Kup: Sedam (ne)spornih situacija

Finale Kupa Srbije između Vojvodine i Partizana završeno je na skandalozan način, fudbaleri Vojvodine načinili su presedan i napustili teren nezadovoljni suđenjem.

Duel je obilovao greškama, što glavnog sudije Slobodana Veselinovića, što njegovih pomoćnika Igora Radojčića i Saše Živkovića.

Izdvojeno je sedam (ne)sportnih situacija, iako ih je tokom 83. minuta duela na stadionu Crvene zvezde bilo mnogo više.

Pošaljite komentar
  1. Ajde, dosta vise, pa da su igrali finale lige sampione ne bi ovoliko smarali. Dobro bilo je sumnjivih situacija, ali i pored njih Partizan bi verovatno pobedio na kraju. Ima valjda i drugih desavanja u sportu, ili vam je neko nalozio da trujete do besvesti.
    (simboliko, 29. maj 2011 21:49)

    # Link komentara

  2. Kao što je rekao Dule Vujošević kada se isti ovi,Vesić &co. obrušili na kk partizan: SMRT FAŠIZMU, ŽIVEO PARTIZAN!!
    p.s. Bar jednom dočekajte avgust u evropi,tamo nema Toleta, pa onda pričajte o partizanu u evropi, zaradite bar pola boda tamo gde se Tole ništa ne pita.
    (DEJAN, 17. maj 2011 21:49)

    # Link komentara

  3. Najveća greška je što se igralo na Marakani !
    Nadam se da će se od sledeće sezone uvesti neko pravilo da se finala a možda čak i polufinala odigraju na neutralnom terenu, tj u gradu iz kog nije nijedna ekipa. Mislim da bi Kruševac,Leskovac,Kragujevac,Vranje,Sombor,Vršac,Zrenjanin i drugi gradovi bili odlični organizatori i promoteri fudbala!
    (Danilo, 17. maj 2011 11:40)

    # Link komentara

  4. Mene je sramota!!! ...a cak ni ne navijam za Partizan!
    (pedja, 15. maj 2011 23:45)

    # Link komentara

  5. Zar sam samo ja video pesnicu Krstajica?
    (boli glava, 15. maj 2011 23:42)

    # Link komentara

  6. Prvi gol Partizana- Krstajic je bio van granica terena i nije mogao biti u ofsajdu.
    (Nikola, Zemun, 15. maj 2011 10:07)

    Nije tacno, igrac iza gol aut linije se racuna kao igrac u terenu. To pravilo vazi jos od 2008. godine i Evropskog prvenstva u Svajcarskoj i Austriji.
    (fowler, 15. maj 2011 23:40)

    # Link komentara

  7. @marko to je to, svaka cast na komentaru!
    (Nemanja, 15. maj 2011 23:10)

    # Link komentara

  8. Prvi gol Partizana- Krstajic je bio van granica terena i nije mogao biti u ofsajdu.
    (Nikola, Zemun, 15. maj 2011 10:07)

    - Prvo nauči pravilo , da igrač u golu u trenutku akcije se RAČUNA da je U TERENU !!! pa onda komentarisi !!!!!
    Stvarno je neverovatno koliko ljudi je ovde nepismeno, nemaju veze sa pravilima fudbala, a daju sebi za pravo i pri tome se busaju u grudi ??!!!! u analizi !!!
    Ovoliko gluposti , na jednom mestu...hm, to neće izaći na dobro...
    (Batko, 15. maj 2011 18:23)

    # Link komentara

  9. Korektno i stručno objašnjeno!
    I šta sad???
    (Objektivni Lala, 13. maj 2011 14:38)
    Dakle, slazemo se. Prva sporna situacija- neizlazak fudbalera Vojvodine na teren 15 minuta, automatski se svira kraj i utakmica registruje sluzbenim rezultatom 3:0. Zasto onda uopste raspravljati o ostalim spornim situacijama? Ali, ako bas hocete:
    1. Prvi gol Partizana- Krstajic je bio van granica terena i nije mogao biti u ofsajdu.
    2. Izjednacujuci gol Vojvodine- cist ofsajd, gol je priznat i sta cemo sa tim?
    3. Penal za Partizan- mogao je, ali nije morao da svira, kontakt je postojao. Kao navijac Partizana vise bih voleo da nije svirao penal.
    4. Ponisten gol Vojvodine- potpuno opravdano. Mojsov JESTE povukao i oborio Savica, a igra je prekinuta i pre nego sto je lopta stigla do igraca Vojvodine i ovaj postigao pogodak.
    5. Nedosudjen penal za Vojvodinu- situacija slicna kao onoj kada je sviran penal za Partizan, sa tom razlikom sto je igrac Vojvodine nakon kontakta nastavio korak- dva, sutirao ka golu Partizana i nakon toga pao i trazio penal.
    (Nikola, Zemun, 15. maj 2011 10:07)

    # Link komentara

  10. Sta napisati posle ovakve utakmice,a biti pametan,realan itd…SRAMOTA.Sramota za srpski fudbal,za sudije,organizaciju utakmice,za sve.Opet kao i uvek imamo dve price,normalno kako kome odgovara.Pregrst sumljivih situacija,gresaka sudije koji utakmicu u nijednom trenutku nije imao pod kontrolom.Verovatno da je sve kako treba da bude utakmica je trebala da se zavrsi sluzbenim rezultatom 3-0 za Partizan.Odnosno da uopste i ne pocne.

    Pocetak utakmice pun tenzije,nervoze verovatno zbog velikih uloga,obecanih premija itd… I na scenu stupa Iliev koji u najmanju ruku po meni zasluzuje crveni karton.Zatim start “sad cu da ti slomijem nogu”igraca Vojvodine Tumbasevica takodje cist crveni.Crveni Tiegu,sumljiv penal za Partizan,penal za Vojvodinu,sumljivi golovi za Vojvodinu,start Krstajica (po ko zna koji put smo to videli) I na kraju slag na tortu Vojvodjani napustaju teren,na jedan vrlo neobican nacin-cekaj da pitam vodje navijaca sta da radim. Sudija je sudio pod ogromnim pritiskom,i apsolutno u strahu da ne osteti samo Partizan,a ostetio je Vojvodinu i unistio utakmicu.Iako su u mnogome bili osteceni nema opravdanja za Vojvodinu da napusti teren.
    Da je u nasem sportu sve po zakonu i redu ovo se nikad ne bi desilo,ovako imamo situaciju koja trazi adekvatno resenje i disciplinske mere,a tog naravno nikad nece biti.(kao sto recimo nije bilo kad je Avodzobi prekinuo derbi u kosarci)Ovde se najmanje radi o fudbalu dok najveci uticaj ima politika i ko zna kakve jos igre.

    Gde recimo u svetu postoji,da ako se utakmica igra na Marakani sever mora da bude prazan,ne sme niko da navija sa severa.Ko podrzava takve gluposti,ko podrzava post zvezdinih navijaca..Ko dozvoljava navijacima Partizana(u kosarci i fudbalu)da pevaju pogrdne pesme politickog sadrzaja,koje nemaju nikakve veze sa sportom.Naravno uprave ovih klubova.Kaze Nadj nemoguce ih je kontrolisati.Pa ako je nemoguce,onda im zabraniti da dolaze na stadion.Dal je nemoguce kontrolisati onog igraca Partizana sto je posle utakmice uzeo mikrofon u ruke i pevao pesmu o Vojvodini.

    Makijavelizam odnosno ”cilj opravdava sredstvo” razara svet-sport.Zato je fudbal postao biznis,zato u njemu nema ni pravde ni fer-pleja.Ja da se pitam,ja bih utakmicu ponovio pa ko je bolji nek pobedi,naravno pred praznim tribinama,ali od toga nema nista ostace samo prica koja ce vremenom izbledeti.Vazno je samo pobediti,bez obzira na sve biti prvi,na bilo koji nacin.Radovati se takvoj pobedi za mene je sramotno.Opet sam napisao SRAMOTA ali mislim da ta rec vise ne postoji u svetu.

    Prema tome na nama, obicnim ljudima postoji samo jedna mogucnost-to je odluka da li gledati, pratiti ovakav fudbal, i verovati da je sve osvojeno trudom i radom, ili NE.
    (marko, 14. maj 2011 18:44)

    # Link komentara

  11. Cele ove zbrke ne bi ni bilo da su igraci Vojvodine izasli na teren na vreme. Gde se jos cekaju navijaci da bi pocela utakmica. Imao sam prilike da idem organizovano sa navijacima na gostovanje i znam da je to totalni haos i da policija ima velikih problema da ih organizovano sprovede na stadion. Hocu da kazem da su imali ceo dan da stignu na utakmicu, trebali su da krenu mnogo ranije i da budu na tribinama satima pre utakmice.

    Ocigledno je da Vojvodina cele sezone u utakmicama sa Partizanom igra veoma prljavo, izgleda da je Lazetic uticao na njih posto je ta zvezdina generacija igrala slicno protiv Partizana. Igraci Partizana su veoma nervozno poceli utakmicu i to je razumljivo jer su cekali 20 minuta u tunelu stadiona.

