NBA: Na Istoku sve rešeno, drama na Zapadu

Iza nas je All Star vikend što znači i prva polovina ove skraćene sezone u NBA ligi. Ako pogledamo rezultate može se reći da su već poznata imena timova koji će u plejof na Istoku, dok je mnogo veća neizvesnost na Zapadu.

Glavni favoriti za finale su Majami, Čikago i Oklahoma Siti. Iz drugog plana mogu da izbiju San Antonio, dvojac iz Los Anđelesa, dok bi senzaciju mogli da prirede Indijana, Filadelfija ili čak Njujork.

Što se tiče pojedinaca, Kobi Brajant, Kevin Durent, Derik Rouz, LeBron Džejms, Dvejn Vejd, Kevin Lav, Dvajt Hauard, Blejk Grifin, Kris Pol su očekivano u centru pažnje, dok su nova imena Džeremi Lin, Riki Rubio, Nikola Peković.

Pošaljite komentar
  1. A da.. Zaboravio sam i mnogo bitno..: Niksi moraju u play off! Igraju atraktivno, imaju i Lina, Mela i Stodemajera, i ostale, takva vrhunska ekipa morala bi i mogla puno više u play-off-u.
    (Mirko‚, 7. mart 2012 09:59)

    # Link komentara

  2. Hvala za članak, odličan je.
    Voleo bih da vidim Timberwolfs-e u play off-u, mislim da bi bilo nepravedno da ih nema.. Juta je orah na kome se lome zubi, igraju odlično, snažno, ali im pobeda izmakne u završnici. Šteta i za njih.
    Lav je fantastičan, neverovatan, Peković je nova zvezda, Rubio se izborio za mesto, Miličić ako bude zdrav i konstantniji, može da donese prevagu u meču protiv bilo koga u ligi. Sve u svemu - fantastičan tim!

    Ovo ostalo je sasvim realno. Istina, biće malo čudno ako Lejkersi ne uđu u play off..
    Bulsi igraju odlično, biće to dovoljno za finale konferencije, ali za finale NBA, ne znam.. nekako im to izmakne.

    Žao mi je što je Boston tako "ostario", ja sve očekujem da se oni podignu, ipak su sve to mnogo jaki igrači, istina u godinama, ali opet..
    Možda bi Rajon Rondo mogao da odigra ključnu ulogu, Garnet jeste bolji nego prošle sezone, samo još Pirs i Rey Allen da povuku još malo..

    Miami je naravno jak, ali sve imam utisak da im fali ono "nešto", što recimo imaju Lejkersi, koji iako slabiji, imaju neku sreću, harizmu... Ne znam šta je to, ali se primećuje.

    Deron Wilijams igra fantastično. Šteta bi bilo ne videti ga u play offu, ali verovatno će se to i desiti. Vidim najave njegovog trejda - ko god da ga dobije, biće to tim za finale NBA.

    Volim što su napokon Clippersi bolji od Lejkersa. Dosta više, vreme je da i "siroče" LA postane "gazda". Griffin igra standardno fantastično, ali se bojim da ne dobije sindrom James-a, da gubi presudne mečeve iako igra vrhunski. Doduše i Chris Paul se pita, i nadam se da će sve više da se pita.

    Jedva čekam rasplet i play off, mada mi se sviđa što ima puno neizvesnosti i što slabiji na papiru dobijaju neke bolje timove.
    (Mirko, 7. mart 2012 09:57)

    # Link komentara

  3. Minesota do plej ofa!
    (idemo Pekmene, 3. mart 2012 23:33)

    # Link komentara

  4. dude, 2. mart 2012 00:23)

    Mislim da je veci kandidat za igraca koji je najvise napredovao Ryan Anderson, mada moze i Lin. Howard je ipak ispred Ibake. Jeste da Ibaka ima 3 blokade po utakmici, ali ima samo oko 7-8 skokova po mecu, dok sa druge strane Howard ima 15.
    Ne bih tako lako dodelio titulu Oklahomi, ipak je play-off drugaciji od regularne sezone, jer tad sve ekipe pocinju da igraju odbrane. San Antonio sa Ginibili-jem, Memphis sa Zi-jem, pitanje je da li ce Lakersi uci sa ovim timom u play-off, Dallas ako krene sut i zaobidju ih povrede mogu biti itekako gadni i Clipperse ne treba otpisati, ali mislim da oni tesko mogu ove sezone. Istok je dosta zanimljiviji. Sigurno ce Chicago i Miami zavrsiti na prve dve pozicije na istoku, a sa druge strane Boston i NY ce najverovatnije biti na poslednje dve pozicije, tako da tu mogu dosta neizvesne serije da se dobiju. Bostonu je ovo sigurno poslednja sansa da urade nesto vise, a NY nikako da bude kompletan. Imaju oni strasnu ekipu - dovoljno je videti da B-Davis i J.R. ulaze sa klupe. Za 33 utakmice do kraja, NY moze itekako da se uigra za play-off. Ekipe od 3. do 6. mesta ne verujem da mogu da mogu da osvoje, ali mogu da dosta pokvare planove glavnim favoritima, igrajuci sa njima serije od 6-7 utakmica. Ipak mislim da je Chicago tamo favorit, jer su popunjeniji na svim pozicijama od svih ostalih ekipa i plus su igrali jedno 7-8 utakmica bez Rouse-a (i jos vise bez Rip-a), a imaju najvise pobeda u ligi. Pozz
    (Korlic, 2. mart 2012 10:48)

