Boba Kovač za B92: Selektor Irana sam, ali jednog dana...

Vodio je Peruđu do finala Serije A, a potom je sa Iranom napravio pravi bum – tako je izgledala 2014. godina za Slobodana Bobu Kovača. Legendarni srpski odbojkaš kaže da je na neki način i iznenađen svim rezultatima, ali i da je želeo više, što i ne čudi, pošto će svi oni koji ga poznaju potvrditi da se nikada ne zadovoljava postignutim. O svemu što je postigao tokom godine koja je iza nas, ali i planovima za dalje, kao i mogućnosti da jednog dana preuzme reprezentaciju Srbije, Kovač je pričao u novogodišnjem intervjuu za B92...

Jelena Trajković
Pošaljite komentar
  1. Ljudi koji nemaju pojma o celokupnom stanju u Iranskoj odbojci ovde komentarisu svasta.
    Bobo, pre Velaska selektor Irana je bio Zoran Gajic, pre njega M. Kijac a da je Jovica Cvetkovic bio 8 godina trener juniorske i seniorske reprezentacije TO SI TREBAO DA KAZES U INTERVIJU!!! Ja sam zakljucio da u Italiji ne mozes da stvoris igraca za 2-3 godine a u Iranu za 6 meseci mozes(I TO NA SVETSKOM NIVOU)??? Ovo govorim zato sto Said Maruf igra Srpsku odbojku a ne Iransku jel su Iranci to kupili ovim redosledom koji sam gore nabrojao i NARAVNO SADA SU KUPLI I BOBU DA IM VODI TAKO PRIPREMLJENU REPREZENTACIJU. STA SMO MI RADILI VIDI SE IZ REZULTATA, AL TO NIJE TEMA. BOBA SE NASLONIO NA RAD SRPSKIH TRENERA I JEDNOG ARGRNTINCA I TO JE TREBALO DA ISTAKNE, NARAVNO DA JE BOBA VRHUNSKI COVEK A NADAM SE DA CE BITI IVRHUNSKI TRENER. IMA SAMO JEDAN PROBLEM GAJIC JE POSTAVIO STANDARD A TO JE ZLATNA OLIMPISKA MEDALJA, I MI IMAMO SAMO NJEGOVE MEDALJE SA OI!!! ZA SVE OSTALE TRENERE TO JE DOMACI ZADATAK(Sretenovic i Cvetkovic ih imaju koa pomocni treneri)... Nadam se da ce i Boba da svojoj zemlji kao trener jednom donese neku olimpisku medalju.
    (Astonaut, 1. januar 2015 17:43)

    # Link komentara

  2. odbojku sam zavoleo uz caleta koji je dugo i trenirao. secam se kada su pocinjali posle sankcija da terorisu sve zivo da je Kovaca kao igraca dizao u nebesa. pricao je za njega da je strasno inteligentan igrac, pre svega igrao mozgom. ko bi rekao da je proslo 20 godina od tada. dodje i na mene red da kazem, kao da je juce bilo.
     (lerma, 31. decembar 2014 20:59)

    # Link komentara

  3. Bobo majstore, veliki pozdrav od djavola.
     (Sasa, 31. decembar 2014 16:24)

    # Link komentara

  4. Pre ili kasnije, doći će Kovač na klupu Srbije....mislim da je to pravo i dugoročno najbolje rešenje
     (el_darinjo, 31. decembar 2014 13:32)

    # Link komentara

  5. moj gradistanac je najbolji.pre njega na celo irana je takodje bio Prakljacic gradistanac.toliko o odbojci od gradistanaca grada na dunavu sa 5000 stanovnika
     (vladislav, 31. decembar 2014 12:43)

    # Link komentara

  6. moj zemljak najjaci a njegov prehodnik na klupi irana Prakljacic je takodje gradistanac.toliko o odbojci u gradicu od 5000 stanovnika.
     (vladislav, 31. decembar 2014 12:38)

    # Link komentara

  7. Kovača za selektora, umesto Kolakovića!
     (losmi, 31. decembar 2014 12:20)

    # Link komentara

  8. legenda. voleo bih da on vodi Srbiju.
     (srbuja, 31. decembar 2014 12:20)

    # Link komentara

  9. Od tima koji nije bio ni prosecan napravio je tim koji svakoga moze pobediti to je cinjenica i svaka mu cast.
    (...., 31. decembar 2014 12:18)

    # Link komentara