Evropska bronza najava olimpijskog zlata?

Iako do Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru imaju još tri godine, Srbija već može da planira jednu medalju.

Retko koja selekcija bezbolno izvede smenu generacija u samo dve godine, između dva velika takmičenja, kao što je to uradila Srbija u odbojci između Evropskog prvenstva u Češkoj i Austriji 2011. i nedavnog u Danskoj i Poljskoj.

Više nismo šampioni Evrope, ali imamo tim koji garantuje velike rezultate u narednih desetak godina. Sa Aleksandrom Atanasijevićem, Srećkom Lisincem, Nikolom Jovovićem i ostalim momcima koji su tek osetili ukus odbojkaške elite, naredno Svetsko i Evropsko prvenstvo možemo dočekati sa samo jednim ciljem, plasmanom u finale.

Međutim, iako će srpski odbojkaši biti među favoritima na tim takmičenjima, ona će ipak predstavljati naredne korake sticanja iskustva koje bi svoj vrhunac trebalo da doživi upravo u Riju 2016. godine.

Na severu Evrope osvojena je bronza, da li je ona najava olimpijskog zlata?

Pošaljite komentar
  1. Danska i Belgija da, ali ta Belgija je pobedila jednu Italiju. Koju bismo i mi pobedili, kao što smo Bugare. I protiv Rusa zamalo da povedemo 2:1 u setovima. Znači, potencijal postoji. Naša reprezentacija je nekad glatko pobeđivala sve te što si nabrojao, može opet. Amerikanci su sobri na mahove, čas vrhunski, čas prosek. Ovo za Kubance ne znam kako misliš ukinuli zabranu, čiju zabranu? Jedino je Brazil problem, i to samo zato što je domaćin.
    (expert, 3. oktobar 2013 09:31)
    Kakav si ti to "expert" kad ne znas da kubanski odbojkasi imaju zabranu-ukoliko igraju za klubove van Kube ne mogu da nastupaju za reprezentaciju i tako im nikad nisu igrali najbolji igraci. Ne znam dal je to ukinuto kao sto "majstor zivota" pominje. Drugo Italija je namerno pustila Belgiju da ih pobedi da bi u 1/4 igrali sa Finskom umesto sa nama. I cinjenica je do 1/2 igrali smo sa drugorazrednim ekipama. Pominje se kako su Rusi "matori", a oni su svetski U19 i U21 sampioni. Nasa reprezentacija mora sve da podredi OI u Riju, jer dosta je medaljica sa "malih" turnira. Sramota je za bivseg OI pobednika, da od Sidneja nismo prosli dalje od 1/4 na OI.
    (mix, 3. oktobar 2013 12:03)

    # Link komentara

  2. @expert Dosta stvari si u pravu, ali ima tu nijansi u koje se ne razumes...Prvo Kuba je skinula zabranu igranja u inostranstvo(njima su 2 cele generacije prebegle, posle OI u Sidneju cela odlicna ekipa je prebegla u Italiju, npr.Marsal, Juantorena, Poey, braca Hernendez, mozes li da zamislis tu ekipu) e od ove godine drzava Kuba im dozvoljava igranje u inostranstvu, cak mozda vrate Juantorenu...ova postava Rusije ne moze da igra isto za 3g.npr Grankin ce imati 31. u Riu, a njegov nacin dizanja i tehnika direktno zavise od fizicke spreme, ali Rusi imaju igrace za izvoz tako da ce odrzati ovaj nivo, Brazil i USA ce stagnirati, jer ostaju bez najboljih primaca, ali ce zato Itlija napredovati sa Zajcevim(koji tek 3g.igra primaca), Travicom, Vetorijem koji su mladi, svi po 24 g.Istina je da ovaj uspeh treba proslaviti,ali to nije garant uspeha na OI, garanta nema, pa mi smo 2004.i 2008. imali mnogo jace ekipe nego sada pa smo ispadali u 1/4 finalu...uz dobar rad i napredak svakog pojedinca(npr. Jovovic jos da poradi na tehnici,postavljane na loptu mu je odlicno, Atanasijevic za sve koji ne znaju nema visok dohvat, jako udara, ali ima prostora za napredak itd) i uz malo srece eto uspeha
     (olimpijac, 3. oktobar 2013 11:44)

