10. Evropsko prvenstvo: Može li ta medalja?

Jedanaest godina prošlo je od poslednje medalje rukometne reprezentacije naše zemlje, a 26 godina od poslednjeg pehara na velikim takmičenjima. Ni na desetom jubilarnom Evropskom prvenstvu, koje se održava u Srbiji od 15. do 29. januara, odličje se ne obećava, a cilj je plasman na Olimpijske igre u Londonu.

Nina Kolundžija
Pošaljite komentar
  1. Daklem, dobitna formula za medalju...
    Svaku utakmicu igrači trebaju ZAMISLITI da igraju protiv Hrvatske i medalja je u džepu.
    Ajd' pozdrav iz ZGB.
    (Vjenceslav, 17. januar 2012 09:57)

    # Link komentara

  2. Mislim da je steta sto Bojinovic ne igra. Trenutno je u odlicnoj formi i jedan je od najboljih u ekipi Monpeliea koji su sampioni Francuske i dominiraju ubedljivo.
    (vlada djordjevic, 15. januar 2012 13:10)

    # Link komentara

  3. Poljake bi trebalo da dobijemo i slovacku,sa danskom bi nam remi odgovarao i to bi bilo 3 boda u narednoj rundi,bodovi protiv poslednje plasiranog protivnika u grupi se ne racunaju.Sa poljacima smo igrali na sp 2010 i malo je falilo da pobedimo imali smo 4 gola prednosti ali smo izgubili.Zelim srecu nasim rukometasima.
    (niko bg, 15. januar 2012 12:09)

    # Link komentara

  4. Naravno da je HRV rukometna sila. Samo od 2003.(ne računajući 90-te god. gdje imamo zlato-OI,srebro-SP i broncu-SP) imamo najviše FINALA, njih 6, više i of FRA u istom periodu, imaju ih 5, ali sa 100% učunkovitošću sa 5 zlata.Mi pak 2 ZLATA i čak 4 SREBRA.Odmah iza FRA i HRV po medaljama i finalima su NJEM sa 4 finala (2 zl i 2 sr). Zatim slijede Danci, Španjolci.....Dakle HRV u zadnjih 9 god ima najviše finala i polufinala (2006. i 2008.). Iz te tradicije gdje se vidi da su samo FRA bolji od HRV imamo šanse za dobar rezultat u Srbiji,bez obzira u ovom slučaju i pored ozljede Balića.FRA bi imali i više zlata da ih nismo maknuli u teškim polufinalima 2005. SP,2008. EP. Sa njima smo igrali 2 FINALA 2009. SP i 2010. EP.U polufinalu EP 2008. smo ih napucali, ali nakon toga Balić i Kaleb sa previše batina od Francuza nisu mogli parirati rastrčanim Dancima.
    (TOM ZG, 15. januar 2012 12:09)

    # Link komentara

  5. Za mene bi bio uspeh da uđemo u drugi krug takmičenja i da nekog tamo pobedimo.Realno najbitniji meč nam je sa Slovacima,jer šta i da dobijemo Poljake,poletimo protiv Danaca i šta da nam se desi da taj meč izgubimo i istrošimo i onda demoralisani sa Slovacima igramo?Zato je meni najbitniji meč sa Slovacima.Mislim da još nismo sazreli sa medalju,ali ipak se nadam drugom krugu i poziciji između 5 i 8 mesta,jer ipak smo domaćini.Malo se pribojavam,zbog primera onog Ep košarkaša kad smo bili domaćini.Pozdrav Rukometašima i još samo reči:Hrabro i Srećno pa šta bude.
    (Ivan, 15. januar 2012 02:51)

    # Link komentara

  6. Odgovor je decidan-NE! Ne vidim kako bi Srbija mogla do medalje, jer je bar 7-8 ekipa ispred nje. Francuska, Danska, Svedska, Hrvatska, Poljska, Island, Makedonija su kvalitetniji, dok je jedini adut Srbije-domaci teren Premalo za tako veliki cilj. Uspeh bi bio kada bi uspeli da udjete u prvih osam, mada bice tesko, jer ekipa Srbije je ipak neiskusna i bez velikih igrackih imena.
    (Josko Martinoski, 14. januar 2012 23:50)

