Milica Dabović za B92: Nedostaju mi 'grobari'

Kraj juna doneo nam je najveći uspeh srpske ženske košarke, naše reprezentativke osvojile su četvrto mesto na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Izabranice Marine Maljković ispisale su nove stranice istorije i za kratko vreme postale heroine cele države. Tek posle šest meseci igračice postaju svesne rezultata koje su napravile, ali ni to nije bilo dovoljno da počnu da se rešavaju veliki problemi u ženskoj košarci.

Kapiten nacionalnog tima i bivša igračica beogradskog Partizana Milica Dabović u intervjuu za B92 govorila je o velikom uspehu reprezentacije, raspadu nekadašnjeg kluba usled finansijskih problema, navijačima, novoj sredini i planovima za budućnost.

NIKOLA ĐUKIĆ
Pošaljite komentar
  1. Neuporedivi su i KK Partizan i sadasnja KK Crvena zvezda Beograd (FMP), nazalost prava KK CZ trenutno zamrznuta..
    (Nebraska, 10. januar 2014 18:37)

    # Link komentara

  2. a sta cemo sa nasim najtrofejnijim zenskim kosarkaskim klubom, Prvakom Evrope + 28 domacih titula + 26 kupova... Crvenom Zvezdom. patlidzan je vestacka tvorevina finansirana pokradenim novcem Galenike, ciji je direktor iz resetaka, pustosenjem Hemofarma i Zvezde bez ijedne igracice iz sopstvenog pogona i zato je propao. Milici i ostalim devojkama svaka cast za 4-to mesto letos i pitanje za Milicu gde je igrala 2004, gde je njen otac bio trener juniorki i kom klubu se zaricala na vecnu ljubav te iste 2004...
     (moler, 5. januar 2014 18:59)

    # Link komentara

  3. Mico mi te volimo!
     (Grobar, 5. januar 2014 18:20)

    # Link komentara

  4. Samo sam rekao i dokumentovao da je ŽKK Crvena zvezda u trenutku kada je imala 39 trofeja od toga i 1 kup šampiona ciljano uništavana da bi se gotovo beznačajan klub sa svega 5 trofeja proglasio za projekat kroz koji će se graditi reprezentacija. To sam napisao jer mislim da nije ukusno žaliti za živim i zdravim ŽKK Partizanom, prosto iz razloga jer niko nije žalio ni za teško ranjenim ŽKK Crvena zvezda. Oba kluba su državna od toga je ŽKK Zvezda gigant koji ima više trofeja i više navijača. ŽKK Partizan nije uoprediv za ŽKK Crvena zvezda. Ista je stvar recimo u muškom vaterpolu ali u korist Partizana. Pa nije normalno da se prelazi preko činjenica i da mediji tek tako direktno i indirektno predstavljaju ŽKK Partizan kao žrtvu a zaboravljaju rušenje giganta na ovim prostorima-ŽKK Crvena zvezda. Zna se kako se razvija košarka u normalnom svetu i to sigurno ne podrazumeva da država svoj najveći klub dovede u stanje pred gašenje. Od ŽKK Partizan veči, značajniji za Srbiju i daleko trofejniji je i ŽKK Vršac. Ipak selektorka Marina je sama priznala da je država (KSS...) odabrala da se ženska košarka razvija kroz ŽKK Partizan. To je bila neverovatno bolesna i brutalna ideja koja je podrazumevala sprovođenje "likvidacije" van terena bilo kakve konkurencije jednom klubu i usput totalno uništenje institucije srpske ženske košarke.
    (NemanjaVac8, 5. januar 2014 18:04)

    # Link komentara

  5. Cekamo te u ZKK Sabac.
    (Milos, 5. januar 2014 17:04)

    # Link komentara

  6. I delijama, znas vec na kom splavu...
    (sasa, 5. januar 2014 17:02)

    # Link komentara

  7. [link]

    Nedostajes i ti nama Milice! I ti, i Marina, i Tamara,sve devojke nedostaju!
    (NBGD, 5. januar 2014 16:28)

    # Link komentara

  8. Nedostaješ i ti nama.
    Na žalost,
    u Srbiji su sada u košarci u modi propali političari,
    a ne vrhunski rad i rezultati.
    (pan, 5. januar 2014 13:51)
    Ivica Dacic, Branko Ruzic...
    (Pedja, 5. januar 2014 16:25)

    # Link komentara

  9. odma' da joj lord od bajčetine da 1 orden!
    (a od grobara orden, 5. januar 2014 15:36)

    # Link komentara

  10. Lepa je ko san, voli Partizan...
     (hijena, 5. januar 2014 14:49)

    # Link komentara

  11. Jedna od najboljih riba medju kosarkasicama!
     (Kol, 5. januar 2014 13:51)

    # Link komentara

  12. Nedostaješ i ti nama.
    Na žalost,
    u Srbiji su sada u košarci u modi propali političari,
    a ne vrhunski rad i rezultati.
    (pan, 5. januar 2014 13:51)

    # Link komentara

  13. I ti nama,cekamo te
     (Bata Leki, 5. januar 2014 13:45)

    # Link komentara

  14. I ti nama lepotice
    (qwerty, 5. januar 2014 13:28)

    # Link komentara

  15. I TI NAMA!!!
    (BEKAM, 5. januar 2014 13:24)

    # Link komentara

  16. Krivce što je Partizan rasturen vidim u KSS (Đilasu), Ministarstvu sporta (Udovičić) i političarima koji su Vanju doveli da klima glavom. Prvi je on uskliknuo, bez razmišljanja, podržavam Dekija za predsednika FSS i njegove drugare koje okupi oko sebe. Onda je nstavio da minira FSS i kao ekspert utvrdio da je plafon i Staroj Pazovi dva metra niži i da se u Kući fudbala neće moći igrati prvenstvo Evrope i sveta u odbojci. Ovo je moj prilog razvoju spskog sporta, koji niko neće da objavi.
    (Partizanovac, 5. januar 2014 13:20)

    # Link komentara

  17. Ako milica uglavnom govori o Partizanu, ako kaže da joj je želja da se vrati, kako je moguće da nema nijedne njene slike u Partizanovom dresu? Ko je bio glavni da se jedan fantastičan ženski klub rasturi? Taj nije samo rasturio ŽKK Partizan, nego neka se zna da ni reprezentaciju nećemo imati pravu.
    (Jedna država, jedan klub, jedan..., 5. januar 2014 13:12)

    # Link komentara