Željko Obradović za B92: „Zasluge pripadaju igračima“

Ekipa Panatinaikosa osvojila je u nedelju u Barseloni šestu titulu prvaka Evrope pobedom nad Makabijem 78:70. Trener ‘zelenih’ Željko Obradović je, ako je neko imao bilo kakvu dilemu, samo učvrstio mišljenje mnogih da je najbolji trener Evrope svih vremena. Obradović je osvojio svoj osmi trofej Evrolige, dostignuće koji će teško bilo ko dostići, a tim povodom je za B92 rekao šta misli o uspehu koji je postigao.

Pošaljite komentar
  1. @ g6
    Jedan od uslova učešća Dream Team-a i americkih sportista na OI i SP je nepodvrgavanje doping kontroli, jer Vlada SAD-a garantuje za njih...U Atini 2000.-te godine DT bio smesten na nosacu aviona van Olimpijskog Sela. Progooglaj malo o bivsim i sadasnjim clanovima DT-a i njihovim problemima sto sa marihuanom sto sa dopingom.
    (milrad nesreca iz kg-a, 20. maj 2011 13:54)

    # Link komentara

  2. "Kada su u pitanju razlike izmedju NBA i Evrolige, mislim da dovoljno govori cinjenica da na Olimpijadama i Svetskim prvenstvima americki tim ne podleze doping kontroli."

    Ne lupaj gluposti, naravno da podležu doping kontroli kao i svi ostali. Odakle li su samo Srbi iskopali tu glupost da amerikanci nemaju doping kontrolu.
    (g6, 17. maj 2011 13:00)

    # Link komentara

  3. Obradović je idol mnogima u Srbiji. Novak, naravno i još puno njih. Ivković je do skoro bio, ali pošto je počeo da radi za džabe...
    (Umnjak, 17. maj 2011 10:52)

    # Link komentara

  4. Kada su u pitanju razlike izmedju NBA i Evrolige, mislim da dovoljno govori cinjenica da na Olimpijadama i Svetskim prvenstvima americki tim ne podleze doping kontroli. Inace bi Francuzi ili kakva africka selekcija bile bolje od svih drugih evropskih timova.
    (g4, 12. maj 2011 00:22)

    # Link komentara

  5. Kako jedan naslov rece : "Covek za sva vremena". Bravo Zeljko steta sto vise nisi u srpskoj kosarci, a voleo bih to mnogo.
    (Aca Znalac, 10. maj 2011 06:37)

    # Link komentara

  6. Bravo Zeljko Grobare!
    (Igor, 9. maj 2011 23:37)

    # Link komentara

  7. Zeljko, svaka ti cast!!!
    (Milos, 9. maj 2011 22:04)

    # Link komentara

  8. Velike cestitke Obradovicu, njegovim igracima. Ni najmanje ne zelim da umanjim njihov trijumf, ali mislim da nije lose da se uporede najbolji u Evropi, sto Pao ocigledno jeste, i to godinama, sa NBA. Vec dvadesetak godina su evropski igraci brojni u NBA, prave se poredjenja, uglavnom kako je samo pitanje vremena kada ce evropska liga biti ravnopravna. Koliko sam ja video finalnu utakmicu sa Makabijem, a i neke meceve najboljih timova, ta razlika je jos uvek primetna. Narocito u odbrani i u brzini igraca, kad se cesto gledaju NBA utakmice pa onda ponekad euroleague, kao da je u pitanju usporeni film, eto i u finalu ljudi sutiraju trojke do mile volje, niko ih ne cuva... Evropska kosarka ima bolju timsku igru i cini mi se bolju taktiku ali prilicna razlika i dalje postoji. Svejedno, Zeljko Obradovic je ponos evropske kosarke i podize njen nivo koliko je to moguce, svaka cast.
    (objektivno, 9. maj 2011 21:25)

    # Link komentara