Koga će Đorđević voditi na Evrobasket?

Nešto više od pet meseci ostalo je do početka Evropskog prvenstva u košarci (5-20. septembra) na kojem će Srbija pokušati da izbori plasman na Olimpijske igre prvi put od Atine 2004. godine.

Letos su nas ’Orlovi’ oduševili osvajanjem srebrne medalje na Svetskom prvenstvu u Španiji, a tim Aleksandra Đorđevića čeka novi težak izazov s obzirom na to da će većina reprezentacija doći u vrlo jakom sastavu. Srbija se nalazi u grupi B sa Španijom, Turskom, Islandom, Italijom i Nemačkom.

Do početka priprema svašta još može da se dogodi, ali vreme je za preliminarni pogled na sezone naših momaka – prvo ’madridskih 12’, a zatim i ostalih kandidata za nacionalni tim.

Saša Ozmo
Pošaljite komentar
  1. Pa zar vi mislite da ce pored zivih Miska Raznatovica i Nebojise Covica ekipu sastavljati Sale... BOZE SVASTA!!!
    (gasol, 25. maj 2015 19:26)

    # Link komentara

  2. Teodosic, Markovic, Bogdanovic, Jankovic (Panatenaikos), Bjelica, Velickovic, Kalinic, Lucic, Macvan, Erceg, Marjanovic, Raduljica. Prve zamene Nedovic, Savanovic, Milutinov, Mitrovic.
     (Miki Tmm, 25. maj 2015 17:51)

    # Link komentara

  3. Nikola Jankovic iz Sarloa, kao clan idealne petorke svetskog prvenstva za mlade bi trebao da bude pozvan na pripreme. Momak sa 205cm kao od brega odvaljen! Nije slucajno sa Vasom Micicem i Saricem tamo biran.
    (Pukovik Bukovski, 25. maj 2015 16:17)

    # Link komentara

  4. @Goran,Keselj igra ABA i domacu ligu u Mega leksu.... Sve ti je onda jasno zasto ne igra
     (markog, 25. maj 2015 15:32)

    # Link komentara

  5. Ozmo, zaboravio si Jelovca, nadam se slucajno......
     (nyk, 25. maj 2015 15:06)

    # Link komentara

  6. Da uzmemo neku suludu ideju da je Kaminski srbin. Sumnjam da će Đorđević zvati nekog zbog koga će morati na treninzima da pričaju na engleskom.
    Usput Kaminskom je deda sa majčine strane rođen u Jugoslaviji. Srbin je koliko je Tesla crnogorac. A ni mama ni on nemaju srpsko državljanstvo. Otac mu ima poljsko.
    (Garbage collector, 25. maj 2015 15:04)

    # Link komentara

  7. Ma nema sanse da ce Erceg da igra. Izmislice on nesto. Stevan Jelovac, on nam treba.
    (Milan Kosanovic, 25. maj 2015 14:29)

    # Link komentara

  8. Ako ne bude povreda, siguran sastav je:

    Teo, Markovic, Bogdan, Nedovic
    Kalinic, Sin Dragan
    Bjelica, Erceg
    Radulja, Kuzmic, Bobi, Milutinov

    Ende
     (Baba Zivana, 25. maj 2015 14:00)

    # Link komentara

  9. Kaminsky nije srbin ljudi. Kapiram da nekom ludom idejom može da igra za Poljsku, jer mu je deda sa tatine strane poljak, deda sa mamine strane se rodio negde u SFRJ ali je navodno po nacionalnosti bio srbin.
    Da bi mogao da igra za Srbiju mora da ima njeno državljanstvo, a kapiram da bi ga davno uzeo da je hteo. Tačnije, mora mama prvo da mu uzme državljanstvo, pa tek on.
    (Garbage collector, 25. maj 2015 13:42)

    # Link komentara

  10. Odvno jedan selektor nije bio na " slatkim mukama".
    (nex, 25. maj 2015 13:13)

    # Link komentara

  11. evo igraci koji bi trebalo da idu na evropsko:

    1. Teo, ( Markovic ili Jovic)
    2. Bogdanovic, Nedovic, Dangubic
    3. Kalinic,( Simonovic ili Lucic)
    4. Bjelica, Mitrovic i ( mozda Erceg)
    5. Marjanovic, Jokic, i jos jedan( Kuzmic ili neko drugi)
    (miki, 25. maj 2015 12:17)

    # Link komentara

  12. Stimac,Katic,Lazic,Dangubic mislim malo ozbiljnosti.Mozda kad Nebojsa bude selektor.
    (Sale, 25. maj 2015 12:16)

    # Link komentara

  13. stvarno je sramota stavljati lazića i dangubića u bilo kakav kontekst reprezentacije. dovoljno je što smo na SP gledali jednog birčevića...
    (dzhoni, 25. maj 2015 11:35)

    # Link komentara

  14. kad imate Teodosica sve je puno lakse.Razigrace i prosjecnog igraca.Mislim ds nikad jacu ekipu niste imali nego sto ce te sad.Vi,Francuska i Spanija za zlato.Mislim da je Francuska blsgi favorit jer je domacin i sad ce igrat Parker koji je cudo.Naravno Crna Gora ce navijati za vas.Srecno
     (ogicg, 25. maj 2015 11:31)

    # Link komentara

  15. DO MEDALJE !
    Sale je taj koji najbolje zna i prati igrace u domacim prvenstvima,ali preporucujem da se paznja posveti i nesto slabijim manje produktivnim ligama jer i tamo ima igraca sposobnih za siri spisak ! jedan od takvih Nenad Simic-Nesa Plana,iskusna cetvorka..Zajecarsko-paracinska skola kosarke ! Skok,brzina,jaka odbrana,sut sa distance..rkscs.com 2. srpska liga zapad !!!
    (zoran, 16. april 2015 15:24)

    # Link komentara

  16. sve vrhunski igraci!!!!
    (revolucija, 10. april 2015 09:24)

    # Link komentara

  17. Sve u svemu jos ce Sale da ima i slatke muke na nekim pozicijama,samo da nas jednom u poslednjih 10 ,mozda i vise godina zaobidju povrede.Bez obzira sto se Krle oprostio i sto mozda i imamo,barem je to moje misljenje, dobre i kvalitetne centre,voleo bih da se ipak oprosti na predstojecem EP,a mislim da bi Sale mogao da ga ipak nagovori da igra,plus sto ce biti mnogo rastereceniji nego sto je bio na SP.Bobi ,Krle, Raduljica i koga god jos da izabere Sale-opasna centarska linija.
    (HP, 6. april 2015 14:36)

    # Link komentara

  18. paz owog,zakucawa sa dwe ruke ia ledja...
    msm to sam i ja radio pa me nisu zwali ni u reprezentaciju druge jugoslowenske lige
    (box, 5. april 2015 09:07)

    # Link komentara

  19. Verovatno najteži i najslađi momenat odabira 12 za Evrobasket će biti baš ove godine. Shodno uspehu od prošle godine i pozitivnom naboju koji je košarka vratila kod celokupne javnosti, slutim da će ove godine svi igrači želeti da se nađu na spisku putnika za Berlin. E sad, da li će za sve koje mi planiramo biti mesta, to će Sale da presudi. Verujem da oseća veliku zahvalnost i poštovanje prema svakom pojedincu sa kojim je radio prošle godine i postigao veliki uspeh. Ipak, uz već najavljen oproštaj velikog kapitena, kome se do poda klanjam i zahvaljujem što je bio uz plavi i crveni dres u "vreme i nevreme", nikada nije odustao, zdrav ili povređen, smatram da ove godine skoro sigurno neće biti mesta za Birčevića i Simonovića. Sve ostale koje ste naveli bih voleo da vidim na širem spisku uz dodatak igrača koji JE PO STATISTICI 3. IGRAČ NAJJAČE EVROPSKE LIGE, STEVANA JELOVCA, nenametljivog momka sjajnog osećaja za igru, vrlo preciznog šuta, koji ove godine predvodi solidnu ekipu Saragose, vrlo verovatno učesnika play - off -a španske lige. Iskreno verujem da, ukoliko selektor prati igre malog Radičevića, nije mogao da zaobiđe partije karijere Jelovca, koji je već u Rytas - u nagoveštavao u kakvog igrača sazreva.Ukoliko se dogodi da Erceg ponovo otkaže, a Savan ne bude odgovarao zbog "krštenice" i fizikalija, Jelovac je pun pogodak za backup Bjelici. Kako ja to vidim... Teo, Jović, Marković, Nedović, Bogdan, Kalinić, Lučić, Bjeli, Erceg, Jelovac, Bobi, Radulja! OVAJ TIM IMA SVE!
    (johnnys15, 31. mart 2015 16:52)

    # Link komentara

  20. mislim da koje god izabere igrače ima punu podršku 99% nacije.Onaj 1% ionako nije bitan i spada u grupu koja ni u čemu nije zadovoljna :)
    (neupućen, 30. mart 2015 11:54)

    # Link komentara

  21. Da sam selektor, izabrao bi sledeci tim.

    Marjanovic - Kuzmic - Raduljica
    Bjelica - Erceg
    Kalinic - Simonovic
    Bogdanovic - Nedovic
    Teodosic - Jovic - Radicevic

    _ Francis Kaminsky - Selektor je svoje rekao. Meni jedino smeta sto savez ima dvostruki arsin po pitanju naturalizovane igrace kad su muska ili zenska reprezentacija u pitanju. Inace, Frenki je preporucen KSS jos u decembru 2009, nije kaparisan jer nije imao drzavljanstvo Srbije niti znanje srpskog jezika, a u to vreme nije bio niko i nista u sa prosecnim prosekom od desetak poena po utakmici u srednjoj skolski, mada je potencijal bio vidljiv iz aviona obzirom na kasni i vrtoglav rast (20 cm za nekoliko meseci) i tehnika spoljnog igraca. Decko je nastupao na kosarkaskim turnirima Srpskog Narodnog Saveza od 2004 do 2009, kao i njegov otac pre njega. Frankova baba sa oceve strane je poreklom iz Like, a ne majka. Situacija je sada potpuno drugacija. On je na pragu NBA lige i reprezentacije SAD mu je legitiman cilj. Vredi napomenuti da je jedan drugi ucesnik srpskih turnira na meti KSS, u pitnaju je Nick Rakocevic, njega mozemo ocekivati na sirem spisku U19 ili U18 selekcije. Dok drugi klinci poput Dzona Konćara ili Dejvida Krmpotića spadaju u kategoriji Kaminskija i nisu tako reci podobni.

    _ Mirotic - Bas bi volio znati po kojoj osnovi on bi mogao igrati za Srbiju. I tu je KSS davno zakazao.

    _ Pavlovic - Taj je imao ponudu od Djordjevica da bude u konkurenciju sa EP, odbio je.
    (serbianhoops, formerly known as albiongate, 30. mart 2015 05:55)

    # Link komentara

  22. Neka vodi ste kao i na SP!:)
    (GRIGOR, 29. mart 2015 13:28)

    # Link komentara

  23. Osnovni kriterijum za (bilo koje) reprezentativne predstavnike - je da oni rade nešto vanserijski (bez pojednostavljivanja tog pojma). Imajući u vidu kvalitet sportskih komentara Saše Ozma - ne bih na ovom mestu davao posebna (pojedinačna) obrazloženja, već bih samo naveo spiskove košarkaša koje (ne)bi trebalo angažovati u narednom takmičarskom (tzv."olimpijskom") ciklusu.
    A) Grupa igrača koju smatram da ne treba (više) pozivati:
    BIRČEVIĆ, MARKOVIĆ, SAVANOVIĆ, VELIČKOVIĆ, TEPIĆ, MAČVAN, KATIĆ, ŠTIMAC, MICIĆ. Osnov za nepozivanje (uopšteno i pojednostavljeno): istrošeni krediti, slabija forma, izostanak igračkog razvoja/napretka).
    Ovi momci (većina) su nesporno dali svoj (veoma važan) doprinos osvajanju medalje na SP i svakako da odudaraju od proseka, ali - nacionalna reprezentacija (bilo koja) ne sme da se formira na osnovu starih kredita, rođačkih veza, a posebno ne radi (ličnih: klubovi/igrači/funkcioneri) materijalnih interesa (tj. budućih transfera).
    B) Igrači koje bi trebalo pozvati (širi spisak): TEODOSIĆ, MILJENOVIĆ, NEDOVIĆ, JOVIČ, LJUBIČIĆ - LAZIĆ, BOGDANOVIĆ, DANGUBIĆ, MILOSAVLJEVIĆ, LUČIĆ, KALINIĆ, BJELICA, MITROVIĆ, MALEŠEVIĆ, ERCEG - RADULJICA, MARJANOVIĆ, MILUTINOV, JOKIĆ.
    C) Igrači koj najverovatnije neće moći da budu pozvani: KRSTIĆ (lična odluka, ipak - vredi probati još jednom); PAVLOVIĆ (on hoće?!); MICOV (Đorđevićev veliki propust - prava šteta!!!).
    (Dragan Vojnović, 27. mart 2015 10:26)

    # Link komentara

  24. Ma igrace hvala bogu imamo odlicne,samo da nas mimoidju povrede.Sto se selektora tice,tu nema sta da se prica i sto je najvaznije,nemoze niko da mu se mesa u posao,mada mi se cini da polako ali sigurno idemo ka tome da licimo na fudbal...
    (Miki Avala, 27. mart 2015 08:08)

    # Link komentara

  25. Dok citam tekst ovog coveka i imena ovih momaka, obuzima me neko zadovoljstvo i sreca. Sve zvuci kao da zivimo u normalnoj zemlji, gde je zaista najveca "briga" kako izabrati najbolji tim, u bilo kom sportu... Ipak, dobro je da bar u nekoj sferi ovog naseg nesrecnog drustva imamo uzorne ljude...
    (Srecan, 27. mart 2015 06:29)

    # Link komentara

  26. Mislim da je ovo manje-vise to. Ipak voleo bih da Sale pruzi ruku pomirenja Micovu(naravno ukoliko bi se ovaj izvinuo,to moze da se resi u 4 oka). Ipak je on realno posle Teodosica najbolji plej(cast Jovicu za koga opet mislim moze da mu se nadje mesto u ekipi). Keselj je takodje jedan od mojih omiljenih igraca ali mislim da bivse nasao u reprezentaciji morao je da bude MVP Aba Lige mada igrao je dobro ali mislim za Repku nedovoljno(Voleo bih da gresim).
    (toxi, 26. mart 2015 20:15)

