Novica Veličković za B92: Voleo bih da se vratim u Partizan

Pre pet godina je izabran za najboljeg mladog košarkaša Evrope, usledio je transfer u Real Madrid, igra na najvećem mogućem nivou, san o NBA, ali su sve upropastile povrede. Dva puta se vraćao u Srbiju, imao neuspešnu epizodu u Nemačkoj, ali sada u Turskoj doživljava košarkaški preporod.

Novica Veličković je jedan od naših najtalentovanijih košarkaša, povrede su ga sprečile da dostigne očekivani vrhunac, ali novi početak pravi u jednom fudbalskom gradu.

Sve je iznenadila njegova selidba u Trabzon, grad na Crnom moru, koji pokušava da dostigne turske košarkaške veličine Fenerbahče, Galatasaraj, Anadolu Efes.

Aleksandar Kovačević
Pošaljite komentar
  1. Sretno Novici,i ja mu sve najbolje i najlepse zelim, ali posle onog skandala reprezentacijom,sto se mene tice,ne mam nikakvu zelju da ikad vise da cujem za njega..
    (sasa, 4. januar 2015 18:11)

    # Link komentara

  2. Šta se javljaju ovi klonferi,pa do juce su pratili samo zensku odbojku,kosarka je za vas svemir,a u stvari FMP je vas klub,grb ste zalozili itd...
    (petar, 3. januar 2015 17:52)

    # Link komentara

  3. A sto se tice dal valja ili ne... U Turskoj koja je trenutno najjaca liga u Evropi uz mozda Spansku, i to u timu koji nije u prvih 5, ima prosek od 11 poena po utakmici, 7 skokova i 3 asistencije, a u Eurocelendzu 12 poena po utakmici, 8 skokova i 2 asistencije...
    Lepo vam je rekao Danilovic, vi sto sve znate!
    (NBG, 3. januar 2015 17:24)

    # Link komentara

  4. Kako volim ove strucnjake sto komentarisu, a pojma nemaju ni o proceni ni o kosarci...
    (NBG, 3. januar 2015 17:18)

    # Link komentara

  5. Ovo nije mesto gde c treba da komentarisu i nek gledaju svoja posla. Novica mozda nije onaj igrac kao sto je bio i mozda vise nikad nece biti takav ali voleo bi da ga vidim vec sledece sezone u Partizanu, jer Macvan ce verovatno opet u inostranstvo jer decko ima samo 25g. Macvan ce namlatiti jos para ako Bog da.
    (Tuta, 3. januar 2015 16:28)

    # Link komentara

  6. Не само што је испалио репрезентацију већ због његове немарности није позван Савановић који је хтео да игра.
    (g4, 3. januar 2015 15:35)

    # Link komentara

  7. Ali je Mega bila bitnija hahaha. Dajte medalju za demagogiju ovim igokejcima. Pavlović ih toliko voli da čeka do decembra bilo kakvu ponudi i peca dok svi razbijaju partizan, Novica bi da se vrati ali eto greškom otišao u Megu, Kecman vas voli ali menica je ipak puštena, i Mekejleb jedva čeka da se vrati ali preče mu je sedenje kući i potpisivanje ugovora na po nedelju dana... Ovo više nije ni komedija ovo je tragikomedija. A vrhunac svega je što po vama niko ne igra za pare ali su vam neophodni milioni od sponzora. Za šta kad se igra iz ljubavi? Hvala ti Bože do neba što nisam grobar!
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (jsd bruka Srbije, 3. januar 2015 11:49)

    Ako nisi grobar, sta se javljas onda ovde? Razumem da prozivate kada izgubimo ili nesto slicno, ali ovo je vec zalazenje u jedan intimni odnos izmedju grobara i igraca, odnos koji je uvek bio pun ljubavi i komentari koji to omalovazavaju samo pokazuju koliko neko nisko moze da ide. Sad shvatam da ono sto vas najvise boli i nisu ovih 15 godina apsolutne dominacije, vec upravo atmosfera i ljubav koja se stvorila, a koju vi nikada niste i necete imati. Pogotovo sada, jer je ceo koncept ove nove zvezde izgradjen preko noci. Hvala Bogu sto sam grobar.

