Eks-Ju i Mundijal: Gde su oni, a gde smo mi?

U narednih sedam dana okončaće se borba za plasman na Svetsko prvenstvo 2014. godine u Brazilu, a među putnicima sigurno neće biti reprezentacija Srbije.

S druge strane, četiri od preostalih pet bivših jugoslovenskih republika ima realne šanse da se nađe na Mundijalu u Južnoj Americi.

Bosna i Hercegovina je najbliža istorijskom plasmanu, i to direktnom putu u Brazil, Hrvatska je obezbedila baraž, dok su blizu njega Crna Gora i Slovenija.

Samo Makedonija nema nikakve šanse, kao i Srbija, a obe selekcije su se borile u istoj grupi, uz Hrvatsku.

Svega 11 bodova, tačnije tri pobede u devet mečeva u grupi sa Belgijom, Hrvatskom, Makedonijom, Škotskom i Velsom je i pored toga daleko od minimalno očekivanog.

Pošaljite komentar
  1. Po meni Srbija ima naj bolje igrace a naj losu ekipu.
    Sta nam fali ? ako ja mogu da vidim iz sidneju da Tole,Sinsa, ubijaju Srpski fudbal kako to drzava (vlast) nevidi, sta je uopste radila bivsa ministarka Alisa Maric ?

    Kako ja vidim i pratim za srbiju nema krize za talenat momci u19 evropski sampioni nasa djeca izpod 17,21 se cesto plasiraju izmedu naj bolji. djece iz dijaspore FSS to slabo prati morama da kazem od kad je Savo Milosevic doso sad je bolje.
    FSS ima djece igarca oko cjele evrope iz republike srpske, srba iz cg, srba iz hrvatske, iz slovenje. ima nas ovde u australiju Tom Rogic mali odlican igrac igra za celtic

    Ove managers treba zabraniti ako mozemo zadrzati djecu malo vise ne smo prodati bilo kome da se zaradi.

    Nece biti bolje dok Sinisa i Tole su na celu, ja u zivotu nikad nisam video nedokazog bice od Sinise ono sto se deslo sa Maticom ( ON MENE DA ZOVE ) nije cudno sto je Subotic se oprosto kad je video da nema nista od brazila.

    Nemojte zaboraviti vrjeme je da Tole ide u penziju fudbal nije isti kao sto je bio pre 20 god nama trebe lider mald covjek sa novi idejama i odgovrnost Tole " nisam ja promasijo gol "

    Zivela Srbija
    (Alex Banja Luka / Sydney, 14. oktobar 2013 20:30)

    # Link komentara

  2. smjesno mi je kad citam neka bosnija pa oni su jarane daleko pod prosjekom imali samo srecu sa slabom grupom GRCKA TIM veterana koji su za zenitom vidili smo u barazu bosniju sa PORTUGALOM kakav je njihov kvalitet dobili su sesticu svaka prava bolja ekipa da ce im jarane peticu.hvala vam SRBIJA I HRVATSKA SU KLASA ZA BOSNIJU doplatili su na slabog trenera.poz iz PRAGA.
    (igor, 14. oktobar 2013 11:59)

    # Link komentara

  3. realno bosna jedinah treba u brazil.
    (slovenien2, 14. oktobar 2013 02:29)

    # Link komentara

  4. A u cemu se razlikuje igra Hrvatske i Grcke? Obje ekipe igraju isti, los i dosadan nogomet. Cak je i u prethodnim kvalifikacijama jedna Grcka glatko dobila Hrvatsku, i onda se javljaju Hrvati i kazu da Hrvatska igra bolje od Bosne, igra ali u snu. Bosna je tu Belgiju skoro, ajde, bit cemo realn i reci da tad nisu bili bas ovoliko jaki, ali nisu bili ni za baciti, glatko dobila u gostima 2-4. Kuci smo ih dobili 1-0. Ma zdravo, Hrvatska. Vidimo se poslije Svjetskog prvenstva, daj Boze u istoj grupi u kvalifikacijama za Evropsko.
    (Sarajevo, 12. oktobar 2013 13:54)

    # Link komentara

  5. BiH ide na SP zasluženo, nakon 2 nesretna ispadanja u baražima. Imaju igru, a ekipa izvlači maksimum, vođena Džekom, Pjanićem, Spahićem, Begovićem..., iako se mora reći da su imali najlakšu moguću grupu, što neumanjuje uspjeh.
    Crna Gora je slična priča kao BiH, nakon ipadanja u baražu u prethodnim kvalifikacijama, zaslužili su plasman na veliko takmičenje. Također, ekipa gradi samopouzdanje na svojim top igračima: Vučinić, Jovetić, Savić...
    Hrvatska igrama nije zaslužila prolaz, sretno su se provukli u utakmicama protiv Srbije, Makedonije, Welsa. Štimac ih je upropastio, ekipa nema ni igru, samopouzdanje.
    Srbija od svih navedenih ekipa ima trenutno najveći potencijal i uz malo sreće i hrabrosti, mogli su se boriti sa Hrvatima za baraž. Sa ovim timom bi se trebali prošetati kroz sljedeće kvalifikacije.
    Ne treba ni spominjati da bi tim sastavljen od najboljih igrača ovih selekcija, bio glavni kandidat za prvaka svijeta na narednom SP: Džeko, Pjanić, Begović, Vučinić, Jovetić, Modrić, Mandžukić, Srna, Rakitić, Ivanović, Subotić, Kolarov, Matić, Handanović...
    (danguba, 12. oktobar 2013 09:05)

    # Link komentara

  6. nikola sto lupas gluposti.cio stadion pjeva himnu.a atmosfera je vrh.svi navijaju za svoju drzavu.al ti imas neke komplekse
     (ogi.cg, 11. oktobar 2013 23:47)

    # Link komentara

  7. cg ispala
    (Bole, 11. oktobar 2013 23:21)

