Evroliga: Fantastična četvorka u Londonu

Dvanaestog avgusta 2012. godine O2 arena ugostila je najbolje košarkaše sveta. U velikom olimpijskom finalu u srcu Londona, Sjedinjene Države savladale su Španiju i postale šampioni. Posle tačno devet meseci, ista dvorana biće košarkaški dom i fajnal-fora najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi Evrolige.

Ako se pogledaju učesnici završnog turnira, može se pomisliti da se malo šta promenilo u odnosu na prethodnu godinu. A mnogo se promenilo.

CSKA Moskva, Olimpijakos, Barselona i sada sa podrškom Real Madrida staviće tačku na ovosezonsko nadmetanje i odlučiti ko će biti vladar Starog kontinenta u narednih godinu dana.

Filip Stanić
Pošaljite komentar
  1. Odličan tekst, vrlo dobro poznavanje basketa
    (ladybird, 11. maj 2013 11:00)

    # Link komentara

  2. Zanimljivo je da nema srpskih trenera na čelu timova koji su se plasirali na F4. CSKA bi trebalo da ima problema sa homogenom ekipom Olimpijakosa. Ne znam kako je Mesina ukrotio Tea i Vimsa i kako će se Micov snaći na F4, a ne znam ni kakve su im rezerve. Sem Džeksona ostali nemaju neki učinak. Na centarskoj poziciji CSKA stoji mnogo bolje sa Krstićem i Kaunom, uz visokog Ercega na četvorci koji se menja sa Hrijapom. S druge strane Spanulis, Hajns, Papanikolau i čvrsti Antić koji se uspešno izvlači spolja. Rezerve Lou, Slukas i Perperoglu mogu da donesu osvženje spolja u napadu i odbrani kao i Pauel na četvorci dok Šermadini verovatno samo u odbrani ili ako iskoristi višak u napadu. Mesina je sigurno najveće trenersko ime na F4 i prednost CSKA, ali Barcokas može biti iznenađenje. Kad je El Klasiko u pitanju Barselona kao ima problema sa povredama, što može biti i trik, ali ako je istina daje prednost Realu. Real spolja predvodi triling Španaca Rodrigez-Ljulj-Fernandez uz šutera Kerola i krilo Suareza. Drejper baš i nije mnogo igrao. U reketu Rejes i Sloter su na četvorci a Mirotić i Begić na petici. Na strani Barse spolja će mnogo zavisiti od Navara. Stari vuk Šaras, Huertas i Sada nisu baš nešto konstantni a Valas se nije vratio u formu, a ni Ingls ne briljira. Džavai ima problem s povredom, tako da može teret u reketu da padne na polivalentnog Lorbeka i Tomića, a jedino im je mladi Todorović zamena. Ko će smisliti neko iznenađenje, videće se.
    (avi lester, 9. maj 2013 22:02)

    # Link komentara

  3. Kao bratski voljeni klub, mi cigani bi voleli da ponovo osvoji Oly.
     (veerghoen, 9. maj 2013 21:51)

    # Link komentara

  4. Odličan tekst, dobra najava kao i poznavanje materije. Prava poslastica za košarkaške sladokusce. Čekaju nas fantastične utakmice i možemo biti srećni što ćemo imati i naše predstavnike. Po meni finale Real-CSKA a onako navijački Moskovljani šampioni.
    (kornjaca, 9. maj 2013 16:55)

    # Link komentara

  5. Sve super,lep uvod i sasvim dovoljan broj informacija.
    Samo jedna mala,dobronamerna ispravka,Ćavi Paskval je igrao zonu protiv PAO-a skoro celu seriju i na to su i dobili.
    Sportski pozdrav
     (Šone, 9. maj 2013 10:16)

    # Link komentara