    P.S. Medalja za demagogiju mislim da je odavno otisla u ruke vaseg velikog porktovitelja.
    (h89, 3. januar 2015 14:20)

    # Link komentara

  8. A mi te legendo čekamo - uvek si dobrodošao kući!
    (Matic, 3. januar 2015 14:04)

    # Link komentara

  9. U prevodu, uzmite me, molim vas, niko me nece... Koja kuknjava i prosjacenje za angazman... Mislio neko ce ga videti, bolje prvi u selu, nego zadnji u gradu, ali dzaba... E moj ti...
     (vericane, 3. januar 2015 13:59)

    # Link komentara

  10. Oni su mi dali nešto najveće u životu što se tiče košarke. Dali su mi sve“, zaključio je Veličković intervju za B92.

    Ovo treba da procita Dangubic. Nece napredovati, vidimo kako igra, smesno u poredjenju na proslu sezonu ali je vazno da lova redovno leze na racun. Neki nikako da shvate da je bitno da imaju minutazu, igraju, napreduju a pare ce doci kad tad. Neka pitaju BB, Lovernja i da ne nabrajam. Sada zaradjuju debelo ali su se dokazali u Partizanu. Ovaj ima samo da greje klupu i stagnira, zapamtite jer i do sada je jasno koliko pruza na terenu. Nemaga nigde.
    (c55, 3. januar 2015 13:57)

    # Link komentara

  11. Samo tu i u Megi mozes i da igras.
    (Valjevo, 3. januar 2015 13:56)

    # Link komentara

  12. Velika greska momce,sto ces tamo.Bolje idi u FMP Zeleznik koji odlicno igra u KLS i za koju godinu ce zamijeniti Partizan i traziti mjesto u Evroligi uz Zvezdu.Pazi sta vam kazem.
    (Delije Sever, 3. januar 2015 13:31)

    # Link komentara

  13. Ljudski je prastati zar ne!? Moj ljubimac, bio je slomljen kako privatno, tako i sportski. Kada je igrao nikada se štedeo nije, ginuo za svaku loptu. Znao često da podigne moral ekipi kao protiv Spanije kada je rekao da ne trenira on košarku da bi gubio, takav je i Teo. Mnogo bolji nego naš kapiten Krstić koji samo što nije zaplakao pred špance na evropskom umesto da ih razbije što su nas odabrali. Kad smo mogli da oprostimo Krstiću polaganje vozačkog možemo i Novici pogubljenost. Niko nije bio u njegovoj koži da zna kako mu je bilo. 3 godine je propustio profesionalne, što zbog stručnjaka Mesine, što zbog povreda.
    (zlija, 3. januar 2015 12:56)

    # Link komentara

  14. Mi cemo kao u fudbalu - vracamo stare dijamante i redjamo titule, a Mali Kalemegdan ce kao u fudbalskom obliku da redja milione dugova.
    (panterima srecna nova 2016., 3. januar 2015 12:55)

    # Link komentara

  15. hahaha kako pamte limenkice i ne opraštaju gaženje
     (Novica Ubica, 3. januar 2015 12:51)

    # Link komentara

  16. Vecina vas ovde glasa za sns, vecina je jedva zavrsila srednju skolu...i nasli ste nama Grobarima da drzite predavanja o kosarci, o ljubavi prema klubu i o ponasanju ' nasih' igraca???!!! O cemu se radi??
     (Kuman, 3. januar 2015 12:36)

    # Link komentara

  17. Vrati se kuci
    (Djulee, 3. januar 2015 12:28)

    # Link komentara

  18. Hvala mu za sve, ali onako da ispali reprezentaciju, da prvo kaze da igra a onda da odustane. Dovidjenja i prijatno.
    (petar, 3. januar 2015 12:16)

    # Link komentara

  19. Još jedan penzioner u najavi....izgleda da će za koju godinu prosek godina igrača Partizana biti blizu 40.
    (flok, 3. januar 2015 12:07)

    # Link komentara

  20. Krkenzi kikiriki evri dej...
     (cofi95, 3. januar 2015 12:04)

    # Link komentara

  21. Ako ništa bar si u tandemu sa Teparom naviknut da igraš. Možda bi se i on povratio uz tebe i bio efikasniji. Uvek si dobrodošao taman da igraš i po par minuta, ali mislim da ćeš pružati još dobrih partija...
     (Odlomak iz lektire, 3. januar 2015 11:52)

    # Link komentara

  22. Ali je Mega bila bitnija hahaha. Dajte medalju za demagogiju ovim igokejcima. Pavlović ih toliko voli da čeka do decembra bilo kakvu ponudi i peca dok svi razbijaju partizan, Novica bi da se vrati ali eto greškom otišao u Megu, Kecman vas voli ali menica je ipak puštena, i Mekejleb jedva čeka da se vrati ali preče mu je sedenje kući i potpisivanje ugovora na po nedelju dana... Ovo više nije ni komedija ovo je tragikomedija. A vrhunac svega je što po vama niko ne igra za pare ali su vam neophodni milioni od sponzora. Za šta kad se igra iz ljubavi? Hvala ti Bože do neba što nisam grobar!
     (jsd bruka Srbije, 3. januar 2015 11:49)

    # Link komentara

  23. Ili u Mega Leks...
     (Lalatovic, 3. januar 2015 11:44)

    # Link komentara

  24. Pa kad te niko nece hahahaha....
    (Peca, 3. januar 2015 11:35)

    # Link komentara

  25. Odigrao sezonu u Realu, shvatio koliko je teško igrati košarku 5 na 5 (bez 3 sudije na svojoj strani, što je kroz istoriju zaštitni znak partizana) i ubrzo propao, kao što se i očekivalo.
    (njofra prezidente, 3. januar 2015 11:31)