    # Link komentara

  27. Po meni Dragan Milisaovljevic zasluzuje poziv u reprezentaciju. Mozda trenutno nije na vrhunskom nivou ali igrao odlicnu kosarku. Mora mu se vratiti nepravda kada nije pozvan na EP u Sloveniji. I sam djordjevic kada se Gagi povredio rekao je da mu se povredio jedan sigurni putnik na SP. Sto se tice ostalih, ne znam, moje misljenje je da sad svi hoce da igraju, mozda i neki zasluzuju ali gde su bili do sad. Erceng npr nije bilo nigde i ako je i pre 2 godine igroa vrhunsku kosarku ali ga nije bilo, dal zbog njega ili izbora selektora. Lucic, zbog povrede mislim da nece rizikovati ni ove godine da upropasti svoju karijeru. Nedovic igrama ne zasluzuje ali mislim da nam je potrebniji od Jovica, ali tu je i Micic. Bircevica nema nigde, realna zamena je da dodje neko kao Erceg, Macvan, mozda cak i mladi Jokic, isli smo sa 4 centra, jedan se oprtostio a jedan ne bi trebalo da ide, to je Rasko, ostaju Stimac, koji koliko srce ima zasluzuje poziv u 12, i Raduljica koji je kupio kredit na SP, Bobi je relana opcija da tu uleti i to je to sa 3 centra idemo ne treba vise, O Teu ne treba trositi reci, kao i o markovicu koji je idealan za bek ap pleja, Bogdan i Bjelka isto tako, ne treba trositi reci. Teo, Markovic, Bogdan, Bjelica, Radulja, Bobi, Stimac, po meni sigurni ali ko zna sta ce biti na pripremama, povrede itd...
    CENTRE I PLEJEVE IMAMO ZA SAD, BEKOVIC BOGDAN BJELKA KO MOZE JOS DA ULETI?
    Erceg, Lucic, Milosavljevic, Kalinic, Jokic, Macvan...?
    (djole, 26. mart 2015 17:52)

    # Link komentara

  28. stevan jelovac decko igra neverovatno,prava 4,sa extra sutem za 3p
    (peka, 26. mart 2015 17:40)

    # Link komentara

  29. Sjajan komentar. Sve je precizno i tačno objašnjeno. Puno sreće našim momcima i voleo bih da ih vidim u Riu!
    (Savić Miloš, 26. mart 2015 17:18)

    # Link komentara

  30. Gospodo
    Reprezentacija Srbije je reprezentacija koja zavisi od raspolozenja i kreativnosti Teodosica i Bjelice, te mozda i donekle Bogdanovica, koji tek treba da postane veliki.
    svi ostali su smao puki izvrsioci njihove volje na terenu, i treba da poseduju neku kosarkasku osobinu u kojoj su NAJBOLJI, da bi se ta osobina mogla kvalitetno iskoristiti na terenu.
    Iz tog razloga univerzalci tipa Macvana, Milosalvjevica, cka i Nedovica nemaju sta da traze u reprezentaciji,
    Od njihove univerzalnosti za ekipu je vaznije cak i ko lepse mase paskirima,jer to mzoe podici adrenalin ekipi, dok od univerzalca nemas bas nikakve koristi.
    Cemu voditi nekoga ko dobro radi sve?
    Valjda vodis ekipu u kojoj imas pojedince koji su u NECeMU NAJBOLJI?
    (KOSTA1703, 26. mart 2015 16:55)

    # Link komentara

  31. Mislim da je Sasa odlican tekst napisao. Pogodio je sa svim igracima, sad je sve na Djordjevicu
    (jelen, 26. mart 2015 15:57)

    # Link komentara

  32. nemanja nedovic. ko je pratio zna koliko sile daje u napadu, pogotovo u tranziciji. da ne pricamo o atraktivnosti koja je samo uzgred
    (komandant, 26. mart 2015 15:36)

    # Link komentara

  33. ALEKSANDROV NEMANJA
     (Milence, 26. mart 2015 15:32)

    # Link komentara

  34. Mislim da ovoga puta moramo da vodimo 2 centra i više četvorki. Sa razliku od prošlog ( sa 4 centra ) iako smo uzeli medalju, četvorke nam ove sezone igraju najkonstantnije. Ne zna se ko je bolji - Erceg,Bjelica (univerzalac) ili Mitrović ( iskulirajte sa kritikama, dečko kidao prvi deo, talenat veliki i svako grešio u njegovim godinama pa i selektor Đorđević)
    Ja bi lično presekao na Lučiću. Bilo je konstantnijih od njega a i Kalinić je sličnog tipa igrač a ima bolju sezonu pritom može da se penje na četvorku kao i Bjelica da se spušta na 3. Tako da bih izabrao sledeće:

    Teodosić, Jović ( zbog visoke košarkaške inteligencije i ne baca cigle kao Marković)
    Bogdanović, Lazić ( Milosavljević), Nedović ( samo zbog neverovatnog potencijala, očekivao više)
    Kalinić, Bjelica
    Erceg,Mačvan,Mitrović
    Marjanović,Raduljica.

    A što se tiče Mirotića to mi je nerealno, treba pokušati a kad bi pristao da igra, onda dajte Špance da se igramooo.
    (P, 26. mart 2015 14:21)

    # Link komentara

  35. Treba obratiti paznju na Frenka Kaminskog. Majka mu je Srpkinja i izrazio je zelju da igra za nas. Decko kida u NCAA. Pogledajte neke snimke na yt...Mada vise od svega toga govori cinjenica da ga je Barkli uporedio sa Novickim. Nadam se da nam se nece desiti situacija da se kajemo za par godina sto smo propustili zver od igraca! Igra na poziciji cetvorke, zakucava sa dve ruke iza ledja (to jos nisam video od neke nase cetvorke), odlican sut za 3, kontrola lopte, jak... Dobar u skoku. Ako njega propustimo onda smo slepci...
    (Novosadjanin., 26. mart 2015 11:44)

    # Link komentara

  36. Svako ima svoj tim. Stvarno?
    Pustite Đorđevića da radi svoj posao, aman.
    Kao što i vi treba da radite svoje.
    (Valeny, 26. mart 2015 10:40)

    # Link komentara

  37. Jel zna neko sta se desava sa onim Keseljom.. ? Bio je odlican kada je Duda vodio tim, sutirao za 3 poena neverovatno, a sad ga nema nigde.. ? jel stvarno toliko los, ili je u svadji sa nekim iz reprezentacije?
    (Goran, 26. mart 2015 10:12)

    # Link komentara

  38. Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Mirotic, Marjanovic.
     (stefan, 26. mart 2015 09:43)

    # Link komentara

  39. 1-Teodosic 2-Markovic 3-Bogdanovic 4-Bjelica 5-Kalinic 6-Erceg 7-Marjanovic 8-Raduljica 9-Stimac 10-Lucic 11-Micic 12-Milosavljevic
     (Milan, 26. mart 2015 09:14)

    # Link komentara

  40. @spider
    Daaaa.... Zarko Paspalj :D
    On je verovarno nas najveci neiskorisceni talenat. Mozda smesno reci da je tako bogata karijera "neiskoriscena", ali da nije otvoreno odbijao da igra odbranu (Leriju Braunu u facu rekao "ja ne igram odbranu, samo napad" XD), da nije pusio i jeo dzank fud, bio bi mozda NBA "hall of famer" (u najmanju ruku kao Divac, Drazen, Kukoc), umesto sto je igrao za Aris.
    Mi danas prozivamo Radmanovica, Milicica isl. zbog "nedostatka profesionalizma" i sto nisu dovoljno iskoristili svoj talenat, a oni su male mace za Paspalja.
    (za, 26. mart 2015 08:36)

    # Link komentara

  41. Do medalje!
    1. Teodosić, Marković,
    2. Bogdanović, Nedović, Lučić
    3. Bjelica, Kalinić
    4. Erceg, Mačvan, Mitorvić
    5. Marjanović, Raduljica
    (Optimista, 26. mart 2015 08:01)

    # Link komentara

  42. Mislim da su sigurni sledeci:
    1.teodosic
    2.bogdanovic
    3.bjelica
    4.kalinic
    5.marjanovic
    6.milosavljevic(kada se povredio prosle godine sale je izjavio da je imao velike planove za njega,tako da sumnjam da je odustao.)
    Markovic, mada mislim da je Micic bolje resenje jer je mladji i pley koji bi mogao da zameni tea u buducnosti.
    Takodje Erceg je dobar al kao sto je receno pitanje dal ce biti pozvan zbog odustajanja.
    I na kraju moja najveca zelja je da Jokic bude na uzem spisku, takvog igraca jos od Milicica nismo imali,kao i da iako se mnogi ne slazu, selektor proba i sa Milutinovim.
     (thekrcun, 26. mart 2015 02:20)

    # Link komentara

  43. 4. Teodosic(c)
    5. Nedovic
    6. Lazic
    7. Bogdanovic
    8. Bjelica
    9. Markovic
    10. Kalinic
    11. Milosavljevic
    12. Marjanovic
    13. Kuzmic
    14. Stimac
    15. Erceg

    mislim da Lucic nema kontinuitet, stalno je nesto povredjen, Milutinov je odlican ali mislim da jos nije dovoljno jak za reprezentativnog centra,Macvan,Mitrovic i Jelovac, nazalost, po meni nemaju mesta zato sto nam je zbog bobija neophodno da povedemo jos 2 centra tako da ostaje 2 mesta za cetvorke, a to su Erceg i Bjelica. Jovic je dobar ali uz Dragana, Lazica i Markovica ne treba jos defanzivaca, Stimac je tu zbog atmosfere, steta sto za Savanovica nema mesta. Sto se tice Miljenovica, Jokica, Marinkovica i slicnih igraca, njih treba pozvati na siri spisak, ali oni nisu za prvih 12, pogotovo igraci iz mege koji imaju indekse nesrazmerne svojim mogucnostima Musli je cist primer, kao i Dangubic, mega igra bez ikakvog imperatova pobede. Tu su jos Micic, Katic,Radicevic,Jaramaz iz Turova,Simonovic,Keselj... po mom misljenju nisu bolji od ovih 12 koje sam naveo, Ne bih imao nista protiv Mirotica,Kaminskog...toliko
     (rale, 26. mart 2015 02:18)

    # Link komentara

  44. 1. Vasilije Micic
    2. Nenad Miljenovic
    3. Milenko Tepic
    4. Stefan Jovic
    5. Branko Lazic
    6. Marko Simonovic
    7. Stefan Bircevic
    8. Rade Zagorac
    9. Nikola Milutinov
    10. Dejan Musli
    11. Rasko Katic
    12. nemamo vise nijednog kvalitetnog al nacice se
    (nemojte minuse za zezanje, 25. mart 2015 20:23)
    Ima kako nema sta je sa Ivanom Zigeranovicem i Miroslavom Todicem
    (Iz kafane, 26. mart 2015 00:19)

    # Link komentara

  45. Teo, Markovic, Nedovic (ili Miljenovic ili eventualno Jovic)
    Bogdan, , Milosavljevic (ili Lazic po meni bolje resenje za ovu ekipu ali znam da Sale voli Milosavljevica)
    Kalinic jedina trojka pa onda mora
    Bjelica, Erceg na 3-4
    a Jokic i/ili Mitrović na 4
    Marjanovic, Raduljica (ako on nije spreman onda Milutinov)

    Pitanje: Kuzmic je vise 3 ili 4? ako je tri onda je to dobra vest...
     (misa, 26. mart 2015 00:11)

    # Link komentara

  46. @nemoj te minuse za zezanje

    Gagaru si zaboravio.
     (Mlađo, 25. mart 2015 23:36)

    # Link komentara

  47. Bogdan,Bjelica'Teo,Erceg,Micov,Marjanovic sigurni
    (baja mrzovici pljevlja, 25. mart 2015 20:39)

    Micov je od gorepomenutih, najsigurniji. Ostali vise. :-)
    (a Sale, kadar nevera..., 25. mart 2015 23:14)

    # Link komentara

  48. 1. Teodosic Markovic Jovic Micic
    2. Bogdanovic Nedovic Lazic Milosavljevic
    3. Kalinic Lucic Dangubic
    4. Bjelica Erceg Mitrovic Macvan
    5. Marjanovic Raduljica Kuzmic Stimac

    Da postavim i ja svoj shiri spisak, ali ipak zna se ko odluchuje. Na ovim igrachima kad dodamo Krstica koji se oprostio i Pavlovica koji sumnjam da je zheljan nastupa, a i Micovoga i Savanovica koji dok je Sale selektor su distancirani od reprezentacije... ZASTAJE DAH! Moj severni komshija ima fascinantan roster i ko god da se nagje na spisku, ja im zhelim da pokore Evropu (tachno da i mi uchestvujemo, ali budimo realni).
    (Makedonac, 25. mart 2015 23:07)

    # Link komentara

  49. Imam utisak da je Dragan Milosavljević sam napisao nekoliko komentara ovde i ubacio se u reprezentaciju. :) Aman ljudi, kakav bre Milosavljević??? Tip igrača koji nema ni kvalitet ni fizičke predispozicije da igra za reprezentaciju. Mislim, razumem navijačke strasti, ali reprezentacija treba da bude ono najbolje što imamo.(Mare, 25. mart 2015 13:48)

    Panteru, daj malo se urazumi.Pa tebe navijačke strasti navode da pišeš ovakav glup komentar.
     (Đenka je naš, a Pantelija je u komšiluku!, 25. mart 2015 23:03)

    # Link komentara

  50. svaka čast svima ali ubice su samo sledeći: Teo, Bogdan, Bjelica, Krle (ako se predomisli), Erceg, Savan, Lučić i Novica. Na ove treba dodati Bobija, Radulju, Kalinu, Jovića, eventualno još Simonovića i nekog centra i to je to
     (murajsam, 25. mart 2015 22:37)

    # Link komentara

  51. Može i Marko Kešelj. Ima solidnu sezonu u Mega leksu. Mada je on uvijek pružao sjajne partije za reprezentaciju bez obzira kako je igrao na klupskom nivou.
    (Badluck, 25. mart 2015 22:25)

    # Link komentara

  52. @Kosarkas u dusi
    A Zarko Paspalj, prvi igrac iz cele SFRJ u NBA ligi?
     (SPIDER, 25. mart 2015 22:15)

    # Link komentara

  53. moje misljenje je da je macvan igrac da puni boraniju. nije za teze utakmice. ne verujem da ce njega zvati, kao ni mitrovica. bjelica, erceg, jelovac, savanovic, jokic, su mnogo ozbiljniji igraci na 4. cak i stimac pre.
    branko lazic?! to bi bilo ogromno iznenadjnje.
    teo, bogdan, bjelica i brat kalina su sigurni. od ostalih ni za koga nije sigurno da ce ici. najvece sanse od ostalih ima bobi. sigurno ce biti i neko iznenadjenje.
    dangubic nije nesto, ali igra 3 (najproblematicnija pozicija) i solidbu odbranu u zadnje vreme. bice na pripremama, ali vrv nece ici na ep, jer i bjelica i bb i erceg mogu da pokriju 3, uz kalinica.
    p.s. mislim da je najteze pogoditi koji ce plejevi jos da idu: markovic, nedovic (ne znam da l se jos vodi kao plej), jovic, micic, miljenovic, peno (?)... nekako tim redom su sanse.
    mirotic i kaminski su u domenu naucne fantastike...
     (za, 25. mart 2015 21:35)

    # Link komentara

  54. au kakav tim imamo :)
     (princ rima, 25. mart 2015 21:20)

    # Link komentara

  55. Bogdan,Bjelica'Teo,Erceg,Micov,Marjanovic sigurni
     (baja mrzovici pljevlja, 25. mart 2015 20:39)

    # Link komentara

  56. Ako samo Srbija ima oviliko kvalitetnih kandidata koliko bi ih tek bilo da je Juga ostala na okupu.
    (najjace kosarkasko podrucje na svetu, 25. mart 2015 18:47)

    Koga bre zabole? Bolesni jugonostalgicari, postedite nas vasih tupih komentara. SRBIJA!
     (Herceg, 25. mart 2015 20:37)

