Dejan Bodiroga za B92: “Moramo da budemo inovatori“

Proslavljeni košarkaški reprezentativac naše zemlje Dejan Bodiroga od ponedeljka se nalazi na novoj funkciji. Posle imenovanja Dragana Đilasa za predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Bodiroga je preuzeo mesto potpredsednika zaduženog za reprezentativne selekcije. Tim povodom Bodiroga je bio B92, a u intervjuu je istakao šta ga očekuje kao novog potpredsednika Saveza, kao i ko je za njega favorit za osvajanje titule u regionalnoj NLB ligi na završnom turniru, koji je u toku u Ljubljani...

Milan Bošković
Pošaljite komentar
  1. slazem se ja svim vashim komentarima...ali prvo treba da iskorenimo ustaljenu naviku nashih trenera u nizim kateogrijama gde ima mame i tate guraju pare u dzepove kako bi njihova decica igrala, stime deca koja nisu talentovana dobijaju prilike da igraju a oni talentovani se bacaju u drugi plan. samim tim ti neki individualci koji se spominju ce opet doci na scenu nase kosarke...cuce se za njih. dokle god mame i tate upravljaju klubovima u nizim kateogrijama talentovana deca i pravi buduci sportisti, koji igraju ovaj sport jer ga vole a ne zbog toga sto ih roditelji teraju, ce doci do izrazaja. a do tada...Ameri izvolite...
    (duka, 26. april 2011 21:01)

    # Link komentara

  2. uz sve uvažavanje dejana bodiroge, dodao bih da u kss trebamo dati šansu najpre dobrim igračima,neka se seti naš reprezentativac kada smo osvajali mnogobrojne medalje sa njegovom generacijom da su to sve bili tridesetogodišnjaci,mom omiljenom sportu sa svim košarkašima i celokupnom rukovodstvu, želim pre svega zdravlje, a i medalje.
    (milan, 26. april 2011 08:17)

    # Link komentara

  3. Siguran sam da neću izmisliti toplu vodu kad kažem da je Dejan Bodiroga najveći gospodin naše košarke!
    Najiskrenije se nadam da će biti veoma uspješan kao funkcioner u Savezu. Istini za volju draže bi mi bilo da je on na čelu Saveza a ne bilo ko od političara. Lično mislim da je odbojka najbolji primjer uspješnog saveza kojeg vode bivši uspješni sportisti!
    Da ne dužim, Dejanu želim mnogo uspjeha na novoj funkciji, uz molbu da se svim silama potrudi da se vrati onaj prepoznatljivi šarm naše košarke! Nekada su naši igrači bili nosioci u klubovima sa 19 i 20 godina, uostalom Dejan je bio najmljađi stranac u Italiji, a danas o našim talentima samo slušamo priče a svi redom sjede na klupama (npr. hvaljeni B.Bogdanović iz Partizana).
    Mnogo sreće i da se vrati stari sjaj naše košarke.
    Živio Dejane, jedan je profesor,doktor,akademik košarkaških nauka Dejan Bodiroga.
    (miloš marčeta, 24. april 2011 21:02)

    # Link komentara

  4. Za početak ta inovacija bi mogla da bude uvođenje crvenih dresova Srbije. Nismo više Jugoslavija, a priča o prepoznatljivosti ne pije vodu,poslednji put plavi su digli pehar 2002.
    Pamte nas po igračima i imenu a ne kao plave.
    (Despot, 23. april 2011 16:55)

    # Link komentara

  5. Bravo za Bodirogu i novo rukovodstvo KSS. TESKO NAMA ako perspektivu nasoj kosarci obezbedjuju DZAVAJI,DZERALS,GIST i VESELI. To su nama mlade snage!
    (kosarkas, 21. april 2011 23:59)

    # Link komentara

  6. Vec vidim za 2 godine na sajtu i forumima B92 komentare tipa: ,,Dejane odlazi", ,,...bio je fenomenalan kosarkas,ali kao rukovodilac se i nije bas nesto pokazao..." i slicno.

