US open: Novak, Rodžer ili neko treći?

Kulminacija sezone na američkom betonu polako se bliži – u ponedeljak počinje 134. izdanje US opena, poslednjeg Gren slem turnira. Nema branioca titule Rafaela Nadala, Rodžer Federer zasluženo je u prvom planu kao glavni favorit, a neozbiljno bi bilo otpisati prvog igrača sveta Novaka Đokovića. Ipak, čini se da nas očekuje nešto otvoreniji turnir nego prethodnih godina, pa već počinju licitacije da li bi i ko mogao da ponovi Vavrinkin podvig iz Melburna.

Pošaljite komentar
  1. Svakako se znamo po stilu(link me nikada ne moze prevariti!).Dugo,mozda i predugo smo na ovom forumu,pa se nadam da nismo zalutali.

    Po pravilu komentare pisem onako kako osecam u tom trenutku,ne vodeci racuna da se nekome svide.Ponekad mi zamere i oni meni najblizi,najdrazi,ali njima ne zameram,jer sam ubedjen da njihove zamerke nisu zlonamerne.

    Najcesce najzesce "kritikujem" moje lubimce,mozda ponekada bude i preostar komentar,pogotovo kada nas iznevere.

    Vase poredjenje da je Novak na USO isto toliko favorit kao Nadal na RG poredio bih sa nekadasnjim Babovim (Agrokomercovim) menicama bez pokrica u Velikoj Kladusi.Molim Vas posluzite se malo statistikom i malo vise verujte u ono sto se vec dogodilo,t.j. desilo.

    O cudnim izostancima i rezultatima nebih sada.Samo kratko:bili oni ili ne,jedno je sigurno-svako ima prava na sumnje,bile one osnovane ili ne.

    Lep pozdrav i pored Vaseg onakvog obracanja!
    (Dermendziev, 1. septembar 2014 07:14)

    # Link komentara

  2. Dermendziev, 27. avgust 2014 19:03)
    Šta ti bi čoveče da napišeš ovakav komentar. Kao da si totalno zalutao na ovu stranicu. Najveći biser ti je da Novak nije favorit na USO. Taj promašaj ti je u rangu da Nadal nije favorit na RG. U tenisu ne postoje nikakve teorije zavere, to liči na gledanje u pasulj. Novak je glavni favorit na USO, poslednja dva turnira to ne mogu poremetiti, na tom turniru je on kao riba u vodi.
    (robin hud, 30. avgust 2014 21:52)

    # Link komentara

  3. Nadalov ocekivani izostanak(znalo se odmah posle RG,ali zato najverovatnije "sporazumno" osvoji ce RG 2015 i biti prvi na kraju 2015),mnogo cudnih meceva proteklih GS-a na OI,USO,W kao da mi govore da ce ovogodisnji pobednik USO biti Rodzer Federer.Jos ako Novak ispadne slucajno ili ne u ranijoj fazi,bice kao da je ova godina rodjena za Rodju,cak i mogucnost prvaka na ATP listi na kraju ove 2014?!

    Sve mi se cini kao da ce biti svi zadovoljni:Rafa sa RG i bez "javne opomene",Novak sa W(nije mu uskraceno svadbeno veselje,Federer sa mastersom,mozda USOm i celnoj poziciji na kraju godine).Medjutim pitam se dali je mozda Endi zaboravljen ispadanjem iz "velike cetvorke" ili ce odigrati ovogodisnje finale sa Fedom,pa mozda cak i pobediti.

    Daklem po meni sve je moguce dok se drugacije ne dokaze desilo se ono "ovako" ili "onako",regularno ili ne.

    Mada nada umire zadnja,cinimise da Novak nije medju favoritima.Cak me nece iznenadidi ako do kraja godine odustane i od nekih mastersa,pa i onog na ZT.

    U ocekivanju bebe i njenom dolaskom na svet,sve ce biti manje Novakove motivacije za tenis.

    Biti stalno najbolji vrlo je tesko,pogotovo za emotivce.E,upravo je zato i Roder najbolji u istoriji tenisa.Mnogi ce to osporiti nelojalnom konkurencijom a ja cu njih odmah pitati:"A kakvu je konkurenciju Novak sada imao u Cincinatiju,mastersu koji bi ga odveo u istoriju?"

