Čarls Dženkins za B92: Verujem u košarkaškog Boga

Posle treninga Crvene zvezde Čarls Dženkins dočekao nas je sa širokim osmehom, raspoložen za predstojeći intervju. Seli smo u kafić u dvorani Pionir i prionuli na posao, Dženkins je čovek sa kojim može da se razgovara o mnogim temama. U razgovoru za B92 Zvezdin Amerikanac otkrio je da je veoma sujeveran, da se lepo snašao u Beogradu, ali da Srbiju nije tako zamišljao. Dotakli smo se i njegove briljantne karijere na koledžu, NBA lige, kao i razlika između najjače lige na svetu i evropske košarke.

Saznaćete i kako Dženkins pokušava da ostane miran u uzavreloj atmosferi koju prave Zvezdini navijači, kako uči srpski, kao i šta mu najviše nedostaje iz rodnog Njujorka.

Plej crveno-belih ističe da bi rado i sledeće godine nosio Zvezdin dres, jezgrovito opisuje trenera Radonjića, često zna i da se našali, ali je jako ozbiljan kada govori o košarci i o tome šta treba da poboljša u igri.

Saša Ozmo
Pošaljite komentar
  1. Хвала Ђенка на лепим речима и лепим жељама. Уживај нам у Београду добри човече и све најбоље ти желим.
    (Србеоград, 7. januar 2014 12:48)

    # Link komentara

  2. 011...sve je to tacno za navedene igrace,ali vidim da si dobro zapamtio,i ja bi da sam na vasem mestu i da me terorisu od 98- me prijatelju! Sto se tice Bogdana,ciju je skolu prosao,Zvezdinu? Decko je do 15 god igrao u KK Zvezdara,potom je 3 godine bio u Zitku i sa 18 dosao u Partizan,a to sto je u Francuskoj odigrao jedan turnir za tvoj sadasnji klub FMP ne znaci da je prosao njihovu skolu! Kosarka se prati decenijama,a ne samo zadnje dve godine!
     (Ko vas ne zna..., 4. januar 2014 09:20)

    # Link komentara

  3. (011, 3. januar 2014 10:33)

    Bogdan je prosao skolu Zitko Basketa,a za tvoj fmp je igrao kao pozajmljen igrac na onom EL turniru za juniore.
    (nikola, 4. januar 2014 02:55)

    # Link komentara

  4. Добро је што човек верује, међутим, много је боље веровати у нешто што постоји. Рецимо у себе.
    (Горан, 3. januar 2014 17:14)

    # Link komentara

  5. zvezda je u svim porazima,osim u gostima protiv makabija gubila na jednu loptu,a to je zato jer nije uigrana.katic se vraca lagano,to se vidi u zadnje 2 utakmice,dosao je tadija kao resenje za napad,kad se postavi zona...marjanovic se ne forsira,jer ocekujem veliku minutazu u kljucnim utakmicama,dzenkins je najopasniji,kad igra sa nelsonom u petorci,radenovic odlican u odbrani,nelson najbolji trenutno,silb se trazi,simonovic sve bolji,lazic takodje,jedino brine blazic,kao da mu treba odmor i vise koncetracije. tim je stvarno dobar,najbolje tek predstoji.
     (crni_redstar, 3. januar 2014 14:54)

    # Link komentara

  6. TADIJA POTPISAO!!!!!!!!!
     (Јакс, 3. januar 2014 14:10)

    # Link komentara

  7. Volim ga zato sto je radnik na terenu.Iz upornog rada dolazi sve ostalo.Biti dobar covek u danasnje vreme je najteze a on to jeste.Apsolutna podrska.Samo napred.
    (Goran, 3. januar 2014 14:05)

    # Link komentara

  8. Takvih u Srbiji na hiljade ima al' ne dobijaju priliku da se pokazu jer je u nasim ocima sve tudje mnogo bolje... ovaj nista posebno nije. 'Navijaci' ce ga opasno ispljuvati posle prve lose odigrane utakmice kao i Nelsona (posle dobre utakmice je general a posle lose sebicnjak i slicno) toliko o 'navijacima'. Bitno je mrzeti suparnicki klub i time resiti sve finansijske,porodicne i ostale probleme...propast Srbije je neizbezna sa ovakvim stanovnicima 'navijacima'. ziveli
     (vratite moj Fmp, 3. januar 2014 12:54)

