je veoma dug prekid, vezane povrede, a neki sad ocekuju da se odmah vrati na sam vrh. cak je neko dao netacan ppdatak da se posle prve povrede vratio i imao sjajnih 6 meseci?! pa da je tako, uzeo bi neku vaznu titulu? lako je nama da kritikujemo, ali da je u pitanju nas brat, prijatelj i sl, brzo bi smo nasli opravdanje. navijam za nase sporriste, ali sampion i borac, kao sto je nadal, zasluzuje samo postovanje, ne i ovakvu vrstu kritike..
    (veljko, 30. mart 2015 09:10)

    # Link komentara

  15. idemo sad nole ... iskuluraj miami, prepusti to nekom trebace ti poeni sl god ... spremanje za sezonu sljake da se spanac patosira na svim pripremnim turnirima za RG i na samom RG ...
     (gruna, 30. mart 2015 09:02)

    # Link komentara

  16. REALNO BAS MI ZAO RAFE ,INACE SAM NOLETOV FAN.
     (Kiza, 30. mart 2015 08:37)

    # Link komentara

  17. mislim da je rafa počeo da gubi jer je počeo da ćelavi...
     (sumnjičav, 30. mart 2015 08:11)

    # Link komentara

  18. Nadal na optuženičkoj klupi, šta kaže odbrana?
     (Swedenonline, 30. mart 2015 08:11)

    # Link komentara

  19. kako stvari stoje, nece se Nadal ove godine naigrati meceva sa Novakom i Federerom...
    (Deki, 30. mart 2015 02:21)

    Pa... ako padne na deseto, petnaesto mesto, igrace u osmini vec sa Noletom ili Fedom.
    (John Terry, 30. mart 2015 08:00)

    # Link komentara

  20. bio jednom jedan lav,strašan lav!
     (VUK, 30. mart 2015 07:55)

    # Link komentara

  21. Ovaj komentar dobio je brdo pozitivnih glasova juce, verovatno zbog prvog dela komentara. Ovo da ce igrati sa Nadalom na kraju je ludo, znao sam:

    Treba motivacija da se dobiju autsajderi. Svaka čast Novaku kako je uvek pronalazi. Čak mislim da je produžio meč da bi igrao sa levorukim igračem što više pošto će verovatno sa Nadalom za titulu.
    (Arsenal, 29. mart 2015 04:09)
    Preporučujem (+489)
    Ne preporučujem (-38)
    (ajde, 30. mart 2015 07:51)

    # Link komentara

  22. Baš lepa vest.
    (100%, 30. mart 2015 06:58)

    # Link komentara

  23. da nije noleta, ne biste ni znali sta je tenis, a sad kao znate da su fed i nadal najbolji svih vremena. SUT bre
     (roki, 30. mart 2015 06:41)

    # Link komentara

  24. Pisem ja odavno, Djokovicu u pripremi za sljaku fokusiraj se na FEDERERA!!!
    Nadal je gotov, to se vidi iz aviona. Ove godine finale RG igrace Novak i Federer.
    Rodzer je odavno shvatio da je Nadal gotov, zato i propusta Majami a prijavio je dodatni turnir na sljaci.
    Ove godine on se opet fokusira na RG, Novak mora za njega da se sprema jer Nadal nece ni doci do finala ili polufinala.
    Postoje 2 opcije, da ispadne na samom pocetku RG od nekog anonimusa kako bi uskratio Novaku ili RF zadovoljstvo da ga po prvi put pobede na RG ili ce Nadal pre RG objaviti da je povredjen i da nece ucestvovati.
    Ogroman je ego devetostrukog sampiona da bi dozvolio da ga Novak, RF ili bilo ko iz vrha pobede na RG, kada vec on nije onaj stari.
    Glavni pokazatelj je sto i na sporoj podlozi u Majamiju i IV Nadal gubi duge razmene, koje su mu tokom cele karijere bile prednost. A u kratkim poenima on ionako nikada nije imao sanse protiv najboljih.
    (-, 30. mart 2015 06:20)

    # Link komentara

  25. U ovoj sezoni Rafa gubi i ispada sa turnira. Kako je moguce da je prošle sezone posle neigranja 7 meseci po povratku na teren sve živo pobedjivao a sada gubi? Da li je ovo što Rafa igra njegov realan kvalitet a sve ono ranijih godina prevara? Koj bre Verdasko.. i izgubio je od takvog igraca. Nesto se desava...
    (Qqq, 30. mart 2015 06:19)