    Jesam navijac Partizana i razocaran sam igrom u prolecnom delu prvenstva, ali i svakome je ocigledno da Partizan ima najzreliju, najstalozeniju igru od svih domacih timova. Zlonamerne koji spominju neuspehe u LS samo bih podsetio da je Partizan uspeo da kroz kvalifikacije udje u LS i da je u grupi bio sa odlicnim timovima (Arsenal, Sahtjor i Braga) i da je pokusao da pruzi dostojan otpor sa timom oformljenim par dana pre pocetka LS. Igrali su hrabro i posteno i nijednom nisu totalno nadigrani. Dostojno su nas reprezentovali. Voleo bih da tako odigraju u Evropi i Zvezda, VOjvodina i ostali. Nazalost ...
    (Igor, 14. maj 2011 15:34)

    # Link komentara

  12. [link]
    Погледајте овај снимак и сами процените да ли је Воша оштећена.Пре бих рекао да је Партизан био оштећен.
    (објективно реално, 14. maj 2011 15:32)

    # Link komentara

  13. bio sam u zadnjem autobusu navijaca vojvodine ka stadionu drzali su nas vise od pola sata na ulaz u bg smisljeno.! krstajic u golu ali u trenutku upucivanja lopte ispred gol linije ramenom izbacuje iz ravnoteze brkica koji ne izboksuje loptu na pravi nacin. I ofsajd i faul!!! razlika u penalima je to sto tejgo pada cim je mojsov ispruzio nogu padao pre kontakta simuliranje. Kontra penal tejgo faulira cistim udarcem igrac vojvodine pod faulom pokusava da sutira ali ne uspeva cist penal. Gol vose cist. Tejgo kod gola partizana pokazuje srednji prst navijacima vojvodine .drugi zuti - napolje. Da su sudile engleske realno Vojvodina Partizan 3-0 . U stvari i vidi se kako partizan prolazi u evropi kad nema domacih sudija u dvije lige sampiona provuko se penalima a onda u 12 utakmica lige 0 bodova ah uh , ali je bitno da se oni busaju da su ucesnici lige tragicno
    (mio, 14. maj 2011 10:49)

    # Link komentara

  14. E cemu se ovi JADNICI iz partizana raduju....
    (vladan 7, 14. maj 2011 10:28)

    # Link komentara

  15. Dečko nije dovoljno. Prva situacija: Vojvodina nije bila domaćin u Novom Sadu. Zašto?
    (Bojan, 13. maj 2011 20:32)
    Zato sto se finale kupa uvek igra u Beogradu i samo jedna utakmica,jasno? A Vojvodina je samo formalno bila domacin, ono kao: igraju Vojvodina-Partizan. Kontas?
    (Mali, 14. maj 2011 09:12)

    # Link komentara

  16. Ja ovako lajcki shvatio sam jednu stvar... DA JE ISPOSTOVANO PRAVILO KOD PRVE GRESKE, DO OSTALIH SEST NE BI NI DOSLO, ZAR NE?
    (TIGER, 14. maj 2011 01:15)

    # Link komentara

  17. Za Vaska, Nix, Unuk...
    forum.krstarica.com/showthread.php/242412-Jelen-Super-liga.../page23
    Krstajić je bio u golu zar ne?!
    Znam da je ovo čist gubitak vremena, jer je nekim ljudima istina samo ono što projektuju u svojoj glavi, tako će ti i na ovoj slici "viditi" da je Krstajić bio u golu.
    (siniša, 14. maj 2011 00:52)

    # Link komentara

  18. I da je ovako kako kazu ,mada se ne slazem sa medjusobnim povlacenjem jer je tu odbranbeni igrac malo vise zasticen,opet je od ovih 7 u 4 slucaja Partizan ostecen ili bio u pravu.Kad se uzme u obzir samo ova prva greska trebalo je registrovati sluzbemnim rezultatom 3-0 za Partizan i do ostalih stvari ne bi ni doslo. Suvisno je o ostalim greskama i pricati posle ove prve.
    (Radovan, 13. maj 2011 16:30)
    Znači po tebi je Partizan oštećen i kad je sviran penal za Partizan. Za vjerovali ili ne.
    (siniša, 14. maj 2011 00:34)

    # Link komentara

  19. @(Nemanja, 13. maj 2011 19:55)
    Imaš 35 godina, a ovako si navijački neobjektivan...
    Pod 1. Sudija i delegat imaju pravo da u dogovoru sa timovima odlože start utakmice. Nađi samo jednu utakmicu iole višeg nivoa koja je rešena na način na koji je u tekstu navedeno i koji ti navodiš kao vrhunski dokaz. Pojasni samo kako je to Italija:Srbija nakon divljanja navijača kasnila mnogo duže, a da je UEFA-in sudija nije rešio kako je po tebi i komentatorima teksta propisano... Delegat može da utakmicu odloži koliko mu je ćef ako tako proceni i za to je lično odgovoran i to isto u izveštaju pravda. Neko već napisa, baš me zanima koji bi to delegat bilo gde u svetu reagovao kako se tvrdi da je u obavezi... Nigde.
    2. Svaka ti čast kad grubu igru pravdaš važnošću utakmice... Da je sudija u startu oplajvazio sa žutim, crvenim kartonom dva-tri igrača, sve sam ubeđen da bi nastavili da igraju grubo. Smešno je da se hvataš finala Svetskog prvenstva, jer je to suđenje bilo dno dna baš zbog takvih stvari. A nose šatro Ferplej ambleme na dresovima... Svako tolerisanje grube igre je u startu greška sudije i direktno uticanje na rezultat.
    Da si klinac možda bih te i razumeo, al da se još busaš u godine...
    (Inferno, 13. maj 2011 23:38)

    # Link komentara

  20. A da li je moguce da niko nije primetio ofsajd, prilikom izvodjenj slobodnog udarca, pre nego sto je bio penal za Vojvodinu.
    (vertigo, 13. maj 2011 22:52)

    # Link komentara

  21. Šta se gubite? Kakav penal za Vojvodinu?
    [link]#
    (Alo, 13. maj 2011 22:39)

    # Link komentara

  22. Meni se cini da su odlukama sudija podjednako osteceni i jedni i drugi.Ne vidim da je sudija nekoga favorizovao.Jednostavno lose sudjenje.
    (Nepristran, 13. maj 2011 21:43)

    # Link komentara

  23. Partizane samo gazi!!
    (Grobarchina, 13. maj 2011 21:08)

    # Link komentara

  24. Ja vec tri godine idem da gledam Partizan kada igra na stadionu Karadjordje i svaki put kasnim na utakmicu zato sto nas zandarmerija drzi kao stoku ( ko je bio zna o cemu pricam) tako da izgovor ne postoji za tako nesto...
    (NC14, 13. maj 2011 20:48)

    # Link komentara

  25. Navijac sam partizana ali sam iz novog sada.

    Prvo, vrlo dobar drugar koji je putovao za beograd kao navijac vojvodine preneo mi je takve utiske sto se policije tice pre nego sto su uspeli stici na stadion da zaista nemam nista protiv toga da se sacekalo da se utakmica pocne, ono sto sam cuo zaista je odvratno, prema ljudima se ponasalo kao prema stoci.

    Drugo, u trenutku izvodjenja slobodnog udarca kod prvog gola krstajic je bio van terena odnosno stajao je u golu i tu nema govora o ofsajdu, covek je zakoracio kada je slobodnjak bio izveden sto znaci da nije bio iza zadnjeg igraca odbrane. Prvi gol je cist.

    Prvi gol vojvodine je ocigledno isao na stetu partizana.

    Penal, ako je sudjen za partizan trebao je biti sudjen i za vojvodinu.

    Drugi gol vojvodine je po meni trebao biti priznat.

    Realan rezultat u trenutku izlaska igraca vojvodine trebao je biti 1:1

    Moze se reci da je sudjenje islo na stetu vojvodine ali to definitivno ne opravdava njihov izlazak sa terena. Ni bog otac me ne moze ubediti da su izasli na teren sa namerom da zavrse utakmicu. Ovo vec prevazilazi sportske okvire i zalazi u politiku. I mnogi veci klubovi u vecim takmicenjima bili su osteceni znatno vise pa su utakmicu sportski odigrali do kraja.

    U svakom slucaju mi je zao sto se utakmica nije zavrsila jer niko se ne raduje kupu pored ovakvog incidenta. Sad svi mozemo pricati svasta ali fudbal je tu da bi ljudi koji vole sport uzivali a ne da bi se ljudi kojih bi se odrekao da su mi porodica prepucavali.
    (Vasko, 13. maj 2011 20:35)

    # Link komentara

  26. Klucna recenica, kod druge sporne situacije, krstajic je bio u ofsajdu i u duelu sa Brkicem pa je MOGAO da se svira ofsajd. Moze a i ne mora dakle ...
    A prva sporna situacija nije sporna, jer nije uticala na igru i rezultat.
    Ja ne znam koliki slepci treba da budete da ne vidite da je gol vojvodine regularan i da se iza mojsova nalazio krstajic i da je bio u liniji sa njim.
    (mark, 13. maj 2011 20:34)

    # Link komentara

  27. Miki kaže: "Prva situacija: kašnjenje početka utakmice. DOVOLJNO"

    Dečko nije dovoljno. Prva situacija: Vojvodina nije bila domaćin u Novom Sadu. Zašto?
    (Bojan, 13. maj 2011 20:32)

    # Link komentara

  28. Recimo da su ova dvojica sudija u pravu u analizi spornih momenata. U oci upadaju dva kljucna momenta, neizlazak na teren igraca Vojvodine u predvidjenom terminu i izlazak istih sa terena. Sve ostalo je sudijsko uverenje i/ili greska.

