5 hrabrih prognoza pred US open

Ko će nas prijatno iznenaditi, a ko razočarati na predstojećem US openu? Još nekoliko dana ostalo je do početka poslednjeg Gren slem turnira u sezoni i groznica Njujorka polako hvata sve koji vole tenis. Uz sve standardne dileme koje imamo, a koje će biti rešene tokom turnira, pred početak Gren slema uvek je jedno od najzanimljivijih pitanja – šta će se neočekivano dogoditi?

Pošaljite komentar
  1. Hrabra prognoza je kad na nešto staviš 1000 evrića. Bez toga je samo obično naklapanje.
    (Siki, 1. septembar 2013 17:55)

    # Link komentara

  2. Ne mogu da se setim od kada to gluten ne sadrzi kortiko!? BamosRAFA
    (Mima Santander, 25. avgust 2013 10:37)

    # Link komentara

  3. moja hrabra prognoza je da će mladi i potentni marin čilić sljedeće godine osvojiti najvažniji turnir u sezoni - chennai
    (pametnomdosta, 25. avgust 2013 03:28)

    # Link komentara

  4. Gledajuci zreb, Marej do cetvrtfinala nema tezeg protivnika, tek tamo ce verovatno ici na Berdiha a i to ce pretpostavljam dobiti. I ja bih voleo da Djokovic ne igra sa njim u polufinalu, jer mislim da mu Marej najmanje lezi od svih protivnika, a i na Vimbldonu je lako izgubio od njega.
    Bas tezak zreb, Djokovic ce morati da dobije i Del Potra i Mareja i Nadala. No navijamo za Djokovica, nije nemoguce.
    Sto se tice pozitivnih iznenadjenja, tipujem na Gulbisa. Ove sezone je igrao dobar tenis, tako da mislim da se na ovom Slemu moze dobro pokazati. Stavise mozda dodje i do finala.
    (ja, 23. avgust 2013 22:20)

    # Link komentara

  5. Ako nas ne razočara, obdadovaće nas.
    Svi koji znaju pobednika u kladionicu pa nek mlate pare.
    (BILI, 23. avgust 2013 11:33)

    # Link komentara

  6. Ja zaista ne ocekujem Rafu da ista posebno uradi u New Yorku.Ovo sto je osvojio dva mastersa uzastopce je iznad njegovih fizickih mogucnosti.Poduzi je spisak tenisera koji ga mogu eliminisati na betonu u tri dobijena seta.Novak ako bude stalozen osvojice turnir.Marej i Nadal ga nece pobijediti,jedino moze sam sebe pobijediti sa malodusnoscu.Ne iskljuchujem ni potencijalno iznenadjenje kao drugog finalistu.Steta sto je Raonic toliko fizicki nepripremljen inace bi i on imao sansu za polufinale.
    (Radule Scepanovic, 23. avgust 2013 04:57)

    # Link komentara

  7. Muka mi je od sumnji da je Novak u krizi...da je gotovo sa njim..bla bla bla...

    2010-te bila je prica da nikad nece nista uraditi znacajnije....

    Ja verujem u Novaka!
    Uvek sam verovao!
    I kad je gubio redovno od Federera...
    I kad je gubio redovno od Nadala...
    I kad je gubio u prvom, drugom kolu nekog tamo turnira...
    I kad je Federer imao 2 set lopte u polufinalu US Opena 2011...
    I uvek cu verovati u njegovu pobedu...ma koji protivnik bio...ma koji turnir bio..ma koji rezultat bio...

    Novak do pobede!
    (b, 22. avgust 2013 22:45)

    # Link komentara

  8. Za sarapovu ste pogodili odma.. Devojka se povukla :D
    (Pancha90, 22. avgust 2013 13:56)

    # Link komentara

  9. @nebojsailic Da, ali je ipak osvojio Vimbldon kad je najviše trebalo i preuzeo prvu poziciju.
     (saša rs, 22. avgust 2013 13:14)

    # Link komentara

  10. Zene: Serena po default-u, iako sad moze i da izgubi mec, za razliku od prvog dela sezone. Azarenka takodje nije ubedljiva, moze da uzme turnir ali igrom nije ubedljiva. Marija je u padu forme i kod zena se to ne menja lako. Eventualno polufinale. Kvitova najbolja i najtalentovanija teniserka na svetu, ocigledno nije fizicki spremna za najvece domete, i nazalost trosi svoj talenat zadovoljavajuci se solidnim rezultatima i mestom u prvih 10.
    Jelena Jankovic moze daleko. Treba joj malo srece sa zrebom i malo bolji servis. Igra je iznenadjujuce, vracena na vrhunski nivo. Mozda je vreme da Radvanjska osvoji GS. Ona to zasluzuje svojom konstantnoscu, talentom, inteligencijom u igri.
    (Nenad PVO, 22. avgust 2013 11:43)

    # Link komentara

  11. Ostali: Nadal igra bolje na betonu nego pre. Igra dosta agresivnije, dobija meceve napadackom igrom od starta svakog poena. Iako je njemu u prirodi da igra defanzivnije, verovatno zbog kolena, promenio je stil, a on Rafa, definitivno ima sve udarce da bi bio ofanzivan igrac.
    Nadal ne moze da izgubi na US-openu ni od koga. Eventualno Novak moze nesto da uradi, ali mislim da proces vracanja samopouzdanja mora malo duze da traje i da je za US open kasno. Nadal ce do finala biti jos bolji nego sad. On je neverovatan mentalitet, po meni nezabelezen u sportu.
    Marej je fenomenalan teniser, ali nema karakter koji ga tera da bude najbolji na svetu. Osvajanje Wimbledona je za njega vrhunac sezone, i on ce na US-openu izgubiti od prvog ozbiljnog protivnika, bio to Del Potro, Nadal, Novak, Janovic…
    Federer osim zbog problema sa zrebom vec u ¼ finalu imace prejak mec i nerealno je da stigne u finale.
    Del Potro moze u finale, Izner je istrosen, Warvinka je nestao, Gulbis moze malo da zamuti, Janovic moze mnogo samo da umiri temperament i usmeri ga na pravi nacin. I to je to.
    (Nenad PVO, 22. avgust 2013 11:40)

    # Link komentara

  12. Novak ovu godinu igra tenis bez velike strasti, zelje za pobedom koja ga je krasila u citavoj karijeri. Ocigledno je da je doslo do izvesnog zasocenja tenisom i kada se bude izborio sa tim problemom osvajace oprt sve sto bude hteo. Nadal je u polufinalu RG igrao bolje 4 seta i samo sto ima veliki strah od Novaka mec je usao u 5-ti set. Ali set gde je najbolje igrao Novak je izgubio jeftino poslavsi u aut cetiri lopte za 2 minuta bez igre.
    Novak pokusava rutinskom igrom, da igra i to prolazi do meceva sa najboljima. U finalu Wimbledona izgubio je ubedljivo od Mareja iako je ovaj igrao prosecno. Novak je u 2-gom i 3-cem setu imao brejk prednosti i oba seta je izgubio. Na Rodzers kupu je prosecnom igrom dosao do tajbrejka 3-ceg seta protiv Nadala i odigrao ga bez volje gubivsi 6-0.U Sinsinatiju je u poslednjem gemu, poslednje poene odigrao kao pocetnik. I tu je osnovna razlika u odnosu na Novaka iz 2010, 2011 ili 2012 godine.
    Ako u sebi ne probudi onu glad za pobedom, onu borbu iz finala AO protiv Nadala 2012, onu koncentrisanost u vaznim poenima kojom resava meceve, nece ni na US openu biti dobro.
    Sad ce to biti i malo teze, jer Nadal nece imati onaj strah koji ima samo kada igra protiv Novaka, Marej ga je nepotrebno lako dobio u finalu Wimbledona itd. Vrema da Novak povrati nekadasnje samopouzdanje ne moze biti kratko, i cini mi se da je za US-open kasno. Tj Nole moze do finala, ali Nadala sad tesko moze da dobije.
    (Nenad PVO, 22. avgust 2013 11:15)