    # Link komentara

  26. Prvo, taj Verdasko nije teniser od juče.
    Zadnji meč protiv Nadala takođe je dobio. Drugo, jasno je svima da Nadal ni ovu sezonu nije počeo u dobroj formi, plus kiks sa treninga i moguća teža povreda koju rizikuje na betonu.
    Uostalom, Nadal je šljaker oduvek i bio. Zadnjih pet godina zbog Novaka je i on igrao bolje nego što inače ume.
    Sam Nadal, kao i Federer je sto puta govorio da Novak izvlači najbolje iz njega, i da mu je motiv da se bori sa njim.
    Ali on je šljaker! 80% GS titula su sa RG.
    Još jedna stvar je jako bitna u karijeri Nadala. On je počeo žestoko da igra poker. Možete se smejati ali pratim po stranim forumima, po poker sajtovima i td, Nadal se baš primio na profesionalni poker.
    Postoji i pitanje osnivanja porodice. On je stariji od Novaka godinu dana. Ali, sve ove oscilacije, mogućnosti i sumnje ipak ne važe za Nadala. Da li ste zaboravili kambek 2013-te? Čak je skinuo Novaka sa trona. Znači, on ume da padne, ali ume i da eksplodira kao niko i da zaigra tri puta bolje.
    Ali činjenica jeste da se sa njim nešto događa. Mislima nije u meču, nema čak ni snage kao pre, kondicije, i samopuzdanja.
    Nadam se da će ove sezone No1e da osvoji RG!
    (Vaše ime, 30. mart 2015 05:17)

    # Link komentara

  27. Najjaca konkurencija u istoriji!!! Laku noc!
     (Jumko, 30. mart 2015 04:25)

    # Link komentara

  28. Grafika koja pokazuje dubinu Rafinog forhenda u prvom, pa u drugom setu sve govori. Steta sto nemamo isto prilozeno i za treci set. Cim je u drugom setu krenuo da vraca dublje u polju, bilo je 6:2. Rafa igra sa mnogo oscilacija, to je posledica manjka samopouzdanja. A kada je tako, pasivan je i povlaci se daleko nazad jer nema poverenja u udarce.
    (Mairon, 30. mart 2015 04:18)

    # Link komentara

  29. Како тумачити ове учестале поразе Надала? Мени личи на то да ће сезона шљаке бити другачија него ранијих година, већ због тога што постаје јасно да ће Рафа све теже освајати поене ван омиљене подлоге. Што даље значи и да ће Шпанац имати посебно велик притисак да у Монтекарлу, Мадриду, Риму и Паризу побеђује, а лане, кад беше у бољој форми но што је сада, није баш блистао. Са оваквом игром и без ренкинга у првих четири, могао би чак да врло брзо оконча каријеру. Он, напросто, није играч попут Федерера и Ђоковића; Рафа се ненормално много ослањао у каријери на свој победнички менталитет, тачније, на лузерску психу противника. Све ће мање бити којекаквих Берлока што ће губити од Надала предност од 6:1 у тај-брејку, а без тог страха противника и њихове помирености с поразом већ након свог првог "Вамос", Шпанац ће тешко побеђивати. Јер, мораће да осваја поене сам, а то му оваквом неће бити лако. Гледао сам данас поново мало меч Сафин-Федерер са АО 2005: сјајан тенис, али тенис без дугих размена. Вердаско као да је из тог времена, не удари лоптицу више од 4-5 пута у поену. Такви "нападачи", ако им не прође ових неколико удараца против издржљивог Надала једном, двапут, трипут, почињу да греше све чешће, да поклањају сломљени поене, гемове, сетове. Рафу су последњих година добијали само они "ударачи" који још нису стигли да стекну комплексе од њега, међутим, чини се да ће све њих Надал убудуће много теже ломити. Федерер може само да жали што не игра против оваквог Рафе.
    (Иван, 30. mart 2015 03:44)

