Tumbaković za B92: Poštujem Zvezdu, želimo bolje odnose

Ljubiša Tumbaković najtrofejniji je trener u istoriji FK Partizan, devet i po godina bio je na čelu ‘crno-belih’, a od maja ove godine obavlja funkciju sportskog direktora. U svojoj kancelariji u prostorijama kluba Tumbaković je za B92 govorio o razlozima loših rezultata u Evropi, slaboj poseti na stadionu u Humskoj i preranom odlasku talentovanih igrača iz Srbije. Takođe, Tumbaković se osvrnuo na svoj odnos prema Crvenoj zvezdi, izneo stav o (ne)realnosti regionalne lige, pričao o periodu kada je bio u Kini…

Saša Ozmo
Pošaljite komentar
  1. Jel to "partizanova rakija" sa trece slike govori iz tebe? :-)
    (Necinho, 6. decembar 2012 11:31)

    # Link komentara

  2. @ vijuga / badava ti taj pseudonim ! Svakodnevni intervju,uz kaficu,i okretanje prilikom prolaska lepse polovine.Pa nije Tumba dosao da nam " soli pamet" kao Covic,ili abolirani - nego da pomogne za sestu titulu zaredom da osvoji Partizan!
     (VULKAN, 5. decembar 2012 11:59)

    # Link komentara

  3. Ni reci o problemu vlasnistva klubova i potrebi da se privatizuju kao svugde u svetu i izvuku od uticaja tzv. "rukovodstva" tj. mafije koja izvlaci najvecu korist !
    Beograd je sigurno lepsi grad za fudbal nego, na primer, Donetsk !
    (JArsen, 5. decembar 2012 10:48)

    # Link komentara

  4. Kakva demagogija od sportskog direktora i trenera kojeg sam jako cenio.
    Postavio bih ti samo jedno pitanje Tumbakoviću:"Zašto fudbaleri Partizana nisu bili fizički pripremljeni za utakmice sa AELom".Nisu imali snage ni za 60minuta.U tome se kriju neuspesi Partizana u Evropi.Dovedete demagoge za trenere,koji gube dobijene utakmice od Zvezde i Spartaka,koji ulaze sa strahom u mečeve u evropskim kupovima i da se oni pitaju nebi ni igrali evropske kupove jer se baš u tim utakmicama vidi njihovo neznanje.Zašto ne dovedete za trenera Golca,Antića ili Mateusa.Zašto,zato što se to nesvidja Djuriću i tebi?I zato što više poznaju fudbal od celokupnog stručnog štaba Partizana.
    (pedja, 5. decembar 2012 08:24)

    # Link komentara

  5. @(nebitno, 4. decembar 2012 20:49)
    "Samo postujem pravu ligu,onu ligu gde su igrali Dinamo,Hajduk,Velez,Zeljo,Sarajevo,Vardar,Buducnost,Olimpija"

    Očito si hteo da kažeš: "Ligu koju su vodili Miljaniči, Šajberi, Džarovski, Babarogići, i ostala crveno-bela kamarila." I vi se takvim titulama zanosite, samo takvu ligu priznajete, ma mojne,
    (Goran, 5. decembar 2012 07:50)

    # Link komentara

  6. Otkako pratim sport i sportsku stampu, nisam procitao tekst sa manje logicnih zakljucaka i sa vise kontradiktornosti u razmisljanju!!!
    Neka nam je Bog u pomoci!
    (Vijuga, 5. decembar 2012 04:26)

    # Link komentara

  7. Vermez ne dobija važne utakmice po pravilu? Vermez je jedan od dva trenera Partizana koji su od 1966. do danas dočekali proleće u Evropi i jedini koji je u proleće nekog pobedio. Kratka pamet je najveći srpski problem.

    OK je Tumbin nastup, ali postoji jedna velika nelogičnost u njegovom izlaganju.

    Ne kapiram taj trip sa jakom domaćom ligom u jednoj rečenici, a onda sa konstatacijom kako si i sâm nekonkurentan u Evropi ako ne raširiš skauting i imaš stalno jače utakmice. Šta je poruka, odjednom treba da naši ubogi timovi stvore sto odličnih igrača, pa da i protiv Napretka bude napeto i kvalitetno, ili da ih stvore 50, a da 50 dobrih stranaca kupe za male pare? Srbija nije stvorila 20 pristojnih igrača za celu prošlu deceniju i nikad više od 5-6 nije igralo u isto vreme u JSL (po prailu svi u ova dva kluba). Kako je ikako moguće da se unutar ovolicke i siromašne zemlje sakupi toliko kvaliteta, da liga bude dovoljno dobra i pripremi nas za evrotakmičenja? Osim ako se odjednom ne pojavi 10 Abramoviča i svaki kupi svoj klub, pa krene perverzija.
    (dnipro, 5. decembar 2012 02:04)