    # Link komentara

  8. Naprijed Bosno! Banja Luka. Lauš.
    (Ali, 11. oktobar 2013 22:22)

    # Link komentara

  9. Никад нисмо ни имали резултате, чак и са Црногорцима (Мијатовићем,Савићевићевићем,Брновићем,Савељићем...)нисмо имали Бог зна какве резултате...
    Једноставно не иде нам тај фудбал...
    (Попара, 11. oktobar 2013 20:57)

    # Link komentara

  10. Xxexe pazi ti kako se Bosnje potpisuju kao ``Nemanja`` ko fol xaxa..i pricaju mi o kompleksu!? Nas ne zanimaju a oni se iz petnih zila trude da nama nabiju da mi navijamo i volimo bosnu(malim slovom)!? Ma ne volimo je bozji ljudi i tacka,draza mi je moja kako je volite zvati Sumska od vase Federacije! Evo placam svakome kartu do Banja Luke da prebrojimo koliko televizora u gradu ce pratiti bosnu u Brazilu! Ja znam pouzdano za 25% u vasem djelu a mi i Hrvati imamo svoje reprezentacije!
    Pozz iz REPUBLIKE SRPSKE
    (Samo 25%!!!, 11. oktobar 2013 19:37)

    # Link komentara

  11. sad se tek vidi da je hrvatska najkvalitetnija ekipa na balkanu buduci da su blizu baraža a imaju trenera koji je po struci komentator.na marakani su zabili gol iz samog jednog udarca na gol.to mogu samo velike ekipe.
    (petra, 11. oktobar 2013 17:53)

    # Link komentara

  12. Oni nemaju Toleta..
     (NemanjaBB, 11. oktobar 2013 17:19)

    # Link komentara

  13. Nije istina Nemanja da je Crna Gora napravila kult reprezentacije kad vise od polovine stanovnistva u Crnoj Gori ne navija za nju,a kad se se intonira himna niko ni ne ustaje pa vi sad vidite kakav je to kult,moje misljenje je da ce sledece kvalifikacije obiljeziti reprezentacija Srbije koja ima i mladost i talenat i kvalitet da postane jedna od najacih evropskih reprezentacija.pozdrav iz podgorice
    (mikeli pg, 11. oktobar 2013 16:20)

    Svako li danas ima pravo na misljenje... Samo ja ne znam kako ocekujes da ti neko povjeruje kad pises ovakve gluposti.
    (Nikola, 11. oktobar 2013 17:09)

    # Link komentara

  14. Ova Srb prica o mladoj perspektivnoj ekipi... Ne pije vode ! Pola tih igraca obicno otpadne i nista ne naprave u svakoj reprez svijeta, a trenutno je Srb toliko losa da im treba mnogo vise od polovine da pokrpi ekipu, sem toga ekipa koja se bazira samo na odbrani i tu su im najzvucnija imena je ekipa limitirana ! Napad je najbolja odbrana, a Srb to nema vec od raspada YU ! Zato Hrvati i jedu svjetska krema jer uvijek imaju Šukera, Bokšica, Prša, Olića, Mandžukica( čitaj 1. Strijelca naj ekipe planete Bayerna)...
    (Erceg, 11. oktobar 2013 16:50)

    # Link komentara

  15. Svi su oni jaki to je moje misljenje bosna srbija crna gora hrvatska ...ali hrvatska nije vise sto je bila ali bice ... svaka cast bosni skikdam kapu i crnoj gori za borbu a srbija moze puno vise svako ko kaze da nemoze laze sam sebe ali mislim isto tako da nije u redu da se kaze da Hrvatska imala srece Hrvatska je dosta puta pokazala sta moze i koliko je puta samo bila na tim prvenstvama
    (Slavonac, 11. oktobar 2013 16:37)

    # Link komentara

  16. Mi smo upravo tamo gde po kvalitetu i pripadamo! Cela Srpska javnost se pre kvalifikacija složila da smo realno treća reprezentacija po snazi u grupi! Iza Belgije i Hrvatske! Tako da mi ovo kukumavčenje kako nismo otišli u Brazil ne pije vodu! Postojala je šansa da iznenadimo u kvalifikacijama, to se sa ovom mladom ekipom nije desilo i dobro! Idemo dalje! Ali ajde da budemo i realni uvek očekujemo nerealno od fudbalera koji su nas kroz istoriju retko ali retko kada obradovali a puno puta razočarali! Ali to smo mi! Da smo se kojim čudom i plasirali na SP mi bi očekivali da budu prvaci Sveta! Naravno do otrežnjenja protiv neke Argentine ili Holandije i sl.
     (Džoni, 11. oktobar 2013 16:33)

    # Link komentara

  17. Nije istina Nemanja da je Crna Gora napravila kult reprezentacije kad vise od polovine stanovnistva u Crnoj Gori ne navija za nju,a kad se se intonira himna niko ni ne ustaje pa vi sad vidite kakav je to kult,moje misljenje je da ce sledece kvalifikacije obiljeziti reprezentacija Srbije koja ima i mladost i talenat i kvalitet da postane jedna od najacih evropskih reprezentacija.pozdrav iz podgorice
    (mikeli pg, 11. oktobar 2013 16:20)

    # Link komentara

  18. i hrvatskoj se danas sprema debakl jer su u strahu ko da igraju sa brazilom.stimac je bahat,slicna verzija mihajlovica.nazalost crna gora ce takodze izgubiti od engleza i najverovatnije izgubiti i baraz jer ukrajinci idu dalje.hrvati ce zavisiti od bugara koji su trenutno najgori drugoplasirani u svim grupama.bosna nadam se uz pomoc navijaca ovjerava kartu za brazil.pozz
    (i, 11. oktobar 2013 16:02)

    # Link komentara

  19. @SIN LOVCA NA MEDVEDE

    Mislim da je ipak slučaj Đenova bio poslednji trenutak. Inače, "region" mi je omiljena reč, odmah posle "kontroverzni biznismen".
    (Butthole Surfer, 11. oktobar 2013 15:59)