    # Link komentara

  26. kakav lazan intervju, sa svojom ekipom se tukao protiv grobara i jurio njihove zastave, a ovde ova prica. ludilo. a i mogao je da se vrati u partizan, zapitajte se zasto nije hteo, jer mu jesu slali ponude da dodje.
    (novice novice, 03. januar 2015 10:55)
    Sa koliko se godina tukao za zastavu kad je od 14 u Partizanu.Nije Novica postao kosarkas sa 30 godina.
     (Stepo, 3. januar 2015 11:27)

    # Link komentara

  27. kakav lazan intervju, sa svojom ekipom se tukao protiv grobara i jurio njihove zastave, a ovde ova prica. ludilo. a i mogao je da se vrati u partizan, zapitajte se zasto nije hteo, jer mu jesu slali ponude da dodje.
     (novice novice, 3. januar 2015 10:55)

    # Link komentara

  28. ..."Oni su mi dali nešto najveće u životu što se tiče košarke. Dali su mi sve“, zaključio je Veličković intervju za B92"

    Kljucna recenica u intervja, koju cesto govore mnogo bivsi igraci KK Partizan, i to je ono sto nas razlikuje, nismo isti, i nikada necemo biti isti!
    (cartmanx, 3. januar 2015 10:36)

    # Link komentara

  29. Ja sam kao cigan od tebe ocekivao zaista da budes najbolja trojka/cetvorka za reprezentaciju za duzi niz godina. I taj prokleti Real i Mesina zaista nisu bili od koristi. I povrede na sve to. Medjutim ni tvoje ponasanje i zivot nisu uvek bili na nivou (npr. [link]). Koliko znam, Dule nije hteo da te uzme nazad u Partizan pa si zato otisao u Megu. Pitanje je zasto. Kako god, ajde dizi se iz mrtvih, u najboljim si godinama, kosarkaski si inteligentan, vracaj se na scenu pa da imamo tebe i Bjelicu kao dva vrh krila i da nam niko nista ne moze.
    (Misha, 3. januar 2015 10:25)

    # Link komentara

  30. novice adio
     (jovan, 3. januar 2015 10:22)

    # Link komentara

  31. Imate još nekog povratnika? Pa vratite ih sve i molim vas budite četvrti u ABA!
    (to bi bila pravda, 3. januar 2015 10:10)

    # Link komentara

  32. slazem se sa @Vladom!!! i iako ne treba biti ostar a da ne znam prave razloge,ipak je razocarao tim potezom!!!
     (bu, 3. januar 2015 10:06)

    # Link komentara

  33. Novici su vrata uvek otvorena jer on je u srcu svakog Grobara !!
    (Grobarcina, 3. januar 2015 10:01)

    # Link komentara

  34. Dodji majstore u partizan,zao mi je sto si onako reagovao kada je reprezentacija u pitanju ali si vrhunski kosarkas i potreban si partizanu,igraju nam Musli,Gagic,Milutinov,sve sam balvan do balvana.
    (Mihajlo, 3. januar 2015 09:48)

    # Link komentara

  35. E ovo drugi nemaju, ni u tragovima; zato smo mi šampioni i zaštitni znak košarke na zapadnom Balkanu.
    Sa nama je došao do vrha, odigrao dva odlična turnira sa reprezentacijom, sklopio fenomenalan ugovor sa Realom, odigrao jednu odličnu sezonu a onda su krenule povrede.
    U životu, pa i u sportu, neki minimum sreće jeste neophodan.
    Verujem da će Novica imati još 3 ili 4 odlične sezone a bar jednu kod nas, jer takav je red.
    U svakom slučaju, mnogo sreće!
    P.S.
    Naravno, sada će neko iz predgradja otkriti kako je Novica zvezdaš od malih nogu, kako ga je Dule treninzima upropastio ili kako Novica nema pojma.
    Naša tužna braća imaju čudne sklonosti kada je istina u pitanju...
    (danilo, 3. januar 2015 09:48)

    # Link komentara

  36. Zvezdaš sam ali sam Novicu gotivio od starta karijere, očekivao sam srpskog LeBrona od njega... Sećam se prvog poteza Florentina Pereza pri povratku u Real, to je bila kupovina Veličkovića... Strašne predispozicije za vrh karijeru (počevši od srebra na EP) ali povrede su momka RAZORILE... Posle se izgubio. Neka se niko ne uvredi ali mislim da sada nema kvalitet ni za Partizan.
     (Corleone, 3. januar 2015 09:38)

    # Link komentara

  37. novica ubica!
     (rukfas, 3. januar 2015 09:36)

    # Link komentara

  38. Ti si svoje odsvirao, a postupak za reprezentaciju necu ni da komentarisem.Zbogom.
     (Vlada, 3. januar 2015 09:24)

    # Link komentara