    # Link komentara

  13. Slozio bi se sa onim delom komentara koji idu u prilog tome koliko ce Nole uspeti da se za ovih 7-10 dana nakon Cincinnatija pre svega mentalno stabilizuje i na neki nacin "refreshuje".Moguce je,naravno i jednim "klikom",ali otvara veliku nedoumicu pred odlucujucu bitku za #1 na kraju ovog turnira a i same sezone.Jedna stvar,tj. cinjenica koju prizeljkujem je da Novaku ne upadnu i Roger i Andy u njegovu polovinu zreba.Najpostenije bi bilo da jedan ode kod Rafe,a jedan kod Noleta.A lagao bih kada bih rekao da svaki put ne strepim i da me ne izjeda nervoza i crv sumnje kada Nole igra protiv Federera(bez obzira na njegovu trenutnu formu) ili Murraya.Protiv Rafe uzivam,kao i vecina,gledajuci te epske duele.Cak i potajno prizeljkujem to finale,taj novi mec.Mada,ovo je Grand Slam,igra se na 3 dobijena seta.Ako Nole zeli (kao i vecina nas koja ga svesrdno podrzava) da osvoji US Open,nema biranja ni kalkulisanja.Mora biti spreman sve da ih pobedi,da sa svima igra,da se nicega ne plasi,da od nikoga ne bezi.A najvaznije da ne bezi od SAMOG sebe.Nema kalkulisanja.To je za moj pojam igrac takvog kova koji treba da bude GS Champion. Na kraju krajeva,videcemo,cini mi se da je ovo bas ta prekretnica koja odredjuje neke stvari na malo duzi vremenski period.
    (Nenad, 22. avgust 2013 10:16)

    # Link komentara

  14. @rid
    Ja napisah cinjenicu za poslednjih 9 meceva na betonu.
    Nadal je napravio 3 pobede nad Marejem na pocetku dok sam Marej jos nije bio ni medju prvih 15 na svetu.
    Od kada je usao medju prvih 5 skor na betonu je 6:3 za Mareja.
    Nadal je jedan mec predao bez borbe i to je ta sesta pobeda Mareja.

    Istovremeno za to vreme Nadal je napravio samo 3 pobede na betonu.
    Prvu je napravio na Indian Welsu 2010., a do te pobede je dosao samo zahvaljujuci ludackom vetru koji je tada duvao u finalu.
    Drugu pobedu je napravio na zavrsnom mastersu iste godine i to tako sto je Marej dobio jedan set sa 6:3, a Nadal oba seta u tai-brejku. Na kraju je Marej izgubio mec iako je u tom mecu osvojio 5 poena vise od Nadala.
    Jedina Nadalova zasluzena pobeda je bila na Us Openu 2011. i vrlo lako je taj skor mogao biti i 8:1 za Mareja.
    Na Vimbldonu je Marej imao konstantno veliki prtisak i to je jedini razlog zasto je gubio od Nadala. Ipak i tamo je Marej vec razbio taj pritisak, a po rezultatima ostvarenim na travi je odavno mnogo uspesniji od Nadala.

    U svakom slucaju na betonu sam odgledao sve njhihove meceve i tvrdim da Nadal nema resenje za Marejevu igru. Marej je stvarno peniclin za Nadala na betonu, a valjda ces se i sam u to uskoro uveriti.
    (Bye bye Rafa, 22. avgust 2013 07:10)

    # Link komentara

  15. Federer će ispasti u prije četvrtfinala, a Marej i Nadal neće igrati u finalu. Je li hrabro ili realno...vidjećemo...
    (Marija, 22. avgust 2013 00:38)

    # Link komentara

  16. Nisam vidovita Branka ali pokusacu da stvorim viziju sta ce se desavati na US Opena pa pocecu od prvo od Marija ( koga Britanci nazivaju nas heroj posle trijunfa sa Vimbldona)on zasigurno nece odbraniti titulu,dedica Federer polako ali sigurno se sprema za penziju ni on nema sanse da stigne do finala,Djokovic (naravno da zelim da on pobedi)ali hmmm.. nisam bas sigurna bez onog njegovog sjaja u ocima I zelje za pobedom tesko, I evo stigosmo do Nadala koji je pokazao da je poput Terminatora na svim turnirima na kojima je do sada igrao,on ima najvece sanse za finale I pobedom.Pustimo prognoze I uzivajmo uskoro u lepoti tenisa kojeg cemo gledati. Nek pobedi onaj ko je najbolji.Cheers !!!!
    (Branka, 22. avgust 2013 00:30)

    # Link komentara

  17. (more vam je najlepse na svetu, 21. avgust 2013 20:02)

    Ma ko je u Hrvatskoj gledao atletiku dok se nije pojavila Blanka Vlašić, ili skijanje pre brata i sestre Kostelić, ili rukomet pre Ivano Balića? Pa u Americi je opalo interesovanje za tenis, jer nemaju nikog među najboljima, osim Serene. Dok se nije pojavio Marej Vimbldon je godinama bio na margini u Britaniji....šta je onda čudno što Srbi vole tenis zadnjih 7 -8 godina?
    A more hrvatsko je lepo, ali nije čak ni najlepše na Mediteranu, a van Evrope je smešno porediti sa nekom destinacijama!
    (Dunjić Moma, 21. avgust 2013 22:24)

    # Link komentara

  18. Finale najlogicnije igraju Nole i Marej.A pobjedjuje Nole jer je moguce da ce biti mnogo motivisaniji nego na proteklim turirima.Zapravo mislim da je bio ljut na sebe zbog stava koji je imao tokom meceva.Trebalo bi da ga vidimo u novom boljem izdanju.Andy ce naravno izginuti da brani titulu.
     (svetlana, 21. avgust 2013 22:17)

    # Link komentara

  19. i najvece iznenadjenje
    FEDERER UZIMA TITULU!!!
     (no1e, 21. avgust 2013 22:00)

    # Link komentara

  20. Jako bih zeleo da Nole osvoji, ali moje zelje su jedno,a ono sto ce biti mozda nesto drugo. Nole i Marej su napravili nepoznanicu od sebe bledim izdanjima na dva zadnja turnira,ali mislim da obojica sigurno stizu do polufinala. Prica da ce Rafa kiksnuti meni ne pije vodu, jer ne pamtim kada je izgubio na betonskom slemu od nekog anonimusa. Posebno sto sada dolazi pun samopouzdanja. Videcemo, dosta toga zavisice i od zreba.
    (dax, 21. avgust 2013 21:59)