    Pozdrav!
    (Dermendziev, 27. avgust 2014 19:03)

    # Link komentara

  4. Rodžer jeste veliki favorit, ali ne bi bio prvi put da favorit podbaci. Mislim da ako Dimitrova ili Iznera krene serva mogu daleko, a Federera bi mogao da izbaci i neko iz senke - Vavrinka ili Đoković, recimo...
    (Šavija Alonso, 25. avgust 2014 20:58)

    # Link komentara

  5. Treci......
    (sasa, 24. avgust 2014 15:01)

    # Link komentara

  6. Federer je kroz svoje najbolje godine osvajao turnire upravo na nacin na koji je osvojio prethodni.nije imao ko konkurente.onda nije bilo igraca te kvalitete koji bi mu se suprostavo,a danas je nole u krizi, a nadal ozljedjen.cim se ova dvojica vrate federer nema sanse.federer svih ovih godina igra odprilike na istom nivou.onda je bilo dosta danas nije.
    (darko, 24. avgust 2014 09:18)

    # Link komentara

  7. NOLE DEZ DILEME, I TACKA.
    (NOLKICA, 23. avgust 2014 20:40)

    # Link komentara

  8. A nijedan tekst, ili bar pasus, posvecen damama? :/
    (Milana, 23. avgust 2014 17:51)

    # Link komentara

  9. Neće moći Federer na 3 seta? A po čemu? Nije spreman jer je star? Ko iole prati,zna da Federer ne pravi pauze od minute kao Đoković i Nadal,ne traži peškir svaki čas,ne udara lopticom 15-20 puta prije serve,ne mijenja 100 puta lopticu dok ne nađe "pravu",ne umara se toliko jer on diktira igru a ne čeka greške protivnika. Pa ako se igra i 4 sata,sigurno da on neće biti umorniji,jer uvijek manje trči od protivnika. Zašto? Zato što on napada. Vidjet ćemo ko će osvojit,ali neke stvari ipak ne stoje, Kako ni sa 33 godine - nije niko osvojio. Jest Agassi. Pa ne bi bilo loše nešto provjeriti prije,nego li se napiše.
    (Damir, 23. avgust 2014 15:06)

    # Link komentara

  10. Razumem uzbuđenje i slatku jezu komentatora, teoretičara zavere i dežurnih pljuvača, ali zaboga ljudi...

    Setite se koliko je puta Novakova karijera na ovom mestu otpisana nakon slabijeg izdanja da bi dve nedelje kasnije svi pisali da će suvereno vladati još godinama.

    Rodžera ste poslali u penziju pre 3 godine pa je nakon toga osvojio GS, a sada je jedan od favorita.

    Kada je Nadal bio odsutan 7 meseci pisali ste da nikad neće više biti u vrhu, pa je usledila 2013.

    Zato se opustite, uživajte u sportu, verujte u svog favorita i navijajte za njega i kada gubi i kada pobeđuje.

    Zaista nije važno ko je taj favorit (dokle god se zove Novak Đoković :)
     (hm, 23. avgust 2014 09:27)

    # Link komentara

  11. Momci na turu su prilično dekoncentrisani ovog avgusta, a opoziv Federerove penzije plus bonus žreb, sve to ide na vodu najavljivačima njegovog trijumfa. Ali juriši u veteranskom dobu znaju da se okončaju i sapltitanjem o mali kamen, naročito kad vam gurnu u ruke i reket i zvanje favorita.
    Na Novakovoj strani je ekipa sa zvučnijim imenima, mada uglavnom nejasnog statusa po pitanju forme. Gubitak na dva turnira i igra koja nije toliko pokazivala izostanak forme koliko nedostatak fokusa, sve to u konačnom zbiru daje ozbiljne šanse za osmi slem.
    (Necman, 23. avgust 2014 01:17)

    # Link komentara

  12. novak cele godine igra promenljivo,ali osvaja turnire i prvi je na rang listi,pobedjuje i kad igra slabo,znaci odlika velikih sampiona...rafa nije tu...rogeru su namestili lak zreb jer svi zele ga vide u finalu(to novak vrlo dobro zna,jednog dana kad zavrsi karijeru,imace mnogo toga sta da kaze o teniskoj asocijaciji ATP)ali roger ima 33 godina i mislim da i pored svih olaksavajucih okolnosti,ne moze da izdrzi ritam u 3 dobijena seta...u poslednjih 7 godina GS su osvajali 5 tenisera(delpo i wawrinka slucajno),s obzirom da murray nije u stanju,ja sam ubedjen da ce Novak uz dosta muke ipak osvojiti 8 GS.
    (petarpack, 22. avgust 2014 21:14)

