Nenad Pagonis za B92: Kikboks više nije na marginama

Godina iza nas bez sumnje bila je jedna od najuspešnijih u istoriji srpskog kikboksa, a kruna je došla u vidu profesionalne svetske titule Nenada Pagonisa. Novosađanin je titulu osvojio u disciplini lou kik, tokom spektakularnog meča koji su svi mogli da prate na televiziji B92, a novi izazovi čekaju ga već u januaru. Pagonis je u novogodišnjem intervjuu za B92 pričao o izazovima, šta misli o debiju Darka Miličića u ringu i još nekim temama...

Maja Nikolić
Pošaljite komentar
  1. Gledam kako neki od vas ke.... o kik boksu pa me nateraste da i ja nešto napišem.
    Treniram svašta nešto od borilačkih sportova kik boks sam počeo '02 bilo je to rekreativno pa sve više i više i dalje sam se vodio kao "rekreativac" koji je sparingovao sa najboljim momkom uklubu postao pomoćni trener a jednog dana i glavni trener. Tada sam i upoznao Nenada Pagonisa i njegove trenere, iako sam bio trener momka koji je te 2011 brzinski osvojio i "B" i "A" klasu (od prvih šest mečeva pet nokautom) video sam da je razlika između njih i nas kao bog i šeširdžija. Puno su nam nakon toga pomogli u smislu "rukatanja i nogatanja" međutim neke osobine koje su mom borcu falile a mnogo su važnije kao što zdrav rezonovanje, psihička stabilnost, disciplina, otuđivanje od kafana, minimiziranje sopstvenog super ega nisu bile prelazne osobine.
    Nenad je i dan danas zadržao pravac isti kao i kad sam ga upoznao nesumnjivo je da je on "vanserijski igrač" i kao čovek i kao sportista koji nesebično želi da podeli svoje znanje najbolji je primer da kik boks nije rezervisan samo za vucibatine kao što neki žele da prikažu! Sve više je i starijih vežbača i devojaka po klubovima i mislim da će stereotip iz 90-tih polako nestati...
    (dragan, 8. januar 2016 11:45)

    # Link komentara

  2. Pagonis je sjajan lik. Odličan sportista, pametan lik, a i ima odličan rok bend.
    Pre dve godine sam se iznenadio kada sam ga video na izbornom skupu LSV, ali kada sam malo više saznao kako razmišlja uopšte se nisam iznenadio.
    (Veljko, 24. februar 2015 17:32)

    # Link komentara

  3. Kikboks i treba da bude na marginama. Kao i ostali slicni takozvani "sportovi".
    (PeraZdrera, 14. februar 2015 18:18)

    # Link komentara

  4. „MMA me ne privlači, po mom mišljenju to nije plemenit sport. Boks i kikboks jesu, možda će nekome zvučati smešno, ali u tim sportovima kada onesposobiš protvnika, kada nije u stanju da ti uzvrati, više ga ne diraš, dok sudija to ne dozvoli. Nikada nisam mogao da šutiram nekoga dok leži na podu. Ipak, poštujem sve borce, ali se ne pronalazim u tome“.

    Svaka čast za ovo, oduševio me momak!
    (Televizor, 14. februar 2015 15:32)

    # Link komentara

  5. Čim si postao trener Draganu Torbici, misliš da si postao neko. Doći će tebi glave Đorđr Čvarkov.
    (Sava Žuti, 12. februar 2015 01:03)

    # Link komentara

  6. zna se koje organizacije od tih 99999 vrede... ali tu nas nema nigde. Na profi sceni smo dno evrope! Zasto se to ne kaze kad se prica o kikbosku? Inace volim i treniram kikboks.
    (@necolinho, 27. januar 2015 13:43)

    # Link komentara

  7. Milicicu je cela sportska karijera stala u tri klipa - banana penzioneru Mutombu iz ruki sezone, psovanje sudija na EP 2007. u Spaniji i ovaj kikboks mec gde je rascepao cevanicu.
    I sve sto kosta oko 50 miliona dolara.
    Ljudi su pomalo zaboravili da on voli i da peca.
     (stefan, 6. januar 2015 21:18)

    # Link komentara

  8. @necolinho

    ...a ti nijedan od njih! :D
    (Maxa, 6. januar 2015 12:18)

    # Link komentara

  9. Nije mi jasno zasto se svi slihtaju ovom Milicicu...covek je lozana nevidjena kome duva samo takva promaja u glavi. Naprzio se da je neki kik bokser, dosao da se bori protiv coveka sa dve borbe u zivotu, ovaj ga otvorio sa par lou kikova i sta, on je neki sampion sad? Smesno...
     (Djoko Posalica, 6. januar 2015 11:55)

    # Link komentara

  10. lepo,momak. i ti imas plus od mene,a ako tako kazes za milicica onda verujem. mada,i meni je bilo jasno da se dobro pokazao. obzirom sta ga je snaslo,i dalje je imao zelju. za pohvalu.
     (bu, 6. januar 2015 11:48)

    # Link komentara

  11. "Deset godina se trudim da razbijem predrasude o kikbokserima kao lošim momcima" trebace ti duplo toliko da to objasnis, svi kriminalci treniraju neki borilacki sport, zbog cega ? u slucaju da mu neko ne vrati knjigu mozda ?
    (homemaster, 6. januar 2015 11:45)

    # Link komentara

  12. Sport sa 9999 sampiona, kategorija, organizacija...samo u mom neposrednom okruzenju imam 5 svetskih sampiona...
    (necolinho, 6. januar 2015 11:37)

    # Link komentara