    # Link komentara

  21. Kad se umirovi Đoković, nećete znati da se održava US Open u golfu ili tenisu kad čujete o njemu na vijestima. Zanimljivo Vam je jedino što imate kandidata za naslov...
    (ja, 21. avgust 2013 18:46)


    Susjed, slaba ti je to uteha pa cak i da je to tacno (delimicno i jeste, pa sta...). Priznaj da bi voleo i da ste vi u takoj situaciji. Uostalom, ko je u Hrvatskoj znao sta je Streif pre Kostelica, ali iskreno?
    (more vam je najlepse na svetu, 21. avgust 2013 20:02)

    # Link komentara

  22. @Bye bye Rafa
    Odnos u pobedama Nadala i Mareja je 13-5 u korist Rafe, na betonu je 6-5 za Rafu, na GSovima je 6-2 od toga ga je 3 puta ubedljivo dobijao na njegovom terenu u Londonu i ti kazes da je Marej penicilin za Nadala?? Ae razmisli jos jednom... Ovaj drugi deo komentara nije vredan komentarisanja, pitam se gde su tih 80 koji mogu Nadala da dobiju u svakom trenutku i kojih treba da se plasi, i kako to da je Rafa u poslednja 2 ucesca na US openu imao titulu i finale? Ne kazem da nece kiksnuti, ali je cinjenica da ima psiholosku i svaku drugu prednost nad Marejem, narocito sa ovako agresivnom i dobrom igrom kakva je sada. U svakom slucaju, Novak je moj favorit i mislim da ce ovo biti njegov turnir.
    (rid, 21. avgust 2013 19:32)

    # Link komentara

  23. Postoji pet tenisera koji su aktivni i osvajali su USO.
    Fed,Nadal,Delpo,Djoka i Marej.
    To su najoybiljniji kandidati,bey obzira na sve.
    Recimo da se neko od njih plasira u finale a sa druge strane bude neko kome je to prvo finale Uso ili grandslam finale,velika prednost je na strani pomenutih.
    Medjusobni susreti u bilo kojoj kombinaciji od njih pet je stvar trenutka,tesko je prognozirati.
    Veliki poznavaoci ove igre znaju da omanu u prognozama,tako je bilo i za RG i W.kad kazu,da ce se posle prve nedelje znati malo bolje,ni to nije dovoljno objektivno.Jednostavno.Dovoljan je jedan kiks da najbolji omane ili jedna srecna okolnost da neko sa strane oseti draz pobede.
    Sasa nije hteo da se bavi Djokovicem,te i to dovoljno govori koliko nista ne znamo o formi,raspolozenju ili nekom gorucem problemu u stabu i glavi naseg tenisera.On moze da ispadne i u prvoj nedelji a mozda ga pogleda onaj gore pa mu vrati neke oduzete fortune.Sve sto je bilo istorijski ya Djoku,nije dobio.Pre turnira u Hamburgu 2009,trebalo je da smeni Nadala na drugom mestu i nije se desilo,broj pobeda u nizu 2011 nije nadmasio Mcenroea,zlatni slem,RG,Sinsi,nista od toga.
    Ocigledno je da ga javno mnjenje blokira.
    Zato je najbolje ne nadati se nicemu.Rezultati pokazuju da nije u formi a mi znamo da on moze.Izmedju ova dva stanovista je resenje.
    (nebojsa ilic, 21. avgust 2013 18:59)

    # Link komentara

  24. Ne moze Isner daleko na 3 dobijena.
    (drago, 21. avgust 2013 18:47)

    # Link komentara

  25. Kad se umirovi Đoković, nećete znati da se održava US Open u golfu ili tenisu kad čujete o njemu na vijestima. Zanimljivo Vam je jedino što imate kandidata za naslov...
    (ja, 21. avgust 2013 18:46)

    # Link komentara

  26. A NIJE VALJDA da je nikome, poput recimo Rafe, BITNO PRVO MESTO - pa ovde stalno citamo da prvo mesto nije bitno i uopste atp lista.
    (nikol dz. femija, 21. avgust 2013 18:41)

    # Link komentara

  27. Mojih 5 hrabrih prognoza su:

    1. Federer ispada pre četvrtfinala. Novak ispada u polufinalu. Nadal i Marej, ako ne budu na istoj strani žreba, igraće u finalu. Nadal osvaja.
    2. Finale ženskog singla igraće dve devojke koje nisu među prve tri na svetu, moguće Stosur i Radvanska. Serena će izgubiti u polufinalu, Azarenka i Šarapova ispašće ranije nego inače, četvrto kolo ili četvrtfinale.
    3. Ana Ivanović i Jelena Janković odigraće dobar US open i obe će igrati u drugoj nedelji, dakle neće ispasti pre osmine finala. Jedna od njih dve možda bude i četvrta polufinalistkinja, ali jedna će sigurno stići do četvrtfinala, a možda i obe.
    4. Do polufinala u muškom singlu stići će i neko ko će biti veće iznenađenje, možda Janovic ponovo ili Isner.
    5. U ženskom singlu većina teniserki iz top 10 ispašće u ranoj fazi turnira, a biće iznenađenja i u muškom singlu.
    (Igor, 21. avgust 2013 18:32)

    # Link komentara

  28. @rid
    Od poslednjih 9 meceva na betonu izmedju Mareja i Nadala, Marej je dobio 6, a Nadal samo 3.

    Ne znam na cemu zasnivas tu svoju logiku da Marej nema sansi protiv Nadala.
    Ja bih pre rekao da Nadal nema sansi protiv Mareja, jer je ovaj prosto pencilin za njegovu igru.
    Nadal bi trenutko cak i Djokovica lakse pobedio nego Mareja.
    Ako kojim slucajem dodje do tog meca izmedju Mareja i Nadala, bez razmisljanja stavljam 100 evra na Mareja.
    Na zalost tesko ce doci do tog susreta, jer ce Rafa kao i na Vimbldonu ispasti u prva 2-3 kola.
    Pa on je na betonu u ovih mesec dana postigao vise nego u prethodne 3 godine.
    Ocekivati da nesto napravi i na US Openu je zaista naucna fantastika.
    Na gren slemu ucestvuje 128 tenisera, a od tih 128, bar 80 njih mogu da pobede Nadala na betonu.
    Dakle da bi peosao recimo do polufinala mora da ima stvarno ludacku srecu da 5 meceva za redom ne naleti ni na jednog od tih 80.
    Koje su sanse za tako nesto?
    (Bye bye Rafa, 21. avgust 2013 18:22)

    # Link komentara

  29. Jedno je sigurno, biće veoma zanimljivo. Mnoge stvari će se rasčistiti. Ako Rafa osvoji a Nole podbaci, dugo će biti na tronu, ako Nole osvoji a Rafa podbaci Nole će harati i 2014. Međutim, ako bude finale Rafa Nole, onda će još dugo ostati taj rivalitet(posebno jer se igra na betonu). Puno dilema će riješiti US open.
     (saša rs, 21. avgust 2013 18:11)

    # Link komentara

  30. Izner, vrlo lako moze da ispadne i u prvom kolu, a po meni mu je 4. kolo maksimalni domet, sve i da igra kako najbolje zna.
    Nadal posle ove 2 titule takodje vrlo lako moze da ispadne i u prvom kolu, a cetvrtfinale je njegov realni maksimum.
    Djokovic i Marej sigurno stizu bar do polufinala, a ako budu u suprotnim polovinama lako bi mogli gledati reprizu proslogodisnjeg polufinala.
    Federer moze do cetvrtfinala ili polufinala.
    Iznenadjenje ce opet verovatno biti Janovic, mada za prave poznavace tenisa njegovi dobri rezultati prestaju da budu iznenadjenje.

