Srebrne dame obeležile rukometnu 2013.

Srebrne srpske rukometašice bez dileme su zasenile sve događaje iz ovog sporta u 2013. godini, a rukometna 2013. i nije baš bila bez ozbiljnih momenata. Jedno od najnezanimljivih finala u istoriji šampionata sveta, finansijski bankrot Atletiko Madrida, dominacija Barselone u Španiji…

U Srbiji je prekinuta Partizanova dominacija i propao je ambicioni projekat ženskog rukometnog kluba Zaječar koji je ugašen poput nekoliko drugih rukometnih centara. Muška reprezentacija nije blistala u Španiji, usledila je drama sa mestom selektora koja je okončana dovođenjem Vladana Matića na čelo tima. Ono što je najvažnije, obezbeđen je kontinuitet učešća na velikim takmičenjima pa ćemo tako Srbiju gledati na Evropskom prvenstvu u Danskoj.

Aleksa Gutović, Spasoje Veselinović
Pošaljite komentar
  1. Da ni9je bilo Milene Delic,nekada nase sjajne rukometasice,u rukovodstvu RSS ne bi ni slucajno doslo poslednjih godina do pozitivnog preokreta prema zenskom rukometu i svim reprezentativnim selekcijama.Ogromne zasluge pripadaju Mileni a sada bi Marjanovic da se kiti tudjim perjem.
    (sportista, 1. januar 2014 11:18)

    # Link komentara

  2. Bravo za devojke.Nasi kadeti i omladinci losi na velikim takmicenjima.Poslednja velika takmicenja za nase seniore bila su katastrofalno losa.Na svetskom prvenstvu i olimpijskim igrama nikada nismo bili gori kao prole godine, neregularna doaca liga i mnogo namestenih utakmica a glavni krivac predsednikRSS Marjanovic. Sve nasedevojke koje su vicesampioni Sveta igraju u inostranstvu jer kod nas nema nikakvih uslva za razvoj ovog sport.
    (Rukometaš, 31. decembar 2013 13:12)

    # Link komentara

  3. Srebrne dame su zaista bez premca.Da su imale boljeg trenera bile bi prve u sred Beograda.Ova reprezetacija je uspela jer je plod dugogodisnjeg rada a pohvale,gle apsurda,pokupi nezasluzeno Boskovic. Ovu generaciju su formirali predhodni treneri,narocito Markov,jer su vise njih bile vicesampionke Evrope u kadetskom uzrastu. Mnogo je energije u ovu generaciju uneo njihov dugogodisnji direktor Sljivacanin kji za svoj rad zasluzuje samo pohvale. Siguran sam da bi nase bile sada sampionke sveta da ga autokrata Marjanovic nije svojevremeno nepravedno smenio.
    (Rukometaš, 31. decembar 2013 09:13)

    # Link komentara

  4. Rk Zajecar se ugasio zbog promene gradonacelnika,izabran je estradni menadzer Sasa Mirkovic koji je sve najurio i poceo da ulaze u fudbal koji Srbija nikad nije znala da igra..
     (Ch1, 31. decembar 2013 04:02)

    # Link komentara

  5. Bravo Mare-care!!!Jako lijepo napisano.
     (Znam po nesto!, 30. decembar 2013 23:23)

    # Link komentara

  6. Šteta za Zaječar, četvorostruki prvak i osvajač kupa i onako da se ugasi...!!
    (SAŠA FRANKFURT, 30. decembar 2013 21:23)

    # Link komentara

  7. 1.Naravno,sjajne rukometasice.
    2.Srpski bombarder Marko Vujin koji je najjbolji strelac prvog dela Nemacke Bundes lige sa cak 152. postignuta gola,13. vise od svog drugog pratioca Mihaela Alendorfa.
    (Serdar, 30. decembar 2013 19:06)

    # Link komentara

  8. Rukometasice kao igracice odusevile, ali izbor muzike mnogo vise otkriva o njihovom intelektu. Mnogo sam se razocarao. Cke beogradske? Sramota! Ako ne znate o cemu pisem potrazite tekst za ime te pesme koja ima je nezvanicna himna i koju su pevale pred svaki mec. Dno dna.
    (Sandman, 30. decembar 2013 18:52)

    # Link komentara

  9. eh kada bi neko ulagao u ovaj divan sport u nasoj zemlji. mi smo veoma talentovani za rukomet ali verovatno ce svi zaboraviti ove divne dame vec u januaru
    (mare, 30. decembar 2013 18:42)

    # Link komentara

  10. carice!
    (kuku, 30. decembar 2013 17:58)

    # Link komentara