    # Link komentara

  30. Rafa je očajno igrao ovaj meč, Verdasko je bio odlučniji i bolji, ali mora se reći da je skoro svaka druga Rafina lopta na riternu padala u Verdaskovo servis polje, kod riterna Rafa više nema dubinu i to će svaki top 50 igrač da kazni. Pored toga, tajming na forhendu bio mu je užasan i kao da nije uspevao da dobro zahvati loptu. Sa tako lošim riternom i greškama iz forhenda, nije ni važno koja je podloga, ovakav bi i na šljaci izgubio. Mislim da je u pitanju samopouzdanje, bilo je očigledno kod duple greške na brejk lopti i riterna koji su završavali u dnu mreže. Kako god bilo, ne stoje stvari dobro po Rafu trenutno.
    (Mairon, 30. mart 2015 03:42)

    # Link komentara

  31. jedan od mojih omiljenih tenisera, odlican, ali ima veliki problem u glavi da bi bio u prvih 5 i da se tu zadrzi. Ne propustim priliku da ga pogedam uzivo za vrijeme US Open. A i moja zena ga gotivi, pitam se zasto :)
    (nucky thompson, 30. mart 2015 03:23)

    # Link komentara

  32. Baš se Nadalu ne_da...Od onog Tokija još 2011. nikako da se sretne sa Marijem...nekako se uvek potrefi da ispadne(u) pre SF kad su istoj polovini žreba...
    (MirsadK, 30. mart 2015 03:15)

    # Link komentara

  33. (Djapato, 30. mart 2015 02:30)
    mene zaista fascinira kada ljudi kazu da je nadalova karijera skracena zbog toga sto se previse trosi.
    za samprasa to niko ne bi rekao, a rafina karijera traje duze od njegove, duze u samom vrhu.
    ispred rafe su po duzini karijere u vrhu tenisa samo lendl, federer i konors, s tim da je sa lendlom manje vise izjednacen
    deluje kao da ce novak duze trajati od rafe, ali nisam siguran da ce ga nadmasiti samo zbog toga
     (Bojan, 30. mart 2015 02:56)

    # Link komentara

  34. Nema vise nista od njega Nole suvereno vlada dok se ne pojavi nov klinac da ga smeni (verovatno Kirgios)ali nista zato da bude tu gde jeste još samo i godinu dana uci ce u istoriju kao najbolji igrač svih vremena u novijoj istoriji pa vi vidite hoce li ova nesrecna Srbija vise ikada imati takvo blago kao Nole pa neće !!!!!Ovaj se ispuvao i fizicki i psihički jer ko zna na čemu je igrao kad je u svoje vreme skakao pa 5 sati istim tempom !!!
     (Paklena pomorandza, 30. mart 2015 02:44)

    # Link komentara

  35. Ume Verdasko da iznenadi kad se napali. Ali Nadal nema sansi ikad vise da vidi to prvo mesto. Neko iskoristi svoje trlo i bude uspesan na kratko, a neko se obuzsa i ne upinje i potraje dugo, ali postojno.
    (Djapato, 30. mart 2015 02:30)

    # Link komentara

  36. Koliko lose izgleda Nadal kao da je iz kvalifikacija dosao. Koliko je samo losa konkurencija, jedini Djokovic i Federer igraju ostali nista.
    (Strucnjak, 29. mart 2015 23:57)

    Ala ste dosadni sa konkurencijom sta je za vas uopšte jaka konkurencija kažeš Nadal loš a ipak je izgubio pa da je konkurencija loša onda bi loš Rafa prošao danas i tako loš dolazio do finala i ovde i u indian wellsu stručnjače veliki pretpostavljam da će za tebe konkurencija biti jaka kada Novaka Nadala i Federera ne bude bilo jednog dana i kada niko ne bude odskakao kvalitetom i tako u gomili igrača koji svako može od svakog da izgubi to će ti biti konkurencija i bolje malo sutra.
     (Nebojša, 30. mart 2015 02:21)

    # Link komentara

  37. kako stvari stoje, nece se Nadal ove godine naigrati meceva sa Novakom i Federerom...
    (Deki, 30. mart 2015 02:21)

    # Link komentara

  38. Bolje da je ostao drugi na listi sve do RG. I ovako raspao kakav je, on će sigurno podići formu narednih nedelja kako ide sezona šljake i nekome će na narednim turnirima predstavljati "kosku" u polufinalu ili čak i ranije ako padne još. Nekome, pa i Novaku, kako se zalomi.
     (Dušan, 30. mart 2015 02:16)

