Dejan Stanković: Život bez fudbala - ravna linija

Dejan Stanković pričao je sa novinarima iz Srbije posle duge pauze. Od kraja aprila 2012. godine nije ga bilo u timu Intera, posle dve operacije ponovo je na terenu.

Selektor Srbije Siniša Mihajlović rekao je da na Stankovića računa u utakmici sa Hrvatskom 22. marta pa je jedna od najvećih zvezda srpskog fudbala u situaciji da razmišlja i o mogućem povratku u državni tim. I o zdravlju, Interu, Zvezdi, budućnosti...

Pošaljite komentar
  1. Jeste stvarno ovo u klipu i svi ovi golovi u Interu su vrhunski. Jel neko primetion neki zaj*b*n gol iz reprezentacije ? Deki jeste nasa legenda i kao ostali nasi vrhunski sportisti prezentuje nasu zemlju sigurno u pozitivnom svetlu,i samim tim je glupo o tome raspravljati. Tako da evo ako covek hoce, nekad se vrati u reprezentaciju pa neka na Maksimiru zvekne jednu ovakvu eurogolcinu i neka se onda oprosti od reprezentacije ljudski. Eto to mu ja od srca zelim na radost svih koji volse ovu nasu napacenu zemlju !
    Veliki pozdrav svim dobrim ljudima !!! Ostali neka....
    (Igor, 23. februar 2013 06:21)

    # Link komentara

  2. El General,

    Potpisujem. Bio mi je jedan od najomiljenijih igraca uz Piksija i Mijata, koji je nosio dres nasih zemalja i ako je igrao za Zvezdu (ali to nikad nisam gledao kod igraca ciji je). Jos kao klinac mi se dopao kao igrac i ako su tad mozda i vise pricali o Ognjenovicu. Deki nikad nije bio ni priblizno na tehnickom nivou jednog Deje ili Piksija ali je oduvek imao nesto. Vidim ga kao moderniju verziju Jugovica.
    (Sale Ars, 20. februar 2013 11:21)

    # Link komentara

  3. Deki legendo,grobar sam,al te postujem jer si borac i uvek dajes svoj maksimum.Ne zasluzujete ova jadna Srbija.
    (kakadu, 20. februar 2013 10:34)

    # Link komentara

  4. Legenda je Deki. Mala smo mi zemlja i nemamo pravo da ne postujemo velicine poput dekija, noleta, vidica, divca itd.. Svi vi koji kritikujete, kada biste malo putovali po svetu uvideli biste koliko su cenjeni i kako ih svi pozitivno povezuju sa Srbijom.
    Deki u Zvezdi? Nerealno, em sto je mator, em sto covek zivi u Italiji, deca mu tamo idu u skolu i najvaznije, ne treba mu ludilo i anarhija koja kod nas vlada. Svi koji pricaju o patriotizmu i kritikuju dekija (noleta za porez..) su vrlo povrsni.
    Ponavljam: dekijev doprinos imidzu Srbije je ogroman i na tome mu treba biti vecno zahvalan, poklon majstore.
    Cuvajmo nase sportske velicine!
    (El General, 15. februar 2013 19:32)

    # Link komentara

  5. dejan stankovic je ljudina i igrac koji je ostavio duboki trag u interu,lep intervju i misljenja sam da ce nam bit od koristi u zagrebu ako bude igro..ipak ,ubedjeno NE c.zvezdi me malo razocaralo jer sam ocekivo da se jednog dana vrati bar na polusezonu,kad pogledam jedan dinamo zagreb ,tamo se igraci rado vracaju iako je i tamo vecito kaos..igraci na zalasku karijere kao stankovic i zigic bi dosta znacili mladim igracma i poboljso bi se ugled zvezde jer ako mogu na kraju karijere da naprave nesto korisno to je opet igrat za "rodjeni klub"
    (Vladimir_natal_Petkovic, 15. februar 2013 16:36)

    # Link komentara

  6. stankovic je top igrac,bio i ostao.takav ce i zavrsiti karijeru.voleo bih da ga za kraj vidim da izadje iz tunela ispod severa makar i revijalno.realan je i takav stav plus talenat i strahovit rad daje takve velicine.imali su i hrvati velike igrace ali ipak kad kazete dzajic,sekularac,i da ne nabrajam staru gardu,dize vam se kosa od raskosi.miha,piksi,dejo,mijat,stankovic..da ne govorim o kapitenima ajaksa i mancestera,vasovicu i vidicu...znaci hrvati,radujemo se utakmici i neka pobedi sport a ko bude bolji neka mu se cestita jer je fudbal uvek bio dzentlmenski sport.
    (andrija, 15. februar 2013 16:35)

    # Link komentara

  7. (role, 15. februar 2013 13:18)