    Postoji i treće a to je namera,što je u ovom slučaju najverovatnije!!!
    (treće kvaritelj sreće, 13. maj 2011 20:31)

    # Link komentara

  29. Najgore od svega je da se čulo dan pre utakmice da će sudija namestiti za Partizan. Nisam verovao tome dok nisam video...
    (Veliki poraz u maloj pobedi, 13. maj 2011 20:16)

    # Link komentara

  30. Odmah na pocetku da kazem da navijam za Partizan, takodje da kazem i to da sam jedan od onih navijaca koji prati srpski fudbal i kad god imam vremena idem na utakmice. Imam 35 godina!!
    U jednom od prethodnih komentara na jednu vest, napisao sam da je realno trebalo registrovati utakmicu 3-0 za Partizan jer je u samom startu prekrseno jedno od glavnih pravila i FSS i UEFE, kao i FIFE...ne izlazak igraca na teren ( u propisanom vremenu )jedne od ekipa ucesnika utakmice!!! Samim tim do svih ovih nemilih dogadjaja ne bi ni doslo.
    Moram takodje biti iskren i reci da je analiza u ovom tekstu uradjena korektno i iz strucnog ugla, sto je najbitnije. Iz analize, bar sam ja tako video, su osteceni i jedan i drugi klub i nema potrebe podizati tenzije i govoriti kako je jedan klub ostecen vise od drugog. Znaci, sudijske greske su evidentne na obe strane!!!
    Citam komentare o tome kako je trebalo deliti crvene kartone za odredjene startove, prigovore i razna unosenja u lice sudiji, ali ne zaboravite da se igralo Finale Kupa Srbije. Da je kojim slucajem sudija krenuo sa dodelom crvenih kartona, u sta bi se pretvorila utakmica? U jos vecu bruku i sramotu, jer bi verovatno na drugo poluvreme istrcalo svega 15 igraca zajedno za obe ekipe!!! To bi tek bio skandal. Ovako je sudija bio svestan velicine i same tezine Finala i procenio je da je bolje da se pusti malo tvrdja i grublja igra, recimo muska, sto na nasim prostorima nije slucaj. Mnogi se ovde pozivaju na razne zapadne lige, na odredjene utakmice itd. A mnogi takodje zaboravljaju Finale svetskog prvenstva u Juznoj Africi i jednog od najboljih sudija na svetu, a tada verovatno najbolji! Setite se pogibeljnog starta De Jonga, koji je mogao biti i smrtonosan, da se ne lazemo...tu je sudija takodje bio svestan velicine i tezine Finala i nije iskljucio tog igraca, jer bi to utakmicu odvelo u neki drugi pravac !!! Evo priloga o cemu govorim:

    [link]

    Zakljucak prethodne price: sudija je ispravno postupio sto nije delio crvene kartone, jer to bi izazvalo jos vecu bruku i sramotu i odvelo bi utakmicu u nesto sto niko normalan ne bi zeleo!!
    E sad ,da se malo osvrnem i na celokupnu situaciju vezanu za Finale.
    Stekao sam utisak, mozda pogresan, da su igraci i rukovodstvo Vojvodine dosli u Beograd sa namerom da u slucaju nepovoljnog rezultata prekinu mec. Velika medijska hajka na sudije koja traje vec mesecima, a zadnjih dana intezivirana, zatim to sad vec cuveno kasnjenje...zatim ogroman broj navijaca Vojvodine na samom stadionu ( sto ne zameram, veoma pohvalno...ali malo cudno), cela situacija u nasem fudbalu, pritisci...predsednik Vojvodine na tribinama,a ne u lozi...itd...sve ovo daje povoda u moju sumnju o izreziranom prekidu meca.
    Nakon svega vidjenog, procitanog, recenog mora se doneti zakljucak da u nasem fudbalu mnogo toga ne stima. Da li je za to jedini krivac Tomislav Karadzic, ne bih rekao...ali jeste jedan od najodgovornijih jer je na celu naseg fudbala i samim tim bi morao podneti ostavku, ne samo zbog ovog incidenta, vec i zbog mnogih drugih stvari koje ne funkcionisu...npr reprezentacija i njeno ucesće u kvalifikacijama, Djenova...sada imamo priliku da gledamo i mladu selekciju koja je prosla katastrofalno ( sto nije za cudjenje obzirom ko je selektor ) i zbog svih negativnih stvari u nasem fudbalu kojih ima , nazalost mnogo.
    Treba uvesti striktna pravila ponasanja, profesionalizam u sudijsku organizaciju...moraju se,ali pod hitno bez izgovora, svima obezbediti isti uslovi u takmicenjima ( tu pre svega mislsim na uslove za samu igru) , pogledajte na sta nam lice stadioni...ako cemo realno, jedino Partizan, Zvezda i Vojvodina imaju odlicne uslove za igru...e takve uslove moraju da pruze i ostali klubovi,a ne oranice, njive...sume!!! I jos mnogo toga da ne nabrajam.
    (Nemanja, 13. maj 2011 19:55)

    # Link komentara

  31. 1. Vojvodina je domaćin kome FSS iz samo njima poznatih razloga nije dozvolio da igra na svom stadionu. Ako je već tako trebalo je sačekati da njihovi navijači stignu na stadion na vreme, a ne da još koče saobraćaj kako bi zakasnili. U Engleskoj se utakmice odlažu ako nije očišćen sneg sa stolica, a da ne pričamo o situacijama kada navijači iz nekih razloga ne mogu doći na stadion.
    2. Igrači Vojvodine nisu napustili teren. Neki su išli do tribina, pojedinci su zbunjeno stajali na terenu, a ostali su se koškali i svađali sa igračima Partizana.
    3. Definitivno je bila teška utakmica za suđenje, ali su gotovo sve odluke donete na štetu Vojvodine (sporna je samo situacija kod priznatog gola Vojvodine, ali i to je teško utvrditi).
    4. Predsednik Zajednice Superligaša je bio delegat utakmice. Ako je bilo propusta u njegovom prisustvu, šta da očekujemo u nekim drugim situacijama.
    5. Šta sada da radimo? Karadžić kaže da je Vojvodina oštećena, sudijama prete suspenzije, mnogi krive FSS i očekuju ostavke, a Vojvodina...
    Njoj ništa ne znači što će joj se izviniti zbog načinjenih grešaka, ako na kraju bude kažnjena i ako joj se otme titula.
    (Vlada, 13. maj 2011 19:40)

    # Link komentara

  32. Prva situacija: kašnjenje početka utakmice

    DOVOLJNO!!!
    (miki, 13. maj 2011 19:20)

    # Link komentara

  33. Slazem se sa par tacaka u tekstu ali ne svime!
    Kakve su vam to gluposti "ujednaceni kriterijum za sviranje penala"?! Znaci svako bacanje i simuliranje igraca voshe u kaznenom protivnika bi se svirao jer eto "svirano je i Tejgu". Jedna i druga situacija su 2 POTPUNO razlicita slucaja! Tejgo je isao direktno na gol (sam) kad mu je igrac voshe postavio nogu sa strane i preprecio mu put, cist kontakt i cist penal!
    U drugoj situaciji su Tejgo i igrac voshe trcali u istom smeru, Tejgo je isao na blokiranje udarca i (jedva) potkacio igraca s' prednje strane! U tom trenutku igrac nastavlja dalje i jos i sutira nakon cega pada na pod! U situaciji kad se lomi susret normalno je i da igraci cesce simuliraju, to se u evropi non-stop desava! Igrac voshe nema to iskustvo pa se malo zeznuo i zakasnio sa teatralnim padom. Te price kako je dosudio Partizanu pa mora i Voshi i tako bude 'kvit' ne piju vodu!
    Sto se tice povlacenja Mojsova i Savica...glupo je da uzimate za primer englesku ligu! Pa pre neki dan su igrali ManUtd i Chelsea i prilikom jednostranog ociglednog povlacenja u kaznenom Chelsea nije sviran penal za ManUtd! U ovom slucaju su se obojica povlacila a sudija sa svog polozaja nije mogao najbolje da vidi svaki detalj. Savic je bio u podredjenom polozaju i povlacen od pozadi i bio u padu! Sudija je pravedno dosudio a da ne pricamo o tome kako se pistaljka cula jos pre nego sto je Mojsov uopste uputio udarac!!! Da je svirao odmah neposredno posle udarca pa da kaze covek da je namerno ponistio gol da ne bi Partizan ispustio pobedu ali to se nije desilo!