    # Link komentara

  20. Mante se ovih naslova, strefice me srcka!
    (Gerov, 11. oktobar 2013 15:53)

    # Link komentara

  21. Ex-YU fudbal je posle raspada drzave nikada slabiji. Srbija je u smeni generacija, ima ogroman potencijal, ali je propustila sansu da smeni ljude u savezu, pa se normalitet u fudbalskoj Srbiji prolongirao, cekamo ga. Hrvati su najkonstantniji, i poslednjih desetak godina objektivno najkvalitetniji, ma koliko ih neko potcenjivao, ali i njihova sadasnja generacija stari, da li su zakasnili sa smenom, videce se, ali nekakav ogroman pad sigurno nece doziveti, ali nisu spremni ni za podvige ala 90-ih. Crna Gora izvlaci maksimum iz svojih mogucnosti, sto je za svaku pohvalu, ali nista veliko jos nisu postigli, pred Vembli su aucajderi, ali sa sansom. BiH je propustila dva velika takmicenja, imali su dobar zreb (najslabija grupa), ali protiv raspalih i ispalih Slovaka se videlo mnogo loseg, da bi se pariralo na nekom ozbiljnijem nivou, stice se utisak da su sa Blazevicem igrali bolji fudbal, ali su tada imali peh u zrebu (Spanija, Portugal). Makedonci su konacno imali stofa da ponovo stvore neku makar prosecnu reprezentaciju, ali su potonuli i u ovom ciklusu. Slovenci su u uz bosansku u najslabijoj grupi, ali su tamo neprepoznatljivi i ocajni.
    Rad sa mladima ima rezultatski kontinuitet jedino u Srbiji i Hrvatskoj. Utisak je da struka i fudbalska diplomatija nisu ni priblizno nivou igrackog potencijala. Srecno svima, jer na fudbalskom trzistu svi imaju interes da ih bude sto vise na velikim takmicenjima.
    (Bluemonday, 11. oktobar 2013 15:52)

    # Link komentara

  22. Svaka čast svima ali kako je izgledao taj presek ex yu reprezentacija pre 4 godine na prvenstvu sveta u J. Africi? Tada smo se mi plasirali a ostali nisu! Sve se menja i za 4 godine ponovo moze sve drugačije da izgleda. Bilo je prvenstava sveta kada se Francuska i Holandija nisu kvalifikovale pa nije bio smak sveta, tako da ćemo i mi preziveti ovaj trenutno loš plasman.
    (Sava, 11. oktobar 2013 15:48)

    # Link komentara

  23. Mrzi me odgovarati likovima na ovo tipa Bosna i Hercegovina ima laku skupinu,slabe protivnike i tako to, ali sad stvarno moram. Neko je ispod napisao da BiH nije dobila ni jednog jaku ekipu, da podsjetim da smo prije par godina, mislim 2009 poderali tu istu Belgiju u Brislu pred 16 000(sesnaeshiljda) nasih navijaca, a ispali smo dva puta od portugala, fakat bi volio vidjeti ko se protiv njih moze naigrati. Nemojte samo pricati kako je belgija sad jaca i tako to, to bi samo bio izgovor na izgovor.
    (Bosanac, 11. oktobar 2013 15:39)

    # Link komentara

  24. hrvatska nije osigurala baraz a bih nema dvije meč lopte. da bi se to desilo hrv mora izvući 3 boda a bih obje pobjede, bez da ovise o ikome. hrvatska sa dvije pobjede od po dva razlike i remi bel i walesa je prva. crna gora se mora nadati da će poljska slaviti u ukrajini i izgubiti ili remizirati u engleskoj a oni tući moldavce doma. u tom slučaju mogu izgubit od engleske.

    i još nešto, svi bi htjeli biti treći. a za takvo nešto moraš imati tipa koji je bio prvi strijelac i omladinskog evropskog i svjetskog, prvi strijelac jugo lige, drugi strijelac eura, zabio u španjolskoj ligi 125 golova, bio prvi strijelac reala u sampionskoj sezoni, kapetana koji je bio 10 godina u milanu, odigrao sve najveće utakmice kluba, beka koji je bio i u juventusu i realu, drugog špica koji je igrao dva finala lige prvaka sa dva različita kluba i tipa koji je bio glavni igrač prvaka evrope. i to moraju biti već jako iskusni i zreli.
    bosanci od top igrača imaju samo dzeku ali ni on ne igra u timu. imaju dobar tim i mogu proci skupinu ali ne više od toga.
    lijepo je rekao, bih je u najboljoj formi a hr ima najbolje igrace.
    ima i srbija dobre igrace. crna gora je isto dobra a i slovenija otkad im je došao katanec.
    (drago, 11. oktobar 2013 15:39)

    # Link komentara

  25. aNOnymous
    Govori u svoje ime, i ja sam iz RS-a ali navijam za zmajeve
    (Nemanja, 11. oktobar 2013 15:33)

    # Link komentara

  26. crna gora je napravila kult reprezentacije.narod zivi za te utakmice.totalna ludnica je zavladala za veceras.a i imamo dobru ekipu. vucinic,jovetic,damjanovic,basa,savic,pekovic.drincic,volkov,delibasic,golman-bozovic,dzudovic,vukcevic. . . pa englezi nas tri put nisu dobili.steta za veceras je fale 4 igraca ,al i ovako ce se dobro pomucit da nas dobiju.
    ...
    Srbija nema i nikda neće imati kult reprezentacije i tako u svim sportovima. Razlog tome su srpski sportski funkcioneri. Rade samo za lični interes i za ličnu promociju a to narod neće da podržava. takođe ostali tipusi koji se motaju oko srpskog sporta među kojima su političari i stručnjacirade samo za ličnu korist. Na to još ako udenemo žestoku mafiju i njenu sada već tradiciju u srpskom sportu, posebno u fudbalu onda je jasno zašto Srbije nema kult reprezentacije. Ako nekom još nije jasno evo dodatnog pojašnjenja - dok za druge igraju najbolji igrači i dok se druge države trude i daju sve od sebe da im reprezentacija napravi što bolji rezultat, naša srpska reprezentacija radi na razigravanju poluigrača koji su preko kumovsko-rodbinskih i drugih veza došli do reprezentacije.
    (NemanjaVac8, 11. oktobar 2013 15:22)