    Ovo ne govorim zato sto sam mnogo pametan i vidovit, pa se kao pravim pametan. Ovakve scene pratim aktivno vec 15 godina i svaki funkcioner bio on iz politike ili sporta, zavrsava svoj mandat uz iste ovakve povike i sigurno cemo svi biti slozni u tome da je mogao ,,mnogo, mnogo bolje!!!" jer smo takvi ljudi: ako budemo redovan ucesnik polufinala, smatracemo da smo trebali da osvojamo ta prvenstva, ako budemo prvaci evrope smatracemo da smo trebali da budemo prvaci sveta, ako budemo i prvaci sveta fali ce nam olimpijska medalja (jer bez nje sve do tada uradjeno pada u vodu)i tako sve dok ne budemo apsolutni, neprevazidjeni jedni jedini u istoriji (a i sire) interplanetarnipobednici, prvaci Suncevog sistema, Mlecnog puta, kompletne vasione, a i sire..... Ako i sve to postignemo trn u oku ce nam biti predsednik saveza koji je pustio korenje, pa sebicno ne da svoju fotelju i nece da ode ko da je samo za njega pravljena...

    Ovo ne znaci da smo ih sve nepravedno terali. Ima i onih koje jos uvek sa pravom pokusavamo da oteramo i nesto nam ne ide, ali otici ce i oni pre ili kasnije, dace bog... Ali prica sa svim funkcijama je upravo onakva kakvu sam gore naveo. Zato niko i ne pokusava da nesto drasticno popravlja kad dodje na vlast vec odmah pocinje da krade, jer i sam zna da cemo traziti njegovu ostavku ove ili sledece godine....

    Kad sve ovo sagledam, zapravo ne znam kako da se na kraju postavim prema njima....
    (cvele, 21. april 2011 01:33)

    # Link komentara

  7. @mladi: Wu-tang je u pravu, ali se mozda pogresno izrazio. Cinjenica je da u zadnje vreme nemamo dobre individualce. Uglavnom,u zadnje vreme dolaze robotizovani igraci. Cinjenica je da Ameri cene individualni kvalitet jer lako je napraviti dobar tim ako imas dobre individualce. Seti se Bodiroge, Divca, Danilovica, Paspalja, Kukoca, Radje, Drazena (de facto spadaju u Yu skolu kosarke iz koje je srpska potekla), svi su bili vrhunski individualci i svi su u svojim timovima bili alfa igraci medjutim, to im nije smetalo da se uklope u tim. Osim Tea u novoj generaciji nemamo jakog individualca koji jednim potezom moze da resi utakmicu. Mozda Bjelica ima tu zicu, ali pitanje je da li ce se razviti u tom pravcu. Ostalo - solidni igraci i nista vise. (Ne nipodastavam nikoga, samo pokusavam da budem objektivan u oceni i da se ne samozavaravam.)Ono sto je meni zanimljivo i drago je to da je Djilas kao vazan sraf DS bez reci u tim uvrstio Bodirogu koji je blizak DSS. Kamo srece da takva meritokratija ( izbor po zaslugama i vrednosti) vlada i u ostalim sferama naseg drustva.
    (anbeast, 20. april 2011 21:05)

    # Link komentara

  8. mladi
    mrzovoljni odgovoran na tvoj simpaticni komentar. samo cu izkazati da mi je drago da si svjestan u kojoj deceniji se nalazis i u koje kosarkasko doba zivish. Nadam se da upravni odbor ne razmisljaji u tvom pravcu logike.
    ajde saberi se sad malo.
    (Wu-tang, 20. april 2011 14:22)

    # Link komentara

  9. "Mislim da mnogi povezuju predsednika Đilasa sa rešavanjem finansijskih problema, ali je on pre svega jedan veliki navijač košarke, neko ko je bio na zadnja tri Svetska prvenstva i ne znam koliko Evropskih, pokazuje da voli taj sport i da prati iako do tada nije imao nikakvu funkciju."

    Voleo bih i ja da idem na svetska i evropska prvenstva, cak bih i lovu skupio jednom u zivotu naravno za jeftinije ulaznice ;) , ali cak i tada odakle mi vremena za to, jer ako hocu da zaradim dovoljno onda radim kao rob(da ne kazem nesto manje politicki korektno). Zato nas novi predsednik kssa sve stize i da bude gradonacelnik i otac i privatnik i u vrhu stranke. Ko mi je kriv kad nisam dovoljno dobro isplanirao svoje vreme iliti u prevodu kad se bavim necim korisnim a ne politikom!
    (theGreat, 20. april 2011 02:09)

    # Link komentara

  10. Wