Bogdan Bogdanović za B92: Košarka je moja prva ljubav

Pre dve godine bio je talenat pred kojim je mukotrpan put dokazivanja, a danas je momak o kojem se sa ushićenjem govori širom Evrope. Bogdan Bogdanović bio je jedan od glavnih igrača u pohodu Srbije na svetsko srebro, vodio je Partizan do nove titule nacionalnog prvaka, partijama u Evroligi oduševio je sve koji košarku vole, a Finiks Sansi birali su ga sa 27. pozicije na NBA draftu.

Od ove sezone 22-godišnji Bogdanović nosi dres Fenerbahče Ulkera, a u novogodišnjem intervjuu za B92 razgovarali smo o počecima u Istanbulu, treneru Željku Obradoviću, kao i o predstojećoj Top 16 fazi. Dotakli smo se i situacije u Partizanu, odnosa sa ’Grobarima’, a Bogdan je govorio i o reprezentaciji, individualnom usavršavanju, NBA ligi, svojim uzorima...

Saša Ozmo
Pošaljite komentar
  1. Da si ti nama ziv i zdrav, pa da idemo po evropsko zlato. Toliko vredite.
     (cofi95, 1. januar 2015 13:06)

    # Link komentara

  2. Samo šut
     (Gavgalj, 1. januar 2015 10:51)

    # Link komentara

  3. bogdan, teo i lučić = trio snova
     (murajsam, 1. januar 2015 09:51)

    # Link komentara

  4. bio sam deset metara od situacije vatanje za vrat i realno da je meni u tom trenutku bio blize...(to vi ganci ne razumete,nemate kosarkaski mentalitet). Sto se tice talenta video sam ga prvi put pre dve ipo godine(ne secam se protiv koga u Pioniru bilo je prvo kolo Jadranske) jos dok je bilo zagrevanje rekao sam drugu da obrati paznju na "malog" dao je oko 10 i odigrao solidno i kasnije sve objasnio. Trenutno je na najboljem mogucem mestu za njega sta god vi pricali. U bilo kom drugom klubu izuzev mozda kod Dude ne bi ni upola dobro prosao. Samo jedan tim u Nba za njega postoji i to je S.A sve ostalo procice ko Djordjevic i Danilovic
     (ja, 1. januar 2015 03:38)

    # Link komentara

  5. @ mnogo vise objektivnosti...
    U pitanju je svjetsko prvenstvo u kosarci gdje smo osvojili srebro, posto pojma nemam sta si ti gledao...Legendo Bogdan nije Kobi, ali nacin na koju se razvija i nacin njegovog ponasanja i igre koje prikazujr, svjetsko gdje je uz Tea i Bjelicu nosio nas tim, daju nam za pravo da se nadamo da cemo dobiti vrhunskog igraca...A ovaj sto se cudi kako Zvezdas hvali Bogdana, ja kao pravi i iskreni Partizanovac zelim Mitrovicu i Bobiju da se pridruze Bogiju i da zarimo i palimo na evropskom...Pozdrav za sve...
     (ra, 31. decembar 2014 22:16)

    # Link komentara

  6. Brate moj napaceni, Zvezdas od rodjenja. Niko nam nije kriv sto ga mi nismo uzeli prvi. Podseticu te da si za Bogdana navijao letos kad je davao trojke Francuzima i Brazilcima sa 9 metara, ili nisi?!?
    (Sejn, 31. decembar 2014 21:05)

    # Link komentara

  7. Lave, kao iskreni i pravi Zvezdas ti zelim da nastavis da se razvijas i da osvojis mnogo trofeja u klubu i reprezentaciji, i da se za 10 godina vratis u Partizan da te gledamo jos malo na nasim parketima. (Iako si nas pokidao prosle godine u finalu :) )
    (Sejn, 31. decembar 2014 16:11)
    ti si zvezdas isto kao sto sam ja partizanovac
     (beli, 31. decembar 2014 20:33)

    # Link komentara

  8. ajde sada komentatori, priznajte koliko smo se podsmevali ovom momku kada je pre 3-4 godine (ne secam se tacno) rekao da mu je san da igra u nba ligi. ja sam mislio da nema apsolutno nikakve sanse. kad ono medjutim.
    (d, 31. decembar 2014 15:57)

    Polako molim, prvo skoci pa reci "hop". Nisam mu se nikada podmevao, a danas kazem: Kamo lepe srece da ode tamo i pokida, a ne kao vecina drugih, instant zvezdica, uzme pare za mahanje peskirom. Videli smo Bogija na SP u direknom duela sa NBA igracima. Realno, nigde ga nije bilo. Uostalom, kao ni u vecini drugih utakmica na tom prvenstu. Turska liga je za njega trenutno vrh, i to da bude sretan i zahvali se Zeljku, sto je uopste tamo i dospeo. Hvalospevi po medijima su jedno, a trenutna forma, igra na terenu, nesto sasvim drugo.
    (Mnogo srece zdravlja , i mnoooogo vise objektivnosti, realnosti, u novoj 2015 zelim svima!, 31. decembar 2014 18:21)

