Preti li Mančester Junajtedu novi sunovrat?

Možda nije fer prema Dejvidu Mojsu jer je prošlo tek nekoliko meseci kako je nasledio Aleksa Fergusona, ali gledajući igre i rezultate Mančester Junajteda u prethodna dva meseca, postavlja se pitanje da li je na Old Trafordu nastupila nova post-bazbijeva era?

Legendarni ser Aleksandar Metju 'Met' Bazbi bio je preteča novije legende ser Aleksa Fergusona.

On je postao trener Junajteda u oktobru 1945. godine, podigao klub iz pepela rata, preživeo minhensku tragediju, te tokom 24 godina na klupi "Crvenih đavola" ostvario više od 550 pobeda osvojivši pet titula, dva kupa i trofej šampiona Evrope 1968. godine.

Pošaljite komentar
  1. Za kraj:
    Rej Parlour: "Ukoliko zelite da osvojite titulu u Engleskoj morate da budete ispred Manchester Uniteda"
    (ivan, 27. oktobar 2013 18:46)

    Bogami, to ce vam slabo pomoci ako ste iza Fulhama.
    (Borat, 1. novembar 2013 10:24)

    # Link komentara

  2. "Takođe, tu je i težina kluba kakav je Junajted – jednostavno, nije isto kao u Evertonu“. Oduzmite Unitedu ta dva perioda (Busby i Ferguson) i Everton je klub daleko vece tezine i jace tradicije! Manchester United nije veliki klub, institucija za sva vremena, onako kako su veliki Real, Barcelona, Inter, Benfica... Zvezda i Partizan (u svom malom); samo je klub kom se, eto, posrecilo, pa je imao dva velika menadzera. Ostatak istorije - nista narocito. A jeste - bio je velik poslednjih 20-tak godina. Zivot ide dalje.
    (Balotelli, 1. novembar 2013 08:09)

    # Link komentara

  3. Koliko strucnjaka po Bajtu na kvadrat ?::>:? Koliko trenera u Srbiji , a bili smo zemlja kosarke :) ...
    I sada svi kao Mojs nema pojma, tim se raspada, nema vrhunskih igraca, ispadaju iz lige blablablabla.
    Dominacija je trajala 20+ godina. Da li vi mislite da jedan klub moze da drzi vecitu dominaciju ? Dajte mi jedan primer ? Real ? Bajern ? Tolko ? Nema vise ? Kad mislim "dominacija" mislim da ti se 20+ godina desi da samo 3 (tri) puta budes treci a 17 puta budes ili drugi ili treci . Tesko ce se desiti bilo kom timu nesto tako, a najmanje je logicno ocekivati da UNITED nastavi dominaciju, jednostavno je - pravilo velikih brojeva stupa na snagu.
    Iskreno ja bih voleo da nastave, samo zbog ovih komentara koji su jedva docekali da se desi ovo a skoro niko od njih i ne pamti englesku ligu bez UNITEDA a da nije u top 3 ekipe.
    Za kraj:
    Rej Parlour: "Ukoliko zelite da osvojite titulu u Engleskoj morate da budete ispred Manchester Uniteda"
    (ivan, 27. oktobar 2013 18:46)

    # Link komentara

  4. @ (Nesalomivi-Novosadjanin, 24. oktobar 2013 23:21)
    Volis Mancester Junajted a navijas za Milan i ljutog rivala Junajteda,Siti.
    Koji si ti kralj.
    To kao kad bih ja rekao volim Crvenu Zvezdu a navijam za Partizan i recimo Juventus.
    (Jataganac, 26. oktobar 2013 10:52)