    Sve u svemu cinjenica je da je mec trebalo da bude registrovan 3:0 za Partizan jos u 20.35 i da do svega ovoga ne bi ni doslo DA SU SE POSTOVALA PRAVILA!!!!!! Svaka dalja rasprava je suvisna!
    (transparent, 13. maj 2011 19:04)

    # Link komentara

  34. ponishten gol voshe je jedan od najsramnije ponishtenih golova ikada.
    to je na nivou izmishljenog ofsajda milijasha u derbiju pre par godina.
    mislim da samo tole karadzic i milovan djoric mogu da imaju dilemu da li je gol ponishten opravdano ili ne.
    sve u svemu, svaka chast partizanu, ispunili su cilj ka kome streme godinama - upropastili su potpuno srpski fudbal i to u trenutku kada se konachno pojavio i treci tim koji je u stanju da se bori za trofeje.
    (Zarko, 13. maj 2011 18:22)

    # Link komentara

  35. Da je na teren, u tih cuvenih petnaest minuta, izasla samo jedna ekipa i da je sudija svirao kraj pred 20 hiljada ljudi mislite da bi to bilo srecno resenje? Sve bi danas bilo mirno da se to desilo? Podseticu vas na Djenovu. Da li je tamo pocetak kasnio 15 minuta? Koliko je sudija cekao da bi utakmica pocela? Duze od sat vremena. Cak je i pocela, ali zbog vec poznatih razloga je morao da je prekine. Da li je UEFA tada rekla kako nije smelo da se kasni? Naravno da ne. Ako neko misli da je najbolje resenje bilo da se u 20,30h odsvira kraj, grdno se vara. Problem je mnogo dublji i ozbiljniji od cekanja 15 minuta, ofsajda, penala, zutog ili crvenog kartona.
    (robert, 13. maj 2011 18:19)

    # Link komentara

  36. Čini mi se da je ova analiza prilično objektivna. Da je postojala namera da se namesti utakmica u korist Partizana sudija ne bi dozvolio da utakmica počne zbog neizlaska na teren igrača Vojvodine u predviđeno vreme. Takođe je mogao da isključi igrača Vojvodine zbog starta nad Miljkovićem i na taj način već odluči pobednika. A sigurno ne bi proznao Vojvodini gol iz ofsajda.
    Penal za Partizan, poništen gol Vojvodine i nedosuđen penal se mogu okarakterisati kao slobodno sudijsko uverenje. Činjenica je da u tim situacijama sudija nije imao ujednačen kriterijum i to jeste bilo na štetu Vojvodine, ali ne možemo govoriti o povredi pravila igre. Jedina direktna i očigledna greška je bila priznat gol Vojvodine i da toga nije bilo Partizan bi mirno priveo utakmicu kraju, te stoga mislim da ne možemo pričati o nameri. Samim tim i izlazak igrača Vojvodine gubi svaki smisao. Priznaju ti neregularan gol, a ti posle napustiš teren???
    Da je ovo normalno u LŠ bi se prekidala svaka druga utakmica.
    (Đorđe, 13. maj 2011 18:15)

    # Link komentara

  37. Samo ne realan i ne objektivan grobar moze da kaze da je Partizan zasluzeno osvojio prvenstvo i kup, i da ima samo jednu pricu za vadjenje kao sto je ne izlazak igraca Vojvodine na teren u predvidjeno vreme, pa zar vam je to jedini argument? I sami vidite da apsolutno sve sudije koje sude Partizanu navlace na njihovu stranu, cak i sudije koje sude Zvezdi sude na zvezdinu stetu. Da li je vama drago sto na ovakav nacin uzimate titule u poslednjih nekoliko godina? Iskerno, mene bi bilo sramota da na ovakav nacin Zvezda uzima titule.
    Dajte jednom da se stane na put toletu i kompaniji, hocemo cistu i pravednu ligu, gde Zvezda i Partizan imaju po 4-5 poraza i 5-6 remija, da sudjenje bude posteno pa i kad se potkrade neka greska nema veze, ali ovo je providno da nema komentara uopste. Ako ste pravi navijaci Partizana trebalo bi da se zapitate gde vodi sve ovo...
    (samo slep covek ne vidi sta se radi u nasem fudbalu, 13. maj 2011 17:49)

    # Link komentara

  38. Korektno i stručno objašnjeno!
    I šta sad???
    (Objektivni Lala, 13. maj 2011 14:38)

    A sad DUPLA KRYNA OLE!!!
    (ne RIISE, 13. maj 2011 17:44)

    # Link komentara

  39. Hmmm... a ovaj snimak govori malkice drugacije!
    [link]
    (Dragan, 13. maj 2011 16:02)

    Vazi.
    Ima samo 1 problem - Ilijev do 10' bar 4 prekrsaja za zuti karton.
    Salim se, a Krstajic u 20' bodycheck za opomenu ili karton?
    To su uzroci. Ostalo je posledica.
    Svakako Tumbasovic koji je za svaki od 2 faula zasluzio karton, ali zar nije isti sudija sa istim kriterijumom sudio poslednja 2 derbija (u kupu i prvenstvu.
    Pogledaj bez strasti celu utakmicu.

    A klip ti je k'o izjava Nemanje Tomica, Ivice Ilijeva ili ... posle utakmice


    p.s. za Crvenu Zvezdu navijam od 1975. godine. Tada sam prvi put otisao na stadion.
    (Gorgonzola, 13. maj 2011 17:40)

    # Link komentara

  40. Moze se gresiti, pogotovu u ovakvim utakmicama ali je trebalo da dosudi penal za Vojvodinu ako je isti svirao Partizanu 10 minuta pre toga. Time nam je napravio samo medvedju uslugu jer je Kup totalno nebitno takmicenje sto se vecine gledalaca tice.
    (Johny Grobar, 13. maj 2011 17:23)

    # Link komentara

  41. Mene su svi pljuvali kad sam napisao da je i sa zvezdom krao.A da nije bilo gola i penala pogledajte kriterijum sudjenja,prigovore,ponašanje igrača.I tako je već godinama.Milsim da je najteže bilo onom sudiji koji je morao da isključi onog grobara zbog gaženja bez lopte.
    (Jo, 13. maj 2011 17:15)

    # Link komentara

  42. Svaka cast za tekst. Vidim da ima grobara koji napominju start Tumbasovica nad Miljkovicem da je za crveni karton i u potpunosti se slazem sa vama. Ali ajde onda sto ne kazete za Ilijeva, u najmanju ruku je mogao da dobije drugi zuti bar u 2 situacije. Sto ne kazete za Krstajica koji udara Oumarua laktom iako kod istog nije ni bila lopta, to je CRVENI ko kuca. Sto se tice penala, nadam se da grobari nemate amneziju pa da se ne secate derbija na Jna kad ste nas pobedili 1:0 golom Petrovica. Pre toga gola u sesnestercu Partizana kontakt je postojao izmedju Kadua i Krstajica i to tvrdim da je bio grublji faul nego Mojsova nad Tejgom. Znamo kako je sudija odsvirao obe situacije, za svoje postupke imati alibi a druge okrivljujete, mnogo jadno.
    (CRNI, 13. maj 2011 16:57)

    # Link komentara

  43. Odlican review, barem ste meni otvorili oci posto se nisam bavio detaljima, nije bilo svrhe.

    Elem, ako jos jednom cujem "zasto su nam poluprazni stadioni" od nekoga iz FSS pisem mail Platiniju da dovede Cak Norisa, jedino nam on moze pomoci koliko ja vidim.
    (Pe11e, 13. maj 2011 16:55)

    # Link komentara

  44. Gospodo posaljite izvestaj i kompletan snimak Evropskoj Fudbalskoj Federaciji UEFA na expertizaciju i dobicete cist odgovor,oni nece presuditi ni po babu ni po stricevima,pozdrav iz Rhon des Alpes ..
    (12 g. F.Sudija II lige Fr., 13. maj 2011 14:46)

    Pitace odmah zasto i ko je odlozio utakmicu i zasto ista nije registrovana 3:0 u 20:30!? Kratko i jasno.
    (Eto ti odgovora, 13. maj 2011 16:52)

    # Link komentara

  45. i dalje je kljucno zasto tejgo nije dobio crveni zbog nepristojnog ponasanja prema navijacima vojvodine pokazivanjem srednjeg prsta.to niko ne pominje i treba ga kazniti i posle ovog desavanja na 5000…00 utakmica zabrane jer je na toj tribini bilo i male dece sto se moglo videti na pocetku utakmice.
    (bobo jagodina, 13. maj 2011 16:45)

    # Link komentara

  46. evo vam jos jedan dokaz


    [link]
    (Paja, 13. maj 2011 14:44)

    Da li se meni cini da je Iliev rekao sudiji:"Makni mi ruke tamo"
    A ovaj odmah makao ruke ..

    Negdje oko 00:40 ..

    Ako jeste onda nema boljeg dokaza ..
    (tofty, 13. maj 2011 16:37)

    # Link komentara

  47. I da je ovako kako kazu ,mada se ne slazem sa medjusobnim povlacenjem jer je tu odbranbeni igrac malo vise zasticen,opet je od ovih 7 u 4 slucaja Partizan ostecen ili bio u pravu.Kad se uzme u obzir samo ova prva greska trebalo je registrovati sluzbemnim rezultatom 3-0 za Partizan i do ostalih stvari ne bi ni doslo. Suvisno je o ostalim greskama i pricati posle ove prve.
    (Radovan, 13. maj 2011 16:30)

    # Link komentara

  48. kakva drzava takav fudbal
    (raka, 13. maj 2011 16:29)

    # Link komentara

  49. Ja i dalje ne mogu da verujem da i posle ovakve ekspertize postoje likovi koji to osporavaju i počinju komentar sa "po meni je trebalo svirati, ono, ne svirati ovo, bilo je ovo ili ono".

    Znači ovde nema oštećen je ovaj ili onaj, ovde su od strane stručnjaka analizirane sve greške, i na štetu jednih i na štetu drugih koje su objektivno postojale sa ciljem da se smire strasti nabeđenih poznavaoca i sa jedne i sa sruge strane. Znači taksativno su navedena pravila i mišljenja dvojce iskusnih sudija gde su konstatovane greške i na štetu jednih i drugih.