    # Link komentara

  39. nema doupa - nema tenisa
    (sporex, 30. mart 2015 02:03)

    # Link komentara

  40. Za Nadala izgleda nema nade vise da ce se vratiti na ono sto je nekad bio.Mozda to bude zadnji pokusaj za come back na sljaci ali ono sto prikazuje ove godine nimalo ne lici na onog Rafu starog.Inace Verdasko je zasluzeno pobedio.
    (Covek u prolazu, 30. mart 2015 01:54)

    # Link komentara

  41. Nadal nije vise onaj Nadal sto je nekada bio.Steta sto su ga poremetila kolena.
    (Ljubinko Pantic, 30. mart 2015 01:50)

    # Link komentara

  42. "Nesto nam je Laki danas nervozan..."
    (Tenis bez carobnog napitka, 30. mart 2015 01:40)

    # Link komentara

  43. Ovoga pegla ko stigne !
    Daj vratite mu doping, u kom ste fazonu?!
    (Beobrad, 30. mart 2015 01:38)

    # Link komentara

  44. Verdasko u jednom gemu napravi tri duple greške i osvoji taj gem, to govori koliko je Nadal očajan! Ono nije bio tenis, jedva je čekao da se završi meč, Verdasko je dobar teniser pa je iskoristio priliku, iako je i on bio blago rečeno raspad sistema u pojedinim trenucima.
    (Boban, 30. mart 2015 01:38)

    # Link komentara

  45. Odgledao sam drugi i treci set i Nadal uopste nije bio nervozan. Zapravo, ako je neko bio nervozan onda je to bio Verdsako u drugom setu. Inace, pobedio je bolji igrac i bas mi je drago zbog toga. Da li ste primetili da je Tabasko igrao sa Noletovim reketima i da je publika bila za njega? Mislim da ce on da udje u finale sa ove polovine zreba, jer je cini mi se bolji od Marija.
    (VanilaKrokodil, 30. mart 2015 01:34)

    # Link komentara

  46. Drago mi je zbog Verdaska. Ima igru ali zna da posustane u odlucujucim trenutcima ali sva sreca za njega pa se to danas nije desilo. A nema ni strica koji mu redovno suflira kako da igra i kako da servira.
    (gg, 30. mart 2015 01:31)

    # Link komentara

  47. Kad god Nadal ispdane vi jedva čekate naslov sa znakom uzvika. Biće pravde pa i Nole da ispadne
     (Changed, 30. mart 2015 01:24)

    # Link komentara

  48. Nadal kada je pauzirao 6 meseci zbog povrede kolena (bez ikakvog objašnjenja sta je falilo tom kolenu!), vratio se na teren i skoro 6 meseci je igrao u vrhunskoj formi.
    Sada, kada se vratio posle operacije slepog creva (zna se da je operisan)i pauze od mesec dana, ne može da se sastavi sam sa sobom.
    Mnogo nelogičnosti. Samo kažem.
     (Stop cenzuri komentara!!!, 30. mart 2015 01:22)

    # Link komentara

  49. Nadal je nakon US opena 2013 načisto propao s igrom. Mislilo se da je to kratkotrajna kriza, ali to se sad više mora priznat.
    Inače ovaj turnir je užasan za gledanje. Podloga je toliko glupa da udarci kod igrača i servisi ne znače skoro ništa. Pobjedjuje onaj teniser koji duže uspije da prebacuje lopticu.
    (Oskar, 30. mart 2015 01:21)

    # Link komentara

  50. Rafa pogodjen nije ni umro ni pao, samo je morao skoknut u Majami ,nastavit ce na Garosu tamo gdje je stao, izronit ce doping za one sto ga voleeee.Davno sam ti rodjen Nole sa sljake nisam mako,a vidio sam svijeta puno doslo mi je kao da bi plako, Svaki teniser na mene skoci , padoh u Indan Welsu ko da me neko smako,prvo Raonic na mene skoci a sad Verdasko brat se na mene namjeriooo, ja pogodjen nisam ni umro ni pao ,samo je nestalo doping boba,nabavit ce Ujko Toni izronit ce Rafa na podlozi svojoj.
    (hohoho-finale Novak-???, 30. mart 2015 01:21)

    # Link komentara

  51. @"Verdasko izbacio nervoznog Nadala"

    A kako nije bio nervozan u drugom setu koji je onako glatko dobio!?