    # Link komentara

  9. au koliko sam poludeo kada je sutnuo onu trojku u kontri 3:1 protiv MZT-a. to je i prelomilo mec u korist makedonaca (mada smo celu utakmicu odvratno odigrali, ali opet...). tek ovaj intervju me malo otkravio, pa sad mislim, mozda i nije bas toliki indijanac. u svakom slucaju jako je talentovan i iako je rakoc moj omiljeni igrac svih vremena, mislim da je ovo dobar potez, sto su se zahvalili rakocevicu, a doveli dzenkinsa. naravno, sve je to malo besmisleno ako je on ovde samo na jednu sezonu, mislim da mu (ako stvarno dokaze da nije indijanac i na terenu, a ne samo u novinama) treba ponuditi ugovor na jos dve.
    (NBA, 3. januar 2014 12:30)

    # Link komentara

  10. Izgleda da je dobar momak, mozda cak i previse sto neko rece. Sto se same igre tice, moram da priznam da sam malo razocaran, ocekivao sam vise od jednog "tamnoputog" amerikanca. Resenja u napadu su mu dosta slaba, voli da nadtrcava i nadriblava ali ne radi to bas uspesno. A i sto se tice fizickih predispozicija nije bas tako kao sto se u tekstu spominje. On jeste jak, i prilican atleta, ali niti je tako brz niti je tako visok, plus je malo teze gradje - ne klasicne kosarkaske gradje, da bi se reklo
    da ima superiorne fizicke karakteristike. Po meni, on tek treba da postane igrac.
    (Pera, 3. januar 2014 11:32)

    # Link komentara

  11. Čitajući intervju prosto se oseća da ovaj čovek nije za Zvezdu. Mnogo više bi pasovao Partizanu ali nema talenta ni kvaliteta da bi igrao kod DV. Šteta, deluje tako neiskvareno u poređenju sa Nelsonom i slovencom.
    (buljavko, 03. januar 2014 09:58)

    Čitajući tvoj komentar stiče se utisak da primenjuješ "kiselo groždje" taktiku, da bi mnogo hteo da je došao kod vas jer ima kvaliteta više nego Dalo,Tepić i Vesterman zajedno.
    Takodje vidi se da bi hteo i da Jaka obuče vaš dres ali to je samo slatko sanjarenje.
    Iskvarenost se uči kod vas još na prvoj godini, poseban talenat za to je Lovernj posle Muslijevih slobodnjaka i dok gradi poziciju a Lučić je doktorirao na temu kako simulirati udarac...
     (berija, 3. januar 2014 11:03)

    # Link komentara

  12. Igrač koji je Portlandu dao 27 poena uz sut 13/22 (59%), 6 asistencija i 40 minuta na parketu (Stephen Curry povređen - zato je i dobio šansu), svakako ima mesta u Zvezdi i obavezno se mora zadržati. Upravo ulazi u zrele košarkaške godine, i može biti samo bolji. Google Charles Jenkins espn
    (Urezano na Ušatom 1991., 3. januar 2014 10:58)

    # Link komentara

  13. Đenka je mnogo talentovan,
    voleo bih da ostane u Zvezdi.
    Želim mu zdravlje i napredak u igri.
    (NNN, 3. januar 2014 10:48)

    # Link komentara

  14. najtalentovaniji bek u aba ligi. napred đenka!
     (joker, 3. januar 2014 10:41)

    # Link komentara

  15. @Čitajući intervju prosto se oseća da ovaj čovek nije za Zvezdu. Mnogo više bi pasovao Partizanu ali nema talenta ni kvaliteta da bi igrao kod DV. Šteta, deluje tako neiskvareno u poređenju sa Nelsonom i slovencom.
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (buljavko, 3. januar 2014 09:58)


    Bogu hvala nije toliko dobar kao Tepic, Dalo ili Vesterman, o balvanima ispod kosa necu ni da trosim reci, a i mora jos malo da savlada dukljanski, ne bi li mogao da razume legendu CSKA i pokupi to svemirsko znanje, koje je toliko igraca lansiralo u orbitu evropske i svetske kosarke, kao sto su Tepic, Tripkovic, Rasic, Kecman, Velickovic, Perovic i naravno jednu od najvecih legendi NBA, Jana Veselog, coveka koji ce biti upamcen kao jedinstven i neponovljiv primerak skole legende CSKA, jedino krilo u istoriji kosarke koje nije uputilo ni jedan sut za 3 poena, naravno znamo i razlog, a sa linije bacanje ima % ispod 50!!

