NFL: Rejvensi, Najnersi, Falkonsi... ili možda Sihoksi?

Posle osam meseci agonije ljubitelji NFL-a konačno su dočekali septembar. Duelom branioca titule Baltimor Rejvensa i Denver Bronkosa u noći između četvrtka i petka (02:30) počinje nova sezona.

Kao i svaka prethodna, obećava neizvesnu borbu za plasman u plej-of i kasnije Superboul koji će se ove godine igrati u Nju Džersiju na stadionu Džajantsa i Džetsa.

Među glavnim favoritima su, pored aktuelnog šampiona Baltimora kojeg očekuje era bez Reja Luisa i Eda Rida, te prošlosezonskog finaliste San Francisko 49ersa, još Hjuston Teksansi, Atlanta Falkons, Denver Bronkosi, Grin Bej Pekersi i Sijetl Sihoksi.

A. Kovačević
Pošaljite komentar
  1. Tempa do Super Bola. :))))
    (Mixy, 4. novembar 2013 20:54)

    # Link komentara

  2. majstore nfl.com/gamepass trazi 210 evra za kompletnu sezonu..LOL

    zato [link]

    ;)
    (Mrkoslav, 14. septembar 2013 02:51)

    # Link komentara

  3. Svako ko iole prati NFL vise od jedne sezone zna da je nemoguce prognozirati ucesnike SB-a jos manje skor timova na kraju sezone.
    Svake sezone obicno neki od tih "velikih" favorita kao sto ih nabrajate u tekstu opako okine, mora se pricekati po mom misljenju tek sredina novembra da bi se videlo ko ima materijal za super finis. Da li neko moze da preporuci neki sajt s online prenosima jer se voljeni ESPN America upokojio :)
    PS Napred Steelers-i...
    (Lebron 1, 7. septembar 2013 23:19)

    # Link komentara

  4. Ova godina pripada Broncosima i Pejton Meningu.Sinoc se videla snaga "Broncosa" kad su prosto oduvali sampiona Rejvensa iz Baltimora!!!!
    Inace kvaterbek Mening izjednacio se sa ostalom petoricom ikad u istoriji americkog fudbala sa 6 tacdauna asistencija na jednoj utakmici!(prvi posle davne 1961!).Uprkos teskom rasporedu,ako ostanu zdravi neverujem da ce iko moci ugroziti ovaj tim.Potajni suparnici svakako San Fracisko "siksersi" i "medvedi" iz Cikaga.
    (Branko S., 6. septembar 2013 18:31)
    Ne 6 Branko 7 touchdowna,zadnji put se to dogodilo 1969,prošle godine je 6 touchdowna bacio Aaron Rodgers protiv Houston Texansa.
    (machak, 7. septembar 2013 17:40)

    # Link komentara

  5. Prosječna karijera igrača traje 3 godine,to dovoljno govori zašto sezona traje 4 mjeseca i još mjesec dana playoffa za 12 timova koji prođu dalje,jako jako težak i iscrpljujući sport.
    (machak, 7. septembar 2013 01:53)

    # Link komentara

  6. Green Bay osvaja titulu ove sezone!!!
    Ne mogu da verujem da su rano jutros po nasem vremenu momci iz Denvera oduvali Baltimor?! 7 TD za Menninga...svaka cast.
    Ali, Green Bay ove sezone ima da przi sve pred sobom. :-)
    (Packersi, 6. septembar 2013 19:22)

    # Link komentara

  7. Ova godina pripada Broncosima i Pejton Meningu.Sinoc se videla snaga "Broncosa" kad su prosto oduvali sampiona Rejvensa iz Baltimora!!!!
    Inace kvaterbek Mening izjednacio se sa ostalom petoricom ikad u istoriji americkog fudbala sa 6 tacdauna asistencija na jednoj utakmici!(prvi posle davne 1961!).Uprkos teskom rasporedu,ako ostanu zdravi neverujem da ce iko moci ugroziti ovaj tim.Potajni suparnici svakako San Fracisko "siksersi" i "medvedi" iz Cikaga.
    (Branko S., 6. septembar 2013 18:31)