    # Link komentara

  9. Bogdan Bogdanovic je jedan prosecan igrac, i nista vise od toga.
     (Ivan Ns, 31. decembar 2014 18:09)

    # Link komentara

  10. @Z
    "U Partizanu je imao slobodu da ispolji talenat jer nije imao konkurenciju,, ali je svakako dobro sto mu DV nije trener"
    Z, pa DV je forsirao Bogdana, DV je otpustio nekoliko igraca na Bogdanovoj poziciji da bi Bogdan mogao toliko da igra, da bi mogao da se razvije! Bogdan je talenat, DV je to video i shvatio i pomogao mu da se razvije. Da li je moguce da to neko ne vidi?
    (Dzordz, 31. decembar 2014 17:43)

    # Link komentara

  11. Bogi, školski druže, ne pomenu da ti je kao malom soba bila izlepljena Zvezdinim posterima. Sve najbolje u karijeri brate.(gru, 31. decembar 2014 15:40)

    Da. Secam se u jaslicama jos dok smo bili i zajedno piskili u pesku da je u novcaniku nosio Legendinu sliku.
     (dobro pamtim sve, 31. decembar 2014 17:26)

    # Link komentara

  12. Bogi, školski druže, ne pomenu da ti je kao malom soba bila izlepljena Zvezdinim posterima. Sve najbolje u karijeri brate.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (gru, 31. decembar 2014 15:40)

    Pa mozda si u pravu, kako je bilo kada je bio mali ja ne znam ali kao veliki vam je trpao kos, cisto onako da pokaze koliko voli i gine za Partizan. A za Partizan je igrao i po 38 minuta na utakmici. Krv je ostavio za Partizan.
    (323, 31. decembar 2014 17:23)

    # Link komentara

  13. Momak je pametan i zna sta zeli u zivotu i kako da do toga dodje. Zna koji su mu nedostaci i uporno radi na tome. Cvrsto stoji na zemlji i ma koliko da ga neki osporavaju dovoljno je sta jedan Pedja govori o njemu. Ne mora NIKO nista vise da kaze pozitivno. Kada ga se setim kada je sedeo na klupi Partizana i sada...ko nebo i zemlja. Njegov napredak se vidi i sada u Feneru nego na pocetku sezone. Jednostavno stalno napreduje i to je dobro jer pokazuje i u Turskoj svoj kvalitet a dobro je i za nasu reprezentaciju. Ja mu zelim dobro zdravlje i znam da ima kvalitet da jos vise napreduje i bude veliki igrac. Uzivacu gledajuci svake sezone njegovo napredovanje i velike igre. Ziveli...
    (g55, 31. decembar 2014 17:14)

    # Link komentara

  14. Baklave? To će ti samo oslabiti kosti.. Čudi me da ti to niko nije rekao.
    Kad već obraćaš pažnju na ishranu, što i ja mislim da je drugo najbitnije kod sportiste. Ja bih voleo da budeš još bolji i da potraješ, da daš još mnogo više reprezentaciji.
    Nebitno što sam Zvezdaš, pozdravljam pravog sportistu a ti to jesi.
    (Mirko, 31. decembar 2014 17:02)

    # Link komentara

  15. Bogi care,ne zaboravi svog "kosarkaskog oca",bez obzira na sve njegove vrline i mane,svoj kosarkaski CV si kod njega stekao,samo napred i u nove "pobede"S...
    (Bobisha, 31. decembar 2014 16:25)

    # Link komentara

  16. Sjajan intervju i naravno da dobro pamtim sve, sve sto bilo je, oooo, svud sam isao, da bih njega bodrio. Otac, majka, skola, vaspitanje, porodica, institucija, JSD Partizan.
    (JessePinkmanPFC, 31. decembar 2014 16:17)

    # Link komentara

  17. Lave, kao iskreni i pravi Zvezdas ti zelim da nastavis da se razvijas i da osvojis mnogo trofeja u klubu i reprezentaciji, i da se za 10 godina vratis u Partizan da te gledamo jos malo na nasim parketima. (Iako si nas pokidao prosle godine u finalu :) )
    (Sejn, 31. decembar 2014 16:11)

    # Link komentara

  18. Majstore.
    (Šone, 31. decembar 2014 16:03)

    # Link komentara

  19. ajde sada komentatori, priznajte koliko smo se podsmevali ovom momku kada je pre 3-4 godine (ne secam se tacno) rekao da mu je san da igra u nba ligi. ja sam mislio da nema apsolutno nikakve sanse. kad ono medjutim.
    (d, 31. decembar 2014 15:57)