    Kod zena rezultati Sugarpove su mozda najveca misterija.
    Ne razumem cemu uopste pominjanje Voznjecki 10. tenisrke sveta.
    Serena je naravno opet najveci favorit, a ko ce se pored nje promuvati u polufinale tesko je prognozirati.
    Morao bih da napravim spisak od bar 20 teniserki pa da pogodim preostale 3 polufinalistkinje.
    Kod zena realno imena nista ne znace. Koja bude imala srece da je za tih desetak dana promasi PMS moze daleko da dogura.
    (ja, 21. avgust 2013 18:09)

    # Link komentara

  31. Moja hrabra prognoza:Jelena u finalu,ako joj se posreci sa zrebom i ako prodje prva 3 kola sve je moguce,serena nije na svom nivou na poslednja 2 turnira i to je mogao da vidi ko god je pratio sinsi i toronto,ana nece dalje od 4 kola a nole moze do titule samo ako promeni pristup,deluje previse neozbiljno pravi koreografije stavlja perike...ipak je on teniser a ne zabavljac!
    (nikola, 21. avgust 2013 18:08)

    # Link komentara

  32. Pozdrav svima,

    Nadal je fenomenalan igrac , trenutno u fantasticnoj formi itd itd , ali je to i Novak i Delpo i Marej i Federer (jos uvek). Svi koji komentariu moraju da znaju da svi oni dodju i bore se maximalno.
    Ko izgubi moze da nema dan (Nadal i Federer na Wimbledonu, MArej i Novak u Cincinatiju...)
    U jednom mecu moze izmedju ovih vrhunskih tenisera odluciti jedna lopta ili sudijska odluka (cak i ispravna) koja moze iznervirati tenisera i uvesti ga u put bez povratka.
    Na nama je da uzivamo u tenisu i navijamo za finala izmedju velikih.
    Naravno je legitimno cak i navijati da ispadne Novak ili Nadal ranije pa da ovaj lakse osvoji . Ali pravi vrhunac i dozivljaj ove igre jeste taj kada igraju u finalu meceve po pet sati koji se pamte.

    svi vi koji trosite ogromnu energiju znajte da oni posle poraza odu u svoje vile sa bazenima, djakuzije, na jahte itd.(koje su pritom zasluzili!!!)
    I vasi komentari kojima pljujete tenisere koji su vise u zivotu trenirali nego sto ste vi spavali - necu da komentarisem (samo se zamislite nad tim.

    Srecno svima!!!
    (zuzu, 21. avgust 2013 17:32)

    # Link komentara

  33. Samo jedna prognoza vezana za USO: Rafa (opet) dobija finale protiv Novaka, u 3 ili 4 seta (prvi set pocinje 4:0 za Rafu). Novak je usao u losu mentalnu seriju protiv Rafe (nesto slicno kao Rafinih 7 poraza u finalima 2011-e) i nisam siguran da ce se u skorije vreme iz nje izvaditi. Ako se uzme u obzir njegov mentalni sklop (voli da zivi zivot, u tenisu je ostvario sta je hteo minus RG), pitanje je da li cemo ikada vise videti Novaka cak i blizu forme iz 2011-e.
    Predvidjam njegov lagani pad u formi i na ATP listi i naravno Nadala na prvom mestu na kraju godine. Ruku na srce, trebalo bi da uzme 2-3 grand slama do kraja karijere (sto je za svako postovanje), iz jednog jednostavnog razloga sto ce se izduvati i Mari, Nadal se mozda opet povredi (ili kako se to vec zove), a osim njih dvojice, u muskom tenisu trenutno ne postoji niko ko ima grand slam materijal.
    (Baki, 21. avgust 2013 16:25)

    # Link komentara

  34. Nole nece opet izdrzati! definitivno gubi prvu poziciju!!!
    (dule, 21. avgust 2013 16:11)

    # Link komentara

  35. Sve analize su potpuno suvisne. Nadal se pita i sve zavisi samo od njega. Ostalima ostaje samo da cekaju njegov kiks i probaju da iskoriste sansu koja im se ukaze.
    (patrijota, 21. avgust 2013 16:10)

    # Link komentara

  36. Ne znam ko ce biti pozitivno, a ko negativno iznenadjenje, samo osecam da je vreme da Nole na US Openu naplati neke dugove iz predhodnih godinu dana i jace, gde je vecinu vaznih meceva gubio za dlaku i gde mu je sreca okrenula ledja, a samim tim i poljuljala samopouzdanje i srozala ga na minimum.. Smatram da je ovaj US Open pravo mesto za naplatu dugovanja i da je prekretnica u ovom delu Nolove karijere-osvajanjem titule zadrzava realne sanse da ostane No.1 i da vrati poljuljano samopouzdanje na gornji nivo, a eventualni neuspeh(ne osvajanje titule) ce ga dodatno uzdrmati i mislim da ce se tesko oporaviti do kraja godine i pitanje je kakav ce docekati Australian Open 2014.. Iskreno se nadam tituli i ocekujem onog pravog Nola, sa agresivnom igrom i da grize za svaku loptu, sa manje spina i dosta jakih,ravnih i preciznih udaraca..Ako osvoji titulu mislim da ce mu to biti vetar u ledja koji cemo najbolje osetiti na zavrsnom mastersu u Londonu i u prvoj polovini naredne sezone.. AJMO NOLE, SRBIJA JE UZ TEBE..
    (SrbIN, 21. avgust 2013 15:48)

    # Link komentara

  37. Drugi neka budu favoriti, Novak neka se skoncentrise i radi u tisini, bez velikih i pompeznih reci. Na konferencijama sto suzdrzaniji, na terenu sto efikasniji i ubitacniji.
    (Bojan1, 21. avgust 2013 15:45)

    # Link komentara

  38. Моја храбра прогноза је да Ђоковић испада у првој недељи турнира.
     (Милан, 21. avgust 2013 15:37)

