Odbojka 2013: Bronzani "Orlovi", Jovana najbolja u Evropi

Posle pregleda 2013. godine u auto-moto sportu, tenisu i domaćem fudbalu došao je red da sumiramo najjače utiske u odbojci. U prethodnoj godini odbojkaši su nas najviše obradovali, nastavili su sa osvajanjem medalja na velikim takmičenjima, a takođe su pokazali da je smena generacija bila veoma uspešna. Odbojkašice nisu odbranile titulu evropskih šampionki, ali su imale sjajne trenutke, posebno u Gran Priju. Jedna odbojkašica posebno se istakla, dobili smo ‘večiti derbi’ u ženskoj odbojci posle nekoliko decenija, a tu je još nekoliko zanimljivih utisaka iz prethodnih 365 dana.

Jelena Trajković, Spasoje Veselinović
Pošaljite komentar
  1. Blago toj naciji kojoj sportsku godinu obiljezi odbojka prava sportska nacija hahshahhah
    (Spica, 29. decembar 2013 13:26)

    Za tvoju informaciju odbojka ima najviše država članica od svih sportova zajedno (pretekla je i atletiku). To što vas nema na karti odbojke i što vas deljemo kad god stignemo ne mora da znači da je sport loš ili nebitan. Bilo je tu mnogo ekipnih uspeha u 2013 među kojima ubrajam mlade fudbalere koji su postali Evropski prvaci i što je jedan od najvećih uspeha u fudbalu na ovim prostorima, Dejvis Kup sa Đokovićem došao je do finala, ženska rukomenta reprezentacija osvojila je srebrnu medalju na EP itd.
    (SrpskiVragolan, 31. decembar 2013 20:01)

    # Link komentara

  2. Nisu svi odbojkaši bili oduševljeni ambijentom na stadionu. Stadion je bio preveliki i osećaj je drastično drugačiji nego kad se igra u normalnoj hali.
    Zto što je preveliki, naravno da nije mogao da se zagreje kako treba, pa im je na treninzima i utakmicama bilo hladno. Nijednu izjavu nekog odbojkaša nisam pročitao o tome kako je atmosfera sjajna.
    A Dragan Travica je sin Ljubomira Travice koji je Srbin iz Hrvatske. On je odrastao u Italiji, počeo da igra odbojku u Italiji i naturalizovan je Italijan u svakom smislu te reči. Ne mislim da je to nešto loše uopšte, samo kažem da on nema veze sa srpskom odbojkom.
    (..., 30. decembar 2013 15:00)

    # Link komentara

  3. Blago toj naciji kojoj sportsku godinu obiljezi odbojka prava sportska nacija hahshahhah
    (Spica, 29. decembar 2013 13:26)

    Hahaha! A izvini koji sport je obelezio tvoju naciju ove godine? I sta je tvoja sportska nacija veliko uradila u ovoj godini? E moji Balkanci pogledajte sebe pre nego sto omalovazite tudji uspeh.
    (compaq, 29. decembar 2013 16:38)

    # Link komentara

  4. E da se nije Brankica Mihajlovic povredila ko zna sta bi bilo...
    (steta, 29. decembar 2013 14:30)

    # Link komentara

  5. Zaboravili ste prvo SP za mlade ( do 22 godine), gde je Srbija osvojila samo srebro ( u finalu izgubila od domaćina Brazila sa 2:3)! Imali smo ubedljivo najbolji tim, ali tipično srpski, opustili se u finalu protiv domaćina, jer su ih svi već unapred proglasili za šampione! Kakva glupost igrača i trenera Kolakovića!
    Takođe, za LUBE Maćerata igraju četvorica Srbina: Staković, Podraščanin, Starović i Travica ( koji ima i italijansko državljanstvo)!
    (patolog, bgd, 29. decembar 2013 13:39)

    # Link komentara

  6. Blago toj naciji kojoj sportsku godinu obiljezi odbojka prava sportska nacija hahshahhah
    (Spica, 29. decembar 2013 13:26)

    # Link komentara