    # Link komentara

  5. Ser Aleks Feruson je bio svojevrsni fudbalski genije, koji je uspeo da uprkos mnogim nedostacima ManU, ovaj tim održava na ili pri vrhu. On je uspevao da nemilosrdno kažnjava eventualne slabosti rivala, ali možda je i osetio da će ove sezone to teško ići njegovim načinom rada. ManU je imao uzlet tokom '90-ih kako zahvaljujući jakim individualcima, tako i svom podmlatku, koji su činili Gigs, braća Nevil, Bekam, Skols. Nekako, kako su godine prolazile SAF nie uspevao da u veznom redu pronađe adekvatna rešenja, dok je imao poslovično snažnu odbranu i odlične napadače. Imao je i dosta problema na poziciji zadnjeg veznog posle odlaska Kina, jer je Hargrivs izgubljen za fudbal, a i Kerik je godinama rovit. ManU nema dominantne igrače u veznom redu, to jest u organizaciji igre. Mojes verovatno isprobava igrače koliko može da računa na svakog od njih, a za koga će se opredeliti, pravo je pitanje. Pre par godina Runi je bio čovek-tim, prošle godine je blistao Van Persi. Treba reći da je sezona tek počela, odlučujući dueli tek slede, i na tek kraju se mogu svoditi računi. Ako i dođe do rezultatskog pada, zavisiće što-šta naravno i od odluka menadžera i uprave, ali ovaj klub ima dosta novca da kupi ponajbolje svetske igrače. Naravno, odlučuju i "spoljni" faktori, neki timovi su u top-formi, neki napreduju, ali ovakav sastav ManU po mom mišljenju može samo da poboljša igru i rezultate, osim ako ne bude nekih radikalnih rezova, ili odlazaka najboljih igrača.
    (stefan, 25. oktobar 2013 13:02)

    # Link komentara

  6. Kao što je slučaj i sa Liverpulom, MU ima veći "luft" od ostalih ekipa da ne postiže vrhunske rezultate. Globalno je priznat brend i sa ogromnom popularnošću Premier lige prihodi će dolaziti još par godina i bez titula. Ipak, to ne može da traje večno. Kada se bolje pogleda, MU ima dosta izvanrednih igrača koji imaju već dosta godina. Van Persi, Runi, Vidić, Evra, Karik i ostali ne mogu da igraju na najvišem nivou još 5-6 godina. Potrebni su mlađi igrači. Januzaj je potencijal ali ima još dosta da se na njega čeka. Velbek mi ne deluje kao top igrač mada je reprezentativac i Ferguson je imao u njega puno poverenje. Džons je dobar igrač ali niko ne može da kaže koja mu je najbolja pozicija. I to bi bilo to, pošto Ćićirito očigledno nije u prvom planu. Možda bi Liverpulov model da se ne dovode igrači iznad 25 godina starosti bio recept i za MU pošto je očigledno da je ozbiljno renoviranje tima neophodno. Pitanje je i koliko je moguće takmičiti se sa Arapima ili Rusima da se dovedu najbolji. Očigledno da Amerikance mere svaku funtu i da je prihod osnovni motiv.

    U svakom slučaju, budućnost MU će biti zanimljiva. Mojs je definitivno najmanji problem, pošto je vrlo lako smeniti trenera. Potrebno je stvoriti tim. Po meni Martinez je bio bolje rešenje za MU pošto je mlađi i gaji stil igre koji je bliži Fergusonovom. Vreme će pokazati kako će se ovaj projekat na kraju završiti. U svakom slučaju ja ne vidim sunovrat kako neki predviđaju. Isuviše je MU veliko ime.
    (Neznalica, 25. oktobar 2013 08:47)

    # Link komentara

  7. Era velikog Aleksa Fergusona je zavrsena.United trenutno ima samo dva vrhunska igraca,vecinu njih na zalasku karijere, osrednje mlade igrace koji trebaju da ih zamene i nedovoljno dobrog trenera za osvajanje trofeja.Tesko da ce najbolji igraci danasnjice bas pohrliti u takvu sredinu,pa ce verovatno u sledecem prelaznom roku dovesti onog beka iz Evertona i jos nekoliko nepoznatih igraca.Znaci,u trenutnom odnosu snaga,Liga Evrope je maksimum ove ekipe.Jedino ako u Unitedu ne misle da ce sa Velbekom,Jangom i Mojesom da osvajaju titule.
    (albel, 25. oktobar 2013 00:22)

    # Link komentara

  8. Volim Mancester Junajted, iako od malih nogu navijam za Milan i Mancester Siti. To vec decenijama traje. Nece se nikada promeniti. Zao mi je zbog svega sto se dogadja Mancester Junajtedu, ali sam siguran u to da je Mojes pravi izbor. Potrebno je vreme samo.
    (Nesalomivi-Novosadjanin, 24. oktobar 2013 23:21)

