Može li iko da skine Šlirencauera sa trona?

Za razliku od prethodnih godina, kada je Svetski kup u ski skokovima startovao u Finskoj, ovoga puta je za domaćina prvog takmičenja sezone izabran nemački Kligental. Od ovog vikenda pa sve do Planice u martu najbolji ski skakači današnjice boriće se za Kristalni globus, a kao glavni favorit ističe se branilac titule Gregor Šlirencauer. Mnogima će elitno takmičenje poslužiti kao priprema za Zimske olimpijske igre u Sočiju, ali je sigurno da će se najbolji potruditi da na svim frontovima, a to uključuje i Svetsko prvenstvo u letovima u Harahovu, upravo to i dokažu...

Pošaljite komentar
  1. Ne...….. KRALJ
    (Ivan Pavlovic, 12. decembar 2013 17:34)

    # Link komentara

  2. Ne moze!
    (***, 7. decembar 2013 22:01)

    # Link komentara

  3. Dobacice Ahonen do sredine skakaonice.... ;)
    Salim se....

    Vise ne pratim ovaj sport, zbog toga sto nema vise Finaca, Slovenci mi nisu toliko simpaticni, o Austrijancima da ne govorim.
    Naravno nemam nista ja protiv Slovenaca, samo mi u ovom sportu nisu simpaticni.
    (Nesalomivi-novosadjanin, 6. decembar 2013 10:19)

    # Link komentara

  4. Jos kao mala sam počela da pratim ovaj sport i navijala sam za Jane-a svom snagom.Toliko sam volela tog čoveka da sam preplakala kad se penzionisao...Zbog njega sam i pratila ski skokove...Sada kada se vratio,opet imam zelju da gledam,opet imam tremu pred svaki njegov skok i kao da se ništa nije promenilo.Sedim ispred TV-a i navijam.Napred Jane!
    (Jane Ahonen, 5. decembar 2013 14:25)

    # Link komentara

  5. Nikad nisam voleo Austrijance. Kao mali se sećam da su bili problematični sa merenjem, sa ocenama za stil rivalima... Žao mi je što su Finci, moj omiljeni tim, u krizi. Pre sjajnog i neponovljivog Matija Nikenena, navijao sam za Jarija Puikonena, kasnije za Ari Peka Nikolu, Jani Nieminena, Jane Ahonena. Nisu mi mrski ni Slovenci, zaostavština iz detinjstva. Sad navijam za Simona Amana i čekam prvog srpskog skakača i još vše skakaonicu.
    (Žika Vračaruralac, 3. decembar 2013 22:02)

    # Link komentara

  6. Dok se Jane Ahonen nije prvi put penzionisao nisam bukvalno propuštao nijedno takmičenje, čak sam gledao i letnju sezonu. Onog trenutka kada se on penzionisao i ovaj sport mi je izgubio tu draž. Jako sam srećan što se ponovo vraća, nadam se da će da osvoji to zlato na OI koje mu fali.
    A ova promena pravila je takođe mnogo uticala na popularnost ovog sporta. Razumem ja da bezbednost treba da bude na prvom mestu, ali u mnogo situacija sudije preteruju. Kad vidim da neko sa skokom od npr. 125m bude bolji od nekog koji je skočio 135m mnogo se razočaram... Možda pravilo za vetar treba i zadržati, ali ono pomeranje zaleta je totalna glupost.
    (Aleksandar, 1. decembar 2013 20:45)