    # Link komentara

  27. Lako je moguće da će opet samo Hrvatska na svjetsko prvenstvo.
    Do sada se Hrvatska plasirala na toliko velikih natjecanja (europska i svjetska prvenstva) kao ostatak Juge zajedno.
    BiH igra dosta dobro, ali čim su naletjeli na jaču reprezentaciju (Portugal, Francuska) odmah su zapeli.
    Ne mogu se sjetiti, ali da li je BiH u zadnjih 3-4 godine igrala s nekim od najjačih reprezentacija (osim Portugala i Francuske gdje su zapeli) --> Njemačka, Engleska, Nizozemska, Švedska, Rusija, Italija, pa i Hrvatska. Mislim da nije jer se ne sjećam nijedne zvučne pobjede. Demantirajte me.
    (Rale, 11. oktobar 2013 12:31)

    Evo Rale da te demantiram.Bosna je igrala 4 puta s Portugalom u 2 baraza,i samo jednom su nas pregazili sa 6:2,zasluzeno nema sta,al dali su zadnja 3 gola kad smo dobili crveni.Utakmicu protiv Francuske ako nisi gledao,toplo preporucujem,da vidis kako se bori protiv jedne sile i kad su sudije na njihovoj strani.Razvalili smo ih u sred Pariza,al naravno,gdje ce mala Bosna na EP pored Francuske.Dosad smo za protivnike u grupi uvijek dobijali Spance,Francuze itd.,jednom nam se potrefi "dobra" grupa i odma smo dobri samo zato sto oni ne valjaju?Ko je to zadnji put Grcku razbio s 3 gola u mrezi?Njemci su im dali 4 na Evropskom,prije toga ni oni se ne sjecaju.Evropski su prvaci,igraju dosadno,al rezultate imaju.Belgijance smo razbili,koji sad vas deru,s Brazilom smo se drzali,a gledaj nas uskoro i protiv Argentine,sto li nas zovu svi kad ne valjamo nije mi jasno. :/
    (wobly, 11. oktobar 2013 15:19)

    # Link komentara

  28. Kako god Hrvati su u trenutnoj krizi, i opet ce bit klasa za sve na ovim prostorima, jer imaju potencijal, tradiciju i opet ce najvise napravit na bilo kom velikom prvenstvu nego bilo ko iz regiona, jer oni redovno skidaju skalpove velikim reprezentacijama
    (Erceg, 11. oktobar 2013 15:19)

    # Link komentara

  29. Fudbalski kup reprezentacija bivse Jugoslavije? A timovi ili do 23 godine!? Ne znam ... ja bih to voleo da gledam!
    (Alias Pera lozac, 11. oktobar 2013 15:17)

    # Link komentara

  30. Begovic, Srna, Ivanovic, Nastasic, Kolasinac, Matic, Modric, Pjanic, Vucinic, Pandev i Dzeko. Prvaci sveta... Trener: Safet Susic.
    (Farmaceut, 11. oktobar 2013 13:32) jedte samo sto je prvi špic nsjbolje ekipe planete Bsyerna tata za svakog u špicu na ovim prostorima
    (Erceg, 11. oktobar 2013 15:16)

    # Link komentara

  31. Igrajte iz 1-1 ili 4+ na utakmici Engleska-CG, razmontiraće Englezi ove
    umisljene Montenegrine.
    (Novljanin u BG-u, 11. oktobar 2013 15:05)

    # Link komentara

  32. Kako gde su oni, a gde smo mi? Juce vam je rekao covek kako su nas svi hvalili da smo najperspektivnija selekcija u ovom delu Evrope! Kakav je Tole paljevina oni idu u Brazil a mi smo perspektivni. Mora da su se pod stolom gurkali u fazonu ajde malo ti boli me stomak moracu da se nasmejem!
    (Monteri iz Jajca, 11. oktobar 2013 14:18)

    # Link komentara

  33. proslo svetsko prvenstvo 2010 MI U AFRIKU A GDE SU ONI?
     (bili smo I 2006, 11. oktobar 2013 14:15)

    # Link komentara

  34. pogledajte drugo poluvrijeme u pgd,cg-englenska.kakvo je to razbijanje bilo.englezi nisu znali sta ih je snaslo.igrali smo protiv njih sa 4 spica.a atmosfera na stadionu nevidjena.juce jie runi pricao o tome.
     (ogi.cg, 11. oktobar 2013 14:10)

    # Link komentara

  35. Anonimous ti baš odgovara kao nick.To stvarno i jesi a osim tiga i jadan si.
    (BHF, 11. oktobar 2013 14:10)

    # Link komentara

  36. Ne branim nikog, ali komentarisem samo grupe u kfalifikacijama! Realno neke grupe su smesne posebno grupe G i E, a u grupama D i C Holandjani i Nemci nemaju dostojnog protivnika, to se moze reci i za grupu B gde Italijani isto nisu imali ozbiljnijeg protivnika!
    (Bozza, 11. oktobar 2013 14:09)

    # Link komentara

  37. @Bojan:I ti se razumeš u fudbal k'o Marica u.....
    (Jokso, 11. oktobar 2013 14:07)

    # Link komentara

  38. crna gora je napravila kult reprezentacije.narod zivi za te utakmice.totalna ludnica je zavladala za veceras.a i imamo dobru ekipu. vucinic,jovetic,damjanovic,basa,savic,pekovic.drincic,volkov,delibasic,golman-bozovic,dzudovic,vukcevic. . . pa englezi nas tri put nisu dobili.steta za veceras je fale 4 igraca ,al i ovako ce se dobro pomucit da nas dobiju.
     (ogi.cg, 11. oktobar 2013 14:01)