    # Link komentara

  9. Cim se saznalo da ce Mojes iliti Mojs preuzeti Junajted ja sam govorio da on nije pravi naslednik Fergija i sit sam se nadobijao minusa,i ostajem pri tome.Vec 10 godina pratim utakmice Junajteda i mislim da je vreme da se Mojesu da ultimatum.
    (Nenad, 24. oktobar 2013 21:44)

    # Link komentara

  10. Pa Ferguson je kad tad morao da ode, covek jednistavno nine besmrtan.
    Treba vremena i strpljenja.
     (Dominator, 24. oktobar 2013 20:11)

    # Link komentara

  11. jedino sto povezuje fergusona i mojsa to je skotska.da mojs nije skotlandjanin nikad ne bi bio pozvan u junajted.a ne pije vodu to da mancester nema sredinu.nije je imao ni ferguson
    (ss, 24. oktobar 2013 19:10)

    # Link komentara

  12. kako je samo wenger ukrao ozila man utd. pred nosom...takav jedan bi im trebao, mozda sneijder, i dalje je klasa

    ili pak iniesta ako ovaj zeli nove izazove
    (wlado, 24. oktobar 2013 18:20)

    # Link komentara

  13. Jedno je sigurno da niko i ne ocekuje da ce Mojs ponoviti uspehe SAFa.To naprosto nije realno ali ne ocekujem ni da ce ga par meseci po dolasku u MU oterati.Verovatno nece imati strpljenja da s njim cekaju 5 god na trofej kao sa Fergijem jer su se vremena promenila i sada je fudbal mnogo vise biznis nego pre 30 godIna.
     (Strpljen-spasen, 24. oktobar 2013 17:46)

    # Link komentara

  14. Aj i ja da ostavim koju rec posto sam veliki fan UNITED-a.
    Svako ko je od ove sezone ocekivao cuda, titule i slicne stvari, taj sigurno ne shvata da ovde nije rec o tome da li je Mojes trener za United ili nesto drugo, ovde je u pitanju nov sistem igre koji ce UNITED da forsira narednih godina pod Mojesom. Zivi bili pa videli, preko noci nista, samo dugorocni planovi , tako se u UNITED-u radilo od uvek a ocigledno ce nastaviti istim putem. ...
    Inace SAF je imao svoj sistem, mozda nije najbolji takticar na svetu, mozda nije cak ni u top 5 trenera (mada ja mislim da jeste), ali je zato psiholog i motivator kakav se retko srece odnosno mislim da nijedan trener po ovim parametrima ne moze da mu pridje ne blizu ...
    To su dve vrline koje trener mora da poseduje (naravno uz sve ostalo ), inace bez psihologije retko koji trener moze da uspe ...
    Za kraj nisam siguran da iko shvata kakva je to promena u UNITED-u koja se desila, u Barsi je drugacije , bilo koji trener ista prica na terenu, ali zato ako bi im uzeli mesija,inijestu i xavi-ja to bi bilo skoro kao odlazak SAF-a iz UNITEDA-a ...
    (istina, 24. oktobar 2013 17:38)

    # Link komentara

  15. e ljudi da li vi pisete o propasti kluba koji je uspeo da stane na noge posle avionske nesrece i 10 godina posle toga osvoji ligu sampiona!? novac igra glavnu ulogu u sportu a united je masinerija za pravljenje para sa 600 miliona navijaca. bice kao sto kaze moj matori "ne mrzne pre zore".
     (SAF, 24. oktobar 2013 17:13)

    # Link komentara

  16. Veliki sam fan MAN UTD-a, mislim da Mojes nije kalibar za vrhunske rezultate nadam se da grijesim.
    (Crkvinac, 24. oktobar 2013 16:15)

    # Link komentara

  17. Kad su sinoc uspeli da pobede a da i ne daju gol sta ima da se prica tu xD
    (Zoran, 24. oktobar 2013 16:13)

    # Link komentara

  18. ManUtd jeste u krizi,ali ne krivicom Mojsa,nego Fergusona koji mu je ostavio starce u timu pocevsi od Ferdinanda,Vidic,Gigsa..to su sve preklaljeni igrwci zreli za penziju u danasnjem fudbalu,gde se trazi brzina i tacan pregled igre,Mojs jeste doveo Felainija,koji je odlican igrac za "kvarenje" igre,ali MU nedostaje graditelj igre,a to su Witsel,Lamela,Modric,Ozil,Pastore ili stari tip igraca poput Skolsa,Rikelmea,Verona..ali gde ga naci,svi su kupljeni..a sto se tice Reala on je u dubiozio od 500 mil. eur,i samo je pitanje odale mu pare za Bejla..
     (misko, 24. oktobar 2013 16:11)