    # Link komentara

  7. Eh Finci,a samo sam zbog njih i gledao ovo. Ahonene pokusaj.
    (dfhsdu, 29. novembar 2013 15:18)

    # Link komentara

  8. Jens Veislog.. ;)
    (Milanche, 29. novembar 2013 14:46)

    # Link komentara

  9. E da je sada Fincima jedan Nieminen!
    (Mai, 28. novembar 2013 16:41)

    # Link komentara

  10. DUGO PRATIM SKI SKOKOVE I MISLIM DA CE OVA SEZONA BITI NAJZANIMLJIVIJA U POSLEDNJIH 10 GODINA.POSLE VELIKE DOMINACIJE AUSTRIJANACA PREDHODNIH GODINA STVARI SE MIJENJAJU.NJIHOV NAJVECI DANASNJI PROBLEM JE STO OSIM GREGORA NEMAJU DOBRIH MLADIH SKAKACA,ZA RAZLIKO OD NJIH SLOVENCI,POLJACI I NIJEMCI IMAJU FENOMENALNE MLADE SKAKACE.NORVEZANI SU TAKODJE TU NEGDJE IMAJU BARDALA I JAKOBSENA KAO LIDERE I DOSTA DOBRIH MLADIH SKAKACA.AUTOR OVOG TEKSTA JE ZABORAVIO POMENUTI I UVIJEK DOBRE JAPANCE.TAKEUICI I DAIKI ITO SU JAKO DOBRI KAO I OSTATAK JAPANSKE EKIPE.CESI SU VELIKA NEPOZNANICA JER KOD NJIH SVAKE GODINE ISKOCI NEKI NOVI SKAKAC.PROSLE GODINE JE TO BIO MATURA A PREDPROSLE KUDELKA.TU SU JOS I RUSI SA VASILJEVIM I KORNILOVIM.FINCI SU NAJVECE RAZOCARENJE BILI PROSLE SEZONE OD NEKADA VELIKE SKAKACKE NACIJE DOZIVJELI SU DA NEKADA NEMAJU NI JEDNOG TAKMICARA U PRVIH 30.AHONENE SE VRATIO OVE SEZONE ALI SUMNJAM DA CE IH ON MOCI POVUCI U BOLJU SEZONU.STA SE SA NJIMA DESILO STVARNO NEZNAM ALI DA TAKO PROPADNU ZA PAR GODINA TO JE STRASNO.
    (ilija, 28. novembar 2013 08:57)

    # Link komentara

  11. Ahonen na Red Bulu.
    Naćiće se naki blesavi Finac opet. Između Nikenena i Ahonena je dugo bilo praznine. Ne računam one Nieminene i ostale.
    (Sir Giles, 27. novembar 2013 21:40)

    # Link komentara

  12. Noriaki Kasai!
    (Psycho, 27. novembar 2013 08:30)

    # Link komentara

  13. Stvarno mi je teško što finaca više nema nigde, tek onako usput spomenut Ahonen. Od velike nacije, spali su da nemaju ozbiljne konkurente.. Olli i Hautamäki se povukli, Ahonen već u poznim godinama i bez pravog naslednika.
    Nadam se da će čast Skandinavaca braniti Norvežani, i opet moram da spomenem da mi je žao što nema ni Johan Remen Evensen-a, a nadam se da će barem Bjørn Einar Romøren da iskoči i pridruži se Hildeu i Bardalu.
    Možda se primećuje da gajim posebne simpatije ka dugo-letašima ( Ahonen, Hautamäki, Evensen, Romøren svi skakali preko 230m u karijeri... )

    Posle Nordijaca sva podrška i želje za bivše sunarodnike Slovence :)

    Nadam se da će neko konačno da "rasturi" dominaciju ovih malo nadobudnih Austrijanaca :)
    (Nemanja RedDevil, 25. novembar 2013 22:08)

    # Link komentara

  14. Haha ovo je Morgensternova sezona, on uvek ima dobru sezonu kad su OI
    (Morgenstern, 24. novembar 2013 04:34)

    # Link komentara

  15. Jane Ahonen, jedan jedini !!! Ajmo matori !!!
     (simo, 23. novembar 2013 20:24)

    # Link komentara

  16. Može. Sloveniji pobeda za početak. Samo tako dalje do Planice!
    (Mitja, 23. novembar 2013 18:43)

    # Link komentara

  17. Napred Frojnd!
     (Mance, 23. novembar 2013 16:56)

    # Link komentara

  18. Idemo Jaka Hvala!!!
     (toti, 23. novembar 2013 15:54)

    # Link komentara