    # Link komentara

  57. Nedoviccc
    (Ljubica, 25. mart 2015 20:26)

    # Link komentara

  58. 1. Vasilije Micic
    2. Nenad Miljenovic
    3. Milenko Tepic
    4. Stefan Jovic
    5. Branko Lazic
    6. Marko Simonovic
    7. Stefan Bircevic
    8. Rade Zagorac
    9. Nikola Milutinov
    10. Dejan Musli
    11. Rasko Katic
    12. nemamo vise nijednog kvalitetnog al nacice se
    (nemojte minuse za zezanje, 25. mart 2015 20:23)

    # Link komentara

  59. Kuzmic ne bi trebalo da predstavlja iznenađenje ukoliko vi pratite njegove igre
    (dragi, 25. mart 2015 20:16)

    # Link komentara

  60. Ljudi moji kakvi igraci!!! kao sto neko rece "ne valja sto imamo ovoliko dobrih igraca" :)
     (buki, 25. mart 2015 20:04)

    # Link komentara

  61. Koga god povede imace slatke muke. Ja & tri drugara vec rezervisali hotel i karte za Berlin. Sa verom do finala NAPRED!!!
    Ima hotel jako blizu O2 arene 30€ b&b, a karte preko Eventima od 144€ pa na vise komplet.
     (santa justa, 25. mart 2015 19:41)

    # Link komentara

  62. Тео, Марковић, Недовић, Богдан, Милосављесић, Калинић, Лучић, Ерцег, Бјелица, Мачван(Митровић), Боби, Радуљица. Мачвану предност јер је доста физички јачи од Митровића. Недовића ће вероватно звати јер игра и један и два и атлета је сјајан. А и Милосављевића, јер реално сем Богдана, немамо неког врсног бека, а и добар је дефанзивац. До злата!
     (nikola, 25. mart 2015 19:29)

    # Link komentara

  63. Slatke muke Saletove:-).Stefan PenoB-),naša budućnost:-),:-),:-).
     (Ležimirac, 25. mart 2015 19:26)

    # Link komentara

  64. Cini mi se da je zena Dzona Stoktona sa nasih prostora, mozda njegovog sina da pozovemo, cujem da ima dobru statistiku u NCAA.
    (Mikas, 25. mart 2015 19:25)

    # Link komentara

  65. Meni nisu jasni ljudi koji guraju Mitrovica, da se razumemo Zvezdas sam, ali decko poslednjih mesec dana ne moze da se sastavi sa loptom, izmoren je i sto je najbitnije odbranu igra katastrofalno (Shengelija, Peetway, Erceg, Doelman, Reyes, Galius) svu sestoricu je on cuvao i sva sestorica su nam zasula 20+ poena...
    Ima talenat decko, ali se istrosio i odbrana mu je katastrofalna cele sezone...Cepajte minuse.
     (strucnjak, 25. mart 2015 19:18)

    # Link komentara

  66. Sale zovi Vardu!
    (Bez starca nema udarca, 25. mart 2015 19:14)

    # Link komentara

  67. Ljudi Kaminsky nije Srbin,on je Amerikanac.To sto je igrao u crkvenoj ligi za srpski tim ne dokazuje nista.Kao ni clanak na internetu koji je potpisao izvesni albiongate.Neozbiljno.Otac mu je poljskog porekla, treca genracija.Imate u NCAA Dusana Ristica koji igra na jednom od najjacih programa u NCAA i Nikolu Jovanovica sa USC.Nastic koji igra za Stanford nije atletski dobar,mada je puno napredovao zadnje dve godine.Kaminsky,a ko igra za neku reprezentaciju,igrace za USA.
    (nb, 25. mart 2015 19:11)

    # Link komentara

  68. BRANKO LAZIIIIC!!!!!!!!
     (fm2015, 25. mart 2015 19:07)

    # Link komentara

  69. Konacno imamo 20-30 igraca....neka Sale napravi pravi izbor, to mu je struka....samo pitanje je , jos sezona ima dugo da potraje....videcemo tek za dva meseca, koliko ce igraca biti na raspolaganju po raznim osnovama i odgovorima....al, imacemo jaku ekipu, e sad koliko slozenu i uigranu to ostavimo majstoru Sasi da dotera....
    (Kale_Prvavi, 25. mart 2015 19:00)

    # Link komentara

  70. Goudlocka iz Fenera treba zvati,mini mamba bi nam donela medalju + je uigran sa Bogdanom i Nemanjom...
    (kouch, 25. mart 2015 19:00)

    # Link komentara

  71. bez savanovica nista..
     (ostj, 25. mart 2015 18:49)

    # Link komentara

  72. Ako samo Srbija ima oviliko kvalitetnih kandidata koliko bi ih tek bilo da je Juga ostala na okupu.
    (najjace kosarkasko podrucje na svetu, 25. mart 2015 18:47)

    # Link komentara

  73. Na osnovu čega Milosavljevica stavljate u tim? Nikakva forma trenutno. Ja verujem da Lazic može da bude odlično rešenje u rotaciji. Možda najbolji defanzivac kojeg imamo. Pouzdan šut. Svakako bolja opcija od Gagija kojeg inače jako gotivim i koji u punoj formi treba da bude reprezentativac, ali u ovakvoj ne treba nikako.
     (Mikeli, 25. mart 2015 18:46)

    # Link komentara

  74. Plejevi i bekovi: Teodosić, Bogdanović, Nedović, Marković, Jović (Milosavljević)

    Krila i krilni centri: Kalinić, Bjelica, Lučić (Dangubić), Erceg (Mitrović)

    Centri: Marjanović, Raduljica i Kuzmić (Štimac)

    Miljenović nije za reprezentaciju, ovi iz Bajerna nemaju neke sezone. Previše je opcija na centru pa će Milutinov još čekati a Mačvan je već dobio šansu u timu dok Mitrović nije, plus nije toliko atletski dobar i spreman.
    (Nolan, 25. mart 2015 13:59)

    Sa listom se u potpunosti slažem,za Miljenovića,Mačvana i Milutinova isto, ali za Luku se ne slažem.
    Dečko će ove sezone odigrati ogroman broj utakmica u četiri takmičenja,u ritmu od dve utakmice nedeljno,nekad više nekad manje i glupo je reći da nije spreman.
    A forma može da varira,što je normalno i kod vrhunskih NBA igrača,a kamo li kod nas,jer je sezona duga,igra se mnogo utakmica.
    (Mirko, 25. mart 2015 18:40)

    # Link komentara

  75. 1.Teodosic,Markovic
    2.Bogdanovic,Nedovic,Milosavljevic
    3.Kalinic,Lucic
    4.Bjelica,Erceg
    5.Bobi,Raduljica i Stimac
     (Gddgjjxdyc, 25. mart 2015 18:39)

    # Link komentara

  76. Radulja u metalac
    (Vasa, 25. mart 2015 18:04)

    # Link komentara

  77. Razumem novinarsku (ne)pristrasnost, ali mislim da su igrači tipa Milutinov, Dangubić i Micić još uvek daleko od nacionalnog tima, pa čak i za širi spisak. Zvezdaš sam, ali mislim da Mitrović još nije spreman za reprezentaciju, iz Zvezde trenutno Marjanović i Kalinić, Jović veoma diskutabilan. Iz Partizana Milosavljević, Mačvan više nego solidan ali ipak nije nivo Bjelice i Ercega. Katića i Štimca ovoga puta treba preskočiti, kao i Simonovića, a Lučića i Nedovića svakako zvati, ako su povrede prošlost.
    (Moca, 25. mart 2015 18:03)

    # Link komentara

  78. ladno ce fmp imati igraca od institucije... a imao ih je vise i na proslom prvenstvu. cudno.
     (sasa, 25. mart 2015 17:57)

    # Link komentara

  79. 4. Teodosic
    5. Lazic
    6. Nedovic
    7. Bogdanovic
    8. Bjelica
    9. Markovic
    10. Kalinic
    11. Lucic
    12. Marijanovic
    13. Raduljica
    14. Erceg
    15. Mitrovic
    (Sale, 25. mart 2015 17:56)

    # Link komentara

  80. Treba da zove Nikolu Mirotica, garant bi igrao za Srbiju jer je Srbin i nije hteo da igra za CG.
    (zakljucak, 25. mart 2015 17:56)

    # Link komentara

  81. Slazem se za sve koji su spomenuti u tekstu, na siri spisak treba i Kuzmica, Kravica, Tepica, Novicu, ali i Stevana Jelovca, Nemanju Aleksandrov, i Frenk Kaminskog..
    (KayserSoze, 25. mart 2015 17:46)

    # Link komentara

  82. Kakav mi tim mozemo da imamo sunce ti bogovo! Pa protivnici ko god bio nece znati sta ih je snaslo... Jedva cekam da pocne! Svako od njih ima veliko srce i **** do kolena. Napred Srbija, evropa ima da se trese cela! :)
    (Nemanja, 25. mart 2015 17:38)

    # Link komentara

  83. Čoviću hvala ti na Teodosiću, Raduljici, Ercegu, Mačvanu, Savanoviću, Miljenoviću i mnogim drugima koje je tvoj klub stvorio bez ijednog dinara od države. Hvala ti što u Zvezdi sa manje para od partizana razigravaš Marjanovića, Mitrovića, Kalinića, Dangubića, Jovića... Neki nisu uspeli ni sa 50 miliona evra za 15 godina od države, sudijama i celom državom iza sebe da stvore 10% igrača koje si ti dao Srbiji sa FMP-om. A svi problemi kreću onog trenutka kada si rešio da ne dozvoliš da se ugasi najtrofejniji klub SFRJ Zvezda i postao konkurencija državnom projektu partizan igokea nis. Sve to treba ceniti jer nam sad ti igrači donose radost u dresu reprezentacije. Sva sreća da je neko i stvarao dok je partizan kupovao i otimao. To treba reći baš u ovom trenutku kad se vidi crno na belo ko igra za reprezentaciju i ne treba zabijati glavu u pesak cenzurom ovog komentara.
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Svaka čast, 25. mart 2015 15:59)
    Ovaj 'ladno ima cir od nerviranja. Da se ti pitas Covic bi bio i selektor. Cuvaj zivce za polufinale, ova vest je o reprezentaciji!!!
    (petronije, 25. mart 2015 17:35)

    # Link komentara

  84. Kakvu mi ekipu imamo ljudi moji :D Puna podrška za Saleta i momke. Ja im bezrezervno verujem. SRBIJA!
    (Matic, 25. mart 2015 17:32)

    # Link komentara

  85. Sumnjam, jer mu je jedina veza sa Srbijom to što mu je majka polu-srpkinja, a ta mama je igrala odbojku za reprezentaciju SAD-a. Dovesti koledž igrača koji ne zna da priča srpski, niti je igrao evropsku košarku je veoma rizično. NCAA ima druga pravila od NBA-a, a svi oni imaju druga pravila od FiBA-e. Igra se na poluvremena, napad traje 35 sekundi, veličina terena, raspored linija, trojke su bliže... ima tu još na desetine razlika.
    (Osta, 25. mart 2015 15:49)
    Pa sta ima veze sto mu majka i sestra igraju za Ameriku odbojku.Pa i Bjelicin brat igra za Crnu Goru kosarku ,a sestra odbojku pa niko u FIBI nista ne kaze.Inace pokusati i sa Miroticem i Pavlovicem ako se moze bitno je pokusati ,a ne unapred odustati.Pa nece on biti novi Lebron ili Kevin Love jenostavno on moze koliko Maric pa i Hrvati su ispustili Boguta pa kukaju.Ko mu je zamena Jokic i Milutinov molim te za pripreme i je i vise nego obar ako se dokaze moze i u A tim ako ne kod Miloja.
    (kakve to ima veze, 25. mart 2015 16:27)

    Nemanja i Milko nisu braca... bar ne rodjena..
    (DeXa, 25. mart 2015 17:23)

    # Link komentara

  86. Teo,Markovic
    Bogdan,Nedovic,Milosavljevic
    Lucic,Kalinic
    Bjelica,Erceg,Jokic
    Marjanovic,Milutinov
     (max, 25. mart 2015 17:21)

    # Link komentara

  87. Bilo bi pozeljno da Bradulja nadje neki klub makar i u nasoj ligi da odigra ova dva tri meseca.Krstic nadam se da nije zavrsio sa reprezentacijom no Bobi je tu u svakom slucaju adekvatna zamena.Sto se Krilnih centara tice iskreno nebih se oslanjao mnogo na Macvana ,Ercega ,Savana bili su u drzavnom timu i svi znamo kako je bilo tih godina.Treba pruziti priliku mladjim i atletski dominantnijim igracima pre svih Mitrovic i Jokic zvezde u usponu ovaj drugi moze i na centru da odigra sto je vrlo dobra stvar.U tandemu sa Bjelicom npr. bili bi naj blizi kombinaciji iz Fenera Bjelica Veseli koja dominira u top 16.Na krilima imamo odlicnog Kalinica i ukoliko se Lucic stabilizuje do EP to mesto je jako kao zemlja i atletski dominantno.Na bekovima/plej posedujemo mozda i naj vise talenta i fizikalija u zadnjih 15-20god.Teo,Bogdan lideri u svakom smislu pouzdani i korisni individualci.Markovic odlican igrac zadatka posebno u defanzivi.tu su i mladi lavovi Miljenovic i Micic njihovo vreme tek dolazi ali i sad mogu dosta da daju to je ocito.Medjutim otkrovenje bi mogao da bude jedan Nedovic koji je dugo lutao i trazio sebe o njegovim atletskim sposobnostima i prodornosti te igri u tranziciji ne treba trositi reci.Njemu samo fali pravi prostor i uloga.Na kraju nebih izostavio mladog Dejana Todorovica 20god iz Bilbaa.Iz Rep.Srpske je fenomenalan igrac zeli da igra za Srbiju.Ne sumnjam da ce ih Sale uklopiti i ove godine i da cemo se svi na kraju ponovo radovati.Napred Srbija
    (Đ.Čvarkov, 25. mart 2015 17:09)

    # Link komentara

  88. citam ove komentare i grozim se... ja garantujem da su 95% ovih ljudi koji sada pricaju kako cemo sve pokidati, prosle godine na sva usta pljuvali saleta i momke.a garantujem i da ce svi oni u slucaju, ne daj Boze, neuspeha na sva usta ponovo pljuvati i saleta i momke. a saletu i momcima, ma koga da izabere, zelim sve najbolje na prvenstvu, pa dokle doguraju, uvek cu navijati za njih svim srcem, kao i uvek do sada.
    (rade, 25. mart 2015 17:04)

    # Link komentara

  89. Najbolje sto trenutno imamo je ovih deset:

    Raduljica
    Kaminsky (jedva ceka poziv, believe it or not)
    Bjelica
    Bogdanovic
    Teodosic

    Marjanovic (kojeg Sale opet nece zvati), zato Jokic
    Macvan (kojeg Sale isto opet nece ni zvati), zato Erceg
    Kalinic
    Nedovic
    Miljenovic (jer Vasa Micic stagnira u Bajernu)

    ostala dvojica, ko god da budu, bi mahali peskirom, a tu su Stimac i Jovic neprikosnoveni.