    # Link komentara

  7. Možemo da budemo među 4 ekipe u narednoj rundi koje će da razigravaju za plasman od 5 do 8 mesta,i recimo neko 5-6 mesto bi bilo zadovoljavajuće,jer ipak smo domaćini,imamo ok ekipu,a sve preko toga bio bi ogroman uspeh! Realno Danci su bolji od nas,sa poljacima možemo egal,u narednoj rundi se priključuju Nemačka i Švedska,tako da imamo već 5 jednakih ekipa koje mogu da konkurišu za borbu za polufinale a kao i uvek ona ekipa koja prenese maksimalan broj bodova iz prvog dela = 4,uz pobedu u sledećem krugu ima 90% 1/2 finale..da li mi možemo da budemo ta ekipa?
    Verujem da da! Ali opet kažem biti 5-6 nakon 10 god gde nismo mogli da zamislimo da dobijemo više od 2 meča na nekom EP,je sasvim solidan rezultat..
    (Srpski dinamit, 14. januar 2012 23:42)

    # Link komentara

  8. Voleo bih da sovoje medalju, pokazali su da imaju potencijala za to na poslednjem prvenstvu, ali ipak mislim da to nije realno, i ne volim što se po medijima stalno provlači to pitanje koju ćemo medalju da uzmemo i tako se ostvaruje veliki pritisak na igrače a to može da nas košta mnogo...
    (vlada, 14. januar 2012 22:51)

    # Link komentara

  9. Reprezentaciji Srbije želim da osvoji svoju Prvu medalju i verujem u njih.
    (Milko, 14. januar 2012 22:39)

    # Link komentara

  10. U beogradskoj grupi dosta zavisi od sutrasnje utakmice sa Poljacima... ako dobijemo, na krilima te pobede mogli bi i sa Dancima da se ozbiljno uhvatimo u kostac. Realno, Danci jesu medju favoritima prvenstva ali oni nisu napravili uspeh van skandinavije... Pitanje je kako ce se snaci pred ovakvom publikom... No, Srbija, Poljska i Danska su vidjene u drugom krugu... raspored bodova, nadam se povoljan po nas :-) Ukrstamo sa niskom grupom gde su za ovo prvenstvo "prosecne" reprezentacije... Iako je Makedonija po kvalitetu i rejtingu najslabija, ja ih bas ne bi tako olako shvatio... ne bi me iznenadilo da otpadne Ceska ili Svedska... U Vrscu, koliko vidim, Sloveniju otpisuju... Licno mislim da ce Slovenci proci dalje a otpasti jedni skandinavci... tipujem da otpada Island. A u Novom Sadu ce biti najpakleniji rukomet. Otpadaju Rusi ili Madjari... Pre Rusi jer ce Madjari imati navijace, verovatno i sudije...
    Sve u svemu, Srbija sa dobrim otvaranjem prvenstva moze realno da dohvati i polufinale ali treba prvo skociti pa reci hop. Ovo je zaista velika sansa i ako se zadrzi jedinstvo i hemija ekipe kao sto je bilo na utakmici protiv Ceske, moze se nadati... Srecno!!!
    (Gonzo, 14. januar 2012 22:09)

    # Link komentara

  11. Rukometnoj reprezentaciji želim da osvoji zlatnu medalju.
    (đorđe, 14. januar 2012 21:37)

    # Link komentara

  12. Ako dobiju sutra mogu u cetvrtfinale,a time i u borbu za OI sto je za mene prvenstveni cilj.. U slucaju poraza,vec sutra bi bio kraj jer su Danci prebrzi i predobri za nas i eventualno vadjenje.. Pobeda nad Slovckom nas vodi u drugi krug sa o bodova,a tamo bi morali sve da dobijemo za plejof,sto je prezahtevno... Znaci sutra bijemo kljucnu bitku!!!
    (doktor, 14. januar 2012 21:29)

    # Link komentara