    # Link komentara

  3. Vrlo jednostavno - dok Muserski igra, zlato će biti rusko. Ostali mogu da se nadaju od srebra pa nadole.
    (Djordje, 3. oktobar 2013 10:57)

    # Link komentara

  4. Ko je procitao clanak video je izjavu da u evropi samo postoje 10ak ekipa izmedju kojih su nijanse, sto znaci da smo mi ovo EP imali dosta srece pri zrebu,da nam u eliminacijama prvo zapadnu Danska i Belgija, B rang, i gde po meni nikako nije na mestu da posle ovog 3.mesta se prica o nekom Olimpijskom zlatu, kao da ce Amerikanci, Brazilci, Kubanci (koji ce verovatno igrati sa najjacom selekcijom ikad jer su ukinuli zabranu igracima da igraju van Kube), pa onda i Rusi (koji takodje nece menjati ekipu za OI) stagnirati sve ovo vreme a samo nasi momci da napreduju.
    (Majstor Zivota, 2. oktobar 2013 23:41)

    Danska i Belgija da, ali ta Belgija je pobedila jednu Italiju. Koju bismo i mi pobedili, kao što smo Bugare. I protiv Rusa zamalo da povedemo 2:1 u setovima. Znači, potencijal postoji. Naša reprezentacija je nekad glatko pobeđivala sve te što si nabrojao, može opet. Amerikanci su sobri na mahove, čas vrhunski, čas prosek. Ovo za Kubance ne znam kako misliš ukinuli zabranu, čiju zabranu? Jedino je Brazil problem, i to samo zato što je domaćin.
    (expert, 3. oktobar 2013 09:31)

    # Link komentara

  5. Odbojkasi imaju kontinuitet zato sto postoji red, celnici saveza i klubova su gospoda koja se ne pljuje i proziva preko novina, a igraci ne pune stranice zute stampe.
    Kosarka je do skoro bila takav sport, sada je stanje zalosno...
    (Dragoljub, 3. oktobar 2013 08:50)

    # Link komentara

  6. За медаљу у Риу потребан је Зоран Гајић.
    (mica, 2. oktobar 2013 21:58)

    Iako izrazito cenim Gajića, pre svega zato što je najzaslužniji zašto se naša odbojka uopšte našla na velikoj sceni odmah posle sankcija, isto tako mislim da je menjanje selektora (Kolakovića) koji godinama donosi velike rezultate najveća glupost koja se može napraviti.

    Videli smo šta je smena Udovičića, selektora koji vodeći reprezentaciju na evropskim, svetskim i olimpijskim prvenstvima osvojio 7 medalja (3 zlata) na 8 takmičenja (jedini kiks SP 2007 gde smo izgubili bronzu na peterce od Španije).

    Smena je dovela do toga da prvi put od 1999, nismo stigli ni do 1/2 nekog takmičenja.
    (Mile, 3. oktobar 2013 04:29)

    # Link komentara

  7. @ Treći u selu, prvi u gradu. Jeste, oće to tako.
    (hz, 2. oktobar 2013 19:58)

    Samo da znas koliko je takvih primera u svim segmentima zivota, a u sportu narocito. I metaforicki, i figurativno, i bukvalno. Ovim komentarom si samo pokazao koliko si uzak i u nacinu razmisljanja, i u obrazovanju.
    (Ne prasinaj ovuda, 3. oktobar 2013 02:24)

    # Link komentara

  8. @ "Najvažnije da je nastavljen kontinuitet".

    Moze li da KONTINUITET ne bude NASTAVLJEN?
    (He,he!, 3. oktobar 2013 02:15)

    # Link komentara

  9. Ja cu samo da kazem da sam uz ove momke ozbiljno zavoleo da gledam odbojku! Hvala vam i samo napred!
    (Dzaja do jaja, 3. oktobar 2013 01:17)

    # Link komentara

  10. Kad vi novinari ne bi postavljali prevelika ocekivanja i podizali pritisak na same igrace, vi ne bi bili novinari...
    (Herca, 2. oktobar 2013 23:56)

