NBA plej-of: Najbolje što košarka ima

Skraćena sezona u NBA ligi donela je ono što su svi očekivali, dosta mečava svake večeri, veliku borbu za plej-of u obe konfernecije, sjajne duele najbolji timova, borbu Durenta, Brajanta i Džejmsa za najboljeg strelca.

Gust raspored doneo je i mnogo povreda, pre svega ključnih igrača, pa samim tim i dosta trenerskih rokada tokom sezone kako bi odmorili najvažnije igrače za plejof.

Videli smo spektakularne igre, nekoliko sjajnih rekorda, a nisu izostala ni iznenađenja. Veliki deo sezone u prvom planu bio je Džeremi Lin, u finišu se pričalo o prljavom udarcu Rona Artesta, ali sada je ispred nas plej-of, najbolje što NBA može da ponudi.

Pošaljite komentar
  1. mislite najbolji doping koji kosarka ima?
    (filip, 10. maj 2012 19:29)

    # Link komentara

  2. navijam malo vise za altantu, ali msm da boston prolazi..atlanta ima smita i džonsona, a boston ronda i garneta, pa da vidimo..
    (:), 28. april 2012 18:36)

    Ti si prijatelju izostavio glavnog igrača Seltiksa, Paul Pierce-a, to je i pokazao u drugoj utakmici, ovo je još uvek njegov tim. Pravi je kapiten. Ne da je 50 poena po utakmici, ali je dobar u odbranu, u napadu rešava kada treba, pravi timski igrač i pravi kapiten. Ovo je Bostonu poslednja šansa za titulu, po mom mišljenju, sa ovom generacijom, i nadam se da će je osvojiti. Imaju odličnog Ronda, Allena, Garnetta, Pierce-a, tu je i Bradley koji se sada razigrao i koji može mnogo toga. Biće zanimljivo do kraja
    (a.o, 3. maj 2012 19:31)

    # Link komentara

  3. LeBron James osvaja prsten ove godine, najbolji igrac u ovom trenutku...
    (Stefan, 2. maj 2012 21:56)

    # Link komentara

  4. Lejkersi-Majami u finalu.
    (dr, 30. april 2012 16:31)

    # Link komentara

  5. Its TIME-Kobi Brajant......
    (ofk, 29. april 2012 17:34)

    # Link komentara

  6. Ponovo svi otpisuju Dalas, kao i prošle godine kad su postali prvaci. Istina da nemaju više Čendlera u odbrani, ali imaju iskustva dovoljno da iznenade. Iako navijam za Oklahomu zbog Durenta i Vestbruka, teško da će mladi tim Oklahome proći, jer su Maveriksi premazani svim bojama. Čikago će, bez Rouza, možda proći Sikserse, ali dalje od toga teško, bez obzira što igraju najbolju odbranu u ligi. Majami se neće previše mučiti sa Njujorkom, posle toga im dolaze Bulsi/Siksersi tako da do finala konferencije se neće previše mučiti. Jeste da Orlando nema Hauarda, ali Indijana je, kao i Tanderi, mlad tim, neiskusan, tako da je to veoma neizvestan duel. Baš kao i Boston - Atlanta, koji Boston može da prođe samo ako su Rondo-Alen-Pirs-Garnet zdravi. Najizvesnije finale konferencije je Boston-Majami.
    Ne znam zašto svi otpisuju Lejkerse. Istina, Fil Džekson je maestralno vodio tim, ali oni i dalje imaju iskustva i znanja da pobede svakog. Pa, pre nekoliko dana je Kobi gotovo sam pobedio Tandere. Po meni, najzanimljiviji duel prvog kruga plej-ofa je Memfis-Klipersi. Tu će, bar mislim, biti najviše neizvesnosti, ako svi budu zdravi. Ali, ko god da prođe naići će na Lejkerse. Navijački, voleo bih da Oklahoma bude u finalu, ali nedostatak iskustva im je kamen oko vrata. Nekako mi se čini da je najizvesnije finale konferencije San Antonio - Lejkersi.
    Ali kao i u svakom sportu, dovoljno je da se jedan dobar igrač povredi (kao što se desilo Rouzu) pa da to umnogome utiče na celokupnu igru tima. Iako je, recimo, Majami već viđen u finalu, ukoliko im se povredi LeBron, neće dogurati daleko. Ili ako se povredi Durent, Oklahoma nema šta da traži u plej-ofu.
    Polufinale, po mojoj proceni - Majami - Boston i San Antonio - Lejkersi. Navijački - Indijana - Filadelfija i Oklahoma - Memfis.
    Jašta.
    (DoktorHaus, 29. april 2012 08:28)

    # Link komentara

  7. Na Istoku setnja Majamija do finala plejofa - na zalost mnogih, ali tako je, posebno nakon ovoga sto se desilo Rouzu. Boston je tu jos jedini ozbiljniji tim, ali ipak nisu oni ono sto su bili pre par godina, a Majami je jos bolji nego prosle godine. Na Zapadu stvarno ne znam, bukvalno nema slabije ekipe, iznenadjenja su moguca u svim parovima prvog kola. Ipak, favoriti su prva 4 tima - Oklahoma, Memfis, Lejkersi i Sparsi. U nadi da ce finale biti sto zanimljivije, voleo bih da na zapadu dobiju Sparsi, jer Popovic ponajvise gura stil kosarke slican evropskom, a to inace ultra-solidnoj i fizicki dominantnoj odbrani Majamija najteze lezi. Memfis je i dalje po malo neiskusan u najvecim utakmicama, Oklahomu bi moglo da kosta to sto im 2 najbolja igraca u nekim trenutcima previse "sile" igru, a Lejkersi uprkos "strasnoj" prvoj petorci imaju bas "tanku" klupu i po prvi put posle dugo vremena igraju plejof bez Fila Dzeksona...sve se to da prevazici naravno, ima i San Antonio svoje mane. Ipak se nadam da ce upravo oni biti ti koji ce u finalu dobiti priliku da jos jednom "testiraju" Lebrona na nivou na kome mu je u prethodnim godinama psiha popustala.
    (red devil 011, 29. april 2012 07:55)