    # Link komentara

  39. Begovic, Srna, Ivanovic, Nastasic, Kolasinac, Matic, Modric, Pjanic, Vucinic, Pandev i Dzeko. Prvaci sveta... Trener: Safet Susic.
     (Farmaceut, 11. oktobar 2013 13:32)

    # Link komentara

  40. CG igra u daleko najtezoj grupi. Grupa Srbije je takodje nezgodna, tu ima jedan sjajan tim (Belgija) + prilicno dobar (Hrvatska).
    Podsjetio bih da je i u kvalifikacijama za prethodni EURO CG imala veoma tesku grupu (Engleska, Svajcarska, Bugarska), dok je Srbija bila cetvrta u konkurenciji Sjeverne Irske, Slovenije, Estonije.
    Ove kvalifikacije je Srbija zavrsila vec nakon 4 utakmice.
    Ako vam je to ok i to je ta "smjena generacija", onda super, svaka vam cast. Svima dobro, a najbolje onima koji vas dobiju za protivnike u kvalifikacionim grupama.
    (Marko-PG, 11. oktobar 2013 13:29)

    # Link komentara

  41. Za ove sto navijaju za Litvu protiv nas...i sta cete kad litvanija izgubi,nas briga mi idemo na mundijal...mozda ce nas bitii 20 000 ako im tamo stadion moze primit,koliko ce vas doc u litvaniju da navijate kontra Bosne,plus jarane gledaj na Tv kako se slavi i placi,,,
    (sarajevo.ba, 11. oktobar 2013 13:16)

    # Link komentara

  42. jos nismo osigurali play-off... nije nemoguce da popusimo obe utakmice
    (flashZG, 11. oktobar 2013 13:14)

    # Link komentara

  43. Izgubili smo sanse za svjetsko prvenstvo ali smo dobili reprezentaciju za duge staze.Imamo odlicne mlade igrace ,trkace koji znaju da igraju.Odbranu imamo ,sredina terena sa Maticem je obecavajuca a i napadaci polako nadolaze.Treba dati podrsku Mihajlovicu,napraviti dobru atmosveru u javnosti i rezultat je neizbjezan
    (Aca motka, 11. oktobar 2013 13:14)

    # Link komentara

  44. Bezveze mi je kad citam neke komentare koju pocinju ili sadrze rijeci "po imenima"...Imena ne igraju fudbal, igra ga tim sa svim srcem i zeljom za pobjedom, tim koji je sastavljen od igraca koji znaju da se zalazu na terenu za isti cilj a to je ostaviti srce na terenu za svoju zemlju, navijace, i dobrim rezultatima skrenuti paznju na sebe kao nagradu. Crna Gora prakticno fenomen da sa prakticno sakom igraca biljezi dobre rezultate...
    (Boj ne bije svijetlo oruzje..., 11. oktobar 2013 13:07)

    # Link komentara

  45. Mi smo na zadnjem mondijalu ucestovavli,
    za razliku od tih "sila"........,
    (Nikola, 11. oktobar 2013 12:09)
    ~~~…~~
    .......a po prikazanom, bolje
    da i nismo "učestvovali".
    (Troml, 11. oktobar 2013 13:06)

    # Link komentara

  46. srbija je u19 evropski prvak ,to je jedna titula koju su cak i nemci slavili kad su zadnji put osvojili.srbija ima naj
    talentovanije igrace balkana,svake sezone odu vani po 2-3 klinca i to je srpska prednost naspram bosne i crne gore.mi smo najveca drzava u regionu a trenutno smo pored makedonije najslabiji tim za tako nesto je krivac sinisa mihajlovic.imas dve sestice(matic,fejsa) imas na levoj ofanzivnoj strani lazara markovica u sredini kao playmaker iako nije u formi imas djuricica i desno imas najboljeg bocnog ofanzivnog igraca holandije duleta tadica i ti nisi u stanju da imas vise bodova ?kad se uzme u obzir da u svim repkama u okruzenju igraju srbi po krvi i roditeljima(ognjen vukojevic,pola crnogorskog tima,cetvrtina slovenskog ,skoro cela u 21 repka bosne i nekoliko A igraca) onda se moze reci srbi znaju da igraju fudbal nema veze u kojoj repki bili.nikad talenta nece ne stati u srbinu samo je vazno imati coveka koji ce da od naseg..srpskog tima napravi borbene igrace koji ginu na terenu.hrvate smo razbili u svim segmentima igre zvane fudbal samo nemamo njihov napad,ali tako nekako prizeljkujem srbiju,kad te protivnik jedino faulom moze zaustaviti kao sto je bilo slucaj sa hrvatima koji nisu mogli krojiti kraj sa krajem tolko su srbi bili kvalitetniji od njih ,to je plan za buducnost..borba trcenje i nema lakog ili teskog protivnika svi su isti..
    pozz
    (Vladimir_natal_petkovic, 11. oktobar 2013 12:56)

    # Link komentara

  47. Osim pravi razliku i niko vise
    imali bi i mi Golca ali kad se ne da,ne da se
    (2KA, 11. oktobar 2013 12:55)

    # Link komentara

  48. @Dado

    Stimac moze zahvaliti samo Karadzicu i Mihajlovicu, a ne Modricu i Mandzukicu.
    (Gi Tipsa, 11. oktobar 2013 12:51)

    # Link komentara

  49. i ja sam bosanski Srbin iz Republike Srpske i navijacu za Bosnu protiv Litvanije
    (derventa calling, 11. oktobar 2013 12:50)

    # Link komentara

  50. Bosna ima najlaksu skupinu, ako ti je Grcka jedini protivnik koji zaju barem nesto onda se vidi kakvu skupinu imaju, u ovoj nasoj Bosna nebi bila ni 3 .

