Filip Malbašić za B92: Želim da napredujem, verujem u sebe

Bez prevelike medijske pompe, talentovani fudbaler Rada Filip Malbašić ovog leta potpisao je četvorogodišnji ugovor sa bundesligašem Hofenhajmom. Mladi reprezentativac Srbije u prošloj polusezoni pružao je izvanredne partije u dresu ’građevinara’, što ga je i preporučilo čelnicima kluba sa juga Nemačke.

Malbašić je levokrilni napadač, primarna noga mu je desna, mada se odlično služi i levom nogom. Veoma je brz i eksplozivan, poseduje izvrstan dribling i šut, pa nije ni čudo što je Hofenhajm sa njime dogovorio dugoročnu saradnju.

U intervjuu za B92 Malbašić govori o zahtevima u novoj sredini, saigračima, očekivanjima od prve sezone u inostranstvu, željama u dresu mlade reprezentacije Srbije...

Saša Ozmo
Pošaljite komentar
  1. Sjajan igrac !!
    A tek mu je 19 god...
    Nasi klubovi nemaju sluha da zadrze talente
    On nije skuplji od Meda Kamare i Evandra...
    Svu srecu mu zelim u nemackoj !!
    p.s gledao sam decka - sjajan je !!
    (Momchilo, 25. avgust 2012 11:34)

    # Link komentara

  2. Eto zasto ce nasa Superliga uvek ostati livada liga. Ono sto iole vredi, pokupise za lizalo (Natasic, evo sad ovaj decko), a nasi klubovi kupuju Evandre, Borhe, Andersone i ostalu salatu. I onda, navijaci nezadovoljni, nema nasih klubova u evropskim takmicenjima. A kako da ih i bude? Juce slusam prenos Zvezda - Boreaux, i radio komentator spomenu, kako se za Maksimovica vec interesuju Italijani. A ja TEK sad ukapirao da neki Maksimovic igra za Zvezdu. I prodace ga, samo neka neko ponudi milion evra. I ona, opet Jovo nanovo, stvaraj tim, menjaj trenere, uprave. Zasto se ne shvati da ukoliko zelimo neki iole ozbiljniji rezultat, moramo imati timove koji su na okupu NAJMANJE 4-5 godina. Te igrace platiti priblizno kao sto bi ih placale Majorke, Besikstasi ili Standardi. Inace, fudbal ce umreti, ne zbog nedostatka talenata, vec zbog pohlepe "uprava".
    (Radašin Johnson, 25. avgust 2012 00:24)

    # Link komentara

  3. Mali sve najbolje i postani igrac za razliku od mnogih koji su tako rano otisli kao i ti.
    (Gradjevinar, 24. avgust 2012 23:28)

    # Link komentara

  4. Svaka cast! Trenirao sam sa ovim deckom u Radnickom Novi Beograd pre vise od 10 godina, a cak se i tada pricalo o njemu kao jednom od nekoliko najboljih iz nase generacije u Radnickom.
    (FullHouse, 24. avgust 2012 19:27)

    # Link komentara