Balić za B92: "Nema rivalstva sa Karabatićem"

Najbolji rukometaš sveta svih vremena Ivano Balić govorio je za B92 o očekivanjima od Evropskog prvenstva 2012. godine u Srbiji, rivalstvu sa reprezentacijom Francuske, ali i Nikolom Karabatićem, pritiskom hrvatske javnosti...

U Srbiji se od četvrtka do nedelje održava rukometni Kup nacija. Igra se šest utakmica, a najzanimljivija je na programu u subotu između reprezentacija Srbije i Hrvatske.

Nina Kolundžija
Pošaljite komentar
  1. IVANO JE RUKOMETNI GENIJE,ALI I VELIKI COVJEK,I ZAISTA ZASLUZUJE EPITET NAJBOLJEG RUKOMETASA SVIH VREMENA.
    (Acika, 16. decembar 2011 19:42)

    # Link komentara

  2. ..znam vas ja sve - vama je i Modric najbolji fudbaler na svetu ikad...
    (MILE, 22. novembar 2011 10:31)

    # Link komentara

  3. Cekajte, a sto se vi raspravljate kad je i vrapcima na grani jasno da je Ivano ubedljivo najbolji igrac svih vremena...pa cak je i EHF proglasio Ivana za najboljeg, ali nama Srbima nikad nije nista dovoljno...ma kakav Vujovic bre, jeste bio odlican igrac ali za svoje vreme,ali nije ni do kolena Balicu... IVANO IS THE BEST!!!
    (Handball player, 20. novembar 2011 15:25)

    # Link komentara

  4. Veselin Vujovic je najbolji igrac svih vremena jer je Crnogorac sa Cetinja!
    ps nemoj te se paliti,malo sale i poneke doskocice...hahah
    (mnegorac, 17. novembar 2011 18:00)

    # Link komentara

  5. Najbolji rukometas svih vremena? Pa za jednog Pelea ne sme da se kaze da je najbolji svih vremena ili cak i za DZORDANA napisete "verovatno" najbolji ... Mislim da je smesno malo ...
    (stexns, 4. novembar 2011 20:36)
    # Link komentara
    Druze, ja mislim da si ti malo pobrkao sportove?! Smesno je i krajnje primitivno porediti sportska dostignuca igrada koji se ne bave istim sportom. Za rukomet nisam kompententan, ali najvise cenim kod ljudi antinacionalizam, a ta osobina definitivno krasi Balica.
    (Kimi, 12. novembar 2011 21:33)

    # Link komentara

  6. dakle ovako...ivano balic je proglasen najboljim rukometasem svih vremena po izboru EHF I IHF te po izboru igraca i trenera cijelog svijeta...ako vam nije jasno provjerite...sve je na stranicama EHF I IHF...
    (mićo, 12. novembar 2011 14:37)

    # Link komentara

  7. Majstor!!!!!
    (cox, 11. novembar 2011 21:45)

    # Link komentara

  8. Nije najbolji, ali je sigurno jedan od desetak najboljih svih vremena. Ipak ispred njega su bar 4-5 igraca: Talant Dushebajew, Dragan Skrbic, Magnus Wislander, Veselin Vujovic...
    (Misa, 8. novembar 2011 15:29)

    # Link komentara

  9. Sta se svi ogradjujete kao:"Jesam srbin ali ovo-ono". Pre svega ste ljudi, nadam se, individue koje umeju da koriste mozak na pravi nacin. Zar se pojedinci stvarno plase da pohvale nesto sto nije srpsko!?
    (Milos, 7. novembar 2011 11:43)

    # Link komentara

  10. Kapa dole majstore!
    (nikola, 6. novembar 2011 23:43)

    # Link komentara

  11. (nislija, 5. novembar 2011 00:28)
    Ja sam takodje ostao i na utakmici izmedju Hrvata i Ceha i nisam se pokajao! Bila je odlicna utakmica a Ivano me je odusevio! On je jedan gospodin, smeker... Covek je 10 minuta ostao da bi ispostovao sve one koji su hteli da se slikaju sa njim i da uzmu autograme! Car! A ko ima nesto protiv njega, nek se...
    (MareSbs, 6. novembar 2011 16:11)