    Da je Srbija u onoj Bosanskoj grupi sa onakvom skupinom bili bi prvi u skupini
    (NOLE, 11. oktobar 2013 12:35)

    # Link komentara

  51. Lako je moguće da će opet samo Hrvatska na svjetsko prvenstvo.
    Do sada se Hrvatska plasirala na toliko velikih natjecanja (europska i svjetska prvenstva) kao ostatak Juge zajedno.
    BiH igra dosta dobro, ali čim su naletjeli na jaču reprezentaciju (Portugal, Francuska) odmah su zapeli.
    Ne mogu se sjetiti i ne da mi se tražiti po internetu, ali da li je BiH u zadnjih 3-4 godine igrala s nekim od najjačih reprezentacija (osim Portugala i Francuske gdje su zapeli) --> Njemačka, Engleska, Nizozemska, Švedska, Rusija, Italija, pa i Hrvatska. Mislim da nije jer se ne sjećam nijedne zvučne pobjede. Demantirajte me.
    (Rale, 11. oktobar 2013 12:31)

    # Link komentara

  52. ovdje u hrvatskoj se puno ljudi nada porazu. mamic je u savez postavio svoju mafiju i dok se toga ne rijesimo nece bit dobre energije izmedu reprezentacije i navijaca. stimac mu je bio protivnik i njega je usutkao izbornickim mjestom. zalosno je da nam je sad dosta igraca na vrhuncu, mladi talentirani dolaze, a reprezentacija igra lose zbog nestrucnosti trenera. okrenut ce se sve to protiv njih. veceras se navija za belgiju i bosnu. sretno svima
    (zajebano, 11. oktobar 2013 12:31)

    # Link komentara

  53. Ja se slazem da Srbija vise nema Piksija, Savicevica itd, ali niko me ne moze ubediti da trio Matic-Ljajic-Tadic posle par utakica odigranih zajedno ne bi bio jedan od najboljih veznih redova ex-Yu o kojoj se ovde prica. Matic je pokazao prosle sezone, a i u jednoj utakmici protiv Hrvatske o kakvom se igracu radi, Tadic ove utakmice sto je igrao imao je tu nesrecu da je uglavnom bio okruzen igracima tipa Radovanovic, Ignjovski, Tosic itd sa kojima ni Xavi se ne bi mogao povezati. A neigranje Ljajica je toliko besmisleno da ne zasluzuje dalje komentare. Ova trojka i recimo sve bolji Fejsa na zadnjem veznom i jos Mitrovic i Djuricic(Markovic/Sulejmani) je sigurno jedna reprezentacija koja da je igrala zajedno jedan ciklus sada bi pocela da izgleda kao ozbiljan tim. A ne smemo zaboraviti da odbrana isto tako nije vezala 3 utakmice u istom sastavu. Da li ovde neko iskreno misli da obrana Gavrancic-Krstajic-Vidic-Dragutinovic je toliko bolja od Ivanovic-Subotic-Nastasic-Kolarov, a da ne zaboravimo da je prva primila jedan gol u celim kvalifikacija u grupi sa Spanijom koja je od tada uzimala svako moguce prvo mesto u kvalifikacija, pa i na takmicenjima. Odbrana=uigranost. Dakle Tole napolje, Miha napolje, pa da vidimo gde smo mi u stvari...
    (Xin Zhao, 11. oktobar 2013 12:27)

    # Link komentara

  54. Vidi se koliko mozes biti bolestan da bi navijao protiv svoje Drzave,pa ovi sto se zanose iz tz.r.Šumske definitivno nisu normalni njima čak nemoze pomoc i njihov bolesnik iz Haga,boze daj im pameti da nebudu toliko bolesni.
    (DRINA, 11. oktobar 2013 12:26)

    # Link komentara

  55. Crna gora je nastala kad ju je sastavio bivsi trene reprezentacije hrvatske cico kranjcar, a BiH kad ju je sastavio bivsi trener hrvatske ciro blazevic.

    A vi se pitajte zasto je srbija nigdje fali joj pravi trener :D
    (amelk, 11. oktobar 2013 12:26)

    # Link komentara

  56. Mi smo kod Pils Light - stvarno najbolje!
    (vostani carice, 11. oktobar 2013 12:25)

    # Link komentara

  57. @ aNOnymous

    Čovjek prvo kaže: "Za ostale Ex Yu selekcije me nije briga, jer svako sam kroji svoju sudbinu.", a na kraju poruči: "Navijacemo svi za Litvaniju protiv BiH! Republika Srpska" (??????!!!!!!!)

    Koja nesuvislost, besmislenost, kontradiktornost... Pa ako te nije briga, gledaj neki tenis, film, izađi na piće... Ne možeš navijati za Litvaniju ako te nije briga. Kompleks. Pati, momak, pati, i uzmi nešto za smirenje u noći sa 15. na 16.10.2013. godine, prije nego što odeš na spavanje. Ovo se odnosi na sve one sa sličnim razmišljanjima. A Bosna i Hercegovina će slaviti...
    (Simo Mrak, 11. oktobar 2013 12:23)

    # Link komentara

  58. Smanjiti nasu super ligu na 12 klubova, ocistiti sve uljeze iz svih fudbalskih saveza, privatizovati sve klubove. Tek onda cemo moci da racunamo na kvalitet. Do tada, ne gine nam trece/cetvrto mesto u kvalifikacijama.
    (Filip, 11. oktobar 2013 12:16)

    # Link komentara

  59. Mi smo na zadnjem mondijalu ucestovavli,za razliku od tih "sila" koje ce verovatno ovog puta da se kvalifikuju.Mi smo podmladili ekipu,imamo evropske prvake u mladjoj kategoriji...znaci lupanje kako smo nesto dotakli dno su gluposti.Jedini problem koji pravimo je to sto nikad ne iskoristimo zenit generacije kao sto to hr npr pravi.A sasvim je normalno sto smo imali slabije rezlutate jer je potpuno novi tim u odnosu na onaj sa sp.Nisu cak ni igrali lose,problem je sto nisu imali stabilnu igru nekad su igrali ocajno a nekad odlicno....ali to ce se ispraviti uigravanjem jer ponvaljam da su novi mladi tim.
    (Nikola, 11. oktobar 2013 12:09)

