SB 47: Rejvensi odoleli furioznom finišu Najnersa, Flako MVP

Dva potpuno različita poluvremena, nestanak struje, nekoliko rekorda, dramatičan finiš, obeležili su 47. Superboul koji su osvojili Baltimor Rejvensi. Tako se 38-godišnjem Reju Luisu ispunila želja da karijeru okončao osvajanjem novog prstena.

Do druge titule u svojoj 17-godišnjoj istoriji (1996. se preselili iz Klivlenda gde su nosili ime Braunsi), Rejvensi su stigli nadigravši San Fransisko 49erse sa 34:31, zahvaljujući perfektnom prvom poluvremenu najkorisnijeg igrača meča (MVP) Džoa Flaka i Džejkobija Džonsa.

Najnersi su se posle polusatnog prekida zbog nestanka struje u Superdomu u Nju Orleansu vratili nošeni Kolinom Kapernikom, ali nisu uspeli da zadaju završni udarac rivalu, iako su dva minuta pre kraja meča stigli na pet jardi od end-zone.

Pošaljite komentar
  1. @Ronaldo_r9
    Hipoteticki govoreci (sta bi bilo kad bi bilo), da su 49s postigli TD isli bi na 2pt konverziju tako da Rejvensi ne bi dobili sa fg. Hipoteticki...
    Inace, ta 4 napada su najgore izvedeni napadi ikada...
    (steta..., 7. februar 2013 01:15)

    # Link komentara

  2. (Alfa, 4. februar 2013 08:27)...najbolji loptaski sport na svetu...ok,vidi se da si pasionirani ljubitelj ovog sporta,ali gde onda ode "nas"evropski fudbal,pa on se po,popularnosti ne moze ni na americkom kontinentu porediti,kad uzmes u obzir Brazil,Argentinu,Meksiko,a sve vise i Severnu Ameriku gde dozivljava sve vecu popularnost.Normalno u samoj Americi soccer nikada nece prestici slavu americkog fudbala,ali ako globalno pogledas fudbal(pravi)je najpopularniji loptaski sport.Sinocnje finale je stvarno bilo dobro,ali milion time-out-a je cisto zbog komercijalnih stvari koje prate taj dogadjaj,na poluvremenu ti pevaju najvece svetske(americke)zvezde,a sve zbog gledanosti i navikivanja.Oseti se doza kica u svemu.
    (pixi, 4. februar 2013 21:06)

    # Link komentara

  3. Odlična utakmica, gledao sam je u jednom dahu ali....ne mogu a da ne iznesem neko svoje mišljenje, par napada Kapernika su mi blago rečeno nelogični a za onaj zadnji napad nemam reči (kreču u napad brzinom sve i da su postigli tačdaun ostavili bi jako puno vremena za protivnika kojem bi i 3poena značilo pobedu ali do toga nije došlo zbog...ne mogu to baš prepisati nezrelosti jer DEČKO OČIGLEDNO NIJE ŽELEO POENTIRATI, tolika njegova trčanja a u tom napadu ni da pokušao a ako ste gledali imao je više nego dobru priliku za to, onda ako se uplašio uspeha i zna da ima 4napada pa zašto ih sve nije potrošio na probijanje jer ona bacanja su.......)
    (Ronaldo_r9_, 4. februar 2013 18:57)

    # Link komentara

  4. namesteno
    (Zoran LjUBISIN, 4. februar 2013 14:51)

    # Link komentara

  5. Solidna utakmica, u drugom poluvremenu očekivano 49ersi zakuvali situaciju.Bravo Ravensi, bravo Rej kakav oproštaj!
    (Sima, 4. februar 2013 11:52)

    # Link komentara

  6. Sjajna utakmica, jedan od najboljih SuperBowl mečeva koje sam gledao, iako ih je većina od 2000. godine bila dramatična i na malu razliku.
    Po meni zasluženi trijumf Ravensa i oproštaj iz snova neponovljivog Ray Lewisa. Ne bi bilo nezasluženo ni da su 49-ersi napravili istorijski preokret, bili su vrlo blizu i realno su jači (mlađi i perspektivniji) tim, ali ostaje im da uče na greškama i traže šansu sledeći put.
    Onaj neočekivani nestanak struje definitivno je poremetio Ravense koji su imali meč u rukama, pa na kraju moraju konstatovati da su imali i mnogo sreće.
    Još jedna sezona za pamćenje i prepričavanje, mnoštvo sjajnih duela, oborenih rekorda, timskih i ličnih dostignuća u najboljem loptaškom sportu na svetu.
    Treba sada izdržati do septembra i novih uzbuđenja. Veliki pozdrav za sve pasionirane fanove, baš kao i za sva stručna lica koja i dalje donose ovaj sport na male ekrane i rade na daljoj popularizaciji istog u sredini gde sport i lopta inače mnogo znače!!!
    (Alfa, 4. februar 2013 08:27)

    # Link komentara