    Najpoštenije bi bilo ponoviti utakmicu sa internacionalnim arbitrima, na neutralnom terenu pa možda čak i bez publike, ali onda je to previše sterilno za finale kupa mada bi bilo otrežnjujuće za igrače. Nebitno ko će da pobedi samo da se ispere taj gorak ukus u ustima i kod jednih i kod drugih i stavi tačka na ovu farsu.
    (Bane NS, 13. maj 2011 16:21)

    # Link komentara

  50. Nix, nemas pojma. I prostor iza gola je teren i tu ima ofsajda. Nauci pravila.........
    (basten, 13. maj 2011 16:09)

    # Link komentara

  51. konacno da izadje istina na videlo, hvala bogu da je krenulo da se klupko odmotava.....a da li ce vojvodini biti uzvraceno za nepravdu???
    (majstor, 13. maj 2011 16:05)

    # Link komentara

  52. Ako zanemarimo istoriju, sve ono sto je predhodilo ovde je stvar cista. Greska je napravljena jos na pocetku. Igraci Partizana su trebali da istrce na teren i da se posle tih 15min odsvira kraj i rezultatski mec registruje u korist Partizana. Kakvi bre navijaci Vojvodine. Pa ne igraju oni nego fudbaleri. "Navijaci" ce i doci glave Srpskom fudbalu.
    (zeljko, 13. maj 2011 16:03)

    # Link komentara

  53. Hmmm... a ovaj snimak govori malkice drugacije!
    [link]
    (Dragan, 13. maj 2011 16:02)

    # Link komentara

  54. evo vam jos jedan dokaz


    [link]
    (Paja, 13. maj 2011 14:44)
    A da nisi možda nešto zaboravio, kao na primer pogibeljni start Tumbasevića, čisto istine radi, a i proteste igarača Vojvodine nakon opravdano poništenog gola iz ofsajda. Ne bi bilo loše pomenuti čekanje od 25 minuta, koliko igrači Vojvodine nisu želeli da izađu na teren na početku utakmice, pa ako si već imao nameru da celom svetu saopštiš istinu, onada je saopšti onakvu kakva je pa taman ti se i ne sviđala. Samo u tom slučaju ovo što si linkovao bi bilo opravdano i moralno.
    Toliko o tvojim "DOKAZIMA".
    (vuki, 13. maj 2011 16:01)

    # Link komentara

  55. @ Nix

    Greska. Krstajic je kod izvodjenja sl. udarca bio u terenu, sto se lepo vidi na snimku, i to bas u trenutku izvodjenja udarca. Ljudi su se vec potrudili i postavili fotke na netu, sve se lepo vidi. I meni je jasna Krstajiceva namera da bude izvan terena pri izvodjenju sl. udarca, ali ocigledno nije dobro procenio brzinu sa kojom ce Ilijev da izvede isti pa se malo "zatrcao".

    Ono sto je neverovatno je cinjenica da je njegova namera da na ovu "foru" pokusa da ometa golmana, ili skrene loptu u gol promakla i glavnom i pomocnom sudiji, jer je i laiku bilo jasno sta sprema. Umesto da posebno obrate paznju na njega i automatski prekinu igru pri izvodjenju sl. udarca jer se pazljivim pracenjem igraca lako vidi gde je bio u doticnom trenutku, oni izgleda imaju preca posla... Pa valjda sa paznja i obraca na igraca za kojeg iz situacije uvidis da ce najverovatnije da napravi nedozvoljen potez (u ovom slucaju ofsajd). Sve druge greske mogu da se svedu na alibi "sudija mora da proceni u delicu sekunde", ali kada ti neko telefonira da ce biti u ofsajdu, i da mu je namera da se iz istog izvuce na foru koja prolazi valjda jos samo u petlicima, onda tu nema opravdanja za sudiju...
    (fan, 13. maj 2011 16:00)

    # Link komentara

  56. Tekst je vrlo realan, ali postoje neki propusti:
    - kod prvog gola Partizana Krstajić nije bio u granicama igrališta kad se izveo slobodan udarac (iza gol linije), pa samim tim nije moglo da bude ni ofsajda (proučite malo pravila)
    - kod poništenog gola Vojvodine ne znam kako je moglo da bude obostrno povlačenje, ako je igrač Vojvodine oborio igrača Partizana vukući ga sa leđa. Da li je do bilo dovoljno za faul je stvar sudijske procene i u to ne želim da ulazim, zato što nisam stručnjak.
    Za ostatak teksta svaka čast. Pozdrav svim normalnim navijačima, koliko nas god ima :)
    (Nix, 13. maj 2011 15:27)

    Mozda upravu si oko ofsajda, ali onda linski je makar trebao da pokaze faul koji je Krstajic posle ulaska na teren napravio, gurnuo je Brkica dok je ovaj boksovao i to u 2m.
    (SM, 13. maj 2011 16:00)

    # Link komentara

  57. Mene su svi pljuvali kad sam napisao da je i sa zvezdom krao.A da nije bilo gola i penala pogledajte kriterijum sudjenja,prigovore,ponašanje igrača.I tako je već godinama.Milsim da je najteže bilo onom sudiji koji je morao da isključi onog grobara zbog gaženja bez lopte.
    (Jo, 13. maj 2011 15:55)

    # Link komentara

  58. Prva situacija je rasplet cele utakmice.
    Cekas 15 minuta i sviras kraj!
    Tako mora...
    Zamislite da su navijace cekali rtecimo 105 minuta, ili da oni nisu ni dosli na stadion.
    Sta bi onda bilo?
    Da li smo svi mi na stadionu ili kraj malih ekrana morali da cekamo satima, tj. da li ti navijaci putuju iz Tunguzije ili Novog sada do Beograda?
    (Znalac, 13. maj 2011 15:54)

    # Link komentara

  59. ma smesni ste sa izjavama i sa komentarima, ove sezone je u modi da se pljuje i osporava ocigledna dominacija Partizana u svim sportovima i da se na sve nacine to spreci , ali dzabe , bez uspeha, danas je na redu potapanje Vojvodine u vaterpolu i dranje ,po obicaju, Zvezdice u kosarci , a za vikend uzimamo kup u rukometu...dominacija se nastavlja
    (gospodari prstenova, 13. maj 2011 15:54)

    # Link komentara

  60. ja ka kazem pustite partizan oni su jedini posteni,jedini ne namestaju utakmice...
    zato u evropu ne mogu da se sastave,zato sto su posteni...
    a reprezentacija sa zvezdasima i partizanovcima je najjaca gube od kazagstana...ajde bre upropastili ste fudbal! titovi blizanci !
    (prijatelj, 13. maj 2011 15:53)

    # Link komentara

  61. Kakva analiza...kakvi specijalisti...Kako to da je Krstajic bio u ofsajdu,pogledajte tacno gde se nalazi u momentu kad izvodjac slobodnog udara u loptu.A za sve vase analize vam je trebalo 10 usporenih snimaka...dok sudija....on ima vid od 270 stepeni....i donosi odluku 30 minuta kasnije.Hajde,budite posteni,posaljite snimke,ali sve snimke prekrsaja nekom stranom poznatom sudiji,pa objavite analizu.
    (Unuk, 13. maj 2011 15:49)

    # Link komentara

  62. Navijaci Vojvodine su koliko znam krenuli na vreme,i da ih je beogradska policija (koja mora da bude u kontaktu sa Organizatorom!!) nije dozvolila da na vreme udju u Beograd i zato su zakasnili .

    trebali ste da kazete da ne smeju da dodju...pa da ljudi ne dolaze,da ne trose pare...
    onda bi i utakmica na vreme pocela.

    znaci policija je u dogovoru sa partizanom,namerno nije dozvolila navijacima vojvodine dolazak na vreme na utakmicu!
    (Piroman Leskovac, 13. maj 2011 15:43)

    # Link komentara

  63. Koje za to da Srbija ove godine nema pobednika kupa?
    (Bokanegro, 13. maj 2011 15:40)

    # Link komentara

  64. Ok, znaci ako je sve tacno sto pise u clanku, onda je 3:0 za Patizan posto stajemo vec kod prve sporne situacije i prekidamo utakmicu. Sto znaci do ostalih problematicnih situacija ne bi ni doslo i svi zadovoljni. ;-)

    pozz
    (ziveo partizan, 13. maj 2011 15:39)

    # Link komentara

  65. interesantno nema sta, samo ima nekih propusta u objasnjavanju pojedinih ,,gresaka,, sudije.
    prvenstveno imam potrebu da prokomentarisem opis situacije kod ponistenog gola vose.... videlo se jasno da je sudija svirao prekrsaj u napadu pre nego je lopta dosla do igraca koji je postigao gol, a videlo se jasno da igrac vojvodine prvi pocinje da vuce savica i obara ga na zemlju pa tek onda savic u padu hvata za dres igraca vojvodine a tada je vec sviran prekrsaj dakle odluka sudije je sasvim ispravna i na vreme.
    a o tome kako se sudi u engleskoj ili bilo gde drugde u evropi je glupo pricati jer nisu isti kriterijumi u engleskoj, italiji, nemackoj, portugalu...
    (Bjelokosti, 13. maj 2011 15:39)

    # Link komentara

  66. ajde bre neka se osnuje ta regionalna liga ,neka odu tamo partizan i zvezda,pa da mi normlani mozemo najzad da gledamo normalan fudbal i timove.
    (Milan, Svrljig voli Radnicki Nis, 13. maj 2011 15:36)