    # Link komentara

  19. Ma kakav Mojes,da je nesto znao uradio bi nesto sa Evertonom.Dovedite trenera,inace nema od trofeja nista!
     (dexy, 24. oktobar 2013 16:07)

    # Link komentara

  20. ma samo plejmejker da deli lopte i bice to druga prica
     (emigrant, 24. oktobar 2013 16:06)

    # Link komentara

  21. Sa Evertonom je godinama igrao Evropu, imao osrednji sastav ali je sistem bio vec uskladjen i rezultati nisi izostali. Potrebno je vreme.
    (Veerghoen, 24. oktobar 2013 11:50)

    a koje je molim te to rezultate mojes imao sa evertonom? nije osvojio nijedan trofej, a evropu nije igrao konstantno (kako ti sugerises), vec eventualno svaku trecu godinu. 2005 je jedino uspeo da izbori cetvrto mesto i kvalifikacije za LS, ali su i tada ispali u drgugom kolu kvalifikacija! ne kazem da se radi o losem menadzeru, ali definitivno o coveku koji se nije dokazao - sta god neko smatrao, i koja god ocekivanja od evertona bila. jer da se ne lazemo everton nije kardif ili west brom pa da ne moze da priusti solidna pojacanja, vec ekipa koja finansijski sasvim solidno stoji. apsolutno tvrdim da je everton profitirao dovodjenjem martineza i da ce ove sezone biti mnogo konkurentniji u borbi za cetvrto mesto nego sto je to mojes (uglavnom) bio. a junajtedu iskreno zelim da se sa svonsijem bori za sedmo mesto.
    (andreas kisser, 24. oktobar 2013 16:00)

    # Link komentara

  22. Biće dobar Utd još ove sezone,lagano.Pozdrav za sve navijače crvene mašinerije.
     (Zoran M., 24. oktobar 2013 14:56)

    # Link komentara

  23. vraćaju se tamo gde pripadaju a to je sredina tabele. Svi pričaju o nekim instant klubovima koji se sve češće pojavljuju ali isto tako je i junajted počeo i to kada niko nije imao pare sem njih pa se nisu bunili, jedini problem je što sada postoji još klubova koji mogu da im pariraju finansijski i odmah su u problemu i laju na sva usta, plus nema matorog licemera(ruku na srce veliki trener ali i veliki ljigavac). Što se sumnjivih situacija u korist junajteda tiče to će sigurno malo opasti jer je pritisak na sudije sada manji nego kada je ferguson bio na klupi a činjenica je da su godinama dobijali utakmice na sumnjive sudijske odluke...
    (dekiNS, 24. oktobar 2013 14:51)

    # Link komentara

  24. U jednom trenutku je Fergusonu bilo najvažnije da Murinjo ne dodje kao trener...
    (Igor, 24. oktobar 2013 14:10)

    # Link komentara

  25. Realno, ostavio mu je Fergi očajan tim, bez sredine terena. Ne bi toliko dugo koristio Skolsa i Gigsa da je imao adekvatne zamene. Fergi je imao autoritet kod sudija i strahopoštovanje od igrača, pa je dodavao svojom pojavom 30% na kvalitet tima. Ser Aleks je napravio previše skupih promašaja na mlađe igrače koji sada treba kod Mojesa da nose igru. A izgleda da se i ogrešio o Ljajića, koji mogao sada da bude kreator igre koji Mančesteru dugo nedostaje.
     (Stanimir Branimir, 24. oktobar 2013 14:07)

    # Link komentara

  26. ja sam veliki fan MUTD, ne svidja mi se jedna stvar - a to je da mladim igračima do 21 godine ne daju platu preko 30.000 mesečno, i zbog toga su otišli igrači poput Rosija, Ravela Morisona, Pola Pogbe, Djerara Pikea... Tek su posle nekoliko bisera shvatili da moraju dati veći novac mladima i konačno to uradili sa Januzajem. Da su ostala pomenuta četvorica sve bi bilo drugačije :/
     (imba, 24. oktobar 2013 13:57)