    # Link komentara

  13. Novak verovatno, neko treci mozda, a Rodzer sigurno ne.
    Kratko i jasno.

    Niko sa 33 nije osvojio GS titulu, pa nece ni Rodzer.
    Federer je pretposlednju GS titulu osvojio sa 28, poslednju sa 30 godina i 10 meseci i ta mu je definitivno i poslednja u karijeri.
    Nije ni on nikakav vanzemaljac, pa da bude otporan na ovozemaljske zakone prirode i starenja.
    (kratko i jasno, 22. avgust 2014 17:58)

    # Link komentara

  14. Umirem od smeha kada pročitam da je i Endi ispao 2012 u 3. kolu Toronta i sinsinatija pa osvojio US open. Nadal je 2013. osvojio sva tri.Nole je 2011 osvojio Montreal igrao finale sinsinatija i osvojio US. Federer je osvojio sinsinati, igrao finale Toronta i ?
     (sokolovo oko, 22. avgust 2014 17:36)

    # Link komentara

  15. Ko zna šta će Đoković uraditi? U zadnje vreme igra dosta nesigurno i promenljivo. Trenutno je po igri i formi negde na lestvici između 50-60 mesta.Nije to ni naliko više na onog starog dobrog Đokovića, ali želim mu pobedu i uspeh. Videćemo šta će biti! Mada sumljam da će ući u osminu finala, jer je jako psihički opterećen i ponaša se na terenu nepredvidljivo.Te izjave za javnost su deplasirane i dosadne, pokaži se na terenu!
    Novak je moja nada,ali je veliko pitanje da li se povratio. Pravu istinu jedino zna Đoković i malo zabrinjava ponašanje njegovog stručnog štaba, a to su pokazala u zadnja dva izgubljena meča, tj.nije ni počeo, a već je ispao iz daljnjeg takmičenja. Nole i da sada izgubi, on je legenda i postigao je fantastičan uspeh i njegovo ime će biti zlatnim slovima ispisano u istoriju tenisa.Hvala mu, ali želim da i dalje bude najbolji i da pobeđuje, jer Nole je veliki humanista i dobar čovek.Biće bolje, a posle ćemo komentarisati.
    (Milan, 22. avgust 2014 16:49)

    # Link komentara

  16. Treci :-)
    (Glas, 22. avgust 2014 16:18)

    # Link komentara

  17. NOVAKKKKKK
    (Ахил, 22. avgust 2014 15:02)

    # Link komentara

  18. Neeeko trećiiii...
    (TropicoBandfeatAcoPejovic, 22. avgust 2014 14:50)

    # Link komentara

  19. Pobednik finala osvaja. Zavalite se u fotelju, uzmite koji slobodan dan, promenite dan za noc i uzivajte u vrhunskom tenisu. Ko god da ovoji niti je smak sveta niti je Nova Godina. :) Pozdrav ljubiteljima tenisa
    (bla bla, 22. avgust 2014 14:22)

    # Link komentara

  20. Steta sto ne igra Del Potro ...
    (D 900, 22. avgust 2014 14:18)

    # Link komentara

  21. Rodzer.Voleo bih da to bude Novak,ali sa ovakvom formom to nije moguce.
     (mister no, 22. avgust 2014 13:55)

    # Link komentara

  22. Znam da svi misle da je Marej opasan i slažem se sa tim, ali on nije pobedio igrača iz prvih deset više od godinu dana. Novak je naravno prvi favorit jer budimo iskreni sve zavisi od njega. Ako igra na svom nivou ovo je njegov turnir.
     (Džimi, 22. avgust 2014 13:54)

    # Link komentara

  23. Boze,kako je lako otpisati Novaka?!Ama moze da uzme sve titule u sezoni a da ne uzme npr.sledecu ovdje bi se odmah posumnjalo u njega.Nole je ostavio ove masterse iza sebe i ide dalje.Jesu li mu znacili ili ne -to ne znamo.Ali pocinje novi turnir i nek samo prodje prvo kolo gdje se on obicno smara i titula je njegova.
     (svetlana, 22. avgust 2014 13:08)

