1. Svaka cast na trudu, profesionalizmu i stilu pisanja. Precizno i potpuno citljivo, zaista izuzetni tekstovi!
    (Sporednik, 28. jun 2013 14:34)

    # Link komentara

  2. Kakav tekst!!! Kako jednostavno i lepo napisano!
    Milina je bilo citati... Bravo Vladimire!
    Napokon neko ko poznaje tematiku i ne radi puki prevod iz jednog u drugi jezik...
     (srki, 7. jun 2013 07:06)

    # Link komentara

  3. malo opsirnije,ali je lepo sagledao ,problem engleskog fudbala ,ja kao anglofil i ljubitelj fudbala ,da kazem sto je uzeo danak globalizacije,marketing,sponzorstva,manjak talentovane dece,ne samo u fudbalu ,sterling se forsira kao mlad igrac,igra za englesku ,on je jamajcanin cini mi se ,stadioni menjaju imena ,sto je katastrofa.engleska i dalje pokusava da ne uzme danak sindrom kao sa realom,barsom,psz-om,ali u to se pretvorio fudbol i iskreno ja vise i ne pratim sa tolikim zarom ,pare su doprinele tome da nema toliko bitnosti u pobedi i porazu,kult,simbol,zastitni znak klubova se izgubio ,egnleska je primer za to,sve vise prepotentnih klinaca,koji ne mogu nista da urade u reprezentaciji,zato sto nisu dobri ljudi,a u klupskom im pomaze to sto su takve naravi.kada sve to dodamo na tezu kako wnglezi nemaju strcnjake ,glavni igraci su stranci,zato sto da igraju englezi ne bi bila najjaca,to je sve uzrok nedostatka pravih igraca engleske,pa i globalno.
    (cccc, 4. jun 2013 22:29)

    # Link komentara

  4. Fenomenalan tekst i pravo zadovoljstvo citati ga. Ovako dobru analizu neke teme u fudbalu nisam odavno procitao i nadam se da ce biti i analiza drugih liga velike petorke. Jos jednom sve cestitke na fenomenalno ali i profesionalno odradjenom tekstu, ziveli i samo tako nastavite!
    (blablaphone, 4. jun 2013 14:26)

    # Link komentara

  5. Nadajmo se da snaga US dolara, kuvajtskog dinara, "ruske funte" te ostalih naftaških i avio valuta neće dovesti do metamorfoze (čijoj smo najavi bili svedoci) u pravcu da se EPL amerikanizuje (koliko god sistem bio dobar, ili bolje rečeno - smislen, ali na teritoriji Severne Amerike) na taj način da iz lige nema ispadanja, da se igra zatvoreni divizija/konferencija krug i sl. Ostrvska tradicija jača od takvih ideja? Kako da ne! Ceo Stamford je pevao (i peva) Kaljinku, šta još može biti čudno? Uostalom "para vrti gde burgija neće", stadioni se zovu "Etihad", odnosno "Emirates" umesto Ashbarton Grove... No, navijači će opet doći. Daj narodu hleba i igara, teško da će bilo koji, npr. Gunner - napustiti svoj Arsenal jer Kranke i Usmanov nisu 8 godina uzeli niti jedan od 32 moguća trofeja. "Firma" je profitabilna, a ovca navijač dolazi na šišanje (i na mužu) bez obzira na "pozadinu". Arsenal FC O'Lirija je mnogo više bio Arsenal od ovog današnjeg. Možda za starije generacije. Jer i Crvena Zvezda Dragana Stojkovića je bila Zvezda, kao i ona Blagojevića, Borovnice, Šestića - ovo danas je samo ruševina: ali šta "novi Sever" zna o tome? Tako i stara "Tri Lava", pokoreni od strane Šeika, Rusa, Amera... uostalom kao i ostatak sela zvanog planeta Zemlja. Juče sam gledao dva klinca kako klikeraju u kraju, sponzorišu ih Fly Emirates i Red Bull ;-)
    (David Rocastle :-), 3. jun 2013 19:45)

    # Link komentara

  6. Svaka castza analizu Nemacke i Engleske.Ovo trebate da uradite i za ostale ozbiljne lige(Italija,Spanija,Rusija...), a posebno za nasu.
    (srdjan, 2. jun 2013 18:48)

    # Link komentara

  7. Svaka cast Vladimire za ovakvu analizu bilo je pravo uzivanje citati ove tekstove!
     (Kol, 2. jun 2013 17:43)

    # Link komentara

  8. Treba reći i da je Dan Ashworth, donedavni sportski direktor West Bromwich Albiona, prvi pravi sportski direktor u istoriji engleskog fudbala. WBA je klub koji je prvi uveo institut sportskog direktora u engleskom fudbalu, tako što je praktično ukinuo posao menadžera, podijelivši ga na dvije funkcije: sportski direktor i glavni trener (head coach). Ashworth je, i sam menadžer, zajedno sa vlasnikom Jeremy Peaceom, vizionarski preuredio upravljanje klubom još od 2006. kad je posao glavnog trenera dobio Tony Mowbray. Zadatak sportskog direktora su transferi, pregovori, finansijska strana upravljanja transferima, a trener brine o radu na terenu. Ranijih pokušaja da se izvrši transformacija klupskog menadžmenta bilo je u Tottenhamu i Chelseaju, ali taj posao tamo nikad nije doveden do kraja (priča se da će Tottenham uraditi konačno ovaj model, dovođenjem Franca Baldinija iz Rome). U pitanju je, inače, kontinentalni model menadžmenta.

    Tako da je FA Engleske, preuzimajući selektora, pa potom i direktora iz "malog" Albiona, po meni, krenuo pravim putem i za nekih 10-ak godina to bi moglo da da rezultate slične onim koje sada imamo u njemačkom fudbalu. Inače, o WBA (klub za koji inače godinama navijam) bi se dao napisati vrlo zanimljiv tekst. Tim koji je prvi angažovao tamnopute fudbalere u engleskom fudbalu krajem 70-ih, prvi tim sa ostrva koji je igrao u SSSR i prvi tim koji je, još sredinom 50-ih, razvijao ono što će kasnije u Evropi napraviti Michelsov Ajax - totalni fudbal...
    (darky, 2. jun 2013 15:38)

    # Link komentara

  9. " Брутално " добар крај.
    (Omladinac, 2. jun 2013 14:24)

    # Link komentara

  10. Svaka cast za trud i izuzetnu in-depth analizu.

    Treba dodati da je Swansea bio toliko finansijski inferioran u odnosu na druge, da nisu (bar do ove sezone) imali ni svoj trening centar, pa su delili svlacionice i terene sa lokalnim ragbistima, kriketasima, pab-timovima i tako dalje. Zao mi je sto mesto nije nasao i Wigan i njegov vlasnik Dave Whealan koji je od svog lokalnog kluba nizeligasa napravio sad bivseg Premierligasa i osvajaca kupa. Na tom putu od prosecno 2000 gledalaca pre 10ak godina, doslo je do prosecno oko 20000 gledalaca iz ove sezone.

    Tema je obimna i moglo bi da se pise do prekosutra.
    (Labud, 2. jun 2013 12:49)

    # Link komentara

  11. Odlicni tekstovi, svaka cast!
    (dupli_kantar, 2. jun 2013 12:24)

    # Link komentara

  12. Come on you irons!!!
     (Kevin Nolan, 2. jun 2013 11:50)

    # Link komentara

  13. Super su bili svi tekstovi...
    (mozzart, 2. jun 2013 11:24)

    # Link komentara