    # Link komentara

  27. Pa u danasnje vreme je mnogo veliki ulog u fudbal, ogromne pare za razliku od vremena kad je Ferguson dosao. Tako da neverujem da ce se cekati pet godine kao tada.
    (Bojan, 24. oktobar 2013 13:47)

    # Link komentara

  28. Novi sunovrat,kako da ne.Malo ste se zaneli.Nije ovo period pre 25,30 godina.Imaju pare,imaju vrhunske igrace u timu,odlazak Fergusona svakako nije mogao da prodje bez uticaja na ekipu.Niti su oni jos ispali iz trke za titulu ove sezone,a teska glupost je pisati kako nece trofeja videti ko zna koliko.Tu su i ostala kup takmicenja,u LS trenutno realno nemaju velike sanse ali u FA kupu i Liga kupu,nema dileme da vec ove sezone mogu da osvoje.Sto ne pisete o ''sunovratu'' ekipa koje 9 godina recimo nisu videle trofeja.Pre ce biti da je to sunovrat.
    (mrmot, 24. oktobar 2013 13:35)

    # Link komentara

  29. Pa Mancester nema sudije kao Real da im svira penale i deli crvene kartone protivnickim igracima na svakoj utakmici moraju sami da se iscupaju iz ovoga, GGMU!
    (sasa, 24. oktobar 2013 13:31)

    # Link komentara

  30. Nece to dugo trajati, na kraju polusezone najkasnije dolazi novi... MU je jaci od sujete jednog prosecnog DM!
    (Zmaj od Ocaja, 24. oktobar 2013 13:29)

    # Link komentara

  31. Junajtedu ne preti nikakav sunovrat zbog toga što je promenio trenera! Radi se o pravom finansijskom gigantu, a finansijsko stanje je, kao što vidimo, najbitniji faktor uspeha u savremenom fudbalu! Mojesa, siguran sam, vlasnici neće trpeti dugo kao Fergusona, ukoliko uspesi ne dođu u sledeće, recimo, dve godine. Da li će to biti dovoljno da Mojes nađe svoj put, mislim da ne. Potrebno je demontirati stari tim Junajteda i početi bogato ispočetka. Ferdinand i Vidić su pri kraju karijere, Evra takođe, Runi i Van Persi nemaju dobar srednji red iza sebe. Arsenal, Siti, Čelzi i možda Liverpul (mnogo zavisi od ove sezone) će ove godine biti dominantniji, prosto zbog toga što je Junajtedov rez preveliki, ali već na proleće videćemo kuda ide Dejvid Mojes...
    (Joao, 24. oktobar 2013 12:36)

    # Link komentara

  32. Moje misljenje je da ce Junajted u narednih 10 god osvojiti jednu titulu i 2-3 kupa...
    Jednostavno,niti Mojes niti bilo koji drugi menadzer ne moze da zamjeni Fergusona po svemu:nacinu vodjenja,autoritetom a pogotovo uticajem na sudije...To je bilo nevjerovatno!!!
    Sjecam se,prije 2 god tri dana pred mec sa Liverpulom na Enfildu on konstantno istice kako vec 20 god Mancester nije dobio penal na Enfildu,i sudija svira penal za Junajted poslije blago receno lopovskog pada Evre u sesnestercu!Znaci,to je nevjerovatno kakav je uticaj imao!
    I mislim da je napokon dosao kraj Junajteda,jer je vrijeme da se vrate Arsenal a pogotovo Liverpul!!!
    (Reds, 24. oktobar 2013 12:15)

    # Link komentara

  33. United nikada ne treba otpisivati. Ove sezone ce jako teško doći do trofeja,konkurencija je vrlo jaka,ali treba Mojsu dati punu podršku! Nadam se,bice to kako treba.
     (Komedija!, 24. oktobar 2013 12:14)

    # Link komentara

  34. Puna podrška Mojsu. To je mlad i perspektivan stručnjak kome treba pružiti priliku da se dokaže. Samo mu dajte vremena, bar tri-četiri sezone. Uprava ništa ne sme da rešava preko kolena i pod pritiskom medija.
    (YNWA, 24. oktobar 2013 12:08)

    # Link komentara

  35. Nije toliko Mojs problem, koliko je problem Glejzer i njegova skrtost. Vec godinama ne kupuju prvu klasu i to o je pod Fergusonom nekako i funkcionisalo, ali... mislim da Mojs jednostavno nije takav alhemicar da od rude napravi zlato.
     (Shame boner, 24. oktobar 2013 12:01)