    Istina je da ste vi imali lijepu sansu ali je isto tako istina da smo mi tu utakmicu imali duplo vise sansi (samo omjer udaraca je bio 25:8).
    U Beogradu je lopta 2 putra gadjala okvir gola, a osim jednog slobodnog Mihajlovica nije bilo nista.
    Bili smo bolji, vi sretniji.
    (drago, 15. februar 2013 14:46)

    # Link komentara

  8. JEDNA OD NAJVECIH ZVEZDA......??????ALO BRE A GDE JE ON TO BIO PIKSI;DEJO;VIDIC.....AMAN LJUDI VRATICE GA MIHA NE DAJ BOZE
    (mijajic dragisa, 15. februar 2013 14:31)

    # Link komentara

  9. Dekiju svaka cast, ali mislim da ne zasluzuje stres na maksimiru ...
    (pepe, 15. februar 2013 14:24)

    # Link komentara

  10. Retko koji nas fudbaler je imao karijeru kao Dejan Stankovic,mozda cak nijedan...osvojiti toliki broj trofeja,dati toliko golova sa velikih udaljenosti,da ka kazem "golcina"...tesko da ce neko u skorije vreme nadmasiti ovog coveka!?a A o ljudskim kvalitetima i da ne govorim...Reprezentaciji je mozda mogao malo vise da doprinese ali ako pogledamo ko nas je sve trenirao zadnjih 15 godina i kakvi igraci su forsirani ovo je jos i dobro...GRANDE DEKI!!!
    (kalibuco, 15. februar 2013 14:14)

    # Link komentara

  11. brate sanjao sam te sinoc, i to bas lose, plakao sam u snu.. ne bih se setio da nisam usao sada na b92 i da te nisam video a ono ti postavljen kao hit vest :D valjda ce da izadje na dobro. poz
    (pix, 15. februar 2013 13:48)

    # Link komentara

  12. E Deki, Deki... Volim te, cenim te, obozavam kao igraca, sjajnu si karijeru imao, ali ne mogu da verujem da ti ne zelis da se vratis u tvoju Zvezdu jer to "nije realno". Znam da drugi vetrovi duvaju Marakanom, da nije isto, ali zbog nas, zbog ljudi, navijaca, koji bi voleli da te vidimo u crveno-belom dresu. Ostao si nam duzan duzeg uzivanja u tvojim igrama, otisao si sa 17. Do sad si se obezbedio za 3 zivota. Dodji zavrsi karijeru kao covek, da te cela Marakana zapamti u nasem dresu! Jeste da imas 35, ali pomisli koliko bi ovim klincima znacila institucija kao sto si ti! Koliko bi naucili, koliki bi respekt imali. Sta fali Sasi Ilicu? Ti bi i sa 35-36 bio najbolji igrac lige, doprineo tvojoj Zvezdi.. Razmisli Dejane!
    (Ljubisa livac, 15. februar 2013 13:48)

    # Link komentara

  13. Deki vrati se na Marakanu da se sprdamo sa jsd mali budzet
    (zmaj, 15. februar 2013 13:39)

    # Link komentara

  14. 25! ej! 25,toliko ni dragan bogavac nije osvojio u svojoj karijeri!strasno
    (xar, 15. februar 2013 13:21)

    # Link komentara

  15. O čemu ovaj priča. Hrvatska je tad oba gola dala iz igre a Jugoslavija iz prekida tako da ne pije vodu ta izjava "da je konačno moglo da se igra".
    I jedina prijetnja Jugoslavije u BG-u je bio jedan Mihajlovicev slobodnjak a Šuker je pogodio stativu nakon akcije, kao i Mihajlovic svoju :)
    (drago, 15. februar 2013 10:23)
    Koliko se ja sjecam, Mijat je u Beogradu, sutem sa jedno 15 metara, pogodio stativu u prvom napadu..mozda je bio 40ti sekund utakmice.U Zagrebu je SRJ sa deset igraca drzala kontrolu utakmice u drugom poluvremenu.Cak je bilo momenata kada smo vam sakrili loptu tokom drugom poluvremena iako smo igrali sa 10 igraca. Mijat je promasio mrtvu sansu za 3-2.. ustvari bio je sebican i nije dao loptu Dekiju koji je stajao u mat poziciji.Uglavnom, mit je da ste nas vi nesto ko nadigrali.Tekme su bile 50/50 ali je otislo na nasu stranu.
    (role, 15. februar 2013 13:18)

    # Link komentara

  16. Stankela pametan so covek imas 34 godine, sve prosao u fudbalu! Sto ti treba ta utakmica sa Hrvatima? Pusti Mihu vidis da nezna sta radi!
    (Monteri iz Jajca, 15. februar 2013 13:04)

    # Link komentara

  17. Nepromisljena odluka,zbog koje ce se kajati ?
    (dekan, 15. februar 2013 12:35)

    # Link komentara

  18. Sve osvojio, a ne gura sebe u plan i svoje trofeje. Redak primer osobe koja nije ego manijak kod nas, a svetski je priznat sportista. Svaka cast majstore, sve najbolje u zivotu.