    # Link komentara

  60. Pa lako je ostalima oni imaju selektore, a mi toleta i mihu a najgore od svega je sto ovi i nemaju nameru da odu vec ono samo ja mogu da smenim samog sebe!
     (Kol, 11. oktobar 2013 12:07)

    # Link komentara

  61. Novinara indexa bi pitao, koju je to kvalitetnu igru Hrvatska prikazivala pod Stimcem i kada? Mozda protiv Makedonije u Zagrebu kada su ti isti Makedonci spucali precku i trebali imati penal pri 0:0? Mozda protiv Walesa u gostima gde se Bale ispromasivao kao nikad do sada. Mozda protiv Belgije gde su svi strani mediji pisali u tome kako je Hrvatska patila u drugom poluvremenu a Stimac je brze bolje poceo pricati "to je jos Bilicev tim, moj rad ce se tek pokazati". Pa bogami pokazao se je. Stimac moze Modricu i Mandzukicu zahvaliti da ima to drugo mesto, jer su njih dvojica pojedine utakmice sami izneli, na suvi kvalitet. Isto tako se zaboravlja da Hrvatska cak moze i dalje biti najlosiji drugi tim pa da tako ostane bez baraza. Sanse za nesto tako su naravno minimalne ali i dalje postoje.
     (Dado, 11. oktobar 2013 12:05)

    # Link komentara

  62. Чему овакав наслов, кад је јасно као дан?
    Они су у Бразилу, а ми код куће...
    (Фандорин, 11. oktobar 2013 11:32)

    # Link komentara

  63. Najbolja reprezentacija i po igracima i sirini klupe je Hrvatska a onda iza nje ide Srbija pa Bosna,Slovenija i Crna gora su u istom rangu po kvalitetu tako da ovaj crnogorac sto lupa da su cak treci(a sam kaze da dvojica nemaju ni tim) je lupanje...
    (Bojan, 11. oktobar 2013 11:21)

    # Link komentara

  64. Nismo zasluzili plasman i to je to. Promenite selektora, ustalite momke koji nisu igrali iz nekih razloga, lici da napokon i napad imamo, pa da pokusamo da se plasiramo na sledece veliko takmicenje. Ako opet ne uspemo, nije kraj sveta.
    Ko ne zeli da navija za Srbiju, a Srbin je, neka izabere neku drugu drzavu, pa neka navija. Ja cu uvek crkavati ispred tv-a ili na stadionu i ostajati bez glasa za svoju zemlju. SRBIJA!
    (Petar, 11. oktobar 2013 11:21)

    # Link komentara

  65. Crna gora ima Kasalicu,lako je njima!!!
     (levu, 11. oktobar 2013 11:09)

    # Link komentara

  66. bosanci definitivno ne treba da se previse zanose. od 25 postignutih golova cak 17 je bilo protiv liechtensteina i letonije. jedine ozbiljne ekipe u toj grupi su bile slovacka i grcka, ali ni one nisu jake. sa njima je skor pomesan, 2 pobede, nereseno i poraz. protiv portugala su 2 puta lagano ispadali u barazu. ne mislim da imaju sansi da ponove uspeh hrvatske sa prvenstva 1998, a ako kiksnu u zadnje 2 utakmice i odu u baraz bice tesnoi za sam odlazak na svetsko prvenstvo.
    (wiener, 11. oktobar 2013 11:05)

    # Link komentara

  67. Iz celog ovog stiva da se zakljuciti koliko su Bosanci i Crnogorci normalniji od nas i Hrvata. Svim ex-Yu, koje to mogu zelim da se plasiraju na SP, za Bosnu cu navijati, jer ih trenira Pape Susic, istinska legenda Jugoslavije. Mislim da Srbija ima daleko najperspektivniju reprezentaciju za buducnost, pre svega zbog dobre odbrane i talentovanih igraca iz Partizanove skole. Mislim da su Ljajic i Matic nasi najbolji igraci i da na njih samo budala ne racuna. Lazar, Mitrovic, Djuricic i Tadic su jos klinci, ali ce kroz dve godine stasati potpuno. Kada bi baba imala....od svih ex-yu bi mogao da se sastavi takav tim da bi mu jedino Spanija u Evropi mogla biti konkurent...
    (Labud, 11. oktobar 2013 10:59)

    # Link komentara

  68. Belgija po imenima ima strasan tim, vjerovatno medju 6-7 najboljih na svijetu. Za ostale Ex Yu selekcije me nije briga, jer svako sam kroji svoju sudbinu. BiH jeste odigrala neke utakmice ali je imala slabije protivnike, Hrvati su se mucili u dosta utakmica i u baraz ce zahvaljujuci ne tome sto su bili dobri, vec sto smo mi bili gori. Navijacemo svi za Litvaniju protiv BiH! Republika Srpska
    (aNOnymous, 11. oktobar 2013 10:41)
    Jadna ti majka kad te rodila sa takvom pameti!!!
    (Starman, 11. oktobar 2013 10:54)

    # Link komentara

  69. Ako je suditi po izjavama predsednika FSS i selektora Srbije, nama nije bio ni cilj da se plasiramo na SP, prema tome naš selektor je veoma uspešan jer je ispunio cilj i to na samom početku kvalifikacija, kada smo izgubili praktične šanse da za plasman. Ako se sećate, on je rekao da smo dobro odigrali utakmicu protiv Belgije i uptužio Ivanovića i Kolarova za poraz, da bi sve to kulminiralo porazom od Makedonije. Dobro, mislim i da smo kojim slučajem dobili Makedoniju, da Mihajlović ne bi bio sposoban da izvede sastav i napravi taktiku protiv Belgije i Hrvatske, tako da bi opet ispali, ali pobedom protiv Makedonije produžili bi nadu. Ostali. Sve je to ista škola i talenat je otprilike ravnomerno raspoređen. Tako da sve zavisi od komandanta vojske. BiH je bila kanta za nabijanje dok nije došao Sušić, a promenila se i klima u FSBiH. Štimac je loš trener, ali je vrlo pametan, a ima sreću da mu je Mihajlović dao baraž na tacni u samom startu i ostalo mu je samo da se eventualno izbori za direktan plasman. Crna Gora- talentovana generacija, dobar trener, ali ovo je maksimum za tako malu zemlju. Jedna stvar je zajednička. Talenta nam nije falilo, ali ni gluposti. Domaće lige se igraju po livadama i pašnjacima, skoro bez gledalaca. Po inostranstvu se love deca sa našim korenima, koji nisu odigrali ni minuta po tim livadama, a prodaju se tidejdžeri, od kojih neki sazriju, a neki propadnu, tako da su i ovi uspesi nekih reprezentacija samo zavesa, zbog koje ne vidimo pravo stanje.
    (Predo, 11. oktobar 2013 10:50)