    # Link komentara

  39. Najrealnije je da finale igraju dvojica najboljih, Nadal i Đoković. Verujem da je Novakova loša serija završena, tj nadam se da osvaja US open! jedino ih Marej može ugroziti. Ne očekujem puno od Federera, Ferera, Del Potra,Conge, Iznera, Janoviča, Dimitrova...Od onih od kojih očekujem uspeh, a tu računam četfrtfinale, pa čak i polufinale, su Berdih,Paire, Južnji, Kolšrajber,Lopez,Verdasko, Monfis, Gulbis..
    Na WTA turniru naravno najveći favorit je Serena Vilijams. Kao što i ranije pisah samo Azarenka i Li Na mogu sa njom da igraju ravnopravno. Eventualno i A.Radvanjska. Šarapova maksimum polufinale. Ne očekujem puno od Kvitove,Erani, Kerber, Vinći,Kirstee, Stosur, Ivanović, Kiriljenko, Lisicki,Flipkens... Mogu do četvrtfinala, tj polufinala( maksimum), odnosno očekujem uspeh od Halep, Voznijacki,Janković, Stivens,Vesnina, Robson, Pavličenkova,Petković,Riske, Kejz, Bartel...
    (Psiholog, 21. avgust 2013 15:16)

    # Link komentara

  40. Najveci protivnik Novaku u Njujorku je Novak pa tek onda svi ostali.Pitanje je samo da li je ovih 7 dana dovoljno da se Novak sabere,porazgovara sa svojim timom i vidi gde je gresio.Novak je u Sinsinatiju izgledao prilicno umorno tako da ce njegova fizicka sprema biti vazan faktor jer se igra na 3 dobijena seta.Vidim da ovde mnogi predvidjaju ranu eliminaciju Mareja i Federera posebno.Ovo je poslednji GS u sezoni i najbolji igraci tada daju sve od sebe i igraju najbolji tenis.Federer je odigrao odlican mec protiv Nadala u Sinsinatiju i on ce sigurno doci do cetvrtfinala u Njujorku i ne bih voleo da padne Novaku u cetvrtini.Marej je i prosle godine ispao rano u Kanadi i Sinsinatiju pa je osvojio Njujork.Sanse da neko od ove cetvorice ispadne rano su minimalne jer su jednostavno jos uvek daleko bolji od ostalih.Delpo,Berdih su dobri,ali na tri dobijena seta sanse su im veoma male za pobedu.Serveri poput Janovica,Raonica,Iznera u tri dobijena seta tek nemaju nikakve sanse.Ostali su van forme ili su daleko od iznenadjenja.Novak je u Njujorku igrao svoje prvo GS finale 2007 godine,a od tada nikada nije ispao pre polufinala.Od 2007 godine ima tri izgubljena finala,jednu titulu,i dva polufinala.Nadal je u blagoj psiholoskoj prednosti trenutno,ali Novak ima igru za Nadala i ako se sretnu u tom prizeljkivanom finalu ocekujem da Novak odigra svoj najbolji tenis i pobedi.
    (emili, 21. avgust 2013 15:14)

    # Link komentara

  41. Ovakooo...
    Novak Djokovic ce osvojiti Us Open,koliko god to ludo zvucalo.
    Janko Tipsarevic ce nazalost ispasti vecu 2.kolu.
    Dusan Lajovic ce se plasirati u glavni zreb.
    Od vecih iznenadjenja u muskoj konkurenciji desice se ovako:
    Grigor Dimitrov i Dzon Izner ce uci u cetvrtfinale,a ako budu imali srece mozda odu i u finale.
    Novak ce u finalu pobediti Endija Mareja koji ce pre toga eliminisati Nadala u polufinalu.
    To je sto se tice muskog dela turnira.

    Jelena Jankovic ce stici do polufinala.
    Ana Ivanovic ce stici do osmine finala.
    Bojana Jovanovski ce stici do 3. kola.
    Vesna Dolonc ce stici do 2.kola.
    Serena Vilijams ce osvojiti turnir pobedice u finalu,kao i prosle godine Viktoriju Azarenku.
    Nekih vecih iznenadjenja,osim toga sto ce se Jeca plasirati u polufinale nece biti.
    Eto to su moje prognoze!
    Videcemo :)
    (Bogdan, 21. avgust 2013 15:09)

    # Link komentara

  42. Neko ovde rece da je ova generacija tenisera najbolja do sada u istoriji ovog sporta. Moguce, ali za one koji prate tenis jos od 80-ih, ne zaboravimo generaciju Mekenroa, Konorsa, Lendla, Vilandera, pa kasnije i Edberga, Borisa Bekera, i ostalih igraca, ne treba ni tu generaciju potceniti.
    (mister x, 21. avgust 2013 14:49)

    # Link komentara

  43. Većina "znalaca" progmozira trijumf Đokovića na US OPENU, a ja bih ih pitao na čemu leži njihova prognoza?
    Po trenutnoj formi? Nema teorije! Po mentalnoj snazi? Još manje!
    Po "patriotizmu i subjektivnosti"? O tome bi se dalo pričati.
    (leško, 21. avgust 2013 14:21)

    # Link komentara

  44. @novosadjanin i ostali koji vole da koriste izraze za koje ne znaju sta znace:
    Teorija (teorema) velikih brojeva kaze (neprecizno parafraziram da bi razumeli) da ako se dogadjaj puno puta ponovi onda je prosecni rezultat i ocekivani rezultat za ubuduce.
    Ovo znaci da vi ocekujete da Djokovic nece da osvoji turnir jer nije osvojio veliki broj turnira u prethodnom periodu.
    Drzte se stvari koje znate a matematika (a bogami i tenis) nisu nesto u sta treba da se upustate.
    (Sasa jokic, 21. avgust 2013 14:14)

    # Link komentara

  45. Kada je Rafa u zrebu, Marej nema nikakve sanse za titulu, jednostavno psihicki pada kad je Nadal u blizini. Ni Vimbldon ne bi osvojio da ovaj nije onako podbacio. Mislim da bi Berdih konacno mogao da uradi nesto vise, a od slabije rangiranih recimo Verdasko ili Vavrinka. Kod devojaka ocekujem Kirsteu, Penetu, mozda cak i Klejbanovu da udju dublje u zreb.
     (rid, 21. avgust 2013 14:04)

    # Link komentara

  46. Ja samo mogu da kazem da ako dodje do finala Nadal-Djokovic, Novak ce osvojiti titulu, ogromna je razlika u pristupu Novaka u mecevima protiv Rafe i protiv ostalih tenisera. Samo se nadam da Endi nece biti u Noletovoj polovini jer to je teniser koji mu najmanje odgovara
    (peraa:PP, 21. avgust 2013 14:00)

    # Link komentara

  47. Iskustvo govori da je prva nedelja veomabitna, jer mnogi vec u njoj ispadnu, uz jede do dve senzacije. Tek u drugoj nedelji imamo pravu sliku, imozemo boljei realnije prognozirati.
    Kod Noleta je pitanje da li ce srediti glavu do pocetka turnira? Nadam se da ce uspeti sada kada mu je tim kompletan. Ukoliko upe sigurno da je jedan od favorita, jer videli smo, i sa svojom B igrom u finalu Montreala izgubio od nikad boljeg (steroidnog) Nadala.
    Kod Nadala je pitanje koliko ce carobni nspitak trajati, ukoliko potraje, i On je favorit.
    Marej jenajveca nepoznanica kao i uvek, ali mislim da je sve bolji i bolji, i po meni je podjednko veliki favorit.
    Pored ove trojice, jos samo DelPu bi dao malo sansi, ostali tesko.
    (sasa jokic, 21. avgust 2013 13:58)