    # Link komentara

  8. Nego jel moguce da im pauza traje 8 meseci??? Koliko im traje sezona, koliko utakmica imaju u sezoni, i da koliko timova ima liga, jel igra svako sa svakim do play off ili? Verovatno glupa pitanje, ali mi je fascinantno da im sezona traje tako kratko?
    (nebitno, 6. septembar 2013 02:51)

    Moguce.
    Traje im od pocetka septembra do februara kada je Superbowl.
    Liga ima 32 tima podeljena u 2 konferencije (Americku i Nacionalnu) - svaka sa po 4 divizije (svaka divizija ima po cetiri tima).
    Ne igra svako sa svakim, ali timovi u okviru iste divizije igraju svako sa svakim kod kuce i u gostima. Ukupno ima sedamnaest kola od cega je svaka ekipa po jedno kolo u sredisnjem delu sezone slobodna tako da do plej-ofa odigraju po sesnaest utakmica.
    U plej of ide po sest ekipa iz svake konferencije - cetiri pobednika divizija i preostala dva sa najboljim skorom u konferenciji (tzv Wild Card). Dve najbolje ekipe iz konferencije su slobodne dok preostalih cetiri igra prvo kolo. Moze da se desi da ekipa sa boljim skorom ne ode u plej of i to u situaciji kad imaju bolji skor od nekog pobednika divizije ali su tek treci za wild card, tako da te to ne buni.
    Nisu glupa pitanja... ;)
    (Wllaxy, 6. septembar 2013 14:09)

    # Link komentara

  9. @(nebitno, 6. septembar 2013 02:51)

    Sve sto te zanima mozes da nadjes na netu.Ja znam neke osnovne stvari,pa... tacno je da imaju pauzu 8 meseci. Ali samo oni timovi koji ne udju u plej of,jer oni zavrsavaju do decembra, i do avgusta,do pocetka priprema i letnje lige su slobodni. Liga pocinje u septembu,zavrsava se pocetkom februara. Igraju po 15 meceva,ne po dvokruznom sistemu sa svima. Cini mi se da dvokruzno igraju samo sa timovima iz svoje divizije a sa ostalima po jednom,nisam siguran,ali tako nesto.
    Inace u poslednje vreme NFL je po jakim udarima kritika zbog sumnje da celnici lige skrivaju i namestaju medicinske izvestaje o povredama igraca i opasnosti ovog sporta po glavu tj. mozak,naravno zbog stalnog sudaranja glavama. I nas fudbal polako ali sigurno zauzima svoje mesto,jer sve vise dece u skolama i koledzima biraju nas fudbal bas zbog straha od povreda. Bilo je dosta slucajeva da su deca imala ozbiljne povrede glave,kicme,ostajala nepokretna i onda ih roditelji salju na nas fudbal. Tako da ce NFL morati vrlo brzo da se ozbiljno pozabavi bezbednoscu ako za 10-15 godina zeli da nastavi dalje. Ovo nisu moji statovi vec samo odlomci iz novina i izvestaji koje sam procitao u poslednje vreme.
    (Slobodni Klikeri, 6. septembar 2013 13:39)

    # Link komentara

  10. Seatle ove sezone gazi sve pred sobom.... Mladi Rasel Vilson je iskusniji i stasao je dovoljno da predvodi svoj tim do superbola!!! Po meni glavni favoriti za osvajanje superbola su Seatle,Denver i San Francisco.... Steta sto je moj klub Pitsburg sve losiji i losiji... Risiveri i Lajn bekeri su dosta losiji nego proslih sezona....
    (Polamalu, 6. septembar 2013 10:42)