    # Link komentara

  20. Drago mi je da vidim pozitivne komentare za bogija, pre svega je dobar reprezentativac i kosarkas a to sto je ponikao u partizanu ili zvezdi nema veze. Samo napred, pa idemo po zlato u francuaku!
     (haris brkic, 31. decembar 2014 15:49)

    # Link komentara

  21. Bogiiii samo napred.Razocarah se kada sam videla da imas devojku ,sala na stranu ;),voli te tvoj Partizan
     (mrvaa, 31. decembar 2014 15:48)

    # Link komentara

  22. Bogi, školski druže, ne pomenu da ti je kao malom soba bila izlepljena Zvezdinim posterima. Sve najbolje u karijeri brate.
     (gru, 31. decembar 2014 15:40)

    # Link komentara

  23. On je svakako odlican igrac, ali cisto sumnjam da ce napraviti nesto vise, bice prosjecan kosarkas koji dobro zaradjuje, NESTO MU FALI NE ZNAM STA
    (Janus, 31. decembar 2014 15:37)

    # Link komentara

  24. Kada je počinjao karijeru, Dule ga je forsirao toliko da sam ja nervni slom doživljavao kada on udje na parket, od njegovih šuteva i prom
    ašaja... A pogledajte sad kakav igrač... Ja se nebi žalio da me Dule hvatao za vrat, jer on zna najbolje šta radi... NAPRED PARTIZAN
     (Marko, 31. decembar 2014 15:37)

    # Link komentara

  25. Priča Muta kako su se stalno kladili,Bogdan i on, hoće li Bogdan sa centra pogoditi 10 od 10 trojki?!
    "Nudio sam mu 8 od 10, i onda bi on stalno dobijao, ali nije hteo!?"
    Križevski, jedan zaista veliki trener, posle finala na SP pomenuo je iz naše sjajne ekipe samo Bogdana kao ekstra talentovanog igrača.
    Igra već bitnu ulogu u jednom od 5-6 najboljih evropskih klubova, ima samo 22 godine i zaradjuje oko milion evra godišnje.
    A to je sve samo početak!
    Za desetak godina videćemo dokle ide ovaj san...
    (danilo, 31. decembar 2014 15:15)

    # Link komentara

  26. Koliko mi je drago sto je otisao iz Partizana, ne zbog kluba, vec zbog Vujosevica koji je vise nego bezobrazan. Kada se setim samo kako ga je uhvatio za vrat.... Suludost.
    Bogdanovic, Bjelica, Teodosic trenutno jedni od najboljih igraca, a Bjelica mozda cak i najbolji u evropi.
    (...., 31. decembar 2014 15:11)

    # Link komentara

  27. samo radi na brzini majstore,samo ti to treba,ostalo imas ....sve najbolje
     (lazaking, 31. decembar 2014 14:59)

    # Link komentara

  28. Bravo Bogi,samo hrabro,nastavi da radiš i biće sve kako treba.
    Tvoji Grobari (i Grobarke :)) su uvek uz tebe.

    I naravno,hvala Saši na dobrom intervjuu.
    (tdn, 31. decembar 2014 14:52)

    # Link komentara

  29. B92 da da povisicu Saletu, sjajne intervjue mozemo da procitamo u zadnje vreme!
     (Somi, 31. decembar 2014 14:51)

    # Link komentara

  30. U Partizanu je imao slobodu da ispolji talenat jer nije imao konkurenciju, mislim da ga koci sadasnja situacije i pozicija u ekipi. Ne znam koliko je to dugorocno dobro ali je svakako dobro sto mu DV nije trener jer je Zeljko za mnogo klasa bolji i ne unistava igrace.
    (Z, 31. decembar 2014 14:48)

    # Link komentara

  31. Samo budi zdrav i ne idi u NBA!
     (Vedri, 31. decembar 2014 14:46)

    # Link komentara

  32. Bogdaneeeeee!!!!!!!! Samo kidaj!!!!
    (canma, 31. decembar 2014 14:40)

    # Link komentara

  33. Kakav majstor. Bog ti dao zdravlja care, ti Teodosic i Bjelica ste najjaci trio u Evropii cast mi je sto mogu da vas gledam u dresu svetinje.
    Cekamo Eurobasket i konacno to zlato!
    (Davidović, 31. decembar 2014 14:38)

    # Link komentara

  34. Svaka cast care ..Itekako se isplati mukotrpan rad i volja ..Vec si uzor mladim klincima koji treba da idu tvojim stopama ..Sve najbolje u daljem radu,pa da te uskoro gledamo na NBA parketima !!
    (michael, 31. decembar 2014 14:28)

    # Link komentara