    # Link komentara

  12. zasto je ivano bolji od ostalih! raspitajte se kakav kvalitet igraca je imao vujovic oko sebe:isakovic,basic,cvetkovic,portner,rnic itd! pogledajte nikolu,da ne nabrajam! kad bas nikog neide balic ima lackovica,duvnjaka i vorija koji je dzaba dobar ako nema dobrih bekova! ivano je ipak igrac kojeg kada neide ekipa gubi dok bez nikole francuzi opet pobedjuju! e,da zar se niko neseca mikaila jakimovicha,vidim niko ga ne spominje! raspitajte se i upoznajte sa karijerom tog igracha! najbolja linija bekova: levi-yakimovich,sredni-dushebaev,levi-tuchkin! znam da se o ovom moze diskutovati,ovo je licno misljenje! pozdrav svim ljubiteljima najkompletnije igre!
    (david kenji, 6. novembar 2011 13:44)

    # Link komentara

  13. Balić je veliki igrać i sportista,a to svih vremena je neka pretjerana titula jer oni koji su glasali (većina)ne zna kako se igralo prije 20 ili 30 godina. V. Vujović je bio odličan rukometaš ali ponekad prznica i nefer u igri.(stari rukometaš koji pamti)
    (dule 2, 5. novembar 2011 18:04)

    # Link komentara

  14. "Najbolji rukometaš sveta svih vremena Ivano Balić govorio je za B92 o očekivanjima od Evropskog prvenstva, rivalstvu sa Francuskom, ali i Karabatićem."

    ALi najjaci su mi ovi "srbi" koji hvale Hrvate,i Hrvati koji istovremeno hvale sami sebe.To da li je Ivano Balic najbolji rukometas svih vremena ZVANICNO,je vrlo,vrlo,vrlo,vrlo,vrlo vrlo diskutabilno...U svakom slucaju evo lista top 8 best-ever players od strucnog rukometnog saveta WHO(World Handball Organization)
    1.Nikola Karabatic
    2.Talant Dushebajew
    3.Dragan Skrbic
    4.Magnus Wislander
    5.Bertrand Gille
    6.Ivano Balic
    7.Jackson Richardson
    8.Veselin Vujovic
    Pozdrav
    (SRBIN iz Srbije-doktor rukometnih nauka!, 5. novembar 2011 13:05)

    # Link komentara

  15. Veselin Vujovic je najbolji igrac svih vremena i to zna svako ko je gledao bar jednu utakmicu Metaloplastike osamdesetih. Sve ostalo je plod medijske pompe oko Balica koji je zaista vrhunski igrac, mozda i drugi na svetu.
    (Medved Pavle, 5. novembar 2011 12:38)

    # Link komentara

  16. Već sam se javljao na ovaj sajt po pitanju Balića i rivaliteta sa Francuzićima.Ono što Balić radi na terenu i to u modernim okolnostima na terenu, a to je istući protivnika.Nikad u rukometu nije postojao igrač koji u toj "tuči" uspjeva tako odigravati i proigravati.Jer u današnjem rukometu malo repki igra baš stvarno lijepi rukomet (igra ga HRV repka), ali nas tuku i tuku na svim tim utakmicama, a pogotovo Francuzi.Oni ne igraju lijep rukomet ali igraju jaki rukomet sa puno tuče i udaraca, pogotovo prema Ivanu Baliću, to im jedino i preostaje.Primjer, u zadnjem finalu na EP 2010, FRA jedno ili dva isključenja, a HRV čak 8, a Ivano je doslovce bio izubijan.Između ostaloga, Ivano je proglašen najboljim i zato što u tim uvjetima tuče na terenu uspjeva igrati maestralno.Pa pogledajte (you tube) samo njegove golove na tim važnim finalima i polufinalima, nema gola a da obični čovjek daje na terenu ne bi završio u bolnici. I zato je najbolji.Jer rukomet koji se igrao prije 15-20 god bio je puno "nježniji" od ovog danas i u tome je razlika.Richardsona iz FRA repke prije 16-17 god. sigurno nisu tukli ko Balića zadnjih 7 godina.
    (TOM ZG, 5. novembar 2011 11:02)

