Miljenović za B92: Nigde ne kasnim, zenit mi tek predstoji

Jedan od najvećih bisera srpske košarke, 20-godišnji Nenad Miljenović u Mega Vizuri konačno je pronašao sebe. Posle dve godine bez mnogo minuta na parketu, Miljenović je u Megi važan član tima i to koristi na najbolji način – trenutno je četvrti u celoj ABA ligi po prosečnom indeksu korisnosti.

U intervjuu za B92 Miljenović je rekao da je Mega ozbiljan tim sa visokim ambicijama, a ne samo grupa simpatičnih mladića, razgovarali smo i o saradnji sa trenerom Dejanom Milojevićem, igračkim nedostacima mladog pleja, ali i o odlukama koje je donosio u prošlosti.

Takođe, mladi plej kaže da je prerano dospeo u fokus javnosti i da mu vrhunac karijere tek predstoji, sanja o dresu seniorske reprezentacije, a prelaskom u neki drugi klub trenutno ne želi da se opterećuje.

Saša Ozmo
Pošaljite komentar
  1. Nenade,samo napred bices ti kad tad broj jedan Srpske kosarke.Retko skroman momak u glavi kompjuter ,retko ne sebican igrac sa bezbroj resenja.
    Drzimo ti palceve da uspes.Ostani skroman i radan kao do sada.Mi roditelji tvojih vrsnjaka ciji su klubovi gubili od FMP-a znamo koliko si bio dominantan u generaciji '93 godista.I sto je najbitnije nikada nije imao potcenjivacki stav prema protivniku.Srecno ti bilo.
    (marko m., 26. februar 2014 11:38)

    # Link komentara

  2. Kada je Srbija osvojila srebrnu medalju na EP 2009. prva petorka je bila Teodosić,tepić,Tripković,Veličković i Krstić.Tu su bili i Bjelica ,Kosta Perović i Stefan Marković.Teodosić nikada nije igrao u Zvezdi(osim ako se ne računa FMP).Ako je neko kao junior došao u Partizan a kasnije se afirmisao u Partizanu ne može se reći da nije prošao Partizanovu školu.Svakog leta se igraju razna juniorska prvenstva do 18,19,20 godina i manje.Srbija je uglavnom uspešna ali od igrača koji su igrali prve petorke mali broj je kasnije postigao mnogo u evropskim okvirima tako da to što je neko reprezentativac u mlađim kategorijama ne znači automatski da će kasnije postati veliki igrač.
    (rajko, 3. januar 2014 21:50)

    # Link komentara

  3. Ko ne veruje, neka lepo proveri. U poslednjih 20 godina, jedini igraci iz partizanove skole kosarke su bili Mica Beric, Tripkovic i Loncar. Sve ostalu su baaaajke. Krstic, Velickovic, Tepic, Divac, Djordjevic, Pekovic, Milosavljevic, Bogdanovici Luka i Bogdan, ma svi, svi kosi su kao mladi igrali u partizanu. Svi oni su dosli kao amnje vise osvajaci juniorskih medalja. Pekovic dok je igra za atlas bio igracina vec, znalo se da takav centar se ne radja cesto. I kao akademija! Smesno. Jedini koji stvarno ima akademiju i prozivodnju igraca je bio fmp koji ih je skolovao. Otuda smo dobili Raduljicu, Macvana, Teodosica, Milojevica, Kecmana, Vesu Petrovica, Askrabica, Aleksandrova, Ercega, Bojana Popovica itd, itd..Neki su bolji, neki losji igraci, ali su postali igraci. Pa cak je i mucena zvezda u najgorim krizama izbacivala ponekog Nedovica, Bjelicu, Keselja, Dragicevica (koji je trebao biti reprezentativac, jer me niko nece ubediti da je Gagic bolja 4ka od njega, ili mladi Krstic, ali dobro znamo ciju agenciju je zastupao Duda Ivkovic), Jarica, Stojakovica, Rakocevica itd, itd...To su igraci iz zvezdine skole. Sem doduse Bjelice, koji je dosao kao fakticki amaterski igrac, ali je Pesic stvorio od njega igraca i svaka mu cast na tome.
    (Mikeli, 3. januar 2014 14:00)

    # Link komentara

  4. Decko,samo da te podsetim posto si totalno neupucen,Zenit je fudbalski i odbojkaski klub,nikako kosarkaski,ne.
     (Ogysa, 3. januar 2014 10:44)

    # Link komentara

  5. Grobar sam,ali kada vidim koliko ima isfrustriranuh i iskompleksuranih ljudi i iz naseg i komsinicininog tabora,ovo je neverovatno. Ovde je intervju sa malim Miljenovicem,promasili ste temu o 'utopiji' srpske kosarke. A malom Miljenovicu jos jenom,sve najbolje!
    (niki, 3. januar 2014 03:10)

    # Link komentara

  6. Realno fali mu bar 10 kila ciste misicne mase a da ostane sa istim fizickim spoaobnostima da vi imao ikakvih sansi da ne ostane samo jedan talenat koji je obecavao...danasnja kosarka ne trpi fizicki disbalans proslo je vreme stariji se secaju Zokija Savanovica centra sa 200cm i 130 kila cuvenog beka iz indijanapolisa smiljanica sa 188cm ili boykinsa u nba koji je igrao sa 168 cm visine...
     (LecleaR, 3. januar 2014 01:33)

    # Link komentara

  7. A to da reprezentaciju nose momci iz FMP i to je živa istina. Teodosić, Erceg, Mačvan, Raduljica pre njih Bojan Popović.(sale, 2. januar 2014 21:26)