    # Link komentara

  36. Nadajmo se ali je nerealno da ispadnu iz lige...15mjesto je sasvim realno
    (pink floyd, 24. oktobar 2013 11:55)

    # Link komentara

  37. Jedan je Fergi. Ali ako Fergi kaže da je Mojs dobar, onda treba biti strpljiv.
    (srbin, 24. oktobar 2013 11:54)

    # Link komentara

  38. Sa Evertonom je godinama igrao Evropu, imao osrednji sastav ali je sistem bio vec uskladjen i rezultati nisi izostali. Potrebno je vreme.
     (Veerghoen, 24. oktobar 2013 11:50)

    # Link komentara

  39. Nije isto biti glavni u selu, ili u MU. Mislim da Mojs nije materijal za vodju MU, sto pre to uprava sazna do bolje. AF je pre nego sto je dosao u MU, osvajao titule u Skotskoj sa Aberdinom, sto je pored Seltiksa i Rendzersa bilo nezamislivo, zatim je i Real Madrid odrao u finalu Kup-a kupova. Znaci sve je to vise, nego biti 7-8 sa Evertonom. Prosto ne znam kako su ga doveli. Kao navijac MU, mnogo mi se vise svidja trener Liverpula, ili ne znam sto nisu doveli Murinja kada je hteo. Jednostavno, kada je trener dobar, odmah se vidi njegov pecat posle 3 meseca rada. Ovako , covek dobio sampionsku ekipu, ali on sam nije taj kalibar.
    (mail, 24. oktobar 2013 11:40)

    # Link komentara

  40. Nesto se ne secam da je ovakav ili slican tekst bio napisan u oktobru prosle godine kada Celzi nije imao pojma, ili kada je Liverpul imao najgori start sezone? Ali dobro, mrzitelji(sto bi rekao Vucic)Manchester Uniteda, sada fino uzivajte, doslo je vasih pet minuta, ali samo pet. Stvari uvek dodju na svoje mesto. Kad-tad.
    (Deyan, 24. oktobar 2013 11:40)

    # Link komentara

  41. Povrsno je kriviti Mojesa za sve ovo sto se desava, posebno kada imate i upravu i direktora koji kao da nisu bili zainteresovani za prelazni rok. Veliki sam fan Premijer Lige i vrlo sam pazljivo gledao proslo prventsvo, Mancester je igrao apsolutno isto sa Fergusonom, jedna od najdosadnijih sezona, koju su na kraju uzeli uz dosta srece, kikseva drugih klubova i raznih okolnosti. Ali zaista ne pamtim da su losije igrali. Prosto bi bilo neposteno okriviti coveka koji je tek preuzeo klub, sta da radi sa onakvom sredinom?? Pamti li bilo ko slabiju sredinu Utd? Odbrana takodje mora pod remont. ALi da bi sve to uradio, mora da ima podrsku kluba, direktora i navijaca. Dakle svi su podjednako krivi.
    (mens, 24. oktobar 2013 11:39)

    # Link komentara

  42. Daj Bože, evo da se prekrstim. :D
    Koliko živaca su mi pojeli u poslednjih deset godina, katastrofa.
    (SKIDS, 24. oktobar 2013 11:35)

    # Link komentara

  43. Mojes je odlican menadzer, sto je pokazao odlicnim rezultatima sa prosecnim timom i ispodprosecnim budzetom u Premijer ligi. Medjutim, nije lako preci i navici se brzo na pritisak da postoji samo jedna pozicija na kojoj moze biti Junajted na kraju sezonu. Dok je u Evertonu sve preko desetog mesta bio uspeh, sada je na Mojesu da promeni i svoj mentalitet (prestrogo bi bilo reci "gubitnicki") i ne zadovoljava se remijima na teskim gostovanjima ili cak i minimalnim pobedama. Uz to ne ide mu u prilog renesansa klubova kao sto su Liverpul, Arsenal, pa mozda i Sautempton. Sve u svemu, menadzer, pa i klub, mora proci kroz odredjenu tranziciju i verujem da i uprava, a i Ferguson nisu razmisljali kratkorocno i znali su sta se moze desiti na pocetku. Pozdrav za sve navijace Junajteda od jednog tobdzije!
     (aha, 24. oktobar 2013 11:27)