    # Link komentara

  11. Zbog cega stalno MINUS za komentar u kome se ne velicaju nasi igraci, i gde neko napise nesto kontra,a samo pravi poznavaoci odbojke u stvari ukapiraju da je to realno??? Ko je procitao clanak video je izjavu da u evropi samo postoje 10ak ekipa izmedju kojih su nijanse, sto znaci da smo mi ovo EP imali dosta srece pri zrebu,da nam u eliminacijama prvo zapadnu Danska i Belgija, B rang, i gde po meni nikako nije na mestu da posle ovog 3.mesta se prica o nekom Olimpijskom zlatu, kao da ce Amerikanci, Brazilci, Kubanci (koji ce verovatno igrati sa najjacom selekcijom ikad jer su ukinuli zabranu igracima da igraju van Kube), pa onda i Rusi (koji takodje nece menjati ekipu za OI) stagnirati sve ovo vreme a samo nasi momci da napreduju.
    (Majstor Zivota, 2. oktobar 2013 23:41)

    # Link komentara

  12. Amerikanci su prosek i nista vise
    (Klejton Stenli, 2. oktobar 2013 23:02)

    # Link komentara

  13. За медаљу у Риу потребан је Зоран Гајић.
    (mica, 2. oktobar 2013 21:58)

    # Link komentara

  14. ne pali te se, i ne palite nas
     (ma kakvi, 2. oktobar 2013 21:49)

    # Link komentara

  15. Ma momci su sjajni, imaju mladost, talenat, volju, a uz to vec i kvalitet i to je najvaznije. Da li ce u konkurenciji Rusa, Brazilaca, Amerikanaca, kao i drugih jakih selekcija biti najbolji, to ne moze da se zna ne sad, nego ni kad dodju OI. Ja se iskreno nadam da ce finale u Riju dati odgovor na to pitanje, a ne treba zaboraviti da ce Atanasijevic, Lisinac, Jovovic i Uros Kovacevic ciniti kostur ove ekipe i 2020. A ako cemo da se bavimo prognozama za zlatne medalje, ima jedno takmicenje koje je veoma blizu, a to je svetsko prvenstvo za rukometasice koje se odrzava u Srbiji. U odnosu na EP iskusnije, jace jos za Draganu Cvijic, nase devojke su ozbiljen kandidat za titulu.
    (my way, 2. oktobar 2013 21:34)

    # Link komentara

  16. Iskreno, pojma nisam imao da je u toku prventsvo u odbojci sve dok nisu usli u polufinale. I jos dosta ljudi se nije oporavilo od utisaka sa kosarkaskog prvenstva, prosto sve oko odbojke je bilo u drugom planu. Mislim da je ta rasterecenost, i sto se nisu vukli po medijima i davali neke izjave, bila presudna za rezultat. Nek bude nesto da skrece paznju i sledeci put, nek ih niko ne forsira i rezutata ce doci sam od sebe, a onda da ih docekamo kako valja i dolikuje.
    (djoni, 2. oktobar 2013 21:28)

    # Link komentara

  17. Da se razumemo, ide se na noge jednoj ekipi koja uz jenkije poslednju deceniju hara svetskom odbojkom, dakle domacinima-kariokama.. A tu ostaju jos Ruje i Kubanci, tako da zlato - samo u najludjim snovima!

    Samo bato koliki je ovaj bacuska u sredini na slici! :o Za glavu od svih, nije ni cudo da je pomeo sve redom! Ovaj u crvenoj trenerci gornji deo je Bugarin, jelte!?
    (kvisko, 2. oktobar 2013 20:58)

    # Link komentara

  18. @hz
    Prvi u gradu, nego sta. Ovi momci to mogu, a ti mozes samo da pljujes preko tastature..
     (NemanjaBB, 2. oktobar 2013 20:28)

    # Link komentara

  19. Treći u selu, prvi u gradu. Jeste, oće to tako.
    (hz, 2. oktobar 2013 19:58)

    Treci u selu a za TRI GODINE prvi u gradu! Slazem se da ono sto si ti napisao nema logike!
    PS samo napred momci i sve cestitke!
    (Igor, 2. oktobar 2013 20:27)

    # Link komentara

  20. Ako dovedemo Gaica za selektora mozda :D
    (sa, 2. oktobar 2013 20:19)

    # Link komentara

  21. Treći u selu, prvi u gradu. Jeste, oće to tako.
    (hz, 2. oktobar 2013 19:58)

    # Link komentara