    # Link komentara

  11. Kao i uvek navij za Steelerse u AFCu i Eaglese u NFCu.

    Ako zajedno dodju do SBa bicu neutralan :)
     (Whiplash, 6. septembar 2013 03:48)

    # Link komentara

  12. Jedno pitanje lajika koji ne prati ovaj sport, jesam odgledao par meceva ali bez nekog udubljivanja, ima sta da ponudi, mozda je malo spor u smislu dok se postavi napad par minuta a sam napad traje par sekundi. Nego jel moguce da im pauza traje 8 meseci??? Koliko im traje sezona, koliko utakmica imaju u sezoni, i da koliko timova ima liga, jel igra svako sa svakim do play off ili? Verovatno glupa pitanje, ali mi je fascinantno da im sezona traje tako kratko?
     (nebitno, 6. septembar 2013 02:51)

    # Link komentara

  13. a sto ste filu zaboravili,ako vik bude zdrav svasta moze da bude,a misslim da je hjuston veliki favorit,mislim da je ova sezona najujednacenija do sada,ranije se znalo ko ce i pre sezone imati 11-5, 13-3 tipa ne,gb itd ali sada moze svako svakog da dobije,kad jedan kanzas ima finu ekipu i trenera sve je jasno bice sou ove godine,samo da budu svi zdravi!!!!
    (mateja, 6. septembar 2013 01:08)

    # Link komentara

  14. Ne otpisujte Brejdija i Beličika...
     (Ја, 6. septembar 2013 00:57)

    # Link komentara

  15. Nadam se MORSKI SOKOLOVI do superbola !!!
    dragi su mi skoro svi timovi u ligi
    osim kauboja
    (blu X, 6. septembar 2013 00:49)

    # Link komentara

  16. koliko je samo dobra prva recenica u textu! seahawks, btw :)
     (kakogod, 6. septembar 2013 00:19)

    # Link komentara

  17. Napokon pocinje nova sezona i krecu gladiatori modernog doba,mislim da seahawksi nisu favorit iz sjene vec vec favorit No 1. za superbowl
    Wilson mozda nikad neci biti kvaliteta kao sto je Brees s kime ga ameri cesto usporeduju zbog visine ali mali je pravi lider,jednostavno ima to nesto sto je potrebno
    Seahawksi ako ove godine ne budu s ovakvom obranom u superbowlu ja ne znam kad ce,jer jednostavno imaju najbolju obranu lige a to su pokazali i u predsezoni,WR su jaki,visoki i brzi,RB najbolja postava u ligi,jedino su malo tanki na TE,ali uz Wilsonovu dobru sezonu put do superbowla bi trebo biti normalan tijek dogadjaja
    I jos nesto iz SF mogu da pricaju sta hoce ali oni se strasno brinu i boje SEA jos od prosle sezone i jedva cekam drugo kolo i utakmicu u Seattlu i reakciju V.Davisa.25,29,31,39 LOB
    Pozdrav svim ljubiteljima NFL-a
    (ketaa, 5. septembar 2013 22:34)

    # Link komentara

  18. Sta je Akeksandar Kovacevic trejdovan is SF 49 u KC?
     (apostoll79, 5. septembar 2013 22:31)

    # Link komentara

  19. Favoriti su San Fran i Denver. Ja licno bih volio da gledam moje Giantse:). Nabavilo se i nesto karata hehe
    (Nucky Thompson, 5. septembar 2013 22:11)

    # Link komentara

  20. Kvota za finale Denver-Sietl je 23...
    Ja morao probam sa 200 kinti.
    Inace, imam osecaj da ce uvek smesni Hjuston konacno uraditi nesto. S tim sto im je superboul previse, rek'o bih
    Finala konferencija su, po meni, Denver-Hjuston i Sietl-SF.
    (aerngvi, 5. septembar 2013 21:27)

    # Link komentara

  21. nfl.com/gamepass je besplatan na NZ - sve utakmice idu uzivo. Koliko sam shvatio, jedino u USA i Meksiku mora da se plati pretplata, za ostatak sveta treba da je dzabe.