    O cemu li ti pricas? Pa upravo si nabrojao 5 igraca koji nisu ni igrali na poslednjem takmicenju!!!???
    (ads, 2. januar 2014 22:48)

    # Link komentara

  8. (skočiće vam šećer od nerviranja :), 02. januar 2014 18:58) bravo legendo, vrsni poznavaoce kosarkaske igre. Veliki pozdrav samo tako nastavi
    [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (sos kos, 2. januar 2014 19:42)
    Šta je tvoj problem? Čovek je rekao istinu. Navedi mi jednog igrača u zadnjih 12 godina koji je ponikao u Partizanu, afirmisao se i nastavio uzlaznom linijom? Nemoj da spomnješ Krstića, on ni dana nije igrao u mlađim selekcijama Partizana. Nema ga! Igrača koji je kao Peković, recimo nastavio uzlaznom linijom? Nema ga!
    Lično poznajem deset igrača,a ima ih mnogo, koji su prošli Duletov "dril" i nikada nisu postali vrhunski, propali su. Otišli su gori nego što su bili. Kada je čovek upropastio talenat jednog Baneta Đekića, oterao Anđušića. Vraćaju vam se igrači sa 26, 27 godina. U godinama kada bi trebali da budu na vrhuncu!
    Priče o "akademiji" su priče za malu decu, čist spin. Da bi se skidao kajmak od ugovora. Utopija! Demagogija!
    Evo ti primer ,malog Aranitovića. Dečko je 1994. godište, veliki je potencijal. Mekana ruka, brz.... Nikada šansu neće dobiti! Živ bio pa video! Evo ti Miljenovića...
    A to da reprezentaciju nose momci iz FMP i to je živa istina. Teodosić, Erceg, Mačvan, Raduljica pre njih Bojan Popović. Nije zlato sve što sija!
    Nije mi jasno zašto se ljutiš!?
    (sale, 2. januar 2014 21:26)

    # Link komentara

  9. (skočiće vam šećer od nerviranja :), 02. januar 2014 18:58) bravo legendo, vrsni poznavaoce kosarkaske igre. Veliki pozdrav samo tako nastavi
     (sos kos, 2. januar 2014 19:42)

    # Link komentara

  10. E pa da nisi izgubio vreme u partizanu već bi bio u zenitu. Ali nisi ni prvi ni poslednji kome je propala karijera nakon partizana. Igrači se naviknu tamo da su zaštićeni od sudija kao beli medvedi i kad počnu da igraju pošteno ne znaju šta ih je snašlo. Gde su danas Tepić, Tripković, Veličković, Veseli i ostale "zvezde" partizana? Karijere su napravili samo stranci koji su i došli kao gotovi igrači i već od prve utakmice davali preko 15 poena. Znate i sami da je to istina zato vas i boli pa udarate minuse rakari. Gde je danas Čovićev Teodosić, a gde je Tepić? Da nije bilo Čovića i FMP-a mi danas ne bi imali igrače za reprezentaciju. Suva istina. Dobro da hoće sad da pomogne Zvezdi i samo neka istraje, a to što je nastala opšta histerija rakara pa prazne frustracije po komentarima dovoljno govori da se plaše Čovića.
     (skočiće vam šećer od nerviranja :), 2. januar 2014 18:58)

    # Link komentara

  11. Kakav Zenit, pa zar ga partizan nije otkupio pravom prece kupovine.... ha ha ha
     (vincent vega, 2. januar 2014 18:07)

    # Link komentara

  12. sta ces ti u Zenitu, pusti fudbal okreni se kosarci
     (Nehru, 2. januar 2014 16:45)

    # Link komentara

  13. Mali,sazreva,svidja mi se kako razmislja. Kada sazri kao osoba,igrac ce postati brzo,ima potencijal! Sve najbolje mali!
    (niki, 2. januar 2014 16:37)

    # Link komentara

  14. Vrati se. Nisam ni znao da si Grobarcina.
    (Basketas sa Vracara, 2. januar 2014 16:23)

    # Link komentara

  15. Kako statistika ubija igrace - svako ko je gledao Miljenovica jasno mu je da on nije ni blizu 4. igraca ABA lige - ime tu talenta, ali daleko je to jos od igraca koji pravi razliku i u toj ligi, a kamo li Euroligi ili reprezentaciji - napad i nekako, ali on je jos miljama daleko od onoga sto moderan playmaker mora da radi u defanzivi
    ...i odavno nisam video igraca sa vise intervjua i manje pokazanog - novinari su nekada najveci neprijatelji mladih igraca!
    (advisor, 2. januar 2014 16:18)

    # Link komentara

  16. Odlican intervju. Shone ce biti veliki igrac. Samo strpljenja za sve.
     (Dejan basketas, 2. januar 2014 16:17)

    # Link komentara

  17. Играо би још више и био први плеј да си остао у Радничком, али сам си изричито xтео да одеш, па сад дели минуте са Мицићем.
     (Дарко КГ, 2. januar 2014 15:56)

    # Link komentara

  18. Kako? Pa ne postoji Kosarkaski klub Zenit...?
    (Fergi, 2. januar 2014 15:56)

    # Link komentara

  19. Bravo mali. Zrelo i pametno. Bice nesto od tebe. Samo nastavi tako.
    (Boba, 2. januar 2014 15:48)

    # Link komentara

  20. hahahah prva slika je pobedila p.s. sve najbolje u karijeri pa kad se sredis u glavi da nam se vratis u Partizan
    (Nislija, 2. januar 2014 15:43)

    # Link komentara

  21. Fantastično i zrelo razmišljanje. Već je bolji od Micića. Todorić vrati ga u Partizan.
     (zeljko, 2. januar 2014 15:42)

    # Link komentara