    Ja bih pozvao i Mirotica, nikad se ne zna, mozda mu proradi neki inat sto su Ibaku Spanci zvali prosle godine, pa da zaigra za nas a ne za Spance. ...mada, igra sa Gasolom, pa ce ga on obrlatiti da igra s njim ako Ibaka ne bude mogao zbog povrede. S Miroticem bi bili ravnopravni sa Spancima i Francuzima, ovako smo realno tek favoriti za bronzu.
    (buddy od Kaminskog iz Madison, WI, 25. mart 2015 17:03)

    # Link komentara

  90. STRUCNJACI:

    Vidim opet se skupilo mnogo strucnjaka.

    Kao prvo, izbor izmedju Marjanovica i raduljice, je i vise nego jasan, ...
    Marjanovic je mvp evrope... tu nema sta razmisljati, i djordjevic ce svoju ekipu praviti oko marjanovic-teodosic...

    Na 4 je Bjelica, u top 5 skakca EL ove gpdone, uz marjanovica koji je ili 1, ili 2, ni sam ne znam, imamo ubistven skakcki tandem..
    Erceg(ako bude igrao, a on nikad ne igrea, jer uvek izmisli povredu) ulazice sa klupe...
    Na 3, Kalinic-Lucic...
    na 2 Bogdanovic-Nedovic
    na 1 Teo-Markovic

    jos 2 extra.... Stimac i (jos jedan bek, koji god?)....

    startni 5: Teo-Bogdanovic-kalinic-Bjelica-Marjanovic
    druga peteorka: Markovic-Nedovic-Lucic-ERceg-Raduljica...

    mislim da imamo preteranu ekipu, odlicnog trenera, i sjajnu sansu da igramo za zlato, .,..
    (SASA, 25. mart 2015 16:57)

    # Link komentara

  91. Jokic pre Mitrovica! Jelovac pre Mitrovica!
    KAMINSKY molim vas ljudi.. momak ide u NBA, da malo angazujemo dijasporu..
    Nece igrati za Ameriku to je sigurno
    (Vasa, 25. mart 2015 16:56)

    # Link komentara

  92. strucnjaci moji, 25. mart 2015 15:05

    A ti si strucnjak koji mora da lupa. Decko je srpskog porekla i izrazio je zelju da igra za Srbiju. To sto su nasi izgubili mnogo klinaca iz dijaspore ne znaci da treba nastaviti sa tom tradicijom.
    (ultrasrbin, 25. mart 2015 16:55)

    # Link komentara

  93. teo markovic bogdan zagorac nedovic kalina erceg bjelica jokic macvan( mitrovic) raduljica i bobiska
    (aleksandar veliki, 25. mart 2015 16:54)

    # Link komentara

  94. Nemanja Aleksandrov Nikola Milutinov Milenko Tepic Boban Marjanovic Stevan Jelovac Milos Teodosic Nemanja Nedovic Stefan Markovic Nikola Kalinic Vladimir Stimac Nemanja Bjelica Zoran Erceg Milan Macvan Bogdan Bogdanovic Danilo Andjusic Dragan Milosavljevic Vladimir Lucic Marko Simonovic Miroslav Raduljica Vanja Plisnic

    Po meni ove igrace treba pozvati na siri spisak, a konacnih 12 to treba Sale da kaze!
    (nemanja, 25. mart 2015 16:50)

    # Link komentara

  95. Teo, Markovic, Jovic
    Bogdanovic, Milosavljevic
    Kalinic, Lucic
    Bjelica, Erceg
    Marjanovic, Stimac, Raduljica
    Po meni najjaci tim koji imamo. Uz svo postovanje prema Krletu, Bobi nam je najbolji centar i nije slucajno MVP Evrolige.
     (Mare, 25. mart 2015 16:42)

    # Link komentara

  96. Nikola Milutinov dobar, a Jović nikako da uhvati kontinuitet i "ipak su se od njega očekivale bolje partije". Pa dobro, da li si ti normalan?
    (Poseti oftamologa!!!, 25. mart 2015 16:41)

    # Link komentara

  97. Sumnjam, jer mu je jedina veza sa Srbijom to što mu je majka polu-srpkinja, a ta mama je igrala odbojku za reprezentaciju SAD-a. Dovesti koledž igrača koji ne zna da priča srpski, niti je igrao evropsku košarku je veoma rizično. NCAA ima druga pravila od NBA-a, a svi oni imaju druga pravila od FiBA-e. Igra se na poluvremena, napad traje 35 sekundi, veličina terena, raspored linija, trojke su bliže... ima tu još na desetine razlika.
    (Osta, 25. mart 2015 15:49)
    Pa sta ima veze sto mu majka i sestra igraju za Ameriku odbojku.Pa i Bjelicin brat igra za Crnu Goru kosarku ,a sestra odbojku pa niko u FIBI nista ne kaze.Inace pokusati i sa Miroticem i Pavlovicem ako se moze bitno je pokusati ,a ne unapred odustati.Pa nece on biti novi Lebron ili Kevin Love jenostavno on moze koliko Maric pa i Hrvati su ispustili Boguta pa kukaju.Ko mu je zamena Jokic i Milutinov molim te za pripreme i je i vise nego obar ako se dokaze moze i u A tim ako ne kod Miloja.
    (kakve to ima veze, 25. mart 2015 16:27)

    # Link komentara

  98. teodosic,bjelica,bogdanovic,erceg,marjanovic ......znaci kidamo,zakucavamo,asistiramo,sutiramo,bijemo,deremo,rezimo,k....
     (srboje, 25. mart 2015 16:25)

    # Link komentara

  99. Teodosić, Nedović, Marković, Micić, Bogdanović, Bjelica, Kalinić, Mačvan, Erceg, Micov, Marjanović i Raduljica. Ovo je po imenima najbolja ekipa po mom mišljenju. Ko god da igra, Đorđević će uraditi odličan posao. Siguran sam da osvajamo medalju.
     (Banezi, 25. mart 2015 16:21)

    # Link komentara

  100. Najvise "problema" ce biti koga odabrati na pozicijama 3 i 4 uz Bjelicu, izuzev ako se ne odluci da umesto 2 kompletne petorke + po jedan rezervni (ukupno treci) kec i petica povede jos jedno krilo ili krilnog centra.
    Moje misljenje je da Bircevic, Katic, Simonovic ne prolaze ovaj put, i uz "penzionisanog" Krstica, tim izgleda po petorkama ovako:
    1. Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Erceg, Raduljica
    2. Markovic, Milosavljevic, Kalinic, Macvan, Marjanovic
    11. i 12. igrac - Jovic (Nedovic koji moze da igra i dvojku), Stimac (Lucic, ako se odluci da ne povede 3. centra i dobije jos vise prostora na pozicijama 3 i 4)
    Bjelicu sam namerno pogurao na krilo, kako bi Erceg usao u prvih 5 jer, kako je i Ozmo primetio, Bjelica to moze da igra bez problema, a taj tandem je, po mom misljenju ipak bolji od Kalinic - Bjelica ili bilo koje druge kombinacije. Moze da se desi da Sale da prednost i Nedovicu u odnosu na Milosavljevica iz malo pre spomenutog razloga...
    On ce u svakom slucaju mnogo rotirati, tako da sam siguran da nece uvek ista petorka pocinjati. Treba ocekivati da ce, na zalost, na sastav opet uticati i neka, nadam se retka, povreda. U protivnom, ovo su "slatke muke"...
    (terza, 25. mart 2015 16:18)

    # Link komentara

  101. Kaminsky,Jelovac,Aleksandrov,Mirotic zasto da ne
    (Gogi, 25. mart 2015 14:25)
    Ovo sto je napisao Gogi u 14:25 je najbolje sto imamo jos i Krle se vrati i to je to.
    (roling i pic n pop, 25. mart 2015 16:15)

    # Link komentara

  102. A od grobara ove sezone duJet dalo-tepara:-)))
    (Monarhista, 25. mart 2015 16:11)

    # Link komentara

  103. Problem je sto jedna utakmica (cetvrtfinale) odlucuje o (ne)uspjehu reprezentacije... I tu Srbija, kao ni bilo koja druga reprezentacija, nema nikakve garancije uspjeha. Spanci i Fancuzi malo iznad ostalih, ali ni oni nisu nepobjedivi.

    Sigurni su, po meni, Teo, Bogdan, Bjelica, ali i Kalinic. Sale ne voli igru sa Bobijem, i siguran sam da, kad bi imao izbora na petici, bi ga opet zaobisao. Ali nema izbora, petica je najslabije mjesto, pa je i Bobi siguran.

    Skoro siguran je i Markovic. Ako se Sale odluci i za treceg playa (a ne mora), onda ce to biti Jovic - Sale mu vjeruje. Miljenovic ce biti na sirem spisku, ali ne vjerujem da je na potrebnom nivou za sada - igrati za Megu je ipak nesto drugo.

    Mislim da i Milosavljevic ima veliku sansu. Gledao sam njegovu posljednju utakmicu, Reynolds iz Buducnosti je dao 80% svojih koseva kada je Milosavljevic bio povrijedjen i kada je izasao zbog pete licne. I Erceg ima veliku sansu, pitanje da li ce ga Sale uklopiti u svoj koncept. Macvan je odlican u napadu kada tim nema drugog rjesenja, ali odbrana mu nije na nivou. Luku nije zvao ni prosle godine, a sada nije u formi.

    Ostaju pozicije 3 i 5. Na trojci, pored Kalinica, ipak je najrelaniji Lucic.

    Petica je najveci problem za Srbiju. Krle nece, a Raduljica ne igra. Htio, ne htio, Sale mora racunati sa Bobijem kao prvim rjesenjem. Drugi je, vjerovatno, Stimac.

    Znajuci Salea, 1-2 iznenadjenja su garantovana
    (kopernik, 25. mart 2015 16:10)

    # Link komentara

  104. (ultrasrbin, 25. mart 2015 15:44)

    Druže,statistika mu ubija. u najjacoj ligi u evropi, na polusezoni delio prvo mesto kao najkorisniji igrač,slobodna bacanja preko 87% (100/114) , 4. u ligi po skokovima, 14 poena po utakmici i indexom 16 !!! Nema mesta za Jelovca ???…??
    (basket.ba, 25. mart 2015 16:05)

    # Link komentara

  105. Ne može Jelovac u reprezentaciju jer je levičar! Ako ste primetili, niko u našoj reprezentaciji ne šutira levom rukom i zato smo dobri u košarci, dok u fudbalu imamo pregršt levičara i nikad nismo ni osvojili. Tako je od vajkada! Tako ce i biti. Nikad stranci, nikad levičari!
     (Košarkaš u duši, 25. mart 2015 16:01)

    # Link komentara

  106. Najbolje bi bilo kad bi na EP imali po tri igjraca ma svakoj poziciji:
    1.Teo, Markovic, Jovic
    2.Bogdan, Nedovic, Milosavljevic
    3.Kalina, Lucic, Dangubic
    4.Bjelica, Erceg, Macvan ili Mitrovic
    5.Bobi, Radulja, Stimac
    (njava, 25. mart 2015 12:44)

    Pa postoji jedan problem jer se reprezentacija i sastavi ne prave tako. U kom timu imas tri krilna centra? Takav sastav je nemoguc. Znaci zovu se osnovni igraci i igraci koji mogu da preklapaju pozicije. Npr Bjelica moze 3 i 4 i uz njega ce najverovatnije ici jos jedna cetvorka. Bogdan moze od 1 do tri, Milosavljevic 2 i 3, Nedovic 1 i 2 itd, itd. Zna Sale i bez nas koga ce zvati, raduje jedino sto cemo konacno imati dvadesetak igraca koji ravnopravno konkurisu za sastav.
    (Siguran je samo Teo, ostalo je sve podlozno promenama., 25. mart 2015 16:00)

    # Link komentara

  107. Čoviću hvala ti na Teodosiću, Raduljici, Ercegu, Mačvanu, Savanoviću, Miljenoviću i mnogim drugima koje je tvoj klub stvorio bez ijednog dinara od države. Hvala ti što u Zvezdi sa manje para od partizana razigravaš Marjanovića, Mitrovića, Kalinića, Dangubića, Jovića... Neki nisu uspeli ni sa 50 miliona evra za 15 godina od države, sudijama i celom državom iza sebe da stvore 10% igrača koje si ti dao Srbiji sa FMP-om. A svi problemi kreću onog trenutka kada si rešio da ne dozvoliš da se ugasi najtrofejniji klub SFRJ Zvezda i postao konkurencija državnom projektu partizan igokea nis. Sve to treba ceniti jer nam sad ti igrači donose radost u dresu reprezentacije. Sva sreća da je neko i stvarao dok je partizan kupovao i otimao. To treba reći baš u ovom trenutku kad se vidi crno na belo ko igra za reprezentaciju i ne treba zabijati glavu u pesak cenzurom ovog komentara.
     (Svaka čast, 25. mart 2015 15:59)

    # Link komentara

  108. A Jokić ????
    Dečko je nepravedno prošle godine izostavljen sa spiska (zbog Mitrovića)
    Ove godine mora biti pozvan.koliko je samo lucidan i sportski inteligentan ...jos uz to je MVP aba lige
    (dr.mabuzo, 25. mart 2015 15:57)

    # Link komentara

  109. CentriL: Bobi, Miluinov/Kuzmic/Stimac...svaka cast Raduljici ali katastrofa bi bilo pozvati igraca koji je ove sezone igrao kosarku malo vise od Darka Milicica
    4-Bjelica,Erceg,Macvan...ukoliko se neko povredi razmotriri Jokic/Mitrovic
    3-Lucic,Kalinic - ako neko otkaze ili se povredi onda Lazic
    Bekovi- Teo, Bogdan, Markovic, Milosavlevic i Micic...a ako se neko povredi ili otkaze onda Miljenovic/Nedovic/Andric/Vanja Marinkovic...
    (Jozha, 25. mart 2015 15:56)

    # Link komentara

  110. a kako bi bilo da pustimo saleta da odradi svoj posao i da mu po obicaju neser... po glavi kad bude izbacivao visak posle priprema,nego onaj mali miljenovic da je u zvezdi il partizanu 100% bi igrao
    (vredi razmisliti, 25. mart 2015 15:53)

    # Link komentara

  111. Frenk Kaminski?
    (StanKobra)
    Sumnjam, jer mu je jedina veza sa Srbijom to što mu je majka polu-srpkinja, a ta mama je igrala odbojku za reprezentaciju SAD-a. Dovesti koledž igrača koji ne zna da priča srpski, niti je igrao evropsku košarku je veoma rizično. NCAA ima druga pravila od NBA-a, a svi oni imaju druga pravila od FiBA-e. Igra se na poluvremena, napad traje 35 sekundi, veličina terena, raspored linija, trojke su bliže... ima tu još na desetine razlika.
    (Osta, 25. mart 2015 15:49)

    # Link komentara

  112. Mislim da nam je najača postava koja bi trebala najviše igrati

    Teodosić
    Bogdanović
    Kalinić
    Bjelica
    Marjanović

    To je nekakva kombinacija 2 dobra radnika igrača Bjelica i Kalinić i ostala 3 ofenzivna da sipaju koševe. Sad je pitanje Raduljice i Marjanovića kako bi delili minutažu verojatno pola pola. I ako bi išao Erceg na EP onda bi Bjelicu možda spuštao na trojku povremeno. Siguran je i Marković kao drugi plej.
    (Tortuga, 25. mart 2015 15:46)

