Prosinečki - odlazak Velikog žutog

Robert Prosinečki iznenada je okončao svoj drugi boravak u Crvenoj zvezdi samo tri dana pred prvu utakmicu sa Bordoom. Nekada najbolji igrač Svetskog prvenstva za mlade proveo je kao trener malo preko godinu i po dana u najturbulentnijem periodu klupske istorije. Zvezda je u nedelju uveče igrala sa Radom 2:2, posle čega se Prosinečki posvađao sa članovima klupske uprave, i već sledećeg jutra sporazumno raskinuo ugovor.

Pošaljite komentar
  1. Robija vole svi hrvati
    (puggy, 13. septembar 2012 22:59)

    # Link komentara

  2. Grobar sam ali Prosineckog vise postujem od recimo Vermezovica. Legenda fudbala i covjek kakvih malo ima u danasnjem fudbalu u Srbiji. Sjecam se izjave takodje legende Dejana Savicevica u sportu.
    Rekao je da mu je drago sto je Robi dosao u Zvezdu ali da nece igrati fudbal i da Zvezda nema fudbalski kadar da stigne Partizan. Bio je u pravu Dejo!
    (Volim Partizan, 5. septembar 2012 20:14)

    # Link komentara

  3. Tuzno je sto jos ima zvezdasa koji misle da im je Robi kriv za neuspeh. Poceli ste da igrate fudbal kako vam je on dosao za trenera.
    (Nenad, 2. septembar 2012 11:01)

    # Link komentara

  4. 1987 FIFA World Youth Championship Copa Mundial Juvenil de la FIFA
    Chile 1987
    Tournament details
    Host country Chile
    Dates October 10–October 25
    Teams 16 (from 6 confederations)
    Venue(s) 4 (in 4 host cities)
    Final positions
    Champions Yugoslavia (1st title)
    Runners-up West Germany
    Third place East Germany
    Fourth place Chile
    Tournament statistics
    Matches played 32
    Goals scored 86 (2.69 per match)
    Attendance 712,000 (22,250 per match)
    Top scorer(s) West Germany Marcel Witeczek (7 goals)
    Best player Socialist Federal Republic of Yugoslavia Robert Prosinečki
    ← Soviet Union 198
    (Anton, 27. avgust 2012 10:59)

    # Link komentara

  5. Robi legendo, vole te tvoji cigani!
    (mix, 25. avgust 2012 13:08)

    # Link komentara

  6. a Robija na godišnjicu BARIJA ako se sete ... sete ... ako ne nikom ništa.
    (Bobijev 'mali', 25. avgust 2012 02:36)

    # Link komentara

  7. A koliko titula kao trener ima taj Veliki zuti........
    (moma, 24. avgust 2012 17:11)

    # Link komentara

  8. Veliki Zuti je voljen od srpskog naroda.Otisao je na velika vrata a nama ostavio osecaj velike praznine.Legenda je u Zvezdi srpskom sportu i narodu.
    (NADA, 23. avgust 2012 23:47)

    # Link komentara

  9. E da bog da sreće,da se vratiš Robi,slavni Robi naše prošlosti,da i deca naša na Marakani vide kako Zvezdu voliš ti.Prokletnici zapamtićete vi da vam je ovo bila kobna greška,otići ćete koliko sutra Lukiću i ostala bando,a Robija ćemo vratiti tamo gde mu je mesto,a mesto mu je samo na Marakani.Na kraju krajeva zašto Robi nebi bio predsednik Zvezde,koliko voli Zvezdu siguran sam da bi bio puno bolji predsednik od ovog samozvanog predsednika.
    (Bane, 23. avgust 2012 12:28)

    # Link komentara

  10. Uzeo covek za tih 600 dana novca koliko svi ovi koji za njim placu nece zajedno za zivota da zarade.
    (666, 22. avgust 2012 22:19)

    # Link komentara

  11. Ima u Zurnalu jedan jako dobar tekst koji se zavrsava: Robi je otisao sa suzama a ovi sto su ostali nepada im na pamet da puste suzu zbog Zvezde!
    (Monteri iz Jajca, 22. avgust 2012 15:03)

    # Link komentara

  12. Nemožeš od go**a raditi kolače. I to je to ovde da je bio Murinjo ili Gvardiola isto bi završili, ono prosto nema sa kime da igra. Ti momci neznaju da igraju fidbal i teško se može napraviti rezultat ako nemaš stalnu momčad. Zvezda očekuje da se sve pobeđuje, to ke u redu, ali pitanje je sa kim? sa kojim igračima? Poteran je i to je to i to se zna.Njemu neka je sa srečom i neka mu je večna slava! Robi kralj si!
    (saša, 22. avgust 2012 12:03)

    # Link komentara

  13. Samo je uvideo da Zvezda na koju je on navikao i ova koja je trenutno na snazi nemaju dodirnih tačaka. Oni koji ga poznaju sigurni su da mu je taj podatak naterao suze na oči i bacio u očaj više nego svi porazi od Partizana. Nije uspeo da promeni stvarnost na „Marakani“ i gospodstvom zarazi društvo koje ga je okruživalo, ali je valjda zapamtio reči legendarnog navijača Bore Jakovljeva:

    - Sine, je**š ovakvu Zvezdu. Imaš dve ćerke…
    (nenad, 21. avgust 2012 22:36)

    # Link komentara

  14. Odlazak velike legende koji je hteo da uradi nesto u nasem fudbalu ali su ga zaustavili SRPSKA sila sramota i vidimo se sledece godine u kfalifikacijama za ligu evrope jer necemo imati bodova ls!
    (Slobodan, 21. avgust 2012 21:03)

    # Link komentara

  15. Navijam za Partizan, ali ovo je jedna velika nesreca za srpski fudbal (znam, Robi je hrvatski drzavljanin). Jedan od najvecih problema je taj sto bi on i dan danas, sa svojim povecim stomakom i preko cetrdeset godina, bio najbolji veznjak u Zvezdi, a i u Srbiji. Ne moze on da kao trener ni od cega da napravi nesto. Sa srecom - iskreno!
    (PimPong, 21. avgust 2012 18:54)

    # Link komentara

  16. Postoji jedna zemlja(mozda ne jedina,ali za ovu sam siguran)gdje se uspjeh ne prasta(pricamo o fudbalu,naravno)!
    Dokaz:
    Antic,
    Stanojevic,
    Prosinecki...
    Ekipa dobro uigrana,menadzeri,treneri,predsjednici,savez...sve zarad prodaje klinaca i njihovog procenta od toga,dakle,koji crni fudbal!
    I da Srbija bude to sto jeste,oni sude Dzajicu!
    Mozda rijec ''apsurd'' nije nasa,mozda isti nismo ustanovili ali,''Mi'' smo mu smisao dali...
    (luka, 21. avgust 2012 17:58)

    # Link komentara

  17. steta za velikog zutog...mora u europu jer je ovo ipak balkan i balkanska posla.
    (nkdz, 21. avgust 2012 15:53)

    # Link komentara

  18. Pa jer svi placemo za robija, sakupite se 10000 ispred marakane oterajte Lukica i vratite Robi. Vratice se on 100% ako se to desi, ako vidi kolko ga volimo...
    (pera, 21. avgust 2012 13:08)

    # Link komentara

  19. Jeste legenda, jeste bio veliki igrač, jeste dobar dasa... Ali nije dobar trener. Forsira igru za koju nema ni dovoljno brze, ni tehnički obučene igrače, od kojih je većinu on doveo, pitanje je i da ih ima da li bi znao da sprovede. Najveći nedostatak je bio manjak agresivnosti kojim je ekipa mogla da delom nadoknadi nedostatak kvaliteta. To je u poslednjih sedam godina umeo samo Valter Zenga i to sa daleko kvalitetnijim rivalima. Takođe nije imao nikakvu reakciju na promene taktike protivnika, pogrešne procene kao protiv rena kada smo srljali i posle poklonjenog penala pa otvorili prostora za kontre. I sećam se svih promašenih Partizanovih zicera u te tri utakmice, i sećam se Vojvodine jesenas, i Radničkog u KG-u proletos, i mučenja cele prošle godine...
    (Žika Vračaruralac, 21. avgust 2012 12:57)

    # Link komentara

  20. Uprava na celu sa Lukicem je nesposobna i nije mogla da isprati Robija. Pustili su Tosica i Borhu, a doveli nespremne drugorazredne igrace kao Babalj, Asamoa a trazili su rezultat. .. Uprava napolje oterli ste takvog coveka. Sram vas bilo.
     (Drasko, 21. avgust 2012 10:48)

    # Link komentara

  21. Juče još nisam bio svestan odlaska Robija,šok,danas sam svestan toga,plačem ko malo dete a imam 36 godina.Ne želim da ode,ako smo zaista pravi Zvezdaši molim vas u četvrtak ne smemo da dozvolimo da Lukić i ostali iz uprave ostanu ma kako god završila utakmica sa Bordoom.Molim sve koji ćete biti na utakmici da ovaj put navijamo isključivo za Robija,da se skandira njemu a ne Zvezdi,jer ovakva Zvezda nije prava Zvezda,ovo je klub koji se zove Lukić and company.Vratimo Džaju,on će nam vratiti Robija kojeg volimo svi pravi zvezdaši.On je s tim što je imao uradio maksimum,možda i više nego što je bilo realno.Podmetali su mu sve i svašta,on je trpeo i ćutao,siguran sam da će istina jednom doći na videlo,dok Lukić uživa ja ovo pišem i stvarno plačem i tugujem.Hvala Robi za sve i vrati nam se što pre.
    (Mrki, 21. avgust 2012 10:37)