    # Link komentara

  8. Hoćemo bolje odnose, da zajedno kukamo državi i tražimo pare za plate...
    (Crveno-Crna sportska koalicija, 5. decembar 2012 01:38)

    # Link komentara

  9. Tumba je bio poslednji znajačajan trener na ovim prostorima i radio je sa nekim velikim igračima.Svakako zaslužuje poštovanje nas partizanovaca;meni jedino nije jasno šta on traži sa Djurom?!I odaklu mu Vermez koji NE dobija važne utakmice-
    po pravilu!
    Lovu je uzeo u Kini,ime je stekao pristojno,zar sve hoće da baci u blato?
    (danilo, 5. decembar 2012 00:23)

    # Link komentara

  10. Kako se čovek nalupetao pa to je strašno. Pazite odgovor: moraju biti strpljivi novinari i navijači sa rezultatima jer su to mladi igrači. A onda u drugom odgovoru,nažalost moramo da prodajemo mlade igrače taman kad treba da iskažu svoj talenat. Pa sa čim da budemo strpljivi??? Jel dok ne prodate sve živo i mrtvo??? Pa dokle da se strpimo??? Gde je kraj vašim čudnim prodajama mladih igrača??? Tumba,tu leži odgovor slabe posete,jer cenim da prosečan navijač Partizana ne može da vas gleda šta radite. Ja sam jedan od navijača koji neće da vam dođe na stadion ni za džabe protiv Rubina, a zamisli da vam platim kartu 2000 dinara, da vam platim da me zaj....... Pa vi da ste hteli,mogli ste da imate bolji tim od Apoela koji je igrao 1/4 LŠ, pa vi ste u tri godine prodali Bambija,Ljajića,Raću,Jovetića,Žuku,Gulana,Klea,Savića,Nastasića,Moreiru ste šutnuli,sad ste i Vukića šutnuli(jedini koji zna fudbal),pa ovaj tim sa dobrim trenerom bi igrao 1/2 LŠ, a onda bi ga prodali za 300 miliona i uzeli 50 od LŠ. Ali ne,vi ste za sve njih na gomili uzeli siću,pola pokupili u svoje džepove i sad očekuješ da ti dođe neko na stadion. Marketing??? Pa koji marketing može da me natera da dođem,prijatelju samo fudbal i pošteno vođenje kluba,pa ćeš da vidiš kako bez marketinga imaš pun stadion.
    Nisam te voleo ni kao trenera,bio si mnogo naivan,a sad si samo jedan u nizu Đurićevih poltrona, a dok god ste vi u klubu biće vam prazan stadion.
    (strelac, 4. decembar 2012 23:25)

    # Link komentara

  11. Grobari se ponose sa petogodisnjom titulom prvaka,cega? Ove rogate lige. Ajde bre,od sramote ne bih smeo to da pomenem.
    (nebitno, 4. decembar 2012 20:49)

    A neko je uzeo jedan kup za deset godina pa je snimio DVD "Put do zvezda".

    p.s. Hvalimo se sa 6 titula :)
    (LicemernoJeTo, 4. decembar 2012 23:12)

    # Link komentara

  12. "Trenutno se bavimo pronalaženjem uzroka zašto poseta nije bolja, ljudi pronalaze razloge za to i istovremeno imaju ideju kako da stadion učine punijim”.

    Au,pitanje za "milion" dolara .

    Zasto ne dolazim na stadion? Zato sto ne podrzavam sadasnju upravu,trenera i trenutnu politiku kluba. Iz tog Partizana,kad je uprava
    u pitanju,otislo,na ovaj ili onaj nacin,sve sto je vredelo.

    Kada u upravi Partizana budu bila gospoda , kada trener ne bude bio menadzerska marioneta,e tada cete gospodo draga dobiti punije tribine.

    Toliko.
    (Hoces Iskreno ?, 4. decembar 2012 22:55)

    # Link komentara

  13. Grobari se ponose sa petogodisnjom titulom prvaka,cega? Ove rogate lige. Ajde bre,od sramote ne bih smeo to da pomenem.
    Samo postujem pravu ligu,onu ligu gde su igrali Dinamo,Hajduk,Velez,Zeljo,Sarajevo,Vardar,Buducnost,Olimpija...
    Ajde bre,ne zamajavajte se.
    (nebitno, 4. decembar 2012 20:49)

    # Link komentara