    # Link komentara

  24. Kei Nisikori ce osvojiti...
     (svl, 22. avgust 2014 13:06)

    # Link komentara

  25. Odjednom krece novi talas favorizovanja Federera zbog nebitne titule u Sinsinatiju (i redovno prijatnog zreba koji ima na vecini turnira) koji nema nikakvu osnovu.
    Federerova igra u Torontu i Sinsinatiju u najmanju ruku je znatno ispod one sa Vimbldona. Kada se sretne sa spremnim i motivisanim protivnikom imace velikih muka.
    Zbog povoljnog zreba verovatno ce biti u cetvrtfinalu ali do titule moze samo ako mu se potpuno rascisti put i u finalu igra sa nekom svojom redovnom musterijom.
    Ako Djokovic povrati formu i dodje do njihovog susreta, Federer nema vece sanse, na Vimbldonu je bio na vrhuncu svojih mogucnosti u finalu pa je lako mogao da izgubi i u cetiri seta.

    Pitanje je da li ce Djokovic da se povrati i da li Marej moze ponovo da se vrati na stari nivo, ako to bude slucaj neko od njih ima najvece sanse, ako ne, Federer moze da uskoci ali moguce Dimitrov, Raonic ili cak Tsonga (ako ga krene).
    (Mairon, 22. avgust 2014 13:02)

    # Link komentara

  26. Po ko zna koji put ljudi se bave favoritom pred pocetak GS, koji traje 2 nedelje i igra se u tri dobijena, sto ga apsolutno odvaja od mastersa.
    Tek nakon prve nedelje moci cemo da naslutimo ko ima najvece sanse, kada vidimo ko je u kakvom ritmu i koliko se istrosio u orvoj nedelji.
    Rodzer jeste osvojio Sinsinati, ali igra na dva i tri seta pravi veliku razliku za njega. Imao je srecu sa zrebom, sto mu se nekako cesto desava u poslednje vreme, pa prosto budi sumnju u moguce namestanje.
    Nole, ko Nole, ako bude usao u ritam niko ne moze da ga pobedi, pitanje je da li ce.
    Moje misljenje je da ce Endi Marej biti u mnogo boljoj formi i da je formu tempirao za USO.
    (sasa jokic, 22. avgust 2014 13:00)

    # Link komentara

  27. Moja vjera u Novaka je bezgranična ali dešavanja posle ovogodišnjeg W bude u meni staru ja. A taman sam odlučila ( znate ono, novogodišnje odluke ) da neću više. Lupati glavu. Razmišljati o nedoslednostima. Tražiti logiku. Pitati se da li bi Novaku »dozvolili« i 2011 da nije bilo rekorda nepobjedivosti s početka godine. Razmišljati o velikim, ogromnim parama u pozadini koje naprosto zahtjevaju pažnju. Taman posla da postane nezanimljivo i da puste nekom da suvereno vlada. Još treba da mi postane žao ovih sirotih, bogatih momaka. A tenis kao igra je toliko zanimljiv, da sam se, eto, navukla. Kako sve ovo naslućivati a gledati ga čista srca?

    A sad o jučerašnjem zrebu.

    Providno, toliko očito da čovjek mora pomisliti da je sve slučajno. Kao što je bilo slučajno da je Novak prije 2011 UVJEK na AO i USA i većinom na W bio na Federerovoj a na RG na Nadalovoj strani iako je sam većinom bio treći a ova se dvojica smjenjivali na vrhu. Dobro, tad smo rekli da status mora zaslužiti. Sad je prvi ali kod njega izgleda sve mora jbn teško. I samo mi ne govorite da ako je najbolji mora pobjediti sve. Moraće i Federer ali puno lakše. Ljudi smo skloni zaboravljanju ali sjetite se samo prošle godine, kad je Nadal jurio Novaka kakve je žrebove imao. Smiješne. Još kad mine dobro spreme…

    PS: Predo, brate nije trebalo zvati vraga, dolazi on i sam.