    # Link komentara

  67. Ok, mozda ja nisam normalan, ali kako je moguce da je ono obostrani faul kod ponistenog gola? Covek je vukao Savica sa ledja za kragnu jedno 5 metara, covek je padao u nazad, nije mogao ni da se okrene a kamoli da krene na loptu, a Savic je tek u padu uhvatio za njega. Al nebitno, samo procitajte prvu stavku i prica je zavrsena, barem bi bila u svakoj normalnoj drzavi...
    (Strucnjak, 13. maj 2011 15:35)

    # Link komentara

  68. Pa cekajte ljudi prva sporna situacija je krsenje pravila i to ozbiljno krsenje i to znaci da su ove druge situacije skroz nebitne! Sudija i delegad su krivi za ovaj cirkus sto su pustili da utakmica pocne posle pola sata.
    (Mire, 13. maj 2011 15:34)

    # Link komentara

  69. Od svega ovoga nista ne bi bilo da je se dosledno drzalo do pravila kod prve sporne situacije
    (realno, 13. maj 2011 15:33)

    # Link komentara

  70. Zasto se ne ceka za dobrobit fudbala kada grobari ulaze na stadion u NS?Platimo karte a udjemo u 30.minutu?Zasto je nudjeno samo jednoj ekipi da trenira na stadionu pred utakmicu?Zasto su ovi trenirali na pomocnom terenu?
    Krstajic nije dirao loptu niti imao nameru da je dira!
    Gol Vojvodine iz ofsajda!
    Penali bili i jedan i drugi !
    Zasto su analiticari uzeli primer da se u Engleskoj onaj faul ne svira?Zasto nisu uzeli primer Spanije i Italije gde bi se sviralo?Sudija je svirao faul jos dok je lopta bila u vazduhu,pre udarca Mojsova,tako da nikakav gol nije ponisten,zato sto nije ni postignut...
    (objektivno kao i analiticari, 13. maj 2011 15:30)

    # Link komentara

  71. Sve je receno u prvoj tacki, Partizan je trebao da bude proglasen za pobednika u 20.31 cim je isteklo 15 minuta od zakazanog vremena za pocetak utakmice.
    (DOMINACIJA, 13. maj 2011 15:30)

    # Link komentara

  72. Tekst je vrlo realan, ali postoje neki propusti:
    - kod prvog gola Partizana Krstajić nije bio u granicama igrališta kad se izveo slobodan udarac (iza gol linije), pa samim tim nije moglo da bude ni ofsajda (proučite malo pravila)
    - kod poništenog gola Vojvodine ne znam kako je moglo da bude obostrno povlačenje, ako je igrač Vojvodine oborio igrača Partizana vukući ga sa leđa. Da li je do bilo dovoljno za faul je stvar sudijske procene i u to ne želim da ulazim, zato što nisam stručnjak.
    Za ostatak teksta svaka čast. Pozdrav svim normalnim navijačima, koliko nas god ima :)
    (Nix, 13. maj 2011 15:27)

    # Link komentara

  73. Kada se sve sabere covek se pita da li je nas "najbolji"sudija ista uradio u toj utakmici kako treba!
    Ocigledno je bio na strani Partizana.Perfidno je sudio tako da Partizan dobije!I to je vec zadnjih 5 godina redovna pojava.Opet ce sve da prodje bez nekih drasticnih izmena,za par meseci ce sve biti zaboravljeno a onda sledece godine opet isto!Srpski Murinjo kaze oni se stalno bune a ne vidi da bez pomoci sudije broj trofeja koje je Partizan osvojio bi bio mnogo manji(sigurno za 2 trofeja u kupu,ovaj i onaj protiv Zvezde kada je sviran ofsajd iako je igrac Zvezde bio 2 metra van ofsajda).
    Zanimljiva za analizu je i utakmica jesenjeg dela prvenstva u Novom Sadu
    izmedju istih timova(iako je Vojvodina dobila tu utakmicu)jer se lako moze uociti bezobrazno sudijsko navijanje u korist Partizana!
    (Bogdan, 13. maj 2011 15:27)

    # Link komentara

  74. jesam reko da su i gol i penal za vojvodinu postojali
    (grbavi, 13. maj 2011 15:22)

    # Link komentara

  75. Koliko god se neko trudio da opravda desavanja u nasem fudbalu, evropska slika Partizana i Crvene Zvezde govori sve o tome kako se i sta radi u prvenstvu. Sramota. Ovaj kup bi trebalo da bude dno dna i da se odavde krene ka povrsini. Ovako stvarno vise nema smisla...
    (Voja, 13. maj 2011 15:20)

    # Link komentara

  76. Evo vam jedan pokazatelj koliko je nasa liga jadana a samim tim i kup.
    Za vreme finala Partizan-Vojvodina pogledao sam uzivo kladjenje na 10-15 poznatih internet kladionica. Video sam da se moglo kladiti uzivo na juniorske lige Svedske, Holandije, na drugu ligu Finske, na drugu ligu Poljske i Slovacke,na razne lige iz Afrike, na Nemacku zensku ligu, na badminton, bacanje pikada itd. Ali ni na jednoj kladionici nije postojala mogucnost kladjenja uzivo na FINALE NASEG KUPA!!!
    Da li zbog namestanja u nasim utakmicama, ili zato sto nam je liga toliko jadna pa ne postoji zainteresovanost ali sve u svemu JADNO I BEDNO!!!
    (Savicevic, 13. maj 2011 15:19)

    # Link komentara

  77. I sad nek mi neko kaze da su zasluzeno osvojili finale, sramota, SRAMOTA!!Tako je, i srednji prst Tejga, da vidimo dal ce i za to biti kaznjen kao sto se svuda u svetu kaznjava!!!
    (FSS Katastrofa, 13. maj 2011 15:14)

    # Link komentara

  78. E bas lepo, tako je i trebalo da bude prema prikazanom na terenu. 2-1 za Vojvodinu, postigli bi gol iz penala i to je to. Potpuno su nadigrali Partizan i zasluzili pobedu.
    (Vlada, 13. maj 2011 15:13)

    # Link komentara

  79. Stvarno prvi posten tekst
    Svaka cast
    (vladaNS, 13. maj 2011 15:12)

    # Link komentara

  80. Prva situacija: kašnjenje početka utakmice
    Nakon ovog nema dalje,službeni rezultat 3-0 za FK Partizan
    Zasluženo osvojen kup
    (jimmy1980, 13. maj 2011 15:09)

    # Link komentara

  81. Da li postoji član u Zakonu koji propisuje da se oštećenom timu vrati što je zaslužio na terenu. Ovako uvek ispada da se "manji" klub ošteti sudijskim odlukama, a potom još i kazni.
    Trofej, naravno ostaje "većem" klubu i on nikada nije kriv, jer "bože moj" nije tražio ničiju pomoć.
    Dokle više!
    (tulip, 13. maj 2011 15:09)

    # Link komentara

  82. Recimo da su ova dvojica sudija u pravu u analizi spornih momenata. U oci upadaju dva kljucna momenta, neizlazak na teren igraca Vojvodine u predvidjenom terminu i izlazak istih sa terena. Sve ostalo je sudijsko uverenje i/ili greska.

    S tim sto je lako iz fotelje i na ponovljenom snimku biti pametan. Sudije su bile pod velikim pritiskom i pre utakmice i tokom iste. Prljavi startovi, provokacije, prigovori, znacaj meca, sve to je olaksavajuca okolnost za greske koje su napravili. Ni iskusne evropske sudije ne bi mnogo bolje obavile posao u datim uslovima. Zato je krajnje nepravedno svaljivati svu krivicu na njih. Da su organizator, uprave i igraci bili na visem nivou i sudije bi imale laksi posao. Ovako, pocevsi od saopstenja pojedinih klubova preko ucene sa izlaskom na teren, krajnje prljave igre na terenu i konacno napustanjem meca, sudije su imale ekstremno tezak posao i bile s obzirom na okolnosti najbolji akteri finala kupa. I oni su ljudi a ne roboti. Stavite se u njihovu kozu pa im onda sudite.
    (Zuki, 13. maj 2011 15:09)

    # Link komentara

  83. Svaka čast! ja bih baš dodao i nedosuđene crvene kartone za Krstajića (lakat u glavu Abua) i Tumbasovića za krvnički start. Ogromna većina ljudi je i tako to i videla. Međutim navijači Partizana koje poznajem su pod uticajem svojih predstavnika koji su bili nerealni odjednom promenili ploču. A to vodi sve dalje od fudbala koji se pretvara u Ultimate fight. Grešaka je bilo i biće ali je činjenica da je Partizan privilegovan, da mu u UO sede ljudi iz drugih klubova (kao nikada do sada) i da ovaj savez mora da doživi transformaciju.
    (Milan Gojković, 13. maj 2011 15:08)

    # Link komentara

  84. Jeste svaka na mestu, ali bih samo u ove situacije kojim se niste bavili u tekstu dodao jos srednji prst Tejga.
    (Nenad Cuprija, 13. maj 2011 14:43)


    Ne budi zagrizen toliko, ko je to video tokom utakmice? Ovde je rec o sudijskim odlukama, a ne naknadnom kaznjavanju postupaka.
    (a-ha, 13. maj 2011 15:06)

    # Link komentara

  85. A zasto Mazić nije sudio finale. milorad Mažić je jedini srpski sudija sa PRO - Evropskom licencom, i jedini je sudio u nekom velikom evropskom takmičenju (LE i LŠ).... Ali zbog utakmice sa Spartakom, ljudi iz Ljutice Bogdana su sastavili spisak nepoželjnih sudija i poslali u FSS, pa sad im krivo (ne mislim na Zvezdase, ali ima i onih iz tabora CZ) sto je Veselinović pogresio... I, je li Tole na nasoj strani, gospodo?
    (Mirkec, 13. maj 2011 15:06)

    # Link komentara

  86. da li je išta valjalo na ovom finalu???
    pre svega oštećeni su igrači Vojvodine koji su zasluzili makar 2:2 ako ne i pobedu!!!
    Sramota za naš fudbal koji je i ovako već pao na niske grane!
    (Fulcrum, 13. maj 2011 15:05)

    # Link komentara

  87. Nisam niciji navijac, ali volim fudbal. Prvo utakmica je bila sahrana, uzas igra.
    Partizan osvojio kup, ali daleko od toga da je zasluzeno.
    Nije trebala Vojvodina da prekida utakmicu, ne znam sta su hteli time da postignu, mozda su mogli da utovare jos 1 gol Partizanu.