    # Link komentara

  113. sarabande, 25. mart 2015 12:24

    Jelovac je OK igrac i cak mu statistika nije losa. Mislim da sa 208 cm i 110 kg tesko moze da igra centra,a jos manje krilnog centra.
    (ultrasrbin, 25. mart 2015 15:44)

    # Link komentara

  114. Obavezno razgovarati sa Miroticem... Pekovic je ispusten pre.. Mislim da bi mozda Mirotic imao zelju da igra ozbiljnu kosarku za reprezentaciju...Ne zeli da igra za Spaniju a za Crnu Goru nema poente da igra jer ima da ceka dugo.. A sa nama moze na olimpijadu i da postigne zapazenu reprezentativnu karijeru....Mnogo dobar igrac
    (Mille, 25. mart 2015 15:39)

    # Link komentara

  115. sacz, 25. mart 2015 12:21

    Micov? - daj boze,ali Sale je rekao da Micov nece igrati dok je on selektor
    (ultrasrbin, 25. mart 2015 15:38)

    # Link komentara

  116. Teodosic,Jovic,Nedovic,Milosavljevic,Bogdanovic,Kalinic,Lucic,Bjelica,Erceg,Macvan,Raduljica,Marjanovic.
    Bez ikakve navijacke pristrasnosti biram ovih 12 igraca i mislim da sa ovim timom idemo na krov evrope!
    (Srdjan, 25. mart 2015 15:37)

    # Link komentara

  117. Ja kao razumijem kosarku pa kao nesto znam ALI, ovaj put zaista ne bih bio u kozi Saleta Djordjevica. Clanak Sase Ozme kao I uvijek perfektan, pa tek sada vidimo da imamo fantasticne igrace I kada Sale kaze da se mora igrati za zlato to je to. Prosle godine malo ko je zelio Saletu da soli pamet jer je bilo poljuljano povjerenje u tim I reprezentaciju a ove godine ce biti teze odabrati pravih 12, eh da moze 14 ili 16.
    Srecno momci u svakom slucaju, bravo Ozmo.
    (Predrag, 25. mart 2015 15:35)

    # Link komentara

  118. Ne verujem da ce Sale pogresiti oko izbora 12 igraca, ali greske bi sigurno napravio ako ne bi zvao Ercega- decko igra sezonu zivota ne samo to nego je sigurno medju najboljim cetvorkama u evropi, a drugi igrac gde moze da pogresi je da ne pozove Bobija- ne treba da igra kao u Zvezdi 30 min vec da igra 10 min i da obavi za to vreme svoj posao sigurno niko ne moze da ga cuva u evropi.
    (vlade123, 25. mart 2015 15:29)

    # Link komentara

  119. Kaminsky je srbin sa mamine strane.. Decko 93e igra za vrh tim u NCAA ima 18.3p i 8.7 sk ide na draft kao 10-15 pozicija pa vi recite da ga necete
    (Vuk, 25. mart 2015 15:25)

    # Link komentara

  120. zaboravio sam i Simonovića, umesto njega bi trebao Kuzmić da uđe, odličan mali!
     (blabla, 25. mart 2015 15:25)

    # Link komentara

  121. Meni se svideo naš tim sa ovog WC-a.
    Samo bih neke igrače zamenio..
    Umesto Jovića ide Nedović.
    Umesto Birčevića ide Erceg (koji igra neverovatnu sezonu u galati)
    Umesto Katića ide Lučić.
    Štimca bih ostavio zbog atmosfere u timu..
    Mislim da ćemo biti još bolji na EU sa ovim timom.. Trenutno nemamo bolje, a to su sve vrhunski igrači i profesionalci!
     (blabla, 25. mart 2015 15:22)

    # Link komentara

  122. Kakav bre milosavljevic, nije reprenzetacija partizan da se sve svodi na suteve dva igraca...za reprenzetaciju ce igrati najbolji, i svako ima svoju ulogu. Nece zvati coveka koji iz 20 suteva pogodi 5, zvace nekog ko je stabilan u sutu. I da se razumemo, ne vidim po cemu bi lucic bio ispred simonovica ili dangubica, svi su atlete, dobro zakucavaju, ali po meni tu lucic ima najlosiji sut i najvecu sklonost ka povredama. Isto tako, lazic iz zvezde verovatno nece biti pozvan a igra fenomenalnu odbranu a u sutu je gotovo siguran pogotovo iz korner pozicija.
    (vlada, 25. mart 2015 14:25)


    Milosavljevič loš šuter ali zato je Dangubić bolji šuter od njega i Lučića?!? Wtf?!? U kom to univerzumu?!? Tvoj post pokazuje da si navijački neutralan :-)
    (al' kad bi se gađali tramvajima..., 25. mart 2015 15:21)

    # Link komentara

  123. Kojih 12 ide zavisi od taktike, kombinacija i uigranosti medjusobno. Zato je Sale tu, a i siri spisak. Tek ce se na pripremama videti sta funkcionise. Nije on dzabe prosli put vodio Simonovica, Bircevica i jos neke. Tako da i ove godine samo su tri igraca sigurna, a znamo i koja (fener, cska). O ostalo je magija koju cemo tek doziveti. Mada nije lose smisljati tim reprezentacije pa makar i ovde, lepa tematika.
     (N.N., 25. mart 2015 15:20)

    # Link komentara

  124. Odlican tekst, Ozma, kao i uvek. Prosle sezone je Sale vodio 6 niskih (pozicije 123) i 6 visokih(4i5) samo zbog svadje sa Micovim. Ove ce verovatno voditi uobicajen sablon od 7 niskih i 5 visokih. Na poziciji 1 i 2 ce ici sigurno Teo, Markovic i Bogdan, a verovatno Nedovic i Milosavljevic, jer je Gagi ipak mnogo kompletniji igrac, nista slabiji defanzivac, a ume sam da iskreira napad, za razliku od Lazica i Jovica. Na trojci je siguran Kalinic, a Lucic je bolja opcija od Simonovica. Na cetvorci su slatke muke stvarno. Verovatno ce tri cetvorke putovati i 2 petice, s tim sto jedna cevorka moze pokriti i centarsku poziciju. Ako Sale po kvalitetu bude odlucivao, Bjelica, Erceg i Macvan bi bili putnici. Bjelica je najkompletniji evropski kosarkas i najbolja 4 Evrope, Erceg najbolja napadacka 4 u Evropi, a Macvan MVP Evrokupa i uz Bobija najkvalitetniji kosarkas, koji igra na ovim prostorima. Za njega mora biti mesta. Ako neko od njih ne daj Boze, zbog povrede ne ode, jedino mali Jokic moze da uskoci. Na centru su sigurni Boban i Raduljica. Ovo bi bio tim od najkvalitetnijih i najkompatibilnijih 12.
    (Rade Futog, 25. mart 2015 15:08)

    # Link komentara

  125. ljudi kakav kaminski?
    mislite na franka kaminskog?
    ja zaista ne znam kakve on veze ima sa srbijom,jos ga spomionjete uz ristica? ristic je nas tamo, a iskreno ne znam kakvu ce karijeru napraviti,no nije bitno.. ima doooosta nasih prezimena na ski...cistih srba...bilo je ranije i vise ali zbog raznih gluposti,mnogi koji su bili sinovi popova,pa postali Popov-i su kasnije dodavali ic,pa si slicno radili oi oni sa ski... no, opetr n TEMU... KAMINSKI SRBIN,TESKO!!!!
    (strucnjaci moji, 25. mart 2015 15:05)

    # Link komentara

  126. kakav bre Mitrovic? ajde delije sad vratite i Rakocevica .... smehotres
     (arheolog, 25. mart 2015 15:04)

    # Link komentara

  127. Treba da se poprica sa Miroticom. Kao sto je neko ranije reko izgleda da vise ne planira da igra za Spaniju a sa Crna Gorom tek moze za dve godine. A posle svake trojke u zadnje vreme dize tri prsta tako sve vise i vise izgleda da smatra sebe za Srbina. To ne znaci da decko mozda ne zeli da igra za Crnu Goru a treba da se poprica. Toliko dobro igra u zadnje vreme da bi bilo pun pogodak kad bi igrao za nas. Mogu samo da zamislim protivnicku ekipu kad pogleda a na terenu ulaze Teodosic, Bogdanovic, Bjelica, Mirotic i Marjanovic. A kad vas oni pojedu stizu Markovic, Nedovic/Milosavljevic, Kalanic, Erceg i Braduljica. Bruka
    (SasaKV, 25. mart 2015 15:01)

    # Link komentara

  128. 1.Teo-Markovic
    2.Bogdan-Nedovic-Gagi
    3.Bjelica-Kalinic
    4.Macvan-Erceg
    5.Bobi-Raduljica
    Po meni 12-ti igrac da bude Jokic ili Lucic
    (Dzigi, 25. mart 2015 15:00)

    # Link komentara

  129. e sad lako je biti pametan i pricati navijacki,ali hajde da pogledamo objektivno...teo je no.1 u evropi to svi znaju,a rezerve treba pre svega da ga odmene i sacuvaju prednost na terenu,u tome od markovica i jovica boljih nema ako markovic moze na ep sa onako ocajnim sutem, moze i jovic koji ima realno duplo bolji sut i jednako dobru odbranu,dvojka je kriticna jer osim bogdana nemamo dobru zamenu,ako gledamo kao za pleja onda su moj predlog milosavljevic i lazic mogu da pogode i ludi su u odbrani,trojka nam je rak rana i osim kalinica nikog ja tu ne vidim drugog...mozda lucic(ako bude zdrav i milosavljevic jer moze i ume na dva i tri),cetvorka slatke muke bjelica je u feneru br.1,erceg u galati i macvan u partizanu i napadacki arsenal tog tria ne sme da prodje neopazeno plus im je sto sva trojica mogu i kontru da istrce bez problema i imaju sut za tri sto siri protivnicke odbrane i ostavlja prazan reket za brze bekove kojhe imamo,petica ...bobi ima sezonu karijere sta god pricali,ali on je toliko dominantan da ni centri vrhunaskih evroligasa ne znaju sta da rade kad je on na parketu i kako da ga cuvaju uz teove asistencije koje umeju da budu lude ala dzejson vilijams,bice na istom nivou dok ce raznovrsnost cetvorki mu ostavljati prazan reket za 1 na 1 raduljica takodje cist primer teskasa kakvog nemamo jos od zorana savica,jak kao bik,nabijen misicima ,ali i kosarkaski veoma inteligentan i kao podrska milutinov,mlad a ima petlju i igrao je el tako da zna sta treba da radi
    (ljupce, 25. mart 2015 15:00)

    # Link komentara

  130. Nemate vi ovdi šta sastavljat srpsku reprezentaciju.Kad bude vrime ja ću Saletu reć ko ga će pozvat.Kraj priče.
    (miro split, 25. mart 2015 14:57)

    # Link komentara

  131. Sigurni putnici ako ne daj Boze ne bude povreda su Teo, Bjelica, Raduljica, Bogdan, Kalina, pa cak mislim i Markovic, Erceg ako zeli i on je siguran, za ostala mesta verujemo Salu.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Tottenham, 25. mart 2015 14:39)
    zasto mislis da je raduljica siguran, nema utakmica od pocetka godine, do septembra, to je 9 meseci....
    (trener, 25. mart 2015 14:54)

    # Link komentara

  132. Pogledajte statistiku endesa lige pa vidite da li treba Jelovac da se pozove ?????
    (basket.ba, 25. mart 2015 14:54)

    # Link komentara

  133. Vidim da svi pisu svoje timove pa cu i ja:Teodosic,Micic, Markovic,Bogdanovic,Nedovic,Kalinic,Lucic,Bjelica,Erceg,Marjanovic,Jokic,Kuzmic.Izostavijo sam Raduljicu jer ove sezone skoro da nije niti igrao sada je povreden a nema niti klub znaci da nece imati niti treninge,Stefan Markovic ima jako los sut ali igra odlicnu odbranu i ima dosta iskustva sa reprezentacijom i dobar je za tim po meni mali Miljenovic je za njega i Jovica majstor ali tesko da ce Sale izostaviti Markovica premda postoje mnogo talentovaniji klinci.
    (RASID, 25. mart 2015 14:52)

    # Link komentara

  134. Plejmejkeri: Teodosic, Markovic
    Bekovi i krila: Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, Nedovic
    Krilni centri: Erceg, Bjelica, Macvan
    Centri: Marjanovic, Milutinov, Stimac

    Znam da su najveci problem centri, ali realno je da nemamo koga drugog, jer Krstic nece igrati, Raduljica ne igra celu sezonu.
    Uz to prihvatam da bi se umesto poziva za macvana, moglo razmisliti o jokicu ili savanovicu
    (vladan, 25. mart 2015 14:50)

    # Link komentara

  135. Stevan Jelovac ????????
    (basket.ba, 25. mart 2015 14:49)

    # Link komentara

  136. Zna Sale sta radi videcemo sta ce uraditi.ali po meni ce mali Mitrovic pre Ercega.Mali je jak ko konj i bolji je odbranbeni igac od ercega i komlepniji u svim segmentima osim u sutu za 3.ako Bogdan.Teo Beli... ne mogu da sutnu za 3 neka povede i ercega.a i mitrovic bolje skace ima odlicne ruke i fenomenalan roling i odlicno igra pik...
     (zile, 25. mart 2015 14:40)

    # Link komentara

  137. Sigurni putnici ako ne daj Boze ne bude povreda su Teo, Bjelica, Raduljica, Bogdan, Kalina, pa cak mislim i Markovic, Erceg ako zeli i on je siguran, za ostala mesta verujemo Salu.
     (Tottenham, 25. mart 2015 14:39)

    # Link komentara

  138. Odgovor za (1234, 25. mart 2015 12:43):

    Marjanović je u 21 godini bio PRVI CENTAR veoma jakog "Hemofarma" i igrao finale domaće lige protiv Partizana (u duelima protiv Vraneša i (mislim) Marića). A pre toga je prošao sve reprezentativne selekcije i bio je PRVAK SVETA sa mladom reprezentacijom 2007, koja je pobedila Amerikance u finalu (sa Mačvanom , Raduljicom, Markovićem...)Takođe, 2011. bio je član seniorske reprezentacije na EŠ (kod Dude)itd..
    Inače, ne kažem da je Milutinov loš. Smatram ga velikim potencijalom :-)
    (djc-xxx, 25. mart 2015 14:36)

    # Link komentara

  139. Aleksandrov Nemanja
    (aleksandrov, 25. mart 2015 14:31)

    # Link komentara

  140. jel moze neko da mi kaze ko je ovaj Kaminsky, na wiki-ju pise da je amerikanac, pa mi je interesantno zbog cega ga spominjete. Hvala
     (alexandar, 25. mart 2015 14:31)

    # Link komentara

  141. ZNA SALE STA MU JE CINITI.PO MENI ODBRAMBENI IGRACI PRIORITET I FIZICKI JAKI MOMCI.MALI MITROVIC KALINA STEFAN GAGI TEO JOVIC MOZDA CAK I LAZIC,MACVAN SIGURNO UZ BOBIJA BJELICU RADULJU I BOGDANA TO JE TO.MISLIM DA ZA ERCEGA NEMA MESTA TU8
    (zile, 25. mart 2015 14:30)