    # Link komentara

  17. @ Bojan, A šta da gledam u Čairu,Nešu Galiju ?!
    (Dj, 5. novembar 2011 10:00)

    # Link komentara

  18. @stexns
    Pa dobro ali sva je prilika da b92 nikad nece uraditi intervju sa Dzordanom ili Peleom, red je da bude malo neumerenog novinarstva:)
    (red devil 011, 5. novembar 2011 07:10)

    # Link komentara

  19. Trebalo bi da se forsira da je Veselin Vujovic NAJBOLJI SVIH VREMENA .
    Ovom Ivanu svaka cast, ali ipak je Vuja nase gore list..
    (NavijajZaSvoje, 5. novembar 2011 06:16)

    # Link komentara

  20. @ DJ - Idem u Pionir sutra zbog njega.

    A sta ces da radis u Pioniru? Ima video prenos iz Caira?
    (Bojan, 5. novembar 2011 02:11)

    # Link komentara

  21. Hrvati su masovno glasali za Balica na sajtu IHF-a i tako je Balic postao najbolji rukometas svih vremena...
    (Aco, 5. novembar 2011 02:00)

    # Link komentara

  22. Balic je stvarno car!!!! mogu reci da sam bio jedan od manjeg dela pravih ljubitelja rukometa koji je u cetvrtak u Nisu ostao da isprati utakmicu hrvatska - ceska, jeste josuvek postoje oni koji negoduju i zvizde himni hrvatske, no to je njihov izbor, ali u toku predstavljanja igraca kada je procitano ime Ivano Balic cela hala je aplaudirala, isti slucaj je bio kada je usao prvi put u igru...to je ono sto se ceni - priznati, odati priznanje tako vrsnom igracu kao sto je on...JOS VECE IZNENACENJE USLEDILO JE POSLE MECA KADA SU DECA,DEVOJCICE OKRUZILE IVANA RADI SLIKANJA, AUTOGRAMA NIJEDNO DETE NIJE ODBIO, OSTAO JE JEDINI U HALI, TAKO JE LJUBACAN, SRDACAN...MNOGI NASI SPORTISTI BI TREBALO DA NACE NESTO IZ NJEGOVOG ODNOSA PREMA PUBLICI....JEDNO JE JASNO KADA SI NAJBOLJI SPORT NEPOZNAJE GRANICE, NI VERU, NI MRZNJU...zelim mu da sto duze bude na terenu, i cini rukomet jos boljim!!!!!!!!!1
    (nislija, 5. novembar 2011 00:28)

    # Link komentara

  23. Za razliku od Džordana, Ivano Balić je pre par godina zvanično proglašen za najboljeg rukometaša svih vremena, a Svetlana Kitić za najbolju rukometašicu svih vremena. Ono što radi Ivano na parketu nije rukomet, već umetnost. Svaka čast, majstore.
    (vladimir, 4. novembar 2011 22:47)

    # Link komentara

  24. Najbolji rukometas sveta svih vremena? -Po izboru njegove majke, mozda...
    Jeste vi nekad, bre, gledali Veselina Vujovica? Metaloplastika! To je bio rukomet 2 decenije ispred svog vremena, a Vujovic za koplje ispred svih.
    (bgbeholder, 4. novembar 2011 21:30)

    # Link komentara

  25. Jesam srbin ali on je car :)
    (igorr, 4. novembar 2011 20:56)

    # Link komentara

  26. Najbolji rukometas svih vremena? Pa za jednog Pelea ne sme da se kaze da je najbolji svih vremena ili cak i za DZORDANA napisete "verovatno" najbolji ... Mislim da je smesno malo ...
    (stexns, 4. novembar 2011 20:36)

    # Link komentara

  27. Šmeker i možda najbolji rukometš koga sam ikada gledao ! Idem u Pionir sutra zbog njega.
    (Dj, 4. novembar 2011 19:41)

    # Link komentara

  28. Fin korektan covjek. Nema sta kapa dole i to kazem kao srbin, zato sto mi nije problem priznati da je dobar rukometas.Dosta je bilo napetosti zbog odakle si i sta si!
    (SaleGrobarGermany, 4. novembar 2011 19:36)

    # Link komentara

  29. car!
    (ledu, 4. novembar 2011 19:04)

    # Link komentara