    # Link komentara

  22. Meni se cini da su oterali Robija da bi nasli opravdanje za eventualnu katastrofu sa Francuzima. Pa ce da bude - Nije uprava kriva za los rezultat, trener nas napustio pred utakmicu, pa igraci uzdrmani i ne mogu da se skoncetrisu na igru. A recimo Ibra izmenja trenere i klubove i drzave , a i dalje daje golove i razbija. Od blata torta ne moze da se napravi , a tako ni od ovih splavarskih manekenki dobra ekipa.
    (Vlada Edmonton, 21. avgust 2012 03:30)

    # Link komentara

  23. 90% zvezdaša je uz Roberta Prosinečkog! Hvala mu za sve, a uprava nek se zamisli!
    (Draio, 20. avgust 2012 23:47)

    # Link komentara

  24. Danas,kada se zasijala suza u oku Roberta Prosineckog,se ugasila nasa Zvezda.Otisla je legenda,jedina nada.A sad je sve opet nista.Lukic se kitio Robijevim perjem.Kao, uspeh njegovog vodjenja kluba se vidi po poseti na Marakani.Svi smo dolazili zbog Robija.Lukicu,postao si isti kao onaj iz komsiluka.Mozes da dovedes i Kapela sad.Opasce posecenost.Ovim si unistio sve snove jer iskrenijeg,predanijeg,postenijeg coveka,Zvezdasa neces naci.Mislim da ovo navijaci nece progutati.Robi,pamtim te kao igraca.Ti si jedan od onih koji mi je ulepsao detinjstvo.Ovu tvoju suzu iskrenu nikada necu zaboraviti.Neka te neka lepsa vremena opet vrate u nasu Zvezdu.Lukicu kakvo je i da li ti imas srca?Iz Zvezde si pobegao jer ti nisu dali kapitensku traku.I ti ces da pricas kakav si zvezdas.Obrukao si se tad a brukas se i sad.Nisi smeo da ga pustis.Jer je on bio karika koja je i tebe cuvala.A sad samo bog moze da te sacuva.Zvezdu si izneverio.Dzajo,vreme je!
     (Gox, 20. avgust 2012 22:59)

    # Link komentara

  25. Limeni iz Ratkova čeka ko zapeta puška... Robi je otišao i s tim se moramo pomiriti... Treba misliti na bolje sutra... Ko će nas voditi protiv Bordoa... Moj glas za Limenog!!!
    (vasa, 20. avgust 2012 22:55)

    # Link komentara

  26. Secam se kako je Robi rekao u prvom intervjuu kad je postao trener Zvezde "Zvezda se ne odbija" i prihvatio se tog posla, totalno je promenio igru, i unapredio je, kratki pasovi, cesta dodavanja jednostavno Zvezda je igrala moderan i leprsav fudbal..Onaj gol koji je Kasalica dao Partizanu pokazao je da ima igraca koji VOLE ZVEZDU, nadam se da ce se Robi vratiti on je pravi covek i navijaci to znaju..
    (goca, 20. avgust 2012 22:54)

    # Link komentara

  27. Gospodine Roberte Prosinecki od srca vam zeli sve najbolje i najlepse u daljem zivotu i hvala vam sto ste bar na trenutak ulepsali moj zivot...
    (gagrica, 20. avgust 2012 22:24)

    # Link komentara

  28. Srecno Robi,vidimo se uskoro u nasoj Zvezdi,nadam se,kad se Dzaja vrati i otera menadzere,koji prave lom...Ti si pravi zvezdas,i uvek ima mesta za tebe na nasoj Marakani
     (Ivan Bg, 20. avgust 2012 22:03)

    # Link komentara

  29. caras@
    evo ja sam obrazovan( dr) i podrzavam robija, komentar ti je presmesan!!!
     (igor, 20. avgust 2012 22:01)

    # Link komentara

  30. E dusa me zabole zbog Robija, sinoc kad je reko da ce nesto danas reci, samo sam pomislio pa nece valjda ostavku da da! I danas kad videh stvarno mi je bilo jako jako tesko! Lukicu i bagro oteraste coveka koji je voleo Zvezdu vise od svih vas zajedno! Zivu legendu! Dabogda vas Bordo razbucao sa pet komada u bg pa ulazite u svlacionice! Robi, vrati se kad ode ovaj sljam iz Zvezde, za tebe ce sigurno vrata uvek biti otvorena kad dodju pravi ljudi u Zvezdu! Robiju sve najbolje u karijeri!
    (Sasa Frankfurt, 20. avgust 2012 21:51)

    # Link komentara

  31. E dusa me zabole zbog Robija, sinoc kad je reko da ce nesto danas reci, samo sam pomislio pa nece valjda ostavku da da! I danas kad videh stvarno mi je bilo jako jako tesko! Lukicu i bagro oteraste coveka koji je voleo Zvezdu vise od svih vas zajedno! Zivu legendu! Dabogda vas Bordo razbucao sa pet komada u bg pa ulazite u svlacionice! Robi, vrati se kad ode ovaj sljam iz Zvezde, za tebe ce sigurno vrata uvek biti otvorena kad dodju pravi ljudi u Zvezdu! Robiju sve najbolje u karijeri!
    (Sasa Frankfurt, 20. avgust 2012 21:51)