    Vrhunac mi je ono radovanje igraca Partizana na kraju utakmice. Sad nek pogledaju ove sporne trenutke i nek kazu da li ih je sramota?
    (bljak, 13. maj 2011 15:05)

    # Link komentara

  88. Druga situacija - Krstajic stoji iza golmana i do kontakta nije ni doslo. U takvoj situaciji golman uvek boksuje loptu, tako da ne vidim kako je Krstajic uticao na reakciju golmana.

    Peta situacija - U trenutku centrasuta nije bilo obostranog povlacenja. Jasno se vidi da je Mojsov u zelji da napravi prostor prvi odgurnuo Savica, koji je uzvratio povlacenjem. Vrlo diskutabilna situacija.
    (dragomir.zoranovic@gmail.com, 13. maj 2011 15:05)

    # Link komentara

  89. Prva situacija... Vojvodina nece da izadje na teren.. Proslo vise od 15 minuta.. Kraj.. 3-0 za Partizan.. Nema sta dalje da se komentarise.. I zanima me zasto niste spomenuli drugu spornu situaciju.. Tumbasevic pravi faul na Miljkovicem za direktan crveni... To nije bitno?
    (KUP JE NAS ..., 13. maj 2011 15:04)

    # Link komentara

  90. Realno, stručno i odmereno analizirane sve sporne situacije koje su uticale na rezultat!
    I šta sad?
    Partizanu i grobarima KUP, a Vojvodini kazne!?
    (hmm..., 13. maj 2011 15:04)

    # Link komentara

  91. Navijaci Vojvodine su bili spreceni od strane policije da dodju na vreme na utakmicu.Nije prvi put da se to desava(prosle godine na finalu kupa desila se ista stvar)vec naprotiv,to se desava na gotovo svakom gostovanju kad Vojvodina igra protiv C.Z. ili Partizana.Ljudi krenu 4,5 sata pre utakmice za BG i ne dozvole im da dodju na vreme.Malo se precesto desava da bi bilo slucajno i dosta navijaca Vojvodine sumnja da se radi o namernom sabotiranju.Zbog toga igraci Vojvodine zasluzuju respekt zbog toga sto vise nece da dozvoljavaju da se njihovi navijaci bez ikakvog razloga maltretiraju.Imajte na umu da je tu bilo i starijih ljudi,devojaka,zena i dece!Svaki normalan covek mora da se slozi da takva vrsta opstrukcije jednog tima nemoze biti prihvatljiva.
    (Sava, 13. maj 2011 15:03)

    # Link komentara

  92. Ispitajte odnos Sudije Veselinovica i Predsednika Vojvodine i jos nekih koji se zale na Savez u poslednje vreme.. i njihov kontakt pre utakmice.. Dobicete resenje, vinovnike, kao i inspiratore ovog skandala.. Sudija jeste sudio tendeciozno, ali po necijem nalogu da to radi.. kako bi se i desio ovaj skandal.. Sve je sjajno izrezirano i pripremano da ispadne ovako.. kasnjenje utakmice, skakanje na sudiju za svaku odluku, Predsednik Vojvodine koji se zahvaljuje Zvezdi na predlogu da treniraju na Marakani, a onda ne zeli u njihovu lozu, jer je predaleko od terena, kako bi mogao da diriguje skandalom sa istocne tribine.. SVE NA POLIGRAF ..SVE AKTERE MECA I CELNIKE KLUBOVA.. videcete da sam u pravu.. malo je procurela u nekim "uskim" krugovima informacija..
    (Nesvrstan, 13. maj 2011 15:00)

    # Link komentara

  93. Obojica su se drzali za dres ali je Vosin igrac vukao Savica cime je ovaj bio onemogucen da izbije loptu, sudija je svirao faul pre gola ne vidim po cemu je ovo sporna situacija. U engleskoj se ovo ne sudi ali se zato ovo sudi kao faul u Italiji, Spaniji, Portugalu itd. Ako se vec spominje Engleska tamo se za start nad Miljkovicem ne dobija samo crveni karton vec se igrac suspenduje na godinu dana!
    (GrobaR, 13. maj 2011 14:59)

    # Link komentara

  94. Do svega toga nebi ni došlo da je mosov iskljucen zbog faula koji je napravio sa otvorenim stopalom (djonom) na igracu partizana jos u prvom poluvremenu. Kako ta situacija nije sporna i niko je nespominje a dovela je do niza grubih faulova i pokrenula utakmicu nesportskim tokom.
    Dakle zašto se to previđa?
    (kikinda, 13. maj 2011 14:58)

    # Link komentara

  95. I nakon ovog, kako kazete realnog, teksta i ekspertize vecina Srbije i dalje prica kako se "tendenciozno krade za Partizan"?!? Pa pogledajte koliko gresaka na OBE STRANE BRE!!! Zar treba ekipa cim se pogresi da napusti teren i prica o "pristrasnom sudjenju" posle?! Sramota, mada svi znaju da je ovo dobro organizovana rezija i to je to.

    P.S. Al' najjace je kako su izvukli ovaj prvi gol na utakmici da bude neregularan hahahaha Strasno...
    (Nevidjena hajka, 13. maj 2011 14:56)

    # Link komentara

  96. Prilično realno sagledane sporne situacije. Možda bi se moglo dodati odsustvo sankcije za konstantno grubu igru Ilieva, koji je u drugom minutu zaradio žuti karton zbog igranja rukom, ali očigledno nije smeo biti isključen. Takođe, Krstajić se ponašao kao đub**, ali ništa to sudija nije video...
    (jovaNS, 13. maj 2011 14:28)

    Takodje i start sa dve noge igraca Vojvodine.
    Smejurija od lige zaista.
    Svako dobro
    (Maestro, 13. maj 2011 14:55)

    # Link komentara

  97. Iz ovoga se vidi da je jedino teren bio na nivou!
    (7 smrtnih grehova, 13. maj 2011 14:55)

    # Link komentara

  98. Jasno kao dan, po pravilima fudbalske igre, koju vecina ljudi zanemaruje iz neznanja, losih namera, zelje za sticanjem jeftinih politickih poena, finale Kupa je moralo da se zavrsi u 20:30 pobedom Partizana od 3:0.
    (Ni po babu ni po stricevima, 13. maj 2011 14:54)

    # Link komentara

  99. Sudije i delegati su podelegli visemesecnom pritisku javnosti i besmislenih izjava sa svih strana.
    Najveci krivac u svemu ovome je FSS zbog odsustva reakcije na divljanje "navijaca" u Djenovi te nekaznjavanja funkcionera klubova koji kritikuju sudjene i govore o namestanju i neregularnosti prvenstva.
    (Branko, 13. maj 2011 14:53)

    # Link komentara

  100. Bogu hvala ja sam odavno prestao da pratim i da se lozim na domaci fudbal. kome nije bilo jasno do sada, nikad nece.
    (MareNS, 13. maj 2011 14:53)

    # Link komentara

  101. po mnei su ok izneli stavove ali pazite onda rezultat bi bio 1-1 da se ne lazemo zasluzili smo X
    (kladionicaref, 13. maj 2011 14:51)

    # Link komentara

  102. Obzirom da je prva greska nacinjena na stetu Partizana (kasnjenje utakmice), a da je zbog toga trebalo da bude sviran kraj i registovana utakmica 3:0 za Partizan, sve ostale greske su potpuno nebite.