    # Link komentara

  70. Da li je onda čudno što javnost želi odlazak ne samo Mihajlovića već celokupnog rukovodstva FSS-a. Kada uporedimo rukovodstvo recimo Odbojkaškog saveza Srbije i FSS-a jasno je valjda zašto u odbojci imamo rezultate a u fudbalu ne. Antić je oteran zbog navodnog neuspeha, kada je jedna šansa Krasića odlučivala da li idemo dalje protiv Australije ili ne, kada se posle dugogo niza godina vratio kult reprezentacije. Sada se proglašava uspehom neodlazak na SP, priča se o nekakvom nastavku saradnje itd. Ako želimo da uživamo u našem fudbalu, a ne da gledamo ovo mučenje i klupsko i reprezentativno čelni ljudi FSS-a na čelu sa Tomislavom Karadžićem moraju da odu juče, a ne da postavljaju još neke uslove. Dok su oni tamo reprezentacije me ne zanima.
    (Aki, 11. oktobar 2013 10:46)

    # Link komentara

  71. Crnoj Gori zelim svu srecu da ove kvalifikacije zavrsi onako kako prizeljkuje,nemaju neki fond igraca ali se bore.Dokle ce ih to dovesti videcemo.
    BIH po igrama u zadnjih par ciklusa zasluzuje da se nadje na nekom velikom takmicenju.Pitanje je kako ce tamo proci,(imaju slabiju odbranu,ali dobrog golmana) ,zavisice od jacine grupe,ali otom potom.
    Hrvatska iako jako kvalitetna u napadu,pa i u vezi nema sta da trazi na SP,glavni je razlog sto su propustili da izvrse smenu generacija.mislim da su trebali zrtvovati jedan ciklus zarad stvaranja tima.jednostavno ova ekipa im je istrosena i prezasicena.
    Srbije nema u Brazilu,ali je na putu da stvori jaku ekipu za narednu deceniju.To je tezak i trnovit put,ali jedan svetao primer je Belgija koja sada ima kvalitet ne za plasman na Sp,nego za polufinale.
    Ono sto je jasno je da niti jedna Ex YU reprezentacija nema takav fond igraca da moze konstantno ucestvovati na velikim takmicenjima.
    (crise de nerfs, 11. oktobar 2013 10:45)

    # Link komentara

  72. Jasno je kao dan. Razliku pravi selektor. Igrači sa ovih prostora su istog mentaliteta.
    (Salle, 11. oktobar 2013 10:42)

    # Link komentara

  73. Belgija po imenima ima strasan tim, vjerovatno medju 6-7 najboljih na svijetu. Za ostale Ex Yu selekcije me nije briga, jer svako sam kroji svoju sudbinu. BiH jeste odigrala neke utakmice ali je imala slabije protivnike, Hrvati su se mucili u dosta utakmica i u baraz ce zahvaljujuci ne tome sto su bili dobri, vec sto smo mi bili gori. Navijacemo svi za Litvaniju protiv BiH! Republika Srpska
    (aNOnymous, 11. oktobar 2013 10:41)

    # Link komentara

  74. realno samo bosna je ovde zasluzila prolaz, pogotovo ako uzmemo i njene nesretne kvalifikacfije za euro. voleo bi da samo oni odu dalje a tako ce i biti.
    (gibanica, 11. oktobar 2013 10:36)

    # Link komentara

  75. Samo da ne bude da sam sovinista,ali stvarno mislim da ako BiH i Crna Gora ne urade nesto sad ( voleo bih da se plasiraju na SP ) ko zna kada ce im se opet pruziti sansa za tako nesto. Crnogorci imaju srece pa je ovo reprezentacija koja je nastala u periodu raspada SCG kada su pokupili igrace iz Srbije,Bosanci su jednostavno imali srece sa ovom generacijom koja ko zna kada ce da se ponovi. Sve ovo kazem zato sto u tim zemljama nema kvalitetnog rada sa mladjim selekcijama. Sa druge strane kod nas i Hrvata uvek isplivaju kvalitetni mladi igraci,zato ove dve selekcije nemaju brigu za buducnost.
     (zlocko, 11. oktobar 2013 10:31)

    # Link komentara

  76. Ja sad kad nesto razmisljam, mi ni sami nismo svesni koliko smo srece imali. Ova smena generacija je morala doci, a, da ti u razmaku od 2-3 god imas ovakve igrace, to se na ovim prostorima nije desilo. Samo nam treba selektor, i mislim da cemo biti u najmanju ruku stalni ucesnici velikih takmicenja.
     (ForeverSRB, 11. oktobar 2013 10:25)

    # Link komentara

  77. Ako se zna da Srbija ima igrače a da rezultata nema, lako je pronaći odgovorne za ovakvo stanje i smeniti ih. Zbog srpskog fudbalskog sutra to je trebalo već davno uraditi, najkasnije po beogradskih 0:3 sa Belgijom. Problem je u tome što to nema ko da uradi. Tole i društvo sami sebe neće smeniti. Njima nije do srspskog fudbala nego do fotelja u FS.
    Zbog toga je Srbija fudbalski fenjeraš u regionu i 6 bubanj Evrope.
    (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 11. oktobar 2013 10:08)

    # Link komentara