    # Link komentara

  32. Управа напоље, Роби остани !!!
     (ПсиxоДелија КНН, 20. avgust 2012 21:48)

    # Link komentara

  33. - Uporno forsiranje Krnete
    Krneta je "forsiran" kao rezervna solucija na poziciji stopera. Jasno je ko je glavni tandem, ali i treci igrac mora biti uigran, za "nedaj boze". A licnog sam stava da taj Krneta, koji jeste napravio nekoliko kikseva u ovih par utakmica, uopste nije toliko los igrac i siguran sam da ce to vremenom i pokazati. Napominjem, on ima samo 19 godina. (+ za Robija)
    - Sterilna, jalova, spora, mlitava, bezidejna igra, po principu ja tebi - ti meni
    To je jedno misljenje. Ja sam stava da Zvezda igra (pardon, igrala je) najlepsi fudbal u drzavi. I cak mi je reprezentacija delovala dosadno i neuigrano protiv Irske u odnosu na Zvezdu kakvu sam navikao da gledam. (A gledam sve utakmice) (+ za Robija)
    - Očajni rezultati u prvenstvu
    Ocajan rezultat je bio one sezone kada je Zvezda bila iza Vojvodine. Zapravo, ocajan rezultat bi bio kada se ne bi kvalifikovali za evropu. Ovo je samo rezultat, jedan sportski. Ali svakako ne uspesan. No, tek ove sezone smo trebali da vidimo pravi "robijevu" zvezdu. Ali smo nazalost za to uskraceni.
    (Broj Jedan, 20. avgust 2012 21:06)

    # Link komentara

  34. - Dovođenje nespremnog Babalja
    Iz izjave od pre neki dan, kada su Robija novinari pitali za Djala, mogla je se prepoznati ogorcenost na rukovodstvo zbog toga sto su u ovom prelaznom roku doveli samo nespremne igrace (Jovanovic i Babalj). Cak je ironicno i rekao da ce Djalo, kao i Babalj, biti spreman za kraj sezone. Jedini prelazni rok, kada su pustili Prosineckog da sastavlja ekipu, dovedeni su svi ovi mladi reprezentativci koji sada i jesu jedini dobar deo fudbalskog kluba. (- za upravu)
    - Odlazak mladog Ozegovića (zar je bolji Asamoa)???
    Ozegovic je mlad igrac kome su neophodne utakmice u nogama. Trenutno je Kasalica prvi napadac, a Ozegovic bi imao prostora samo u onim utakmicama kada se Kasalica odmara, tako da je pametniji potez bio taj sto je poslat u Banat, gde ce igrati cele polusezone. A i, kao i u prethodnom slucaju, pitanje je koliko se ovde pitao Robi, a koliko ona osoba koja je bila zaduzena za transfere ovog leta.
    - Dovođenje Kasalice (muva bez glave)
    Kasalica je fantasticno pojacanje, to niko ne moze osporiti. Za male pare doveden je jako dobar, borben napadac, koji je postigao dosta golova tokom prethodnih sest meseci. Uostalom, cak je i reprezentativnu karijeru u Crnoj Gori otpoceo debitantskim pogotkom. (+ za Robija)
    (Broj Jedan, 20. avgust 2012 21:05)

    # Link komentara

  35. - Odstranjivanje Filipa Jankovića
    Vise puta sam pricao na tu temu, a vidim opet moram da se ponavljam. Filip Jankovic je, na zahtev roditelja i menadzera, prodat Romi prosle zime. Razlog je bio taj, sto Robi nije hteo da garantuje Jankovicu poziciju u prvom timu. Od momenta kada je postalo jasno da je on samo tehnicki Zvezdin igrac, dok ne postane punoletan (pravilo UEFE da maloletni igraci ne mogu da budu kupljeni/prodati), poslat je medju kadete, da bi mogao da trenira normalno i nesmetano. A da se razumemo, taj Filip Jankovic, bez obzira koliki talenat on mozda poseduje, fizicki jos nije spreman da igra sa seniorima. (- za roditelje i menadzere)
    - Odstranjivanje Uroša Ćosića
    Tu se Prosinecki nista nije pitao. To je bio direktan "duel" na relaciji Lukic-Cosic, oko isplate zaostalih plata. Vracen je u Moskvu na zahtev rukovodecih ljudi Crvene Zvezde (- za upravu)
    - Nepotrebno angazovanje Kovacevica, Milovanovica, Perovića....
    Svu trojicu je angazovao Ivan Adzic. Robi je se tu manje pitao (posebno zbog cinjenice da je Milovanovic doveden pre nego sto je smenjen Kristic) (- za upravu)
    (Broj Jedan, 20. avgust 2012 21:05)

    # Link komentara

  36. (Caras, 20. avgust 2012 16:52)
    Pokusacu da ti odgovorim na sva pitanja, iz vise komentara, posto postoji ogranicnje na 1500 karaktera. Pa koliko admin pusti, pustio je:

    - Odstranjivanje Vilotića iz ekipe:
    Vilotic je pokazao veliku nedisciplinu i nepostovanje, kako dresa Crvene Zvezde, tako i trenera Roberta Prosineckog. Tu je doslo i do prvog sukoba misljenja izmedju vodecih ljudi u klubu i Robija, pa je na mesec dana Vilotic bio vracen u prvi tim, do novog ekscesa, kada je konacno odstranjen za stalno. (+ za Robija)
    - Postavljanje Bajkovića za prvog golmana
    Ovaj, uveliko prezaljeni golman, je doziveo potpun preobrazaj i na svakoj utakmici koju je poceo, dokazao je da je mesto medju stativama zasluzio. Pored kvaliteta, pokazao je Bajkovic i veliku zelju da se dokaze, a uneo je i neku jedinstvenu energiju u tim. (+ za Robija)
    - Dugo mu je trebalo da shvati Vešovića
    Vesoviceva nesreca je ta sto igra istu poziciju kao i preporodjeni Lazovic. Razumljivo je da mu bude rezerva. Na poziciji desnog beka se nasao slucajno, nakon povrede Mikica protiv Borca, i kako se tu pokazao kao solidno resenje, Prosinecki se odlucio da mu pruza sansu cesce (Do kraja sezone je odigrao sve utakmice osim protiv Partizana). Dakle, moze se reci da ga Robi nije "kasno shvatio", nego "iznenadno otkrio". (+ za Robija)
    (Broj Jedan, 20. avgust 2012 21:03)

    # Link komentara

  37. lukicu odlazi! Robi hvala za sve.
    (goran, 20. avgust 2012 19:56)

    # Link komentara

  38. Da, posle ovakvih utakmica se vrši pritisak na naše trenere, ali se ne postavlja pitanje onakvog glupiranja reprezentativaca sa Irskom i sl...

    Ako se ovako razmišlja, onda je Mihajlović trebao odavno da se pokupi i ne pojavljuje među ovdašnje fudbalske zaljubljenike ili još bolje, zabraniti fudbal na barem 5 godina dok se stvari ne srede.

    Nije slučajno AGROBANKA umešana u fudbalska događanja.
    (Johnny, 20. avgust 2012 19:38)

    # Link komentara

  39. @ one night in may

    a da navijanje vode plaćene tzv. vođe navijača koje su zajedno sa lukićem, vesićem i onim dobro popunjenim demagogom zvezdu i dovele do toga da jedan šeki, džaja, pižon, piksi, od danas robi, i još mnogi veliki zvezdaši ne smeju ni kafu popiti na (miškovićevom) stadionu???
    dok se ne najure štetočine iz uprave i talibani sa severa - nema zvezde, bila jednom jedna...
    (zvezdaš do groba, delija nikad, 20. avgust 2012 19:37)

    # Link komentara

  40. Pera Zvezdas-Ja cu ti odgovoriti.God i po dana je tu,igra sa igracima sa kojima m o r a,i sa budzetom koji n e m a,i za to kratko vreme osvojio je kup.Povrh svega toga,ona bitanga i vucibatina mu dirigovala sta i kako,i ako je u vise navrata pokusao da radi kako treba,pa dobio uvrede i ko zna sta jos od coveka koji mu je nekada cistio krampone,a sve to je trpeo za dobro kluba,i to su ti pritisci koje svaki ponosan covek n e m o z e da istrpi.Da je normalno stanje,vec bi se pricalo o potencijalnim ozbiljnim pojacanjima.
     (neverica, 20. avgust 2012 19:20)

    # Link komentara

  41. Kakvi smo mi ljudi?
    Preterano udvarački odnos prema čoveku koji to svojim radom nije zasluzio.
    Rezultati su katastrofalni, iako su dovedeni zaista dobri igrači.
    No, da ne ispadne da ga napadam neargumentovano, evo par činjenica:
    - Odstranjivanje Vilotića iz ekipe...
    (Caras, 20. avgust 2012 16:52)

    Čoveče, ne treba ceo komentar, samo ovo je dovoljno urnebesno. Koji crni dobri igrači, niko od njih nema snage za više od 30 minuta, ne znaju da uštopuju iole jaču loptu, ne znaju kako izgleda kretanje bez lopte...to su osnove koje se uče još u petlićima, ali nisu ih time zamarali, jer su mame i tate plaćale igranje u timu...
    A ovo za Vilotića je šou, dečko je u rangu Krnete, ako ne i gori.