    P.S. Nije bitno da li ima 22 ili 34, nema vise onu brzinu kao pre, ali mi boljeg na toj poziciji nemamo....
    (bojan, 15. februar 2013 12:34)

    # Link komentara

  19. Deki hvala ti za sve, jedan si od nasih naboljih fudbalera svih vremena! Nisi imao srece (sem kad si bio jako mlad, 1998) da igras u kvalitetnim nacinalnim selekcijama (slabi igraci i jos slabiji selektori) sve do kvalifikacija za mondijal 2010 a u tim kvalifikacijama si odigrao majstorski. Slazem se da si mogao da das vise reprezentaciji ali objektivno nisi imao s kim da igras i 'selektori' su bili jeza...(necu zaboraviti kada si igrao centfora protiv rusa kod bata djore, itd). Mislim da ako si u formi mozes mnogo da pomognes ovom mladom i talentovanom timu. Dobrodosao nazad u repku. Bilo bi lepo i da se Vidic vrati.
    (m, 15. februar 2013 12:33)

    # Link komentara

  20. Ako ne budes mogao nigde da igras uvek mozes doci kod svojih.
    (pp aparat, 15. februar 2013 12:32)

    # Link komentara

  21. Trebao si, veliki znaju kad je dosta, ti si svoju sansu propustio.
    U svakom slucaju imao si lepu karijeru ali mogao si na lepsi nacin da je zavrsis.
    (ja, 15. februar 2013 12:19)

    # Link komentara

  22. Pa treba da digneš ruke. Svaka čast za sve do sada, ali godine i pauza od godinu dana, budi realan, možda odigraš još po nekad po neki minut za Inter, ali to je kraj.
    (Sergio, 15. februar 2013 11:54)

    # Link komentara

  23. Digni ruke i ostavi nas već jednom na miru!
    (berlin, 15. februar 2013 11:50)

    # Link komentara

  24. najbolji vezni igrac 90-tih uz Thurama sve dok mu roy keane nije polomio nogu onim muckim startom ma utalmici man.utd-man.city :(
    (kralj, 15. februar 2013 11:34)

    # Link komentara

  25. @stanje stvari
    Deki je nasa legenda i bez obzira sta odluci treba mu skinuti kapu.
    Prvi put sam gledao Modrica ove sezone, i decko je stvarno precenjen igrac. Neverovatno koliko su ga napumpali....
    (stevan, 15. februar 2013 11:31)

    # Link komentara

  26. Stanković može pomoći na Maksimiru samo u motiviranju suigrača u svlačionici ali valjda to za ovu tekmu nije potrebno. Naime, poslije Kovinog jučerašnjeg nastupa i dodavanja poput Modrićevog evergreena za drugi gol ni on ni Kuzmanović nemaju mjesta u Interovih jedanaest.
    (stanje stvari, 15. februar 2013 10:58)

    # Link komentara

  27. Gde god si igrao bio si sjajan fudbaler, ali ruku na srce, ka god si igrao za reprezentaciju, to je bila ta ravna nula o kojoj govoris.
    (Plankton, 15. februar 2013 10:53)

    # Link komentara

  28. Dejane, vrati se u Zvezdu barem polusezonu, odigraj 3 utakmice, trckaraj oko kruga na sredini terena, dodaj koju loptu ( makar i u aut ), samo nam daj priliku da te ispratimo kao istinsku zvezdu srpskog i svetskog fudbala, kao sto si i zasluzio! A godine stignu sve nas, ne samo fudbalere.
    (aca malic, 15. februar 2013 10:45)

    # Link komentara

  29. Grande Deki! 25 trofeja, EJ! 25!
    (a, 15. februar 2013 10:28)

    # Link komentara

  30. O čemu ovaj priča. Hrvatska je tad oba gola dala iz igre a Jugoslavija iz prekida tako da ne pije vodu ta izjava "da je konačno moglo da se igra".
    I jedina prijetnja Jugoslavije u BG-u je bio jedan Mihajlovicev slobodnjak a Šuker je pogodio stativu nakon akcije, kao i Mihajlovic svoju :)
    (drago, 15. februar 2013 10:23)

    # Link komentara

  31. Reci to Vanji Grbicu pa ces dobiti iza usiju. Nisi probao pecati...
    (Sandman, 15. februar 2013 09:55)

    # Link komentara