    Pozdrav svima ( Sneži poseban ) a Novaku puno, puno sreće
    (Jova, 22. avgust 2014 12:58)

    # Link komentara

  28. mislim da federer nece doci do finala. nece mu biti lako da igra na 3 dobijena seta. moja procena je da ce ga izbaciti dimitrov. sto se tice novaka, mislim da je izner najveca mina. ipak, ako novak bude u formi, ne samo da ce glat doci do finala, vec ce i uzeti titulu. sve i da rodzer dodje do finala, nema sanse protiv novaka u 3 dobijena seta. kao sto nole nije imao sanse protiv njega u takvim mecevima 2006. ili 2007.
    p.s. nadam se da ce ovo biti novakov prvi gren slem u ovoj godini koji ce odigrati "picikato", posto je na svim do sada "stucao", ukljucujuci i osvojeni vimbldon.
    (forhend, 22. avgust 2014 12:51)

    # Link komentara

  29. Rodzer!
    (Dragance, 22. avgust 2014 12:43)

    # Link komentara

  30. Federer mozda! Novak i Wawrinka ni slucajno.
    Novak ne zato sto mu je tenis u drugom planu. Ima covek drugih zanimacija i zaj...cija, sad je na redu polevanje ladnom vodom i ostali cirkusi na americkim TV, a to nista nema veze sa tenisom itd.
    Wawrinka je osvojio AO samo zato sto ga je i tu Novak potcenio, a u finalu Nadal bio povredjen. Prema tome ostaje na tom jedinom GS.
    Od ostalih: U prvom redu tu su Marin Cilic, Tsonga i Murray.
    Mislim da Dimitrov, Raonic, Berdich i Ferer nemaju taj kapacitet da izdrze i pobede 7 meceva u nizu.
    (antiamer, 22. avgust 2014 12:25)

    # Link komentara

  31. Čitajući ovaj tekst, primjetno je da je Saša Ozmo izvukao izgleda neke pouke nakon rane eliminacije Novaka iz Sinsinatija ,a da se podsjetimo on je tada pretenciozno postavio pitanje " "Ko je na Novakovom putu?" ,aludirajući da nema tenisera na mastersu koji bi ga mogao omesti da osvoji titulu na njemu.Primjetno je međutim da još uvijek ima određenu dozu neobjektivnosti.On sada uporno tvrdi da Novaka nije milovao žrijeb i kao primjer navodi da je u njegovoj grupi Conga, Wawrewnka, Marej,Raonić ,ali ne znam zašto ne vidi da su oni ,iako su među prvih 10 na USO iz raznoraznih razloga došli nespremni.Conga jeste odvoji Toronto ,ali je već u drugom kolu Sinsinatija lako pobjeđen ,a lako su pobjeđeni i Wawrinka ,Marej i Raonić,dakle oni koji "prijete" Novaku.On nije ni slučajno pretpostavljao da bi Robredo mogao izbaciti Novaka na Sinsinatiju ,a pošto se desio faktor iznenađenja, na kojeg nije računao, današnji naslov mu je oprezniji.Tačno je da je u Rodžerovoj grupi manji broj tenisra iz prvih 10 ,ali nije lijepo što je njih i ostale Saša potcijenio.
    (realno, 22. avgust 2014 12:22)

    # Link komentara

  32. Neko treci.
    (Ljubinko Pantic, 22. avgust 2014 12:09)

    # Link komentara

  33. prvi favorit novak, drugi federer, treci vavrinka ... jednostavno Vavrnka najbolje prikazuje na GS turnirima, narocitu na Us Openu i Austalian openu tako da ocekujem da ce na us open doci slicno pripremljen kao prosle godine i kao na AO, to su turniri gdje mu motiv raste do neba ...
    (llopez, 22. avgust 2014 12:00)

    # Link komentara

  34. Federer do finala nema za sebe ozbiljnog protivnika ( mozda Dimitrov , ali i tu je znak pitanja ), svi su na drugoj strani zreba ,
    tako da kao sto je rekao jedan od anlaticara sa tenis portala , ovo je poslednji poklon Americke teniske asocijacije Federeru za rodjendan . Mislim da mu ni to nece biti dovoljno , jer je umoran i ocekuje ga veliki broj meceva i moze da kiksne protiv i nekog svog starog musterije . Sve u svemu ako dodje ipak do finala sa Novakom mislim da nema nikakve sanse , jer ako u "svojoj kuci" - Vimbldonu , kada je bio odmoran nije savladao Novaka , nece ni sada .
    (milwood, 22. avgust 2014 11:53)