    # Link komentara

  48. Glavni kandidat za titulu po mom mišljenju je Djoković. Glavni konkurent će mu biti Nadal ali ovoga puta teško će dobiti Djokovića jer Novak mora kad-tad da stabilizuje svoju igru na betonu. Marej nije favorit za titulu, pre njega bih stavio Federera koji može i dalje da napravi dobar rezultat.
    Prema tome redosled favorita:

    1. Djoković
    2. Nadal
    3. Federer
    4. Delpo, Berdih, Marej
    (men, 21. avgust 2013 13:55)

    # Link komentara

  49. Pozdrav Saši, prvom vesniku grand- slamova i svima koji vole tenisku igru.
    Upravo pogledah snimak finala Melburna 2013 (Novak- Andy 3.1), znači poslednji Noletov Slam. Ljudi, i nije neka velika razlika između pobede i poraza, samo je bio malo uporniji, fizički istrajniji (neophodno protiv Rafe, Marija), napadao je onolko-kolko-treba, znači dok se protivnik ne slomi, a to znači mnogo dugih, iscrpljujućih relija.Bolje je pogađao ćoške. Istini za volju, živci pa i sreća su bili veliki faktor u finišu drugog, prelomnog seta, u taj-brejku Endi je prvi pukao.. Ništa novo, put do titule je težak, vodi preko "fizikalaca", valja se naoružati kondicijom i više od svega pozitivnim stavom i samopouzdanjem.. Verujem da je Novakova igra kudikamo raznovrsnija i ofanzivnija (u odnosu na dvojicu najvećih rivala) i da su novi trofeji iza ćoška. Ako odigra, recimo za "4" na skali 1 do 5 svojih mogućnosti.
    (Branko, 21. avgust 2013 13:54)

    # Link komentara

  50. Iako navijam za Đokovića svom snagom, mislim da mu treba dodatni motiv da bi ponovo nešto krupno postigao. A to je pad na drugo mesto. Pretpostaljam da će ispasti vrlo rano, pre polufinala.

    Očekujem Marija u finalu, jer se opet spremio ispadajući sa pripremnih turnira u ranoj fazi, po planu.

    Nadal je trenutno najbolji, da li će opet pasti posle osvajanja velikog turnira, možda, ali realno je da dobije Marija u finalu.
    (Slauter, 21. avgust 2013 13:50)

    # Link komentara

  51. Kvote uoči US OPENA opet favoriziraju Noleta :)

    Mens US Open - Tournament Winner - All Markets

    Order by:
    20 Tournament Winner
    15/8
    Novak Djokovic

    5/2
    Andy Murray

    5/2
    Rafael Nadal
    10/1
    Juan Martin del Potro

    10/1
    Roger Federer

    40/1
    Tomas Berdych
    50/1
    John Isner

    66/1
    David Ferrer

    66/1
    Jerzy Janowicz
    66/1
    Milos Raonic

    100/1
    Bernard Tomic

    100/1
    Ernests Gulbis
    (Whatever, 21. avgust 2013 13:43)

    # Link komentara

  52. Finale ce igrati Djokovic i Nadal, a ko ce osvojiti zavisice od nekih sitnih detalja, kao sto je bilo i u prethodne 3 godine.
    (BojanNS, 21. avgust 2013 13:42)

    # Link komentara

  53. За Мареја ова година бити или не бити јер ako успе да одбрани US ОПЕН онда ће се смети рећи са пуни правом да је ту заслужено где и јесте а то је да је апсолутно раме уз раме са Рафом и Новаком односно да је успео да прележи одавно неке дечије болести из прошлости са којим се носио .Мада генерално доста тога ће зависити и од жреба какав му буде наклоњен не само њему већ осталим.Tako да ће сви имати у принципу шансе,али кажем ако гледамо опет са неутралне стране по мени су фаворити прво Рафа па онда Новак,па тек онда остали.Наравно то је неко моје мишљење не мора значи да ће бити тако на крају.Али по игри који приказују обојица у последње време у овом случају кокретно мислим на Рафу који иза себе има фантастичну годину са 9 освојених трофеја од тога 5 мастерса и 1 GS логично се намеће питање које фаворит,те стога можда би требало да ти мало Рафи предност управо због сјајне сезоне које има иза себе.....Што се тиче код дама,девојака ту по мени фаворити су Серена,Вика,Марија па тек онда остале тенисерке.Мада ко зна можда се деси па обе или све три испадну пре четвртфинале али и ту ће доста зависити од жреба како ко буде играо са ким.Све у свему очекује нас врло интересатан последњи GS у сезони. Поздрав свима
    (Бане, 21. avgust 2013 13:38)

    # Link komentara

  54. Jelena Jankovic u finalu singla.
    (nika, 21. avgust 2013 13:37)

    # Link komentara

  55. Mislim da je red da Novak osvoji US OPEN.
    (Pacman, 21. avgust 2013 13:34)

    # Link komentara

  56. Rafa osvaja....i nakon USO postaje 1.teniser sveta! Vamos legendo!
    (WEATHER, 21. avgust 2013 13:26)

    # Link komentara

  57. igra se ba 3 dobijena seta. Marej je svez izdrzljiv I ima sansu, Nadal ima sansu ali potencijalni problem kolena zavisi od zreba, Nole ima najvise sansi ali "talasa sa psihofizickom" pripremljenoscu za mec, Federer je tehnicki I mentalno najbolji ali ga stizu godine I fizicki vise nije za Grand Slam tako da ima male sanse. Moja definitivna prognoza u zavisnosti od zreba je finale Nole- Marej, Nole- Rafa ili Rafa-Marej. U svakom slucaju vreme je da Nole potvrdi da je Naj Naj ili.........prica Marko Kraljevic .....pola pije.....pola Sarcu daje...
     (sandman, 21. avgust 2013 13:20)

    # Link komentara

  58. Sto se tice Djokovica treba pazljivo gledati sta prica prvih par kola , ako pocne odmah sa bombasticnim izjavama kako je spreman da osvoji , kako se oseca dobro itd.otd pisi propalo. Ako sagne glavu , cuti , igra i nista ne prica ja bih odma stavio pare na njega da osvaja pehar.
    (Ulatec, 21. avgust 2013 13:16)

    # Link komentara

  59. Federer, pa dvije godine za redom 4 igraca osvajaju po jedan grand slam godisnje..

    ...
     (Danijel, 21. avgust 2013 13:10)

    # Link komentara

  60. O ženskom tenisu nećemo, ipak je ovo ozbiljan forum... A što se tiče US Opena, računam da će Rafa, i pored toga što je logično da padne nakon ovakvog neverovatnog niza, ipak dogurati do još jednog finala. Marej je uradio što sam mislio da nikad neće, postao je pravi profesionalac, i zato bi baš on mogao u to finale s Nadalom, a čak i ako ispadne ranije, računajte na njega ubuduće. Ostale u polufinalu je teško prognozirati, svi su tu negde, pa će biti baš zanimljivo. Možda čak i Izner opet, mada sumnjam...
    (Darko, 21. avgust 2013 13:06)