    Meni sad zao Verdaska. Mozda nece smeti kuci u Spaniju, jer, eto, pobedio im je neprikosnovenog Rafu:)

    PS Gledao sam mec na spanskoj TV. Komentatori su otvoreno navijali za Rafu kao da Verdasko nije njihov. To toliko... samo da se zna da nismo samo mi u Srbiji "zaludjeni" nasim idolom.
    (Nekad i prvi, a sad ni u trece kolo, 30. mart 2015 01:20)

    # Link komentara

  52. Ee greotica
    A hahahahahaaahahahahaaaha
     (Bozidar, 30. mart 2015 01:19)

    # Link komentara

  53. Mislim da je krajnje vreme da Nadal unese neku promenu u stručni štab,ovako više ne ide...Toni nema ideju,brod tone.Treba da bude agresivniji,da više ide na vinere.Njegova defanziva neće više donositi rezultate kao prethodnih sezona jer tridesete stižu,gubi na brzini i snazi plus je tu i sklonost povredama.Teško da će bolje proći i na šljaci,nije favorit na RG.
     (Dovla, 30. mart 2015 01:19)

    # Link komentara

  54. @jovan
    odavno verdasco nije teniser koji moze da dobije vrhunske igrace, bez obzira da li im je dan ili ne. istog ovog verdaska bi pre samo godinu ipo nadal lagano dobio, a pre 5 godina bi bilo apsolutno ciscenje.
    nadal je u katastrofalnoj formi. jedini razlog zasto ima titulu ove sezone je taj sto je ograo na slabom turniru u argentini. sa trenutnom formom nije ni za top10. sad sledi sezona sljake i videcemo da li ce to iole bolje da izgleda. rekao bih da je ovo poslednja rafina sezona, narpcito ako pukne na rg-u
     (Bojan, 30. mart 2015 01:17)

    # Link komentara

  55. Ja ne mogu da vjerujem sta se desava sa Nadalom...Mislio sam da ce njegova kriza trajati kratko i da ce se vratiti na pravi put,ali Nadal je u ozbiljnom padu,i djeluje mi kao da ce se tesko vratiti u strau formu.
    (simke, 30. mart 2015 01:15)

    # Link komentara

  56. Nadal je "prso" nacisto, podgojio se, sav je k'o kockica. Stigao racun za ranu "eksploziju". Kad njega nervozni Verdasko izbaci sa turnira....
    (sasa jokic, 30. mart 2015 01:15)

    # Link komentara

  57. ADIS RAFA!
    (NOLKICA, 30. mart 2015 01:14)

    # Link komentara

  58. Porazi od Berera, Rosola, Darsisa, su teski i neshvatljivi. Ali, ovo sto je od Spanaca poceo da gubi, e to je vec znak za uzbunu. Sve u svemu, sramotno izdanje Nadala. Verdasku cestitke sto je ovo uspeo da iskoristi, treba i to znati.
    (Mikii, 30. mart 2015 01:13)

    # Link komentara

  59. ma jel to onaj Verdasko kome je Federer uzeo 20 poena zaredom?!
    e moj Rafa, nikad više partija iz '08, '10 i '13..
    Naravno da mi k'o svakom 'ko voli tenis nije mi baš drago, al' jednostavno bi greh bio da takav igrač stigne umetnika Federera..
    (i to ti je tenis, 30. mart 2015 01:13)

    # Link komentara

  60. Nikakvo iznenađenje,Nadala i Marija može dobiti svako
     (Dragan, 30. mart 2015 01:13)

    # Link komentara

  61. nema se sta vise gedati kvalitetno od tenisa na turu. veliki u pobedi,jos veci u porazu. nadala i federera mozes pobediti jedino kada nesto nije sa njima u redu. legedno,uvek uz tebe.
    (ona, 30. mart 2015 01:11)

    # Link komentara

  62. ASTALA VISTA RAFA!
    (NOLKICA, 30. mart 2015 01:09)

    # Link komentara

  63. Jadno je gledati ovakvog Nadala... Ali, sta da se radi, ko ne plati na mostu, plati na cupriji.
     (ferdinand, 30. mart 2015 01:08)