    # Link komentara

  35. Po meni je prvi favorit Novak Djoković i tu nema nikakve dileme. Federeru se otvorio žreb jer su svi jaki igrači u Novakovoj polovini ali to mu ne znači ništa ako ga u finalu sačeka Novak a po svoj prilici hoće. On nije mogao da pobedi Novaka ni na travi u tri seta gde je imao kakve takve šanse a pogotovo neće na betonu. To može samo Rafa i to kad je u ekstra formi. U svim ostalim kombinacijama Novak je favorit čak i kad nije u nekoj ekstra formi.

    Federer ima sreće koliko je težak. Zar samo labilni Dimitrov na putu do finala, ne mogu da verujem.
    (jack, 22. avgust 2014 11:50)

    # Link komentara

  36. Nesto cu vam reci, nije nemoguce i da to bude neko treci!
    medjutim budimo realni, bez obzira na bleda Noletova izdanja na poslednja dva mastersa, ako neko moze dominirati tokom cele sezone na turu, to je zaista on. Rodzer je epizodista, sto znaci da od njega mozemo ocekivati da pruzi dosta na turniru koji sam izabere i usresredi svoj fokus i svu energiju. Nadalu ostaje sljaka, ali ne bas tako dominantno u buducnosti utiska sam, dok Nole je ipak jedini koji moze ostvarivati dobre rezultate na svim podlogama i tokom citave sezone.
    Par tenisera je tu koji mogu biti opasni od turnira do turnira, ali bez kontinuiteta su. Dimitrov i Raonic pomalo se izdvajaju, ali bljesnu na jednom turniru i na sledecem gube od nizerangiranog, znaci nisu jos spremni za velika dela, tako da Nole ima prostora da jos dve godine drzi suvereno poziciju broj jedan verujem.
    Nole osvaja turnir, to moram reci i verovati, naravno malo i navijacki ali moze li iko reci i da je to nerealno ocekivati?
    (Goran S., 22. avgust 2014 11:45)

    # Link komentara

  37. Po meni ce za Novaka biti najtezi mec sa Iznerom,ako dodje do tog meca....To ce biti psiholoski paklen mec za Novaka,jer onaj Izner servira kao lud!
    (simke, 22. avgust 2014 11:35)

    # Link komentara

  38. Rodzer naravno... Al' za malo!!
    Nole do titule!!!
    (torlak, 22. avgust 2014 11:31)

    # Link komentara

  39. Ajde Nole Zaboravi Zenu dok igras nisu ti ovi ni do kolena mozes ti to verujemo u tebe.
    (Sasa Maljkovic, 22. avgust 2014 11:30)

    # Link komentara

  40. Novakovo doba je proslo sto se tenisa tice. Prelazi iz tenisica u papuce. Ko god da je gledao Sinsi i Montreal zna o cemu govorim...
    (IRONemke, 22. avgust 2014 11:29)

    # Link komentara

  41. Novak naravno, najjaci je kad ga neki otpisu, iz inata.
    Federera guraju mediji, sponzori, eto i zreb lak, ali nece mu lako biti u finalu na 3 dobijena seta, ako i dodje dotle.
    S druge strane, videcemo da li je Nole odmarao, taktizirao, da li je cuvao nesto energije za US Open. Ne sme da se opusti jer od sada se bori za prvo mesto na kraju godine upravo sa Federerom, a ne sa Nadalom. Prvo mesto je vazno manje vise, isti zreb je za prvog i drugog, lepse je biti prvi, ali vaznije je osvajati Gren slemove. Vise Novak ne sme da poklanja.
    (3 seta, 22. avgust 2014 11:28)

    # Link komentara

  42. Novak!
     (Mrva!, 22. avgust 2014 11:26)

    # Link komentara

  43. odgovor je jednostavan roger novak ili andy osvajaju new york najbolji su ...
    (RF, 22. avgust 2014 11:21)

    # Link komentara

  44. očito su mu misli na drugom mestu, podrška
     (ssasa, 22. avgust 2014 11:18)

    # Link komentara

  45. Federer bez dileme.
    (IVORY, 22. avgust 2014 11:17)

    # Link komentara