    Još od kada je došao u Zvezdu Robi je tražio dobrog štopera (Salata, sećate li se njega?), ali mu je bagrAdžić uvaljivao uvek neke druge dunstere, i time "poturali nogu" Prosinečkom, kako ne bi njegova popularnost ugrozila ničim zaslužene fotelje. Zato u četvrtak treba da napunimo Marakanu i da se sa zapada, juga i istoka, izuzev plaćenog šljama sa severa, zaori iz svih grla "TANANANANANANA ROBERT PROSINEČKI" i "UPRAVA NAPOLJE!".
    Bar ću se ja tako dernjati.
    O tome kako će Bordo da nas rasturi više i ne razmišljam, sve osim užasnog poraza ravno je neviđenoj senzaciji.
    (ZaphodBeeblebrox, 20. avgust 2012 19:17)

    # Link komentara

  42. a ja sam mislio da ce zauvijek ostati nas trener :-( Robi volimo te!
    (Deki, 20. avgust 2012 19:15)

    # Link komentara

  43. Zuti, hvala na svemu, srecno, pa da nam se vratis kada se klubovi ovde privatizuju, a sav ovaj mulj, talog i smece od uprave, politicara, menadzera, burazera, kumova i placenih "navijaca" ode tamo gde im je mesto.

    respekt, majstore.
     (FKCZ, 20. avgust 2012 19:14)

    # Link komentara

  44. nije ni bitno kakav je trener,ali mislim da je kao covek-PRAVI!!
     (buki, 20. avgust 2012 19:04)

    # Link komentara

  45. Nije dovoljno uvlacenja hrvatskom dragovoljcu, dajte jos....
     (Ajmo jos malo...., 20. avgust 2012 19:03)

    # Link komentara

  46. Ha. Igoru Stimcu vec gori pod nogama na klupi Hrvatske posle 2-4 sa Svajcarskom, a cekaju ga dve mine vec na startu kvalifikacija: Makedonija kod kuce i Belgija u gostima (ova druga je posebno opasna). Bude li kiksnuo u bilo kojoj odletece kao slamka na vetru - da pogadjamo ko ce ga zameniti?
    (Glory Glory Man United., 20. avgust 2012 18:51)

    # Link komentara

  47. (One night in May, 20. avgust 2012 16:41)

    Opet bi da puniš Marakanu, za koga? Za lopove? Jasan mi je tvoj komentar, zašto pališ vatru? Ma neka igraju pred praznim stadionom, isterajte te lopove iz Zvezde. Opet bi da puniš Marakanu i da se gleda ista priča a...
    (paljevina, 20. avgust 2012 18:38)

    # Link komentara

  48. Nije mi jasno zasto branite coveka koji nista nije osvojio.kup ako to je nesto.Ovde pricate kakav je igrac bio ,pato niko ne spori.Mi smo mu dali sansu kad u njegovoj LEPOJ NASU niko ga ni je hteo.Imao je podrsku na svakoj utakmici od 20000 navijaca protiv smesnih timova,nek mi neko odgovori cime nam je to vratio.Svi morate da svatite mi smo ZVEZDA nama trebaju titule,a ne lepe reci.Od kada nismo gledali ligu sampiona u nijednom sportu,od laznih velikih zvezdasa Lukica,Butulije,Pesica.Valjda cemo ove godine na Vaterpolo.
    (Pera Zvezdas, 20. avgust 2012 18:38)

    # Link komentara

  49. Ovo Vesicevo saopstenje o "iznenadjenosti Robijevom ostavkom" je dno dna i kap koja je prelila casu. Oni izgleda misle da je armija zvezdasa retardirana, da takva laz moze proci. Jasno je da je Robi ucenjen i oteran kao poslednji balavac iz svoje Zvezde, bas kao i druge legende kluba. Nisu svesni da je ovo bila kap koja je prelila casu i da su Lukic i ekipa vec bivsi. Niko ih izgleda nije obavestio.
    (Marko, 20. avgust 2012 18:22)

    # Link komentara

  50. Ne razumem ove i ovolike pateticne komentare, te legendo, te majstore, te postem, te radan,te... Ne razumem, jer sam isto tako posle utakmice sa Radom procitao pet stotina komentara u raznim novinama i skoro svi su se zalili na Zutog u stilo: dosta Zuti, nisi nista napravio, odlazi.
    (Miljan, 20. avgust 2012 18:17)

    # Link komentara

  51. Lukic da odleti koliko veceras, vratiti Dzaju i zadrzati Robija je jedino iole razumno resenje. Robi, radio si posteno I sa srcem zato ti veliko hvala. Bio si I ostaces nasa legenda.
     (dugi, 20. avgust 2012 17:59)

    # Link komentara

  52. Robi legendo
    Uprava napolje!!!!
     (max, 20. avgust 2012 17:56)

    # Link komentara

  53. (One night in May, 20. avgust 2012 16:41)

    Naježio sam se pročitavši komentar. To bi bio oproštaj kakav zaslužuje...
    (danguba, 20. avgust 2012 17:39)

    # Link komentara

  54. Potpuno je uobicajeno da sve sto vredi odlazi iz Srbije.Srecno Robi Legendo!
    (BgHQ, 20. avgust 2012 17:28)

    # Link komentara

  55. Naslednik, provereno, Milovan Djoric. Veliki zvezdas, iskusan, autoritet u savezu, digao se protiv Toleta, a delije nemaju nista protiv...
    (mioljub, 20. avgust 2012 17:23)

    # Link komentara

  56. Срећно Роби. Врати се кад Звезда буде постала нормалан клуб.
    (Кривокапић, 20. avgust 2012 17:23)

    # Link komentara

  57. Pozdrav Roberte, nedostajaces nam najiskrenije. Proslog proleca sam prvi put otisao na utakmicu posle decenije posta, to valjda nesto govori.