    # Link komentara

  44. Pa svi su znali da ce United propasti kad stari lisac bude napustio kormilo, upravo to se i dogadja... Vratice se oni tamo gde su i bili pre 86', tamo gde zapravo i pripadaju, osrednji klub, sredina tabele...
    (Desperado, 24. oktobar 2013 11:15)

    # Link komentara

  45. Mojs je odlican trener sto je i dokazao rezultatima sa prosecnim timom Evertona. E sad, pritisak velikog kluba je nesto drugo. Mojs je navikao u Evertonu na 10 dobrih igraca, a ovde ih ima 20 i sada rotira u nedogled dok ne pronadje tim, a u svoj toj rotaciji igraci koji mogu da pomognu Kagava, Cicarito i Zaha gotovo i da ne dobijaju sansu. U Junajtedu su verovatno svesni da je ova sezona za titulu izgubljena, ali ako u toku ove sezone Mojs dodje do igre i sistema uz nekoliko pojacanja u naredna dva prelazna roka (jer igrackim kadrom zaostaje u odnosu na Celzi i Siti) sledece sezone ce moci da napadne sve trofeje.
    (Milos, 24. oktobar 2013 11:11)

    # Link komentara

  46. Treba reći i da Van Persie igra lošije ove sezone, iz nemogućih pozicija je promašivao a prošle godine je bio u životnoj formi... po meni to je jedan od bitnijih razloga što je MUFC tu gde jeste, ako uprava izdrži Moyesa realno dve godine bez trofeja, a ove možda čak i bez 4.mesta koje vodi u LŠ onda mislim da ovaj menadžer ima šanse da ostane u klubu i uzima titule
    (Vladimir Perišić, 24. oktobar 2013 11:09)

    # Link komentara

  47. Svaka cast Fergusonu, ali on je sve uspehe postigao zahvaljujuci velikom novcu i vrhunskim igracima. U Aberdeenu je bio kada je taj klub bio finansiran od nafte, u zlatnom dobu busenja Severnog Mora. Pocetkom 90-tih niko nije mogao finansijski da se meri sa Unitedom, sve dok Arsenal, Chelsea i Man City nisu popravili znacajno svoje balanse, dosli Arapi i Rusi. Drugo Moyes ne predstavlja isti pritisak na protivnike, sudije ga se ne boji, kao ni TV-a, setite se da Sir Alex jedno vreme nije pricao sa BBC-em 2 godine. Trece, okosnica Uniteda ima oko ili preko 30 godina, a mladji kao Cleverly, Young, Wellback su realno slabijeg kvaliteta. Titula ili ide u London ili u drugi deo Manchestera, to je jasno. Sinoc - pobeda srecnim auto-golom protiv 12-tog iz La Lige. Verujem da ovi iz Stouka misle kako mogu da im uzmu par bodova za vikend. O tome se radi, nema vise fear factora.
    (Labud, 24. oktobar 2013 11:08)

    # Link komentara

  48. Odlican tekst realno ove godine od trofeja nema nista, tako je nazalost ali treba istrpeti Mojesa nije jednostavno posle Evertona preuzeti Junajted, to je kao da vozite opela i onda sledeci dan sednete u ferari a nikad pre toga niste vozili takav auto, pa nije niko lud da odmah stisne pedalu do kraja slupao bi se odmah! Ova godina ce otici na reizgradnju tima i navikavanje na novog menadzera sledece godine Junajted ce biti jak kao i pre!
     (Kol, 24. oktobar 2013 11:07)

    # Link komentara

  49. Govorimo o dva sasvim različita doba. Nekad ste morali stvarati igrače u svojim redovima, ili ih uzimati iz svoje baze, tj. nižerangiranih klubova pod patronatom tog velikog kluba. Danas je važno da imate novac. Oterate trenera i kupite par Južnoamerikance, Afrikance i Balkance i - vozi dalje. Nema krize dok ima para. Znalo se da će doći do pada, čak i da je neko veliko ime selo na klupu Junajteda. Zato niko od tih ljudi nije ni htio dok ne prođe ova godina, žrtveni jarac Mojs se vrati na nivo kome pripada i novi menadžer preuzme klub sa realnijim ambicijama.
    (Tvrtko, 24. oktobar 2013 10:50)

    # Link komentara