    # Link komentara

  142. Dajte ljudi, Stimac je tu samo zbog atmosfere, ako Krlr ne bude igrao tanki smo na centru, jer osim Bobija nemamo vrhunskog igraca. Ja bih poveo Milutinova jer Raduljica i dok je vise igrao bio je fizicki nespreman. A govoriti kako Savanovic nije fizicki dominantan a spominjati Macvana koji je trom, spor i nizak za svoju poziciju, je smesno.
    (Milan, 25. mart 2015 14:28)

    # Link komentara

  143. Kakav bre milosavljevic, nije reprenzetacija partizan da se sve svodi na suteve dva igraca...za reprenzetaciju ce igrati najbolji, i svako ima svoju ulogu. Nece zvati coveka koji iz 20 suteva pogodi 5, zvace nekog ko je stabilan u sutu. I da se razumemo, ne vidim po cemu bi lucic bio ispred simonovica ili dangubica, svi su atlete, dobro zakucavaju, ali po meni tu lucic ima najlosiji sut i najvecu sklonost ka povredama. Isto tako, lazic iz zvezde verovatno nece biti pozvan a igra fenomenalnu odbranu a u sutu je gotovo siguran pogotovo iz korner pozicija.
     (vlada, 25. mart 2015 14:25)

    # Link komentara

  144. Kaminsky,Jelovac,Aleksandrov,Mirotic zasto da ne
    (Gogi, 25. mart 2015 14:25)

    # Link komentara

  145. Gde je Keselj?
    (Boci, 25. mart 2015 14:23)

    # Link komentara

  146. Svi komentarisete slatke muke...Ja tvrdim da ne bi bile slatke da smo u grupi zavrsili svetsko prvenstvo.Jer bi pojedinci vec dali na znanje da se na njih ne racuna.Odjednom svi bi da igraju za tu reprezentaciju....
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (grunwalski, 25. mart 2015 13:17)
    al posto se to nije desilo, dzaba se uopste i komentarise. I da baba ima tockice mogla bi da bude kamp prikolica
    (Nebo, 25. mart 2015 14:19)

    # Link komentara

  147. teodosic, markovic, nedovic, bogdanovic, lucic, kalinic, erceg, bjelica, bobi, raduljica
    Za preostala dva mesta zavisi sta Sale ima u planu, ima dobru ponudu. Miljenovic, jokic, musli, kuzmic, milutinov, mitrovic, micic, stimac, radicevic, simonovic, gagi.
    Bilo bi dobro kad bi se u tim vratili aleksandrov ili keselj jer su vrhunski kvaliteti koje bi Sale za dva meseca vratio tamo gde im je uvek bilo mesto. Steta i sto krle ne igra jer bi dosta znacio.
     (theButcher, 25. mart 2015 14:16)

    # Link komentara

  148. Stevan Jelovac?
    (cedomir, 25. mart 2015 14:13)

    # Link komentara

  149. Stefanov spisak od 13:49, to je pun pogodak.
     (Zoran, 25. mart 2015 14:12)

    # Link komentara

  150. Kaminski, Kravić i Ristić(onaj što je bio u zvezdi pola godine) iz NCAA na kaljenje kao i Peno i još par klinaca. Žao bi mi bilo da Mitrovića opet ne povede, zadnje 2 sezone otpada poslednji sa spiska, ali realno smo na cetvorci najjači i nekako sve što on ima da pokaže je sadržano u Ercegu i Bjelici tako da ne bi dobili raznovrsnost. Kako god da ispadne verujemo Saletu, dokazao se prošle godine. Na ovom spisku fali Jelovac, ali generalno ok tekst.
     (axaxt, 25. mart 2015 14:11)

    # Link komentara

  151. Ja mislim da ce voditi kosarkase. Sto pitate?
    (Milos, 25. mart 2015 14:05)

    # Link komentara

  152. [link]
    (nisu nas odavno krali prestupna je godina, 25. mart 2015 14:01)

    # Link komentara

  153. Kakav Nemanja Nedovic?! Momak ne moze da se sastavi u Valensiji, na kraju je zavrsio na klupi sa desetak minuta po mecu, a poceo u prvoj postavi! Zasto K Milutinov pre Kuzmica? Ovaj momak je evc sad šprofesor doktopr za Milutinova, nazalost. I Micic je trenutno nas drugi plej po kvaliteti.
    Znaci:
    Teodosic, Micic, Markovic
    Bogdanovic, Milosavljevic (Jovic)
    Kalinic, Lucic
    Bjelica, Erceg, Jokic (moze i na cetiri i na pet), Macvan
    Raduljica, Kuzmic, Marjanovic

    I to je najuzi krug kandidata.
    (milan, 25. mart 2015 14:00)

    # Link komentara

  154. Plejevi i bekovi: Teodosić, Bogdanović, Nedović, Marković, Jović (Milosavljević)

    Krila i krilni centri: Kalinić, Bjelica, Lučić (Dangubić), Erceg (Mitrović)

    Centri: Marjanović, Raduljica i Kuzmić (Štimac)

    Miljenović nije za reprezentaciju, ovi iz Bajerna nemaju neke sezone. Previše je opcija na centru pa će Milutinov još čekati a Mačvan je već dobio šansu u timu dok Mitrović nije, plus nije toliko atletski dobar i spreman.
     (Nolan, 25. mart 2015 13:59)

    # Link komentara

  155. Mislim da i mali Kuzmić treba da udje na siri spisak, talentovan je... ;)
    (yopaaa, 25. mart 2015 13:56)

    # Link komentara

  156. Bravo Sale, nema šta da dodam, sve si rekao.

    U stvari imam neke igrače koje bih voleo da proigraju na najvišem nivou i da budu deo reprezentacije nekada, a to su Zagorac i Kešelj, ali sam svestan da trenutno teško mogu da uđu, možda eventualno na neki širi spisak od dvadeset i jednog igrača.
    Ako Krle ne igra, Kuzmić bi trebao da se nađe na širem spisku.
    Isto tako, bilo bi vrhunski kada bi se razgovaralo sa Mirotićem, čini mi se da bi tu nešto moglo da se uradi, jer trenutno je na nekoj distanci sa Špancima, a za CG nema šta da igra najmanje sledeće dve godine. Svojevremeno je želeo da igra za Zvezdu,Partizan,pretpostavljam i našu tadašnju reprezentaciju,tako da ima mesta za dogovor..
    (Mirko, 25. mart 2015 13:55)

    # Link komentara

  157. PG:Teo i Marković
    SG:Bogdan i Milosavljevic
    SF:Kalinić i Lučić
    PF:Bjelica, Erceg, Macvan
    C: Bobi, Raduljica, Jokić
    Mislim da bi ovo bio najjači sastav. Ima dosta igraca koji mogu da pokrivaju vise pozicija od 1 do 3, zato bi poveo 6 igraca na centarskim pozicijama! Micic, Nedovic, Savanović, Stimac, Miljenovic, Milutinov, Zagorac, Dangubic, Mitrovic, Kuzmic na širem spisku!
     (Stefan, 25. mart 2015 13:49)

    # Link komentara

  158. Imam utisak da je Dragan Milosavljević sam napisao nekoliko komentara ovde i ubacio se u reprezentaciju. :) Aman ljudi, kakav bre Milosavljević??? Tip igrača koji nema ni kvalitet ni fizičke predispozicije da igra za reprezentaciju. Mislim, razumem navijačke strasti, ali reprezentacija treba da bude ono najbolje što imamo.
    (Mare, 25. mart 2015 13:48)

    # Link komentara

  159. zašto niko ne spominje Stevana Jelovca? dečko je drugi strelac Endese,sigurno zaslužuje poziv bar na širi spisak
     (Slanina, 25. mart 2015 13:46)

    # Link komentara

  160. 1. Teodosic, Markovic
    2. Bogdanovic, Nedovic, Milosavljevic
    3. Kalinic, Lucic
    4. Bjelica, Erceg
    5. Raduljica, Kuzmic, Marjanovic
    (Crkvinac, 25. mart 2015 13:42)

    # Link komentara

  161. Zar nismo na svetskom prvenstvu izborili plasman na olimpijske igre ?
    (Daniel91, 25. mart 2015 13:42)

    # Link komentara

  162. Iz ove Zvezde Telekom, Marjanović i Kalinić, niko drugi nije ni blizu.
     (Alek, 25. mart 2015 13:41)

    # Link komentara

  163. Kad Sale pročita da mu je i Lazić opcija, ima da se oduševi...
    (Šavija Alonso, 25. mart 2015 13:39)

    # Link komentara

  164. pozicije 1,4,5 cista desetka, 2 i 3 nesto slabiji igraci,ali su i oni kvalitetni. Dzaba tim ako trener ne valja.Na srecu mi imamo trenera koji nije ogranicen na 3-4 taktike,vec je jako kreativan,vidi sve rupe na terenu, i dobro cita igrace...Miljenovica u reprezentaciju! Cudi me da niko ne spominje Pavlovica
     (Su, 25. mart 2015 13:34)

    # Link komentara

  165. Ono sto nam fali da dominiramo svetskom kosarkom je trojka top klase,nazalost nema je na vidiku...Ostalo sve imamo
     (Kova, 25. mart 2015 13:34)

    # Link komentara

  166. micov
    (bojan crki, 25. mart 2015 13:33)

    # Link komentara

  167. svi uzimate zdravo za gotovo da ce Erceg biti medju 12 a ja bas nisam siguran ni da ce ga Sale pozvati. on jeste jako dobar igrac, ima fenomenalan sut za svoju visinu (pre svega za 3 i sa penala) ali.... sto se skoka tice u odbrani jos i ima prihvatljiv ucinak ali u napadu ga uopste nema na skoku, jako retko blokira sueteve protivnickih igraca i cesto igra "alibi" odbranu. pogledajte neku utakmicu Galatasaraja u Evroligi sa inostranim komentatorima pa cete videti (cuti) o cemu pricam! takodje nije ni preterano brz u tranziciji, tako da po mom nekom misljenju on uopste ne odgovara Saletovoj filozofiji sa atletski superiornim igracima, jakom odbranom, itd..
    nesto slicno sam mislio i za Bobija ali on je puno napredovao ove godine i odlaskom Krstica iz reprezentacije on bi trebao polako da postane prvi centar (Raduljica je bolji kada mu se igra ali upravo to kod njega se nikada ne zna).
    druga stvar niko tu ne spominje Muslija a decko se preporodio od kada je u Megi! svi znamo da je bio jedan od najtalentovanijih u svom godistu ali su prerani odlazak u inostranstvo i psihiloska blokada po povratku u Srbiju ucinili svoje ali ocigledno je sada vec na pravom putu a svi znamo kako je Bobi poceo da igra posle godinu dana rada sa Milojevicem!!!
    (chubby checker, 25. mart 2015 13:33)

    # Link komentara

  168. Teodosic,Markovic,Nedovic,Milosavljevic,Bogdanovic,Kalinic,Lucic,Bjelica,Erceg,Macvan,Marjanovic,Raduljica.
     (Partizan sampion,izraziti favorit, 25. mart 2015 13:31)

    # Link komentara

  169. ma kakav Jovic u Zvezdu max 5 poena po mecu,nista posebno ne igra. Imamo mi boljih igraca na toj poziciji,Miljenovic iz Mege bi mogo tu da udje,realno mali je majstor.
     (sakiss, 25. mart 2015 13:30)

    # Link komentara

  170. Igraci svi isti gde umesto Katica i Simonovica vodi Ercega i Branka Lazica.
     (Trenerski, 25. mart 2015 13:28)

    # Link komentara

  171. [link]
    Skinuta vest sa Blica pisalo je Gurovic terener univerzitetske,Miloje mladih Klip i jos neki pioniri i omladinci i Jakovljevic kadeti.Grba je trebao biti za regione i skaut za dijasporce.
    Inace moj sastav
    PG
    | [[Miloš Teodosić]] || [[Stefan Marković]] || [[Aleksandar Rašić]] || [[Vasilije Micić]] ||[[Stefan Pot]]||[[Nikola Radičević]]||[[Jovan Novak]]
    SG
    | [[Bogdan Bogdanović (basketball)|Bogdan Bogdanović]] || [[Vladimir Micov]] || [[Danilo Anđušić]] || [[Nemanja Nedović]] ||[[Ivan Paunić]]||[[Dejan Todorović]]||[[Luka Anđušić]]
    SF
    | [[Aleksandar Pavlović]] || [[Marko Kešelj]] || [[Dragan Milosavljević]] || [[Vladimir Lučić]] ||[[Nikola Kalinić]]||[[Balša Koprivica]]||[[Nikola Jovanović]]
    PF
    | [[Frank Kaminsky]]||[[Zoran Erceg]]||[[Nemanja Bjelica]]||[[Milan Mačvan]] ||[[Dragan Labović]]||[[Nemanja Aleksandrov]]||[[Stefan Bircevic]]
    C
    | | [[Miroslav Raduljica]] || [[Ognjen Kuzmić]] || [[Nenad Krstić]] || [[Boban Marjanović]]||[[Milovan Raković]]||[[Nikola Jokić]]||[[Dušan Ristić]]
    (Dave Pilipovich Air Force Falcons, 25. mart 2015 13:28)

    # Link komentara

  172. Ovako bi to trebalo da izgleda:

    Teodosic
    Jovic
    Bogdanovic
    Lucic
    Kalinic
    Lazic
    Markovic
    Bjelica
    Jokic
    Erceg
    Raduljica
    Marjanovic

    Rezerve ako neko otkaze:

    Mitrovic
    Stimac
    Micic
    Milutinov
    Kuzmic
    Macvan

    Realno imamo dva dobra tima.
    (Hub2871, 25. mart 2015 13:28)

    # Link komentara

  173. Nadam se da ce Sale pozvati i Frenka Kaminskog sa Wisconsina..deckonja ima pracku i ozbiljne % za 3pt a ima 2.13 i igra peticu.
     (zlebakerodjak, 25. mart 2015 13:27)

    # Link komentara

  174. 1. Teo
    2. Marković
    3. Jović
    4. Bogdan
    5. Milosavljević
    6. Kalina
    7. Lučić
    8. Bjelica
    9. Erceg
    10. Bobi
    11. Radule

    Dvanaestog neka izabere Sale, to ostavljam njemu. :)
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Filip, 25. mart 2015 12:36)

    djenka, dr wil, danguba, fica covic... ima kandidata
    (Android Robot by Ćoki, CC BY 3.0)
    (usracu se od nadimaka kosarkih strucnjaka, 25. mart 2015 13:25)

    # Link komentara

  175. Znam da Macvan sigurno nece.
     (hours of love, 25. mart 2015 13:24)

    # Link komentara

  176. 1. Teodosić,Marković,Jović

    2.Bogdanović,Nedović

    3.Kalinić,Lučić

    4.Bjelica,Erceg

    5.Raduljica,Marjanović,Štimac
    (depth_chart, 25. mart 2015 13:24)

    # Link komentara

  177. jedino je sigurno da će voditi suprugu :)
    salu na stranu, sigurno ce Sale odabrati kako treba, kao i prosli put... bio veliki igrac, sad je veliki trener, a uz to je jos veci COVEK!
    (Cezarus, 25. mart 2015 13:23)

