Analiza SP, vol. 1: Ludo i brzo

Prvobitna ideja bila je da presek pravimo posle prve faze. Pogled na raspored osmine finala odvratila nas je od te zamisli, jer je bilo jasno da prava drama počinje u četvrtfinalu, i da će druga faza biti samo još jedan korak čistilišta, pre nego što na stablu žreba ostane 8 velikih imena. Dobro, 7 velikih imena i Kostarika. Bravo Tikosi!

Pošaljite komentar
  1. Ni rijeci o tome da je BiH pokradena od sudija i zbog toga ostala bez plasmana u drugu fazu.Navodno,krivac zato je selector Susic.
    Jos su uveliko vidljivi kompleksi kod mnogih kad je u pitanju plasman ove zemlje na svjetsko prvenstvo.
    (BiH, 15. jul 2014 18:47)

    # Link komentara

  2. Kad je u pitanju ispadanje BiH u grupnoj fazi,autor teksta svu krivicu za to pripisuje selektoru Susicu i pojedinim reprezentativcima. A niti jednom rijecju ne spominje glavne krivce,a to su pomocni i glavni sudac sa utakmice BiH-Nigerija. Prvi je Dzeki ponistio regularan gol kad mu je dosudio nepostojeci ofsajd,a drugi je Nigerijcima priznao gol koji je prethodio faulu u napadu. To je glavni razlog eliminacije BiH sa ovog SP,i svi koji su gledali meceve ove reprezentacije to vrlo dobro znaju. Zato sam ne malo iznenadjen da se to ovdje ne spominje ni jednom rijecju,ali se zato u dva navrata spominje da je Brazilu poklonjen penal u mecu sa Hrvatima. Ne znam sta reci na sve ovo na kraju.
    (semir, 15. jul 2014 18:38)

    # Link komentara

  3. Auu komšija kakva odlična analiza,puno kolega po profesiji bi imalo šta naučiti iz ovoga teksta.
    (Goran, 3. jul 2014 20:27)

    # Link komentara

  4. Odličan tekst uz samo jednu korekciju - nije pogrešno tempiranje forme, već odsustvo kvaliteta kod Hrvata. Da smo mi otišli na svecko umesto njih, pokidali bi i sada bi se spremali za četvrtfinale ...
     (Hoću 150 pluseva, 3. jul 2014 11:24)

    # Link komentara

  5. Kakav tekst. Ne mogu da opišem oduševljenje gospodinom Novakovićem. Uživam u svakom tekstu koji napiše i svakoj emisiji u kojoj gostuje. Voleo bih da ima svakodnevnu kolumnu ili emisiju jer je ovakvih znalaca danas premalo. Da su nam ovakvi znalci komentatori na RTS-u, plaćao bih pretplatu unapred.
    (BananaError, 3. jul 2014 11:20)

    # Link komentara

  6. Dobro, 7 velikih imena i Kostarika. Bravo Tikosi!

    mislis navas tikosi hahahaha
    (ForEver Banega, 3. jul 2014 10:39)

    # Link komentara

  7. Loša analiza.... Šala na stranu. Ćista desetka. Samo tako dalje. Pozdrav od studenta pravnog fakulteta.
    (Laguna, 3. jul 2014 10:38)

    # Link komentara

  8. Nece Hawk Eye da se uvede u fudbalu jos dugo jer mnogima odgovaraju sudijske greske jer se tako lakse namestaju utakmice. Jer ima neko drugi logicniji odgovor?
    (Zvezda, 3. jul 2014 09:20)

    # Link komentara

  9. Да ли је квалитет опао или је све изједначенији ниво.
    Физичка спремност на супер нивоу а залагање до сада невиђено
    (Flyingdutchmen, 3. jul 2014 08:48)

    # Link komentara

  10. Ovo prvenstvo, kao nikada do sada, su obelezili golmani.
    (Ja sam, 3. jul 2014 07:09)

    # Link komentara

  11. Lep pregled nema sta, moram i ja da vas pohvalim.
    Pogotovo mi se svidja da ste naglasili da je kvalitet opao, ali naprodiv i dalje je zanimljivo, u sta se i ja slazem.
    Moje neko misljenje je da je dosta dramaticno i zanimljivo, ja sam se totalno uneo u celo prvenstvo. Medjutim ne mogu da se otrgnem utiska da je fudbal nazadovao, polako ali sigurno sve slabiji kvalitet. U meni ipak postoji nada za bolje sutra, ima tu par mladih atraktivnih ekipa koje polako nadolaze, ali velika vecina timova je jednostavno u padu bez mnogo dobrog.
    Brazil skoro pa nikad losiji a i dalje opstaje(losa konkurencija), ipak jedni od retki sto imaju mladje igrace da znace nesto. David Luiz, Marcelo...Argentina slicno, jako slabi ali i dalje su u igri(losa konkurencija) ne vredi ni porediti sa Maradonom, Batistutom, Kanidjom i tako dalje, doduse sad imaju Mesija koji ce jos neko vreme da traje
    Cile, borbena ekipa ali u sustini nista posebno, cekaju greske, da su valjali izbacilili bi kilavi BraziL...Holandija se provlaci na glumu, a kad im za koju godinu odu glavi igraci svi u godinama ostaje im suvi prosek, jednostavo nemaju novih velikana, ista sudbina Italijana, vec sad su gotovi, jos kad im ode Pirlo, Bufon bice uzas, Englezima odlaze velikani, imaju mlade ali su pod znakom pitanja..Francuzi isto daleko od nekih raijih ekipa, za sad bez neke konkurencije, jedva protiv Nigerije, Nemci slicno, do sad po meni jos nisu odigrali protiv zglavne ekipe, sto vodi do Portugala,a to je tek za analizu...
    (Dvojnik, 3. jul 2014 05:41)