    Nadao sam se da ce biti drugacije, medjutim, uvek je tu neko da nam podmetne ogledalo: zaglavio si u ovu srpsku kaljugu od nazovi sporta, zeleo najbolje i najvise, ali to ne ide. Uspeh se ovde meri iskljucivo dubinom sopstvenog dzepa i licnom zaradom iskazanom u novcu, ni u cem drugom. Kaljanje obraza, gubitak casti i postenja (ma kakav gubitak, treba prvo da ih imas da bi ih izgubio!) to je nista spram zarade koja se trpa u dzepove.

    Priznaj i sam da to nisi ocekivao niti se tome nadao. Ne stidi se - niko normalan ne razmislja na takav sulud nacin. Osim onih koji odlucuju i zato je to nesto, to neko ludilo postalo mantra na ovom prostoru. Namerno ne kazem "na ovim prostorima" jer verujem da u HR nije bas tako. Ili bar ne toliko "tako".

    Ne moze se lopatom na bager rekao bih neko, ali ja ovde ne vidim bager, samo lopate. I dodajem da se ne moze ni znanjem, ni postenjem, voljom i trudom na lopate, dok lopate izgleda mogu sve.

    Zvezda ili "Zvezda", vlast ili neki lopatari, u poslednjih nekoliko godina oterali su ili naterali da odu ljude kao sto su Dragan Dzajic, Dragan Stojkovic Piksi i evo sada Robi.

    To jednostavno ne moze da valja, mislite o tome...
    (Pozdrav, gde god da krenes - ides na bolje!, 20. avgust 2012 17:21)

    # Link komentara

  58. Sumnjam da će na klupu Zvezde da dodje ozbiljan trener, jednostavno to ne bi bilo normalno. Ako dodje, to će biti iznenadjenje za mene. Koj ozbiljan trener bi došao u klub koji je dužan ko Grčka? Ko? Ljudi ..kad nema para , to su već ozbiljni problemi. Nema kupovine dobrih igrača, znači nema formiranje kvalitetnog tima, plate i milion drugih razloga. Ko bude došao a sve to zna samo će imati interes da strpa neke pare u džep ako je to moguće. Slušam malopre Savića, priča neke priče kao da je ova Zvezda iz 70-tih godina. Nema bre to više, dug ne sme ni da se pomene, menadžeri, lopovluk, i ovi iz IO, oni još gori, plaćeni navijači, da ti se smuči. Žuti je pošten i emotivan čovek ali sa zmijama se ne može. Ko zna kakve je sve pritiske imao, a Savić ko malo dete, neka kaže. Iznendadjen je što je dao baš u ovom trenutku otkaz. Pa nije lud toliko, može da bude dobar čovek ali da čeka Bordo pa posle da daje otkaz? Propadamo sve niže , fudbal nikad gori, a cvetaju, lopovi i nikad im nije dosta. Meni je odavno dosta našeg fudbala, koji je dno i nema više gde ispod dna.
    (bagra, 20. avgust 2012 17:12)

    # Link komentara

  59. Roberte mi pravi Zvezdasi cemo te uvek voleti i ti to znas !!! Hvala ti za sve !!!
     (Falcao, 20. avgust 2012 17:09)

    # Link komentara

  60. Hvala ti legendo na svemu!!!
    (cigo sa severa, 20. avgust 2012 17:00)

    # Link komentara

  61. Velicina!
    (Janko, 20. avgust 2012 16:58)

    # Link komentara

  62. Pozdrav legendi! Nije se ni meni svidelo mucenje i losa igra protiv bunkera ali nije ni mogao bolje pored ovakve uprave koja ga minira.
    (Niks, 20. avgust 2012 16:54)

    # Link komentara

  63. Ostavite svaku nadu vi koji ulazite.
    (D, 20. avgust 2012 16:53)

    # Link komentara

  64. Kakvi smo mi ljudi?
    Preterano udvarački odnos prema čoveku koji to svojim radom nije zasluzio.
    Rezultati su katastrofalni, iako su dovedeni zaista dobri igrači.
    No, da ne ispadne da ga napadam neargumentovano, evo par činjenica:
    - Odstranjivanje Vilotića iz ekipe
    - Postavljanje Bajkovića za prvog golmana
    - Dugo mu je trebalo da shvati Vešovića
    - Odstranjivanje Filipa Jankovića
    - Odstranjivanje Uroša Ćosića
    - Nepotrebno angazovanje Kovacevica, Milovanovica, Perovića....
    - Dovođenje nespremnog Babalja
    - Odlazak mladog Ozegovića (zar je bolji Asamoa)???
    - Dovođenje Kasalice (muva bez glave)
    - Uporno forsiranje Krnete
    - Sterilna, jalova, spora, mlitava, bezidejna igra, po principu ja tebi - ti meni
    - Očajni rezultati u prvenstvu
    - Taktička nezrelost (uporno forsiranje igre kratkih pasova, bez kontri, polu-kontri, lopti u prostor, napadanja prostora bez lopte itd.)
    - Stagnacija u svakom smislu