    # Link komentara

  61. Trenutno Rafu moze da pobedi samo Nole, a posto je Nole prvi a Rafa drugi onda ce Rafa biti u finalu. Ako Nole dogura do finala( na betonu je gubio od Del Potra,Hasa ,Rafe i Iznera) bice zanimljivo.....
     (Dr.Tenis, 21. avgust 2013 13:02)

    # Link komentara

  62. Polu-finale u muskoj ce igrati Djokovic, Berdih, Delpo i Nadal.... Finalisti Novak i Rafa! U zenskoj konkurenciji, polu-finale Serena, Azarenka i 2 koje nisu iz prvih deset! Bice iznenadjenja ali Serena je na kraju na tronu definitivno. Mislim da Jelena moze da odigra dobro!
    (Stefan, 21. avgust 2013 13:01)

    # Link komentara

  63. Za mene su nepoznanica Endi i Novak. Sto se tice Endija pojma nemam u kakvoj je formi i koje su mu mogucnosti na ovom GS sobzirom da je ispadao na predhodnim turnirima veoma rano. Taj prekid kontinuiteta moze lako da mu se osveti.Po svemu do sada ispada da je Rafa najveci favorit jer je osvojio sve turnire od povrataka osim MK gde ga je dobio Novak. Ali da li ce to biti bas tako?? Niko nije osvojio SVE turnire na kojima igra. Da li ce USAO biti turnir na kome se prekida ta serija? Novak i da igra ovako kako igra verujem da stize najmanje do polufinala , sve ostalo je iznenadjenje i veliki udarac za njega. Sezona bi bila propast, jer AO i MK je malo za igraca koji je br.1. Medjutim, verujem da je dovoljno pametan, da ovo vreme pauze do USAO pametno koristi i da ce podici nivo svoje igre i stabilizovati se mentalno. U ovoj pauzi takodje primecujem da ga nema puno u medijima i po tome mislim da je skoncentrisan za " zmajev udarac" kojim ce poruciti: Ja nisam gotov, opet sam neresiv problem za protivnike. Ipak je beton njegova podloga i to treba uzeti u obzir. Svaki drugi scenario bi za Novaka bio veliko opterecnje iz koga mora da se cupa ne u ovoj sezoni nego u narednoj. Prvenstveno..mentalno jer on sigurno moze mnogo bolje u sta smo se svi uverili.
    (fortissimo, 21. avgust 2013 12:55)

    # Link komentara

  64. Zaboravili ste josjednu prognozu: Novak Djokovic ispada pre polufinala. A vrlo je verovatna.
    (Seka, 21. avgust 2013 12:52)

    # Link komentara

  65. Jos jednom bih pohvalio g. Sasu Ozma, na odlicnoj i pronicljivoj analizi trenutnog stanja u tenisu!
     (Tomislav, Bg, 21. avgust 2013 12:50)

    # Link komentara

  66. Ono što razlikuje Sašu i većinu komentara na njegove teme je što je on proanalizirao pojedine igrače i situacije i dao realne opcije na osnovu svog iskustva i znanja, uz objašnjenja zašto misli tako. Komentari tipa "Mjesec će pasti na Zemlju" spadaju kategoriju "lupanja". Znači, moguće je i da "Đoković osvaja" i da "Đoković ne osvaja" i da "Rafa osvaja". Ja mogu da kažem "Federer osvaja" i da budem ponosan na svoju rečenicu, ali moram da budem realan i da kažem da su šanse za to male, ali postoje. Čak i Tipsarević ima promil šanse, jer igra na tom turniru. Mogu da kažem da je Saša vrlo hrabar, jer se čovek ozbiljno bavi svojim poslom. Možda nakon žreba i kola ili dva, ali videli smo i sada u Sinsinatiju da ni to ništa ne znači. Sašine pretpostavke su vrlo realne i moguće je da rezultat naprave kvalitetni igrači i igračice, koji su podbacili u prethodnom periodu, moguće je da Mari ne izdrži psihološki pritisak, moguće je i da Nadal kiksne kao na Vimbldonu. Za neke druge pretpostavke morali bi da znamo stvari iznutra, prije svega da li Novak ima neki dublji problem ili se samo radi o padu forme, zatim da li je Nadal uopšte bio povređen ili se radi o nečemu drugom, da li je Marijeva loša igra u Montrealu i Sinsinatiju dio plana i da li Federer rešio probleme sa leđima itd. Realno, Izner ne može uraditi ništa, jer se igra na tri seta i jedan malo duži meč će slomiti njegova staklena koljena. Očekujem Nadala, Đokovića i Mareja u polufinalu, a dalje...
    (Predo, 21. avgust 2013 12:37)

    # Link komentara

  67. Monfils ce biti bomba za mnoge nosioce. Tako je i Berdih ispao od njega u prvom kolu Rolan Garosa :)
    (Gael, 21. avgust 2013 12:36)

    # Link komentara

  68. Ja cu se pridruziti prognozama da Nole osvaja. Medjutim, po meni to nije hrabra vec realna prognoza. Vratice se Noletu za sve poraze, tako je to u sportu. Takodje, moja (evo hrabra) prognoza je da Nadal ispada pre polufinala (naravno treba videti zreb). Kod zena, kada su u pitanju Ana i Jelena, svaka prognoza je bas hrabra. A dovoljno sam bio hrabar, ne bih vise.
     (veliki strumf, 21. avgust 2013 12:34)

    # Link komentara

  69. Evo moje 4 hrabre prognoza,zajedno sa razlozima

    1.Rafa osvaja USO,postaje No.1
    Jako bitna cinjenica je da sve zavisi od Rafe,on ako osvoji turnir postaje No.1 sta god Novak uradio-jedina je razlika da li ce postati No.1 neposredno nakon turnira ili 1.10 kad mu se upisu bodovi iz Vina del Mara.
    Dakle,Rafa ide na turnir skoncentrisan na svoju igru i sa saznanjem da ako uradi sve sto je do njega postaje No.1
    Uz to,cak i ako se tokom turnira pojave problemi sa kolenima,Rafa ce da zapne jer ako osvoji turnir,ako dodje na 1.mesto moci ce da uzme pauzu do Pariza da sanira potencijalne probleme iz NY,a da ostane No.1!Tako da mozemo da ocekujemo Rafu koji ide na sve ili nista zbog praznog hoda koji ce moci da priusti sebi nakon USO.
    Novak je prosle godine kada je branio No.1 na WB igrao jako lose,protiv Feda je imao jednu od najbledjih partija u 2012. a moze se ocekivati isto i u NY.
    2.Federerova agonija se nastavlja.Iako je igrao sjajno protiv Rafe u Sinsinatiju,videlo se da ne uziva i da pritisak,a ne uzivanje u igri izvlaci najbolje iz njega.Sinsi je bio poslednje Fedovo utociste i verujem da mu je poraz tesko pao.
    3.Marej ce biti daleko od odbrane titule.Marej jednostavno nije mentalni kapacitet za najvise visine,delom jer je istraumiran ocekivanjima u domovini.Tesko je ocekivati od coveka koji je jedva savladao pritisak osvajanja GS da isti odbrani iz prvog puta.
    4.Jedan senzacionalni polufinalista.Oscilacije tenisera iz vrha i izostanak Conge stvaraju prostor za ovo.
    (Werewolf, 21. avgust 2013 12:19)