    Sto se tice Ravens_a, odbrana ove godine treba da bude mnogo bolja bez Reed_a i Ray_a. Njihovo iskustvo ce definitivno nedostajati, ali sto se same igre tice niko ne treba da se cudi ako ova odbrana zavrsi u top 5 u ovoj sezoni. Suggs i Ngata su zdravi, dosao je Dumervil iz Denvera, Daryl Smith is Jaguarsa je fenomenalan linebacker. Webb je ponovo zdrav (propustio skoro celu proslu sezonu). Prednja linija odbrane je, moguce, najbolja u celom NFL_u, sa dodatkom Canty_a i Spears_a. Takodje treba obratiti paznju na rukije Elam_a i Brown_a. Denver i Manning bice prvi koji ce imati priliku da se uvere u njihovu snagu.

    U napadu, prednja linija je odlicna, pod uslovom da ostanu zdravi - rezerve su prosecne, u najboljem slucaju. Boldin i Pitta se mnogo faliti, ali dosli su matorci Stokley i Clark, a i Dickson igra prilicno dobro. Osim Smitha i Jacoby Jones_a, posebnu paznju obratiti na dva ruki hvataca: Marlon Brown i Aaron Mellette. Flacco ce biti bolji nego prosle godine, a running backs Rice, Pierce i Leach (fullback) bice nocna mora za celu ligu.

    Uopste se ne bih iznenadio da u februaru gledamo reprizu supwr bowla - Ravens 49ers.
    (dovla, 5. septembar 2013 21:27)

    # Link komentara

  22. Jeste culi vratio se Majkl Vik u Atlantu,Rajan popio otkaz...
    (Proverena informacija, 5. septembar 2013 20:49)

    # Link komentara

  23. svako ko prati nfl zna da prognoze pre pocetka sezona apsolutno nemaju veze sa zivotom... tek posle 6-7 nedelja ce se videti ko je gde...
     (bata, 5. septembar 2013 20:28)

    # Link komentara

  24. GO GO RAVENS! Vilson moze mnogo da napravi,RG3 ako bude spreman takodje! Kanzas iznenadjenje sezone :) pozdrav svim ljubiteljima nfl-a u regionu!
    (djoka, 5. septembar 2013 20:17)

    # Link komentara

  25. Ako su Baltimor Rejvensi aktualni sampioni kako objasniti kvote za meč noćas: 1.25 na Denver i 3.95 na prvake Baltimor?!?
    Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Barkli, 5. septembar 2013 18:51)

    Zato sto prethodna sezona nema nikakve veze sa ovom jer su Rejvensi znatno oslabljeni, ponajvise neigranjem/penzionisanjem legende kluba i coveka koji je drzao odbranu i to je sva mudrost.
    (Wllaxy, 5. septembar 2013 20:06)

    # Link komentara

  26. U uvodnom članku nedostaje ime najboljeg QB...
    Nema ESPN-a,tako da ću biti osuđen na Arenu,bolje išta nego ništa,finale ove godine će biti Denver-Green Bay,a Packersi osvajaju sa TD Jamesa Jonesa,vraćamo Vince Lombardya kući!
    (machak, 5. septembar 2013 19:58)

    # Link komentara

  27. Ako su Baltimor Rejvensi aktualni sampioni kako objasniti kvote za meč noćas: 1.25 na Denver i 3.95 na prvake Baltimor?!?
     (Barkli, 5. septembar 2013 18:51)

    # Link komentara

  28. rojadirecta ima sve prenose pocev od golfa pa do biciklizma...arena ne prenosi vise?
     (bata, 5. septembar 2013 18:34)