    # Link komentara

  64. Ove godine ako ne osvoji Roland Djokovic,nece ga osvojiti nikad!
     (Stefan, 30. mart 2015 01:08)

    # Link komentara

  65. Nadal ide na sljaku, voli sljaku i tamo dobro igra... A nikako da docekamo da ne osvoji RG :-)
     (Nikola, 30. mart 2015 00:58)

    # Link komentara

  66. BRAVO VERDASKO!
    (NOLKICA, 30. mart 2015 00:58)

    # Link komentara

  67. Dzabe. Gubi u trecem i pitanje je da li ce imati snage da jos jednom preokrene. Sve manje nade da cemo ponovo videti one lude meceve izmedju Novaka i njega. Ali kad vec nismo do aprila, sto se mene tice moze i sljaka da se preskoci.
     (v, 30. mart 2015 00:58)

    # Link komentara

  68. Vratio i čekirao kartu za Španiju.
    (hawkeye, 30. mart 2015 00:55)

    # Link komentara

  69. Rafi je opala igra u trećem gejmu drugog seta kad nije primetio da mu je znojnica pala preko očiju pa šalje sve forhende u publiku.
     (aleksi, 30. mart 2015 00:49)

    # Link komentara

  70. Ajmo verdasko pa da ana vidi sta je izgubila!
     (aleksi, 30. mart 2015 00:45)

    # Link komentara

  71. Nadal sve igra na forhend Verdasku, da li je on normalan? -.-
     (Strucnjak, 30. mart 2015 00:32)

    # Link komentara

  72. Koliko mogu da vidim Nadal nema ni jedan fizički problem služe ga svi udarci ali puno greši mislim da je problem nedostatak samopouzdanja otuda dosta neiskorišćenih brejk i set lopti danas i protiv Raonica.
     (Nebojša, 30. mart 2015 00:30)

    # Link komentara

  73. Jos malo pa cete uvesti rubriku "Nadal gubi,izgubio"...
    (sloba, 30. mart 2015 00:18)

    # Link komentara

  74. Mujo reklo bi se da imas nekih vecih problema psihickih. Prvo ko ti garantuje da ce jedan od ove dvojice da prodje dalje, drugo ko ti garantuje da ga ceka Novak a trece nije tenis samo ko ce da pobedi na turniru a cetvrto nijanse su u pitanju izmedju njih i nije Novak toliko nadmocan to su gluposti. I ne moraju obojica da igraju dovoljan bi bio jedan Roger ako mu je dan i tu Novak nista ne moze.
     (Roger that, 30. mart 2015 00:13)

    # Link komentara

  75. nadal igra ocajno, ono sto dobije dobije na silu. steta da izgubi, ako ne zbog sebe onda zbog publike koja vristi na svaki njegov osvojen poen, sto mozda nije u redu prema verdasku ali... nadam se da ce uskoro poceti da igra kao ranije, ove pobede nakon operacije su ocajne. i samo da dodam, i dalje mislim da je najbolji igrac, iako postujem federera.
    (adem, 30. mart 2015 00:04)

    # Link komentara

  76. Koliko lose izgleda Nadal kao da je iz kvalifikacija dosao. Koliko je samo losa konkurencija, jedini Djokovic i Federer igraju ostali nista.
     (Strucnjak, 29. mart 2015 23:57)

    # Link komentara

  77. Davno je Nadal bio drugi... :)
     (ivan, 29. mart 2015 23:56)

    # Link komentara

  78. Muci se Nadal sam sa sobom. Verdasko je vrhunski igrac i ako bilo ko iz top5 nije na 100% on to lako iskoristi. Voleo bih Nadal da se provuce nekako jer sam siguran da ce podici formu u narednim mecevima. Dosadan je tenis ovako, cak se i Nole smorio.
     (Jovan, 29. mart 2015 23:54)

    # Link komentara

  79. Drugi teniser sveta uopšte ne igra na ovom turniru gospodo!
    (Opet glupost, 29. mart 2015 23:53)

    # Link komentara

  80. Potpuno nevazno ko ce da pobedi. Opeglace ih Nole. I da izadju zajedno protiv njega ne vredi im.
    (mujo, 29. mart 2015 23:45)

    # Link komentara