    # Link komentara

  70. Nole osvaja!!!
     (Deratizacija, 21. avgust 2013 12:15)

    # Link komentara

  71. Mislim da ce po kvalitetu biti najlosiji GS u poslednjih 7 godina. Kompletan ATP tur je u stagnaciji, a WTA necu da komentarisem jer djevojke igraju trenutno jako lose, i ne ocekujem sa sadasnjom generacijom da se nesto promijeni. U muskoj konkurenciji se resava u trouglu Nadal-Djokovic-Mari. Federera nisam izostavio zato sto ga ne volim, samo sam ubijedjen da njegova trenutna igra moze da bude dovoljna samo za cetvrt-finale, eventualno ako ga zrijeb spoji s nekim iznenadjenjem, moze u polu-finale. U tom drugom krugu favorita uz federera moze da bude naravno Del Potro i eventualno neko od jakih servera, Izner, Raonic, Anderson, ali ne svi. U zenskoj konkurenciji 80 % sansi za titulu dajem Sereni, 15% Azarenki, a svim ostalim djevojkama 5%. Drugi krug favorita Na Li i Radvanska. Tu se zavrsava zenski krug koji iole odrzava neki nivo svog tenisa. Od svega je najgore to sto u obije konkurencije ne postoji ni jedno ime o kome se prica, koje se prati i ceka vrhunski rezultat. Najbolji pokazatelj toga je sto ATP velica Dimitrova koji nema nijedan ozbiljan rezultat, a ima 22 godine. Prije ce biti da je on najbolji od svih prosjecnih, jer svi oni znaju da udaraju loptu, ali ta mala razlika od dobrih ka vrhunskim se najteze prelazi. Ova generacija kojoj pripada Novak, a koju je predvodio Federer, kasnije se nadovezao Nadal, pa pridruzili Novak i Mari, je po mom misljenju najbolja generacija koja se bavila ovim sportom. Od zena, samo o Sereni moze u tom kontekstu da se prica.
    (Kontrast, 21. avgust 2013 12:14)

    # Link komentara

  72. ((Poznavalac, 21. avgust 2013 11:34))
    Pa, ''poznavaoče'', Raonić je u finalu Sinsinatija mogao jedino da PROĐE pored stadiona, pošto je neko drugi tada bio na terenu.... :)

    US Open osvaja Đoković...
    (Srbin iz Bara, 21. avgust 2013 12:12)

    # Link komentara

  73. Realno,postoje samo dva kandidata-Djokovic i Nadal. Kod Mareja,pogodili ste u centar. On je kao probuseni balon nakon osvajanja Vimbldona i njegov povratak ocekujem kad preslozi sve kockice u glavi-tamo negde oko Ozi opena. Federer je potpuno van slike i oni koji ocekuju jos jednu labudovu pesmu treba da znaju da se ona vec desila- na Vimbldonu 2012. Federer je definitivno jednom nogom u penziji i samo ga sponzorski ugovori jos drze tu. Koliko je jos spreman da se blamira-videcemo.
    Del Potro,Berdih,da ne pominjem Ferera,tesko da mogu do trofeja. Ne mogu da osvoje ni Masters koji nije Pariz (a zna se zasto mogu da osvoje Pariz),a kamoli Slem.
    A kad smo kod Djokovica i Rafe,prognozirati sampiona je vrlo nezahvalno. Od mnogo kockica zavisi taj mozaik i ko zna na koju stranu ce stvari krenuti. U svakom slucaju,to je finale iz snova.
     (Toni, 21. avgust 2013 12:11)

    # Link komentara

  74. Ako nista, ja se uzdam u teoriju velikih brojeva...Jednostavno prvi reket sveta u poslednje 2 godine nije dobio ni jedan bitan mec na GS turnirima osim u Melburnu... Valjda ce se to promeniti na US Openu, na njegovoj omiljenoj podlozi.
    (novosadjanin, 21. avgust 2013 12:09)

    # Link komentara

  75. ne znam mislim ce biti vrlo tesko izbaciti Nadala sa turnira ,nisu mu mogli nista na betonu ni nole ni berdih ni federer ni delpo sve ih je pobjedio pa cak i ove servere izner raonic ,sto se tice zena serena ili azarenka
    (GARO, 21. avgust 2013 12:07)

    # Link komentara

  76. Prognoza finala:
    (M) Djokovic-Federe
    (Z) Sarapova-S.Williams
    (Igorko, 21. avgust 2013 12:04)

    # Link komentara

  77. Ja bih vako da prognoziram:
    Marej neće odbraniti titulu, Novak plafon polufinale, Nadal lagano uzima turnir a matori Federer ispada do trećeg kola, nesretnik.
    (RADOJKO, 21. avgust 2013 12:02)

    # Link komentara

  78. Као да нико не зна како је Енди Мари освојио вимблдон. Имао је ненормалну тркачку кондицију. Притом не мислим да је користио недозвољена средства, али изгледа да има начина да се привремено набије велика кондиција, што на крају мора да се "плати" падом на нижи ниво. Тако је Ђоковић имао сјајну 2011, али се никада више није вратио на тај ниво, мада је остао најбољи на свету. Видећемо какав ће бити Мари када се издува, а време му је.
    (Недељко Стефановић, 21. avgust 2013 11:57)

    # Link komentara

  79. moja najhrabrija prognoza...prognoza na ivici ludila je Novak osvaja USOPEN...
    (prokleta avlija, 21. avgust 2013 11:40)

    # Link komentara

  80. U muskoj konkurenciji mislim da ce Rafa dogurati maksimalno do polufinala a da Novak osvaja ovo.Sto se tice dama mislim da je glavni favorit za titulu Serena a i nasa Jeca ce dugo dogurati.
     (us open, 21. avgust 2013 11:40)

    # Link komentara

  81. Đoković će osvojiti US Open.
    (Kosta, 21. avgust 2013 11:38)

    # Link komentara

  82. Mogu samo da kazem da ako sudimo po trenutnoj psiho-fizickoj formi igraca, Nadal bez premca osvaja US Open. Jedino Djokovic i Marej mogu da mu se suprotstave s tim sto je prvi u velikom padu forme, posebno na mentalnom planu dok je drugi poprilicno emotivno istrosen nakon osvajanja Wimbledon-a.
    Ostali igraci nemaju ni teoretske sanse, samo pogledajte kako je prosao Raonic u finalu Sinsinatija.
    Pozdrav
    (Poznavalac, 21. avgust 2013 11:34)

    # Link komentara

  83. Rafael Nadal osvaja US Open 2013. VAMOS RAFA!
    (dzoni, 21. avgust 2013 11:24)

    # Link komentara

  84. Ne znam ko će osvojiti, ali znam da Đoković neće.
    (menađer, 21. avgust 2013 11:19)

    # Link komentara