    # Link komentara

  29. Arenasport prenosi utakmice.Veceras u 2.30 prenose Denver-Baltimor.Inace nedeljom u 19h i 22.30 ili u 2.30,pa cak i ponedeljkom u 2.30 prenose.Komentatori su stvarno strucnjaci za sport tako da je milina gledati neku utakmicu.
    (jimmi, 5. septembar 2013 17:52)

    # Link komentara

  30. E, a jel igraju tu Zvezda, Partizan i Vosha?
     (Dienekes, 5. septembar 2013 17:42)

    # Link komentara

  31. (Frizzle, 5. septembar 2013 15:20)

    Imas - imate prenose na Areni Sport (iptv), nedeljom je redovan tripleheader sto se kaze, uzivancija... Pozdrav svima koji prate NFL...
    (Mark, 5. septembar 2013 17:01)

    # Link komentara

  32. mislim da arena radi prenose nedeljom od 7 i 10
     (mita, 5. septembar 2013 16:53)

    # Link komentara

  33. Brate Arena prenosi NFL
     (Uf, 5. septembar 2013 16:49)

    # Link komentara

  34. Prenosi ce da budu na Arena Sportu, samo ne znam da li na 2, 3 ili 4, na 1 sigurno nece. Pa eto to vam je opcija za gledanje, samo sto vecina kablovskih operatera dodatno naplacuje paket Arena Sport.
    (Bradonja, 5. septembar 2013 16:08)

    # Link komentara

  35. Naprave toliki spektakl, sve pod konac funkcioniše, sjajni uvodi u utakmice, analize, statistike za sve moguće situacije,... To mi se sviđa kod Amera, ništa ne rade ofrlje ili do pola. Imam priliku i da poslovno sarađujem sa njima. Profesionalizam o kojem ovde može da se mašta.
     (Stanimir Branimir, 5. septembar 2013 16:01)

    # Link komentara

  36. arenasport prenosi i ove sezone NFL i to ove sezone ce imati veci broj utakmica u direktno prenosu
     (goc21, 5. septembar 2013 16:01)

    # Link komentara

  37. iptv/arenasport

    [link]
    (wsx, 5. septembar 2013 15:57)

    # Link komentara

  38. Seahawks-i favoriti!
     (fox, 5. septembar 2013 15:51)

    # Link komentara

  39. Ja se taman navukao, a ESPN ugasio program za Evropu. Je l' ima neko ideju kako da se dođe do prenosa...?
    (Frizzle, 5. septembar 2013 15:20)

    # Link komentara

  40. @Giroux
    Kupio sam prosle godine 2 utakmice preko NFL.com i ispalo je odlicno.
    Prenos cele sezone kosta 199$. Ne bi bilo lose da nadjemo kafic koji kupi prenose, a mi im vratim uslugu preko popijenog pica :)
    Simultano mogu da prenose 4 utakmmice u 1 terminu.
    (Bojan, 5. septembar 2013 15:20)

    # Link komentara

  41. Po meni San Francisko ili Atlanta su glavni kandidati sa jedne strane za Superbol a sa druge Denver.Ipak,San Francisko je najkompletnija ekipa u ligi.Najveca tuga je u kakvim ekipama igraju dva najbolja igraca NFL-a Kalvin Dzonson i Edrijan Piterson.
    (cavani, 5. septembar 2013 15:18)

    # Link komentara

  42. Vrh, ljudi! Svake sezone pratim ovaj sport, samo sto se ceka 7 meseci do sledece sezone pa zaboravim gomilu stvari, a ovako mogu da se podsetim...
    (Nemanja, 5. septembar 2013 15:10)

    # Link komentara

  43. Eto...nemam vise ESPN a, nije mi jasno zasto su ameri ukinuli taj program za Evropu, predpostavljam zbog novca. I sada necu mocu da gledam ovaj zanimljiv sport preko televizije, vec moram da se grbavim sa online prenosima.
    (Giroux, 5. septembar 2013 14:57)

    # Link komentara