    # Link komentara

  178. koga je zakljucao branko lazic?
    (selektor, 25. mart 2015 13:20)

    # Link komentara

  179. Teo, Marković, Jović ,
    Bogdan, Nedović,
    Kalinić, Lučić ( Dangubić) ,
    Bjelica, Erceg, Mačvan,
    Bobi, ? ? ?
     (masterkg, 25. mart 2015 13:18)

    # Link komentara

  180. Svi komentarisete slatke muke...Ja tvrdim da ne bi bile slatke da smo u grupi zavrsili svetsko prvenstvo.Jer bi pojedinci vec dali na znanje da se na njih ne racuna.Odjednom svi bi da igraju za tu reprezentaciju....
     (grunwalski, 25. mart 2015 13:17)

    # Link komentara

  181. Plej-Teo,Miljenovic
    Bek-Bogdan,Gagi
    Krilo-Kalina,Lucic,Bjelica
    Krilni centar-Macvan,Erceg,Jokic
    Centar-Bobi,Milutinov
    Paklena reprezentacija,uteruje strah u kosti!!
    Spoj mladosti i iskustva,zamislite pick&roll Teo-Bobi/Bjeli-Bobi/Macvan/Bobi,pick&pop Macvan-Bobi ili Bjeli-Bobi haos!
    Pa asistencije Tea i Miljenovica Bobiju i Milutinovu,sipanje trojki Bogdana,Gagija,kucanja Lucica i Kaline,lucidnost Bjelog i Milana sa pozicije 4 gde mogu da igraju pleja sa cetvorke....Ima mnogo kombinacija sta sa ovim igracima ali sigurno je ako bude sve kako treba bez povreda da treba voditi ovih 1 2
    S R B I J A ! ! !
     (NeMozeSeSilomProtivMagije!!!!, 25. mart 2015 13:15)

    # Link komentara

  182. Ubedjen sam da osvajamo. Niko ne moze da bam prouci taktiku za tako malo vreme,jer imamo nove igrace. Tandem Teodosic- Marjanovic ubedljivo najjaci u Evropi. Stavljam sve pare na Srbiju! NAPRED SRBIJA!
     (Su, 25. mart 2015 13:14)

    # Link komentara

  183. krle,bobi,milutinov,bjelica,erceg,mitrovic,dangubic,kalinic,bogdan,nedovic,teo,miljenovic
     (crni_redstar, 25. mart 2015 13:13)

    # Link komentara

  184. Sve selektor do selektora ovde! Ljudi, ima jos mnogo do pocetka prvenstva i kraja ove sezone. Bitno je da svi budu zdravi. Vecini nasih igraca ce imati dugu i isrpljujucu sezonu(Teo, Bogdan, Bjelica, Erceg...) Treba prvo biti zdrav, a ostalo je na Saletu koga ce zvati.
     (savio, 25. mart 2015 13:13)

    # Link komentara

  185. Teodosic, Micic, Miljenovic
    Bogdanovic, Milosavljevic,
    Kalinic, Lucic
    Bjelica, Erceg, Macvan
    Marjanovic, Raduljica

    Po meni 12 za Euro. Dve dvojke zato forsiramo igru i sa dva pleja u petorci, 2 trojke zato sto Bjelica moze cesto i trojku da igra i dve petice zato sto i Macvan cesto moze i peticu.
    (Paok, 25. mart 2015 13:12)

    # Link komentara

  186. Po meni ovakva bi bila postava:

    1. Teodosić,Jović
    2. Bogdanović,Nedović
    3. Kalinić,Milosavljević,Dangubić
    4. Mitrović,Mačvan
    5. Marijanović,Raduljica,Štimac

    Ako se neko od igrača slučajno povredi uvek su tu izmene, na primer ako se povredi plejmejker Bogdanović može da igra tu poziciju itd...
    (Zvezdas, 25. mart 2015 13:12)

    # Link komentara

  187. Од играча који нису поменути у чланку, на списку би се могли наћи и:

    Настић и Јовановић из НЦАА - на позицији пивота;
    Јеловац, Мајсторовић и Јефтовић - на позицији високог крила;
    Кешељ и Дејан Тодоровић - на позицији ниског крила

    Мислим да је састав у суштини увелико познат: Теодосић, Марковић, Богдановић, Недовић, Калинић, Бјелица, Ерцег, Марјановић и Радуљица су готово сигурни. То наравно не сме да се каже, није педагошки ни према тим играчима, ни према осталима, па Ђорђевић мора (и треба) да прича како никоме место није загарантовано. На остала три места, не бих се зачудио да поведе Пена, Симоновића (ако Лучић откаже) и Мајсторовића. Просто, мислим да имамо довољно играча у саставу који могу играти на позицији плеја да тај 12. путник, махач пешкиром, може бити и клинац којем ће само присуство на Евробаскету много значити. Не искључујем притом Радичевића уместо Недовића, ако се наметне, а једнако тако ни Дангубића уместо Симоновића. Марко има три ствари које нам превасходно требају на резервном ниском крилу: шут за три, одбрану и скромност. Дангубић би био више употребљив од њега, али мора још да поправи игру. Мајсторовић је искуснији од Јокића и оних америчких ђака, а атлетски може да покрије две позиције и буде и та чврста четворка и та покретљива петица, врста играча која нам фали. Тај пети у рекету ће зато бити важан играч, тешко да ће Сале водити неког од клинаца на тој позицији ове године. Следеће, кад се још мало докажу, вероватно да, али ове године не.
    (Иван, 25. mart 2015 13:09)

    # Link komentara

  188. Vec sam napisao da nama nikada nije bio problem prva petorka...To imamo i mislim da je nasa prva postava trenutno najjaca u Evropi...
    Za EP treba jos nesto-dugacka klupa!Sale to sigurno zna,jer nema te reprezentacije koja ce odlicno da igra turnirsko takmicenje oslanjajuci se samo na 5-6 igraca...
    Ljudi ce jednostavno "izgoreti" kako se bude primicao finis,a svi ocekujemo finale i zlato!Plus,daleko bilo,povreda...
    Najvise me brinu centri.Boban je super,ali ko ce,realno,da ga zameni?Raduljica?Tesko,iz Kineske lige na EP...
    A opste poznata stvar je da protivnik,cim "nanjusi" rupu u timu,"trpa" tamo..To i mi radimo drugima,radice i drugi nama..
    Mislim da sada nemamo one centre-tandeme,"vanzemaljce",od kojih nisu protivnici smeli da "udju u reket" kao Cosic-Jerkov,ili Divac-Radja...
    Mozda je najbolja taktika da prva petorka odmah u startu "naduva" 10-15 poena razlike,pa onda na klupu jedan po jedan,polako,odmor,pa nazad isto tako..Pogotovo u startu EP,sa slabijim protivnicima..
    Stari oproban recept,koji Sale zna..
    Setite se da su tako igrali "Marsovci" Kica,Moka,Praja,Cosic,Jerkov,pa Divac,Radja,Kukoc,Danilovic,Djordjevic...
    Ovaj poslednji treba to da sada primeni...Da opet budemo tamo gde nam je i mesto,na vrhu!Da,kao nekada,strasna reprezentacija sa Balkana "u svlacionici" pobedjuje,pre utakmice!
    Idemo po zlato!
    (dr, 25. mart 2015 13:08)

    # Link komentara

  189. [link] au au au kakav doktor!
    (Frank, 25. mart 2015 13:07)

    # Link komentara

  190. kalenic??? ma dajte, ljudi...…..
     (bro, 25. mart 2015 13:07)

    # Link komentara

  191. Ima odlicnih igraca,zaista! Neki su vrhunski na svetskom nivou,neki su odmah do njih,neki ce to svakako postati,ali..mislim da pojedinci nemaju taj kvalitet i svakako nisu stof za reprezentaciju.Najvise mi je tu zao zbog Nedovica jer nam suteri fale k'o lebac,ali..trenutno nije u formi koja je potrebna da bi bio medju 12. Uz Nedu svakako me srce i dusa bole za Krstica kapitena! Likcina kakva se radja jednom u 100 godina! Jesam veliki Zvezdas,ali Krle je kralj!!! Zamislite tandem centara Krstic - Marjanovic!! Aaaaaaaaaaa!!! U*rali bi se u gace svi kad bi ih videli na terenu! Milutinov ce decko mozda jednog dana biti solidniji nego je sada,ali..tanak je jos uvek i to prilicno. Sve u svemu,moze da se napravi sjajan tim i ustvari,najvise mi je osmeh izmamila cinjenica da imamo nekoliko fenomenalnih klinaca i mladih igraca koji ce u narednim godinama tek pokazati kakvi su talenti - Peno,mali Vanja,Andric,svakako Miljenovic,koji bi mozda u nekoj konstalaciji stvari mogao poci i sada jer osim Tea nemamo pleja koji je jaci na lopti od malog Miljenovica.Svaka cast svima,ali..mali Miljenovic zna znanje i ako je krhke gradje! Samo da budu zdravi svi koje Sale odabere i bice sve ok! Verujem u to!
    (Needukovan, 25. mart 2015 13:04)

    # Link komentara

  192. Slatke muke! :)
    (mdj, 25. mart 2015 13:03)

    # Link komentara

  193. Teodosić, Marković, Micić
    Bogdanović, Milosavljević
    Bjelica, Lučić
    Erceg, Mačvan
    Bobi, Raduljica, Milutinov
     (Dobri milenko, 25. mart 2015 13:03)

    # Link komentara

  194. Сви наши играчи и потенцијални репрезентативци имају одличне сезоне. Тео, Бобан и Немања Блелица су понајбољи играчи ЕЛ, то што ћине је им пресивно, Богдановић и Калинић, баш као и Боби опасно напредују, данас су то много бољи играчи него прошле године.

    Пред Салетом је тежак задатак, има материјала, али ваља пажљиво и паметно одабрати.
    Не треба се водити жељама љубитеља кошарке, који би ту "увалили" својих 12 миљеника, нити треба да игра 12 са најбољим учинком, најбољим бројкама, у оба случаја крах на ЕП је сигуран.
    За ЕП треба укомпоновати 12 играча који ће као тим најбоље функционисати, помоћи својим квалитетом али се и подредити колективу. Успеха нема без добре хемије, зато је важно заједништво, да играчи дишу као један.

    ЕП је далеко, здравствено стање играча ће много одлучити, неки ће бити и ровити, такве ствари не иду увек у јавност.
    Ваља имати што више поливалентних играча, који ће се моћи прилагодити различитим задацима и противницима, срећом имамо их, а ваља имати и играче задатка, специјалисте за одбрану и ту их срећом имамо.

    Биће тешко и дуго ЕП, ваља у првој фази прилагодити се и противницима, Шпанци и Италијани акценат ће дати спољним поз., Турци и Немци ће бити јачи у рекету. Сале ће на ЕП, а то је сигурно водити 7 спољних и 5 у рекету, неких 7-8 играча се већ намеће, остале ће Сале додати, кандидата за сваку поз. је много, сви заслужују поверење и шансу, кога год да Сале одабере неће погрешити. У сваком случају много среће "Орловима" на ЕП
    (Divos, 25. mart 2015 13:02)

    # Link komentara

  195. @strucnjak
    jak si mi ti strucnjak, otpisujes najboljeg centra u evropi?!
    Bobi mora da igra, kao i Raduljica! Spektar stvari koje mogu da se rade sa njima je prevelik, ni jedna ekipa ne bi mogla da nam se prilagodi a mi bi mogli svima!
    Sale zna sta radi i ja najiskrenije ocekujem finale, jer imamo sve za tako nesto!
     (nyk, 25. mart 2015 13:01)

    # Link komentara

  196. A Micov?
     (axl, 25. mart 2015 13:00)

    # Link komentara

  197. Meni je sve ok, ali kada ljudi napisu spisak sa samo dva pleja, prevrne mi se stomak....Kako neko moze toliko da ne poznaje savremenu kosarku i da stavi na spisak samo dva organizatora? Zamisli situaciju da se jedan povredi i sta onda? Barem imajte neki smisao kada pravite spisak.

    Po meni ima 7 sigurnih, 2-3 kojima su sanse 60-70% i ostalo je Saletova intuicija.
    Sigurni su Teodosic, Bjelica, Marjanovic, Bogdanovic, Kalinic, Erceg, Markovic.

    60-70% sanse su za Milutinova, Nedovica, Dangubica.

    Ne znam koliko je ozbiljno zvati Raduljicu koji nije prakticno ni igrao ove godine, a jos vuce neku povredu.
    Moje misljenje da ce siguran biti Milutinov. Posto imamo univerzaalca klinica, ne verujem da ce Sale voditi tri cetvorke, pre ce voditi tri centra, jer pored Bobija ne znamo od ostalih sta da ocekujemo.

    Zasto nije spomenut Jelovac?
    (Novosadjanin., 25. mart 2015 12:59)

    # Link komentara

  198. A Kuzmic, San Francisco??
    (cuki, 25. mart 2015 12:58)

    # Link komentara

  199. Boze zdravlja,ja od septembra na bolovanje,da mi ne promakne neka utakmica! Bice to za istoriju nase kosarke!
     (Nikola, 25. mart 2015 12:58)

    # Link komentara

  200. 1 Teo, Markovic
    2 Gagi, Bogdanovic
    3 Kalinic, Lucic
    4 Erceg, Bjelica
    5 Bobi, Stimac
    11 i 12 sami odlucite. Imate Jovica, Mitrovica, Macvana, Savana, (Raduljicu kog ne bih zvao)!! Dangubic, Kuzmic, Nedovic... Uh slatke muke
     (Gru, 25. mart 2015 12:58)

    # Link komentara

  201. Teodosic, Markovic
    Bogdanovic, Nedovic, Lazic/Jovic
    Kalinic, Keselj/Milosavljevic
    Bjelica, Erceg, Mitrovic/Jelovac
    Raduljica, Marjanovic...