    Velika je sreca legende CSKA sto u timu ima Bogdanovica, koji je prosao znas ciju skolu, inace bi ova paklena ekipa, paklenog anti trenera imala manje od 50 poena po utakmici, pa si verovatno u pravu da bi se Dzenkins tu tesko uklopio!
    (011, 3. januar 2014 10:33)

    # Link komentara

  16. Đenka Srbine, uprava nek pod hitno produži ugovor s njim. Đenka će tek da eksplodira i pokaže šta zna i može! Usput dobar čovek i iskren
    (SAŠA FRANKFURT, 3. januar 2014 10:28)

    # Link komentara

  17. Generalno vrlo sam zadovoljan onim što je do sada pokazao. Bilo je tu i brzopletih poteza i upropastenih kontranapada,ali sve u svemu mnogo je više pozitivnog. U nastavku sezone očekujem još bolje partije jer dečko je veliki radnik i to će mu se isplatiti na terenu. Takođe,sada se već navikao na klub,grad,državu i očekujem da bude opušteniji i sigurniji u sebe.
     (mik, 3. januar 2014 10:25)

    # Link komentara

  18. Majstore imas glavnu manu da te ponese publika u kontri i da tada kreces u nadtrcavanje umesto da produzis pas. Takodje nedostaje Hamiltonski skok sut iz bloka a to bi mogao da namestis. Nikada ti neces biti dobar Evropski prodor igrac 1:1 jer gubis balans....Ali sve ostalo je apsolutno super i sve najbolje. Cak ces od Radonje uvezbati i defence.
     (Miki Maus, 3. januar 2014 10:19)

    # Link komentara

  19. Добар је Џенкинс, Катић је рекао да је он вероватно најбољи Американац којег је упознао.
    Солидно је играо до сада, али ја верујем да у њему има још резерве и да може још боље, али ко зна можда то код нас неће показати већ у другом клубу.
    (dus dibidus, 3. januar 2014 10:12)

    # Link komentara

  20. decko za sada korektno obavlja svoj posao.
    ne zabusava, posvecen je, postuje saigrace i klub. receno je koje su mu vrline i mane, verovatno radi na tome. treba uzeti u obzir da nije starter i da dobija doziranu minutazu.
    cekamo da zasija u finisu sezone.
     (McDermott, 3. januar 2014 10:09)

    # Link komentara

  21. Čitajući intervju prosto se oseća da ovaj čovek nije za Zvezdu. Mnogo više bi pasovao Partizanu ali nema talenta ni kvaliteta da bi igrao kod DV. Šteta, deluje tako neiskvareno u poređenju sa Nelsonom i slovencom.
     (buljavko, 3. januar 2014 09:58)

    # Link komentara

  22. Trebalo bi da više igra i da više šutira, sjajan je igrač i biće još bolji. Protiv komšija imao 4/4 za 3.
    Upravi savetujem da odmah potpišu novi ugovor sa njim.

    Samo napred majstore, do trofeja ABA i Evrokupa.
    I svrati na NBG u Deltu da imam neku sliku :)
     (berija, 3. januar 2014 09:49)

    # Link komentara

  23. Vrlo pametan igrac , iako amer .
    (Sterfan, 3. januar 2014 09:31)

    # Link komentara

  24. Ovaj covek ce nam doneti mnogo radosti, ubedjen sam...

    Samo sipaaaajj DJENKAAA!
    (Iha, 3. januar 2014 09:22)

    # Link komentara

  25. Odlican igrac i covek.
     (Cole, 3. januar 2014 09:21)

    # Link komentara

  26. Momak je malo nesiguran u sebe. Vidi se da je jako talentovan, ali mu fali trunka bezobrazluka da bude as.
    (Slauter, 3. januar 2014 09:11)

    # Link komentara

  27. Znači,i ovaj veruje u "genija iz Humske"!
     (institucija, 3. januar 2014 08:46)

    # Link komentara