EP: Danci čudesno do zlata, Hrvati kući sa medaljom

Rukomet se na velika vrata vratio u Srbiju! Naša reprezentacija, nošena fantastičnom podrškom publike u „Pioniru“ i „Areni“, osvojila je srebrnu medalju. Da su „orlovi“ uspeli da zadrže koncentraciju nakon polufinala protiv Hrvatske, možda bismo se radovali i najsjajnijem odličju. Ovako, zlatna medalja otišla je u Dansku, nakon nikad do sada viđenog scenarija na svetskim i kontinentalnim šampionatima. Treće mesto potpuno zasluženo osvojila je Hrvatska, ispred Španaca, „bronzanih“ sa poslednjeg SP u Švedskoj. Odlične partije balkanskih selekcija zaokružile su reprezentacije Makedonije i Slovenije, osvojivši peto i šesto mesto, čime su obezbedile plasman u kvalifikacije za Olimpijske igre. Po ko zna koji put razočarali su Nemci, dok je potpuno podbacila Francuska, najdominantnija reprezentacija u istoriji svetskog rukometa.

Predrag Ozmo
Pošaljite komentar
  1. Da Španjolci nisu imali "direktivu" Hrvati bi ostali i bez bronze ali ipak rukomet nije toliko "prebukiran" kao nogomet da se ne može osvajati pregršt medalja.
    (Ivan, 3. februar 2012 15:52)

    # Link komentara

  2. Arena je bila puna u meču protiv Švedske. Ja sam bio u Areni na bukvalno svim utakmicama i u meču protiv Švedske je arena bila puna! Za ostale tvoje konstatacije se slažem, ali ne i za ovu u meču protiv Švedske.
    (Nikola, 2. februar 2012 20:09)

    # Link komentara

  3. "Ivano Balić, zvanično najbolji rukometaš sveta svih vremena, nakon brojnih problema sa povredama..."
    Mislim da je u ovoj rečenici sve kazano. Balić uopće nije trenirao gotovo mjesec dana prije prvenstva te je propustio i pripremne utakmice reprezentacije Hrvatske. Štoviše, do zadnjeg dana se dvojilo da li će uopće putovati na prvenstvo.
    I takav polomljen "U nekoliko navrata uspevao je da promeni ritam utakmica i „podigne“ svoju ekipu..."
    Razlog ozljeda je prilično jasan. Koji drugi vrhunski rukometaš je dobio toliko batina u zadnjih 10 godina kao Balić kojeg suci nikad, ali apsolutno nikad, nisu zaštitili od raznih Kaspera Nielsena, Sigurdssona, Maqueda i ostalih rukometnih siledžija. Dinartu svaka čast i on ne spada u ovu grupu jer je stvarno klasa.
    Potpuno zdravi Balić je još uvijek najbolji igrač svijeta te će se kao takav i pokazati na OI u Londonu kada će imati vremena za odmor nakon sezone i proći prave reprezentativne pripreme.
    Ivano Balić, rukometni Michael Jordan.
    (schluter, 31. januar 2012 12:04)

    # Link komentara

  4. Fantastična analiza!
    (JJ, 31. januar 2012 08:34)

    # Link komentara

  5. Svaka cast na analizi celog prvenstva! Vidi se da ste osoba koja se razume u samu srz igre. Bravo! jedva cekam sledece delove.:)

    ps i ja sam navijao da Spanci ne uzmu nista a za ostale me bilo briga (izuzev Srbije naravno). Nadmeni su mnogo uvek bili i ostali.
    (kajmak1, 31. januar 2012 02:46)

    # Link komentara

  6. Ajde da se ne pravimo ludi!
    pionir nije bio pun na mecu sa Poljskom!
    Da ne lazete vise ljude!
    na mecu sa Danskom je bio pun
    Al je zato poluprazan bio sa Slovackom!
    Sa Nemcima i Svedjanima Arena nije bila puna ni 2/3!
    A Makedonci su bili domacina u sred Beograda!
    Arena je bila puna samo na utakmicama polufinala i finala!
    (ypke, 31. januar 2012 01:28)

    # Link komentara

  7. POtpuna ,smislena i kvalitetna analiza .Čestitke za poznavanje igre.Pozdrav
    (Jeronim, 30. januar 2012 23:01)

    # Link komentara

  8. jako mi je drago sto Spanci nisu uzeli medalju. Ne volim ih zbog njihovog nadmenog "a la Rodjer federer" stava. Bravo Hrvati! Hvala na tome.
    (Bata Djosa, 30. januar 2012 22:11)

    # Link komentara