    # Link komentara

  5. Идемо Џез, идемо Клиперси!!!
    (SideSwipe, 2. mart 2012 05:01)

    # Link komentara

  6. Svaka čast autoru teksta, moje željeno finale je Njujork - Oklahoma.
    (daleki istok, 2. mart 2012 01:43)

    # Link komentara

  7. Sezona sa nikad vise povreda. Naravno, uzrok tome je nerealno gust raspored zbog lock-outa. Plasim se da ce, sto se sezona bude blizila kraju, povrede znatno uticati na play off seriju. Miami stvarno djeluje mocno (pogotovo u odbrani), Oklohoma takodje, NY ima potencijala (klupa sa J.R.Smith-om, Novakom, Chumpertom i Baron Davis-om)... bice zanimljivo, pogotovo nakon trejdova koji se ocekuju!
    (horny.cg, 2. mart 2012 01:32)

    # Link komentara

  8. Da li postoji sansa da Al Horford zaigra makar u plejofu? Sa njim bi Atlanta mogla mnogo vise.Mislim i da je Deng zasluzio vise od jedne recenice u analizi jer je 2.covek Cikaga iza Rouza.Kad bi Boston doveo nesto sto lici na Centra i igra odbranu bili bi barem 30 posto jaci.Nju Jork bez odbrane ne radi nista.Majami ubija.Filadelfija tesko da moze osetno podici nivo igre u plejofu.Na zapadu dominira Oklahoma ali se nikad ne zna sa neiskusnim ekipama.San Antonio ne znam kako ce se nositi sa fizicki dominantnim ekipama.Dalas ima Nowickog i puno igraca koji su svojevremeno bili medju najboljima u ligi sto znaci da znaju da igraju kosarku.Zavisi im dosta toga od zdravlja i inspiracije u plejofu.Sto se tice Lejkersa jeste Kobi godinu dana stariji ali igra kao mladic! Trebaju im jos barem 2 solidna igraca da bi bili ozbiljniji.Memfis sa Rendolfom moze puno!U svakom slucaju zanimljivija ce biti trka oko plejofa na zapadu i navijam da udje i Minesota ali tesko ove godine.Mada nikad se ne zna.
    (john, 2. mart 2012 01:28)

    # Link komentara

  9. Tačno je da su na istoku Majami i Čikago najveći favoriti za titulu, ali ne bih se složio da je Boston bezopasan. I pre dve godine su imali lošu regularnu sezonu, svi su govorili da su Garnet i Alen za penziju, pa su došli do velikog finala i nesrećno izgubili 7.meč od Lejkersa. Čak su i prošle sezone imali šanse protiv Majamija, ali u ključnim trenutcima nisu imali sreće ili su pravili gluposti (isključenje Pirsa). Jednostavno, to je tim matoraca i ne mogu da igraju vrhunski stalno, ali mogu svašta uraditi u plejofu jer je tim prepun pobedika i momaka koji znaju da igraju velike utakmice.

    Druga stvar sa kojom se ne slažem jeste da je Kevin Lav najbolji krilni centar lige. Momak jeste sjajan igrač, odličan šuter i uvek je sjajno motivisan pa grabi mnogo lopti, ali ceo tim igra za njega + ne postoji u odbrani dokle god ne treba skočiti. Gledao sam dosta mečeva Minesote ove sezone i uglavnom je Minesota lomila mečeve bez njega. Možda ima najbolju statistiku od četvorki, ali kada god naleti na neku malo jaču četvorku (Boš, Grifin, Oldridž) prethodne dve sezone, oni ga unište i te igrače moraju da preuzimaju centri ili krila dok on ćoškari, tako da nije realno da je on najbolja četvorka.

    Na zapadu, Oklahoma je prva, međutim ako Vestbruk odigra plejof kao prošle sezone, razbiće ih možda čak i Grizliji ili Denver u prvoj rundi plejofa. Dalas je nešto kao Boston na istoku, a timovi iz LA zavise od dobrog/lošeg dana svojih zvezda, jer ako Kobe i Pol imaju loš dan može i Šarlot da ih dobije.
    (Jim Beam, 2. mart 2012 00:25)

    # Link komentara

  10. Evo mojih prognoza:

    Ruki godine: Kyrie Irving
    Trener: Doug Collins
    "Most Improved": Jeremy Lin
    Najbolji odbrambeni igrac: Serge Ibaka (da ne bude Dwight svake godine).
    Najbolji sesti: Lou Williams& Thaddeus Young
    MVP: … LeBron James

    NBA sampion: Oklahoma City Thunder
    (dude, 2. mart 2012 00:23)

    # Link komentara

  11. Sto se tice Oklahome njen najveci protivnik ce biti sam Vestbruk koji mnogo gubi lopte(4.3 po utakmici)a one se ne prastaju u plej ofu,ako ga iskontrolisu osvojice zapad.Imaju sjajnu klupu,tu pre svega mislim na Hardena,odlicne defanzivce Sefolosu Perkinsa i Ibaku.A i napad im je svakako medju najboljim u ligi...
    (paklena pomorandza, 1. mart 2012 23:55)

    # Link komentara

  12. da pekovic nova zvezda...pa nije nista extra odigrao ...
    (max, 1. mart 2012 23:39)

    # Link komentara