    # Link komentara

  8. Thunder - Spurs, Celtics - Heat polufinala ako Rouz, bude povredjen a ova 4 tima zdravi. navijam za finale Spursa I Bostona I titulu mojih Celticsa. Bez starca nema udarca. pozrdrav svima iz New Englanda.
     (Girichek, 28. april 2012 23:59)

    # Link komentara

  9. Ja navijam da SAS osvoji titulu. Zbog toga sto njihovi igraci to najvise zasluzuju i uvek igraju maksimalno za svoju ekipu, sto pokazuje i cinjenica da su prvi na zapadu. A i ovo je mozda jedna od poslednjih prilika da legende, ne samo kluba nego i NBA kosarke, Dankan, Djinobili, Parker i Dzekson osvoje jos jednu titulu. A i ne samo zbog njih nego i zbog mladih igraca poput Grina, Leonarda, Splitera, Nila i sjajnog Blera. Nadam se da ce Pop sve lepo srediti i da ce se titula vratiti u San Antonio. Svi spominjete Kobija, da on najvise zasluzuje zbog toga sto daje puno poena, ali je jako sebican, dok Tim Dankan igra za ekipu i uvek je odlican iako ima 36 godina, ipak je on jedan od najboljih PF-ova u istoriji NBA lige, mozda i najbolji.
    (Saft, 28. april 2012 22:05)

    # Link komentara

  10. oklahoma city thunder su najbolji i osvajaju prsten. finale sa majamijem je najrealnije. go durent go
    (srki, 28. april 2012 21:28)

    # Link komentara

  11. klipersi su malo jaci od grizlisa i navijam za njih uz oklahomu...ovde najvise zavisi od grifina,pola,geja i rendolfa...navijacki finale istoka 76ers i knicks, zapada oklahoma i klipersi, finale 76ers i OKC, a OKC osvaja...realno- finale istoka majami i boston, zapad oklahoma i san antonio, i oklahoma osvaja protiv majamia- durent mvp finala....
     (:), 28. april 2012 19:25)

    # Link komentara

  12. po meni su lejkersi autsajderi protiv denvera...miller otkad ja gledam ima 10 asistencija po utakmici...onaj farid razbija, postao mi je jedan od omiljenih igraca, a zajedno sa mcgiem pod kosem protiv gasola i bajnama- to ce da bude zanimljivo.. i jos lejkersi imaju sešnsa, a denver galinarija...moze sve da se desi, ali je ipak denver favorit..
     (:), 28. april 2012 18:52)

    # Link komentara

  13. nece dalas da izdrzi 6 utakmica sa najboljim igracem i strelcom lige-kevinom durentom..westbruk cele sezone igra mnogo dobro(4. strelac lige), ali u zadnje. vreme igra nesto losije..p.s.navijam za oklahomu i kliperse(durenta i grifina)
     (:), 28. april 2012 18:46)

    # Link komentara

  14. san antonio prolazi dalje iako vise navijam za jutu..dankan i parker,pa i ginobili, msm da prolaze
     (:), 28. april 2012 18:40)

    # Link komentara

  15. navijam malo vise za altantu, ali msm da boston prolazi..atlanta ima smita i džonsona, a boston ronda i garneta, pa da vidimo..
     (:), 28. april 2012 18:36)

    # Link komentara

  16. indijana razbija orlando...trio grejndžer-džordž-hibert!
     (:), 28. april 2012 18:32)

    # Link komentara

  17. 2003. su bili i boš i vejd 5. i 4. pik... james,miličić,entoni,boš i vejd..
     (:), 28. april 2012 18:28)

    # Link komentara

  18. filadelfija moze samo do jedne pobede??? pre ce da razbiju cikago...kakav bre rouz? jednu sezonu je igrao dobro i to je to..
     (:), 28. april 2012 18:22)

    # Link komentara

  19. Sanse Lejkersa za titulu postoje, ali su vrlo slabe. Mislim da su Majami i Cikago na zapadu previse bolji od ostalih da bi dozvolili iznenadjenje, a samo ce Boston mozda namuciti Cikago.

    Na zapadu je ipak druga prica, tamo ce polufinala biti 50:50.
     (Zeljko, 28. april 2012 18:07)

    # Link komentara

  20. Jako je tesko bilo sta prognozirati,sve ce da puca od dobre kosarke,sada nastupa tek ono najbolje.Moji favoriti su Lejkersi,iako ih mnogi otpisuju mislim da Kobi moze do seste titule,govorim malo navijacki,al bice jako gusto.Pozdrav svim ljubiteljima najbolje kosarke na svetu.
    (Dejan, 28. april 2012 17:33)

    # Link komentara