    Pametnom dosta. Dovidjenja i prijatno

    DOMINIRAJ!
    (Transparenca, 13. maj 2011 14:50)

    # Link komentara

  103. Zaboravili ste start nad Miljkovicem , koji je cist crveni. Krstajic nije sprecio Brkica da uhvati loptu pa nije uticao na igru, sad sto je Brkic izbio loptu to je njegov problem. Prodor Kamare se moze smatrati kao druga akcija koja nema veze sa ovom spornom situacijom jer je lopta izbijena izvan sesnaesterca. Vojvodina je dodirom Brkica ustvari dobila posed lopte sto znaci da gol Partizana nema veze sa ovom spornom situacijom , odnosno navodna greska sudije se moze smatrati jedino nedosudjen ofsajd koji nema veze sa golom. Po meni penal za Partizan je prestrogo dosudjen, a penal za Vojvodinu nije postojao jer je igrac Vojvodine nakon kontakta uputio sut.
    (dels, 13. maj 2011 14:50)

    # Link komentara

  104. Dakle, pravila su jasna, ova utakmica i nije trebala da se odigra...3:0 i dovidjenja, prijatno.
    Zamislite situaciju da kada se "Vojvodina' konacno smilovala i izasla na teren, da je "Partizan" tada resio da ode na pomocni teren i zagreva se sledecih 25 min?...Pa da onda cekaju njih?.To ima samo u zemlji Srbiji. Pravila takodje nalazu i drakonske kazne za izlazak sa terena. Hajde da vidimo sta ce se destiti.
    (samo kazem..., 13. maj 2011 14:48)

    # Link komentara

  105. Zvezdas sam, ali nezavisno od toga, mnogo mi je zao sto je finale kupa odigrano ovoliko sramotno. Kada se sada pogleda ova analiza, stice se utisak da se mec igrao u nekom parkicu. A situacija da se od 83. minuta svi zivi setaju po terenu i atletskoj stazi, igraci kod navijaca itd.., a onda sudija saceka 90. minut i svira kraj je bila blago receno smesna. ovde se moraju primeniti neke drasticne mere da nam se ovo vise ne ponovi. Ipak smo mi ozbiljna zemlja i ne smemo zbog nekih pojedinaca ili grupica pojedinaca izgledati kao banana republika.
    (Mutimir, 13. maj 2011 14:46)

    # Link komentara

  106. Gospodo posaljite izvestaj i kompletan snimak Evropskoj Fudbalskoj Federaciji UEFA na expertizaciju i dobicete cist odgovor,oni nece presuditi ni po babu ni po stricevima,pozdrav iz Rhon des Alpes ..
    (12 g. F.Sudija II lige Fr., 13. maj 2011 14:46)

    # Link komentara

  107. Istina.
    (ja, 13. maj 2011 14:45)

    # Link komentara

  108. evo vam jos jedan dokaz


    [link]
    (Paja, 13. maj 2011 14:44)

    # Link komentara

  109. Inace, zaboravili ste i osmu situaciju kada je Tejgo posle gola pokazivao srednji prst navijacima Vojvodine, a za to se dobija crveni karton! I sada grobari, da li ste casno osvojili Kup i sta sada kazu Stanojevic, Iliev & co.?
    (Milutinac, 13. maj 2011 14:44)

    # Link komentara

  110. Jeste svaka na mestu, ali bih samo u ove situacije kojim se niste bavili u tekstu dodao jos srednji prst Tejga.
    (Nenad Cuprija, 13. maj 2011 14:43)

    # Link komentara

  111. Situacija prva- nema o cemu dalje da se prica. Neces na teren? Dovidjenja. Kao Partizanovac priznajem- penal za Vojvodinu je itekako bio (prekrsaj iste tezine je sviran Partizanu), Krstajic nije igrao loptom da bi mu se svirao ofsajd, igrac Vojvodine koji je postigao gol JE bio u ofsajdu. Mozemo sada da razglabamo do ujutru sta jeste, sta nije, o slobodnim sudijskim uverenjima, o pasivnim ofsajdima, ali jedna stvar stoji: utakmica je trebala da se okonca pre pocetka, zbog bahatog ponasanja igraca Vojvodine. Svako ko se ne slaze, prosto ne poznaje pravila i moze sam sebe da laze..
    (nikola, 13. maj 2011 14:43)

    # Link komentara

  112. Sudjenje je bilo zaista katastrofalno. Osteceni su i Partizan i Vojvodina. Mislim da je Partizan bolji, ali je Vojvodina definitivno zasluzila da uzme kup.
    (Mikoli, 13. maj 2011 14:42)

    # Link komentara

  113. konacno jedna prava analiza gde se vidi ko je od samog pocetka opstruirao finale,gde se vidi da su sudije imale gresaka na obe strane,pa se ne moze pricati o tendencioznom sudjenju.Ko gubi,se ljuti,a stekao sam utisak da je sve od samog pocetka iscenirano i pripremljeno,da sam ja kojim slucajem sudio utakmica se ne bi odigrala jer domacin nije izasao na teren u zakazano vreme,kao ni 15 minuta posle toga,pa bih registrovao utakmicu sluzbenim rezultatom.I tada bi se digla prasina kao i sada,ali sudije bi postupile po pravilima i ne bi niko mogao da im to stavi na teret.
    (peca, 13. maj 2011 14:41)

    # Link komentara

  114. Ma Znamo mi to,samo vi to lepo objasnite Djuri,Nadju i `srpskom murinju`
    (red star, 13. maj 2011 14:40)

    # Link komentara

  115. mogli su malo da obrazloze i ne dosudjivanje crvenih pojedinim igracima. da su se neki ovako ponasali u bilo kojoj evropskoj utakmici isli bi na hladjenje posle 45 minuta.
    (nijebitnoime, 13. maj 2011 14:40)

    # Link komentara

  116. Sve je bilo, kao sto je i izanalizirano! Jedino sto bih mogao da dodam, jeste slobodno sudijsko uverenje kod penala za Partizan, kod ponistenog gola za Vojvodinu, i kod tog spornog penala za Vojvodinu, kao i pozivanje na sudjenje iz Engleske, a ne recimo iz Spanije i Italije, gde je kriterijum totalno drugaciji! Ipak gledajuci sve navedeno, nijedan tim nije drasticno ostecen, jer utakmica nije po pravilu ni trebala da se odigra! Tako da celokupna farsa koja se podigla oko svega je bila unapred spremljena!!!
    (Jerez, 13. maj 2011 14:39)

    # Link komentara

  117. DŽABE SADA SVE!!!

    Što bi rekli seljaci "ODOŠE UŠI ZA PIHTIJE!" :)
    (Pedja J7, 13. maj 2011 14:39)

    # Link komentara

  118. Korektno i stručno objašnjeno!
    I šta sad???
    (Objektivni Lala, 13. maj 2011 14:38)

    # Link komentara

  119. Svaka čast za text, odmeren i tačan. "Ni po babi ni po stričevima" - napokon nešto normalno da pročitam, a da se odnosi na fudbal..
    A nema ni glupih i pristrasnih komentara ispod texta.. Mada ne sumnjam da će se neki potruditi da to ne potraje..hahah
    (Mirko, 13. maj 2011 14:37)

    # Link komentara

  120. Znači sve ove greške napravio je naš najbolji sudija? kakvi li su ostali?
    (Prolaznik, 13. maj 2011 14:37)

    # Link komentara

  121. Bio je faul !!! Sta ne bi svirali englezi ,pa ne moze sa ledja da ga vuce i sprecava ga da sutne ! SRAMOTA !!!
    (Sila Boga Ne Moli, 13. maj 2011 14:37)

    # Link komentara

  122. Aha, sad je i prvi gol neregularan... super ste se i toga setili posle par dana. Znaci, po ovome, rezultat je realno 2-1 za Vosu. Zanimljivo vidjenje.
    (Nemanja, 13. maj 2011 14:36)

    # Link komentara

  123. Prvi dio je sve objasnio,igraci Vojvodine nisu izasli na teren u prvih 15 minuta i 0-3 za Partizan je trebalo da bude!NEMA DALJE LJUDI NEMA DALJE!!!
    (pajdo, 13. maj 2011 14:34)

    # Link komentara

  124. Ali zasto za primer uzimati Englesku za primer, pa tamo se igra najgrublji fudbal ubedljivo, u svakoj drugoj zemlji bi taj faul bio sviran,ali to vam neodgovara!!!
    P.S. Posto je utakmica odmah trebala biti prekinuta ovde je najvise pokraden Partizan, jer ja sam na zadnje dve utakmice u Novom Sadu ulazio sa 30 i 40 minuta zakasnjenja,pa me niko nije cekao, dok na ulazu su mi vadili krv i izuvali iz patika , tu se niko od dusebriznika nije zalio i to niko ne spominje!
    (Jos im i Koroman kapiten, 13. maj 2011 14:33)

    # Link komentara

  125. Prva realna priča!
    (dingo, 13. maj 2011 14:33)

    # Link komentara

  126. oteto prokleto!
    (Paja, 13. maj 2011 14:32)

    # Link komentara

  127. Da li je sudija prekinuo meč ili odsvirao kraj? Ako je prekinuo (prema pisanju Blica u zapisniku piše da jeste) ne može automatski Kup da pripadne Partizanu, mora prvo da se meč registruje zvanično, zar ne?
    (skep, 13. maj 2011 14:32)

    # Link komentara

  128. A isključenje (drugi žuti) Ilijeva? U bar tri situacije je mogao da dobije karton.

    A isključenje igrača Vojvodine zbog pogibeljnog starta u I poluvremenu?

    Volim fudbal, ali ovo se teško vari.
    (Ich, 13. maj 2011 14:29)

    # Link komentara

  129. Prilično realno sagledane sporne situacije. Možda bi se moglo dodati odsustvo sankcije za konstantno grubu igru Ilieva, koji je u drugom minutu zaradio žuti karton zbog igranja rukom, ali očigledno nije smeo biti isključen. Takođe, Krstajić se ponašao kao đub**, ali ništa to sudija nije video...
    (jovaNS, 13. maj 2011 14:28)

    # Link komentara

  130. O cemu vise pricamo. Zar vise vredi raspravljati o nasem jadnom fudbalu. Mene je sramota!!!
    (Sinisa, 13. maj 2011 14:27)

    # Link komentara

  131. Svaka vam je na mestu!
    (OK, 13. maj 2011 14:17)

    # Link komentara