    Pozitivne promene:
    - Fudbalski sistem 4-3-3, kao najoptimalnije resenje
    - Preporod Lazovića
    - Otkrivanje mladog Mijailovića
    - Pozitivna energija

    Kao trener, Prosinečki se nije dokazao, ali kao igrač bio je fenomenalan. Upravo zbog toga ga podrzavaju emotivni i neobrazovani navijaci Crvene Zvezde, popularne Delije. Oni skandiraju Dzajicu, oni podrzavaju Lukica, na kraju krajeva, oni podrzavaju i Prosineckog. Bez njih bi sve bilo drugacije i ma kako to zvucalo, oni nam nisu podrska, vec kamen oko vrata, a Zvezda tone li tone....... :(((
    (Caras, 20. avgust 2012 16:52)

    # Link komentara

  65. Au al mi je krivo, majke mi...
    :(
    (Luka, 20. avgust 2012 16:43)

    # Link komentara

  66. lukicu sramota, tvoja najveca pomoc je da odes iz zvezde, ako je volis ucini to.Pa da li je moguce da njasvetliju tacku u klubu ugasis SRAMOTA
    (sasa, 20. avgust 2012 16:42)

    # Link komentara

  67. Prvi sam bio skeptičan prema Robijevoj taktici, nezadovoljan početkom ove sezone, njegovom tvrdoglavošću i pojedinim odlukama (mada nikada nisam poželeo da ode), ali danas sam plakao, ljudi moji. Plakao. A mator sam konj...
    (ccc, 20. avgust 2012 16:41)

    # Link komentara

  68. "Reakcija navijača prvi put će se videti u četvrtak, na utakmici sa Bordoom. U ovom trenutku teško je pretpostaviti ko će Prosinečkog zameniti na klupi Zvezde, ali će pred novim trenerom zadatak biti težak, jer posle pet godina bez titule navijači crveno-belih izvesno neće imati razumevanja za bilo kakav nesupeh."

    Marakana ce u cetvrtak biti puna! Upravo zbog Robija! Utakmica protiv Bordoa bice, privremeni, siguran sam, oprostaj od vanserijskog asa i velikog coveka! Zvezdini navijaci savrseno umeju da osete trenutak - na stadion u cetvrtak ne ide se samo zbog Zvezde, nego i zbog Robija!

    Rezultat ce biti kakav ce biti, ali ne sumnjajte nijednog momenta da ce Marakana grmeti sve vreme - takvo navijanje kao sto ce biti u cetvrtak vise necete doziveti! U cast Robiju!
    (One night in May, 20. avgust 2012 16:41)

    # Link komentara

  69. Postoje neki ljudi o kojima morate imati lepo misljenje, i u dobru i u zlu. Robert Prosinecki je jedan od njih. U Zvezdi je dobio sansu i lepa obecanja, ali nije dobio mogucnost da napravi i zadrzi tim. Crvena Zvezda je dominirala u posedu lopte, i igra je konstantno isla uzlaznom putanjom, uprkos tome sto neki neuki i fudbalski nepismeni kriticari tvrde suprotno.
    Rad Prosineckog i igra Zvezde su veliki korak napred u odnosu na prethodne godine! Zao mi je sto odlazi, a pogotovo uoci utakmice koja bi mogla da da odgovore na pitanje - da li smo na pravom putu? Verujem da je stavljen u situaciju da mora da ide.
    (Mik, 20. avgust 2012 16:39)

    # Link komentara

  70. Kad neko place i kaze da je sam otisao,alo breee oteran je,sram ih bilo
    (vladan, 20. avgust 2012 16:37)

    # Link komentara

  71. Koji gubitak,otjerali su legendu a ostala bagra...sta jos treba da Lukic ode,gdje su te njegove obecane pare,cuje li on poruku sa tribina..alal vera majstori,jedino sto je vrijedilo otjerali ste
    (prijedorski delija, 20. avgust 2012 16:36)

    # Link komentara

  72. E pa dosta bre vise ! ! Dokle da nas vode stetocine a da nam odlaze najbolji ?? poruka svim delijama, hajdemo ODMAH pred Marakanu da oteramo one iz rukovodstva, i veceras da dovedemo na CELO KLUBA LEGENDARNOG DZAJU, a odmah da ROBIJA MOLIMO DA POVUCE OSTAVKU. Cujem da se ova ideja siri po Beogradu.
    (dejan ristic, 20. avgust 2012 16:33)

    # Link komentara