    # Link komentara

  12. Lepo receno u detalje, svaka cast za clanak.
    (Milosav, 3. jul 2014 04:33)

    # Link komentara

  13. Površna analiza, melodramatični opisi sa elementima komedije (opisana sumnja u gol tehnologiju). Posebna stvar, kako u prenosu utakmice tako i u ovoj "analizi" je veoma izražena frankofobija ili šta li već autor ima protiv Francuza. Aco, razočarao si. Trgni se.
    (Nenavijač, 3. jul 2014 00:48)

    # Link komentara

  14. Ja sam konstatovo, da je sudjenje ispod svakog nivoa bilo do sad.
     (mihajlo, 3. jul 2014 00:36)

    # Link komentara

  15. Skidam kapu za ovaj članak, uživanje je čitati ovako pametnu i pismenu analizu. Jedva čekam nastavak.
    (Gmaz, 3. jul 2014 00:27)

    # Link komentara

  16. Odličan tekst.

    Zaprepastilo me ovo o Francuskoj i imigrantima koji oduvek nose fudbal.

    Ajd da zanemarimo dobro poznate igrače od '95 ovamo, tu su i Španac Luis Fernandez (Velibor Vasović ga doveo u PSŽ), Bazil Boli iz Obale Slonovače , Frank Silvestr i Žozelin Angloma sa Kariba, Italijan Žan-Mark Fereri..

    Praktično ima vrlo malo igrača koje je Francuska želela a nije dobila. Nažalost, među njima je Metju Le Tisije, koji je odabrao Englesku, i cele devedesete proveo među nepravedno zanemarenim igračima..
    (medjutim, 2. jul 2014 23:46)

    # Link komentara

  17. Као да сам и сам писао анализу, свака част, поклапају нам се мишљења. Хвала на исказаној љубави према фудбалу.
    Не знам да ли се старији читаоци слажу, да додам скромно мишљење, чини ми се да је судбина сјајне генерације Уругваја идентична са судбином још боље генерације Аргентине из 1994. (имали су јачи тим и од генерација '78 и '86). Кажњавање мало ишчашених генијалаца Марадоне и Суареза је уништавало дух екипе и сад и онда. На страну све, али овај прекјучерашњи дивљачки старт [link] је гори 100 пута од оног уједа, више је утицао на резултат, али га нико не спомиње. Неправда, што би рекао Калимеро. Но, и поред тога, без конкуренције најјачи шампионат од 1982. (у рангу са СП 1986.)
    (Еђидио Аревало Риос, 2. jul 2014 23:40)

    # Link komentara

  18. Odlicno napisan clanak. Zanimljiva analiza dosadasnjeg toka mundijala u Brazilu.
    (poznavalac, 2. jul 2014 23:25)

    # Link komentara

  19. Svaka cast za ceo tekst. Odlicna analiza!
    (iki, 2. jul 2014 23:25)

    # Link komentara

  20. Odlican tekst kao i uvek!
     (Kol, 2. jul 2014 23:20)

    # Link komentara

  21. hvala na lepom clanku!
    (bane sine, 2. jul 2014 22:29)

    # Link komentara

  22. Pa vrlo je diskutabilno ko su i zasto favoriti.
    Vasa analiza o broju uspesnih dodavanja Brazilaca i driblinga Nejmara ocigledno govore da je ta reprezentacija favorit protiv Kameruna i Juzne Koreje, ali ne protiv Urugvaja,Kostarike ili Nemacke.
    Ako Argentina prodje Belgiju, sto je naravno moguce, bice to veliko iznenadjenje jer su po kvalitetu vidno losiji.
    (Svevisnji, 2. jul 2014 21:58)

    # Link komentara

  23. najgori utisak su ostavili spanija,kamerun i italija ,engleska je uprkos ispadanju pokazala lep napadacki fudbal ,svi ostali su prijatno manje ili vise iznenadili.
     (Bora, 2. jul 2014 21:56)

    # Link komentara