    12 po meni... jer daje najvecu sirinu.. jedan napadacki play.. jedan dobar u odbrani.. mogu i obojica na teren.. bekovi brzi sa dobrim sutem.. Jovic ili Lazic u odnosu na kvalitet protivnickih igraca u grupi... Krila Kalinic na snagu, i Keselj ili Gagi za sut spolja kada je potrebno.. Bjelica na cetvorci, ali moze po potrebi na tri, isto kao i Erceg koji moze sa 4 na 5 kada je potrebno.. Jelovac ili Mitrovic u opciji.. i Raduljica i Marjanovic... sve ostalo je nagomilavanje igraca na istim pozicijama, sa istim igrackim karakteristikama.. na siri spisak treba zvati od playmakera Micica i Miljenovica.. na bekovima nemamo mnogo dodatnih opcija... od krila Lucic, Simonovic.. krilni centri - centri.. Savanovic, Stimac, Kaminsky, Kuzmic, Macvan.. mnogo opcija i igraca koji su u dobroj formi.. Bice Sale i strucni stab u BAS slatkim mukama.. !!!!
    (BOXAS, 25. mart 2015 12:57)

    # Link komentara

  202. Teo, Bjelica, Bogdan, Bobi, Erceg ...(crta)... pa Raduljica(zbog pauze), Mačvan i Kalinić...(crta)... e, onda svi ostali kandidati, a to je već i stvar ukusa :-)
    (djc-xxx, 25. mart 2015 12:56)

    # Link komentara

  203. 1. Teo, Markovic, Jovic ili Miljenovic
    2. Bogdanovic, Nedovic? (Zagorac)
    3. Kalinic, Bjelica ( igrao je trojku)
    4.Erceg, Macvan (Jokic?)
    5. Ovde imaaamo uzasan problem, Stimac mora da ide jer podize timski duh iako je limitiran, ali je solidan, Bobiju svaka cast, ali je prespor za neke Saletove zamisli, Radulja nije video loptu pola godine i kosarka mu nije na pameti....Zbog svega navedenog se nadam da ce Krle pristati da obuce dres...
    Po pokrivenosti pozicija i imenima Francuzi imaju ubedljivo najbolji tim.
     (strucnjak, 25. mart 2015 12:54)

    # Link komentara

  204. mislimm da se ne potrebno dize euforija ovako rano,stvara se pritisak na igrace,zna se kako to biva zavrseno,uvek ne slavno,a kad ne ocekujemo nista kao na SP onda osvajamo medalje,nadam se da ih vidimo na olimpijskim
     (021, 25. mart 2015 12:54)

    # Link komentara

  205. Da se ja pitam (a ne pitam se :D ), 12 igrača za evropsko su:
    1. Teodosić, Micić
    2. Bogdanović, Nedović, Milosavljević
    3. Kalinić, Lučić
    4. Bjelica, Erceg
    5 Marjanović, Raduljica, Kuzmić
    Još samo kad bi Krle hteo da igra, pošto smo tanki na centru, bili bismo bar 50% jači nego prošle godine. Naravno, imamo mi još dobrih igrača, ja verujem Saletu da će dobro da odabere.
     (Dule Pančevo, 25. mart 2015 12:54)

    # Link komentara

  206. Teo, Markovic,
    Nedovic, BB, Dragan
    Lucic, Kalinic
    Erceg, Bjelica, Macvan
    Raduljica, Marjanovic

    pet bekova, pet visokih, sa polivalentnim (1-2) Nedovicem i BB, (3-4) Lucicem, Kalinicem, Ercegom i Bjelicom, (4-5) Macvanom...bas jaka ekipa..
    (Slauter, 25. mart 2015 12:53)

    # Link komentara

  207. Sramota je ako ne pozove Jarica, Radmana i Milicica.
     (objektiv, 25. mart 2015 12:53)

    # Link komentara

  208. Не слажем се да је најбитнији Тео,када је очигледно да је најбитнији Сале.Друго,приметно је да у тексту не спомињете Недовића Свуда се провлачи Милутинов.Па и Радуљица.Нигде није споменут Душан Ристић,а спомиње се Камински.Мицов је значи мртав за репрензетацију? Пена нико није гледао.Вања ,па од њега је Дукић био бољи у тој категорији Партизана.Јокић мора да буде сигуран ,јер он ће бити свима професор за пар година.Нисам писао никаквим редоследом,јер да јесам Немања Александров је наш најјачи играч кога Сале може да поврати,као Милоје- Бобија.Неуспех је, не отићи на Олимпијаду,све остало је заслуга Салетова,јер се у млађим категоријама праве стравични пропусти.
    (geometar iz valjeva, 25. mart 2015 12:52)

    # Link komentara

  209. Verujem u selektora da će napraviti dobru selekciju, u smislu ne samo najboljih igrača, nego najboljih koji čine jedan tim. Znači svako da ima svoju ulogu koja se zna, i da gine na terenu, a to dal igra u Zvezdi, Partizanu ili NBA je nebitno, u reprezentaciji je sve drugačije.
    (iznogud, 25. mart 2015 12:52)

    # Link komentara

  210. slatke muke za majstora....
     (doktor, 25. mart 2015 12:52)

    # Link komentara

  211. Na sirem spisku, a verovatno i na uzem naci ce se Marjanovic, Macvan i Milosavljevic.
     (TONUS HLJEBA, 25. mart 2015 12:48)

    # Link komentara

  212. 4 Teodosic
    5 Milosavljevic
    6 Nedovic
    7 Bogdanovic
    8 Bjelica
    9 Markovic
    10 Kalinic
    11 Lucic
    12 Marjanovic
    13 Raduljica
    14 Erceg
    15 Jokic
    (vlatkom, 25. mart 2015 12:47)

    # Link komentara

  213. Moze i Macvan na poziciji pleja, posto se na ovoj planeti jos nije nasao taj trener koji bi mogao da mu objasni da je trapav i da ne trci u kontru sa loptom. To njegovo vodjenje moze da mu ponekad prodje u ABA ligi, protiv ozbiljnijih igraca nikako.
    (Milan, 25. mart 2015 12:46)

    # Link komentara

  214. Najbolje bi bilo kad bi na EP imali po tri igjraca ma svakoj poziciji:
    1.Teo, Markovic, Jovic
    2.Bogdan, Nedovic, Milosavljevic
    3.Kalina, Lucic, Dangubic
    4.Bjelica, Erceg, Macvan ili Mitrovic
    5.Bobi, Radulja, Stimac
    (njava, 25. mart 2015 12:44)

    # Link komentara

  215. Uopšte me ne interesuje. Jedino me interesuje ko će igrati EL.
    A vi se zabavljajete ti "letnjim šemama".
    (igor ns, 25. mart 2015 12:43)

    # Link komentara

  216. A zasto ne Milutinov? pitanje za one koji ga ne podrzavaju. Pa Marjanovic u 21 godini nije moga ni priblizno da igra kao Nikola bio je obicno drvo u reketu a danas je verovatno prvi u evropi. Uz pravi razvoj kao igraca za par godina bice odlican. Ne znam samo odakle kredibilitet ovima sto kosarku prate 2-3 godine da komentarisu. Ipak znam ovo je Srbija.
     (1234, 25. mart 2015 12:43)

    # Link komentara

  217. A gde je Kuzmić? Povremeno igra za GS a to je ipak najjača liga na svetu. Kakav Birčević, Milutinov, Katić....? Pa Dangubić ima šut izp igre ispod 30%? Peno je premlad, Štimac nema sezoni, Raduljica celu sezonu izgubio...
     (mare, 25. mart 2015 12:42)

    # Link komentara

  218. Teodosic, Markovic, Micic
    Bogdanovic, Milosavljevic, Lazic ili Dangubic (njih dvojicu prevashodno zbog odnrane)
    Kalinic
    Bjelica, Jokic i/ili Mitrovic (Erceg zasluzuje ali pitanje da li ce ga Sale zvati)
    Bobi, Raduljica i kapiten Krle mozda napravi povratak.

    Ne znam koga ce jos na trojku pored Kaline (moguce Lucic eventualno Bircevic) tu je i Bjelica koji moze da pokrpi tu poziciju.
    (cukce, 25. mart 2015 12:40)

    # Link komentara

  219. Konacno dobar tekst!!! Bravo
    (Etr, 25. mart 2015 12:39)

    # Link komentara

  220. stimara prvi ostali nek se radaju kako hoce
    (abab, 25. mart 2015 12:37)

    # Link komentara

  221. 1. Teo
    2. Marković
    3. Jović
    4. Bogdan
    5. Milosavljević
    6. Kalina
    7. Lučić
    8. Bjelica
    9. Erceg
    10. Bobi
    11. Radule

    Dvanaestog neka izabere Sale, to ostavljam njemu. :)
     (Filip, 25. mart 2015 12:36)

    # Link komentara

  222. Ovo su mojih 12: Teo, Pefi, Jovic, Bogdan, Dragan, Kalinic, Lucic, Jokic, Erceg, Bjelica, Raduljica, Bobi :) Mislim da je ovo najjace sto u ovom trenutku imamo.
    (Selektor, 25. mart 2015 12:35)

    # Link komentara

  223. Odličan tekst!
     (Dule Pančevo, 25. mart 2015 12:35)

    # Link komentara

  224. gde je Stevan Jelovac? pogledajte
    statistiku
     (sramota, 25. mart 2015 12:33)

    # Link komentara

  225. PG: Teodosic, Micic SG: Bogdanovic, Milosavljevic SF: Kalinic, Lucic PF: Bjelica, Erceg, Mitrovic(Macvan) C: Marjanovic, Raduljica(mogao bi da bude problem sto nema klub), Milutinov.

    - Vrlo moguce da sam nekoga zaboravio, nemojte to pripisati mom nepoznavanju kosarke vec cinjenici da sam tek ustao ;) I nemojte mi samo Savanovica i Nedovica pominjati, realno u ovoj reprezentaciji za njih nema mesta u ovom trenutku.
    (akcidroni, 25. mart 2015 12:32)

    # Link komentara

  226. Nemanja Aleksandrov...jedan od boljih igraca u Nemackoj.
    Svi znamo o kakvoj atleti i suteru je rec.
    (oskar, 25. mart 2015 12:32)

    # Link komentara

  227. Mihajlo Andrić bi mogao biti bar na širem spisku s'obzirom na manjak igrača na poziciji 3.
     (cvrc milojka, 25. mart 2015 12:31)

    # Link komentara

  228. milutinov, nemojte da me zasmejavate...
     (grobljanac, 25. mart 2015 12:29)

    # Link komentara

  229. Teo, Vasilije
    Bogdan, Milosavljevic, Nedovic
    Kalinic, Lucic
    Bjelica, Macvan, Mitrovic
    Bobi, Raduljica
     (teokapiten, 25. mart 2015 12:28)

    # Link komentara

  230. siri spisak po meni
    1. teo,markovic,jovic,miljenovic,peno
    2.bb13,nedovic,milosavljevic,lazic,dangubic,marinkovic
    3.kalinic,lucic,simonovic
    4.bjelica,erceg,mitrovic,macvan,jokic
    5.raduljica,bobi,stimac,kuzmic,milutinov
     (Cvele 1993 CZBG, 25. mart 2015 12:28)

    # Link komentara

  231. Možda i Kaminski iz NCAA?
     (VuleNS, 25. mart 2015 12:27)

    # Link komentara

  232. PG (Teodosic,Markovic,Radicevic). SG(Bogdanovic,Nedovic,Milosavljevic). SF(Kalinic,Lucic,Dangubic). … PF(Bjelica,Erceg,Macvan) . … C(Marjanovic,Raduljica,Krstic).
    (Gogi, 25. mart 2015 12:26)

    # Link komentara

  233. Za Srbiju ce igrati i momak sa koledza,Kalinsky,cini mi se,majka mu je iz Srbije.
     (Cxevu, 25. mart 2015 12:25)

    # Link komentara

  234. Sramota je da onaj ko pomene Milutinova ne pomene Stevana Jelovca , a navodno prati sportska desavanja i razvoj karijera u sezoni. Sa Jelovcem Bjela silazi na krilo, a mi se penjemo na krov Evrope.
    (sarabande, 25. mart 2015 12:24)

    # Link komentara

  235. Ajoj majko kakvi igraci carevi
     (Nikola, 25. mart 2015 12:24)

    # Link komentara

  236. Mene ne treba da vodi, vec sam uzeo karte jer zelim da prisustvujem demonstraciji sile od strane vicesampiona sveta.
    (bicemo prvaci evrope:), 25. mart 2015 12:23)

    # Link komentara

  237. iskreno,glava me je zabolela.Samo nek ih zdravlje posluzi a VAMA GOSPODINE SALE ne bi bio u kozi.Kakve muke sladje da sladje ne mogu biti...
     (mo, 25. mart 2015 12:22)

    # Link komentara

  238. Marjanovic, Teodosic, Bogdanovic, Erceg, Bjelica.

    Kalinic, Mitrovic, Krstic (!?), Jović, Lucic, Micov...

    Izbor je veliki. Vjerujem u Saleta...

    Zao mi je zbog Nedovica mislio sam da ce nam biti od velike koristi ali...
     (sacz, 25. mart 2015 12:21)

    # Link komentara

  239. Slatke muke :) Idemo po titulu! SRBIJA!
    (igrutin10, 25. mart 2015 12:21)

    # Link komentara

  240. Ajde bre kakvo je ovo nabrajanje 3 meseca pre okupljanja reprezentacija ???
    Evo i ja jednom da navedem ta imena:

    Teodosic, Markovic
    Bogdanovic, Milosavljevic,
    Kalinic, Lucic,
    Bjelica, Macvan, Jokic
    Raduljica, Marjanovic, Milutinov

    Eto nabrojah, ala smo strucni, hhahahaha !!!
    Ko je prosle godine ocekivao Jovica, Svircevica, Simonovica Marka, Katica, pa smo uspeli da osvojimo srebro, tako da.....
    (Svete, 25. mart 2015 12:19)

    # Link komentara

  241. Realno teodosić je 50% reprezentacije,najdarovitiji kosarkas evrope i igra na najvaznijoj poziciji u timu i prakticno je nezamenljiv budući da izvlaci maksimum iz svakog saigraca...pored njega bjelica,bogdan i erceg(tim redom) mogu mnogo da daju i mnogo bi nam znacio nenad krstic za kog se nadam da ce se predomisliti.
    (miki, 25. mart 2015 12:19)

    # Link komentara

  242. Frenk Kaminski?
    (StanKobra, 25. mart 2015 12:17)

    # Link komentara

  243. Bravo Sale, sve si rekao ;)
     (teofan, 25. mart 2015 12:17)

    # Link komentara

  244. Ispadaju Bircevic,Katic, i Stimac. Krle se oprostio. Upadaju Savanovic,Lucic,Marjanovic i Milutinov. Mozda ce se dvoumiti oko pozicije playa,jer Sale pomno prati Pota cija igra i napredak mu se svidjaju. I to je to,otprilike.
     (shame boner, 25. mart 2015 12:17)

    # Link komentara

  245. Prošli put ga ja 95% populacije pljuvalo zbog izbora, ove godine je zaslužio da mu verujemo!
    (boksi, 25. mart 2015 12:16)

    # Link komentara

  246. Svi su u principu navedeni.

    Samo je pitanje zdravlja i forme u to vreme.
    (GM, 25. mart 2015 12:15)

    # Link komentara

  247. Imamo ohrabrujuci tim,da se svakom protivniku krv u zilama zaledi..Vjerujem da mozemo na olimpijske igre..I mnogo toga vise.Ovaj tim to moze!
     (Republika Srpska, 25. mart 2015 12:15)

    # Link komentara

  248. Ne valja sto imamo toliko dobrih igraca. Dosta njih da izvisi jer je je u opticaju samo 12. Ali opet nije poenta povesti najboljih 12, vec 12 igraca koji cine jedan tim, a to smo imali u Spaniji. Misljenja sam da nema mesta za Katica i Bircevica, a ostali svi konkurisu. Kazem opet, steta za one koji nece biti izabrani jer svako od njih bi u bilo kojoj drugoj situaciji bio kljucan igrac.
     (Against modern football, 25. mart 2015 12:14)

    # Link komentara

  249. Pod uslovom da Raduljica pocne da igra kosarku:

    Raduljica, Bobi, Stimac, Bjelica, Erceg (Macvan), Kalinic, Lucic, Bogdanovic, Milosavljevic, Teodosic, Markovic, Nedovic.

    Ovo je moja pretpostavka, u svakom slucaju verujem u izbor selektora, Nnapred Srbija!
    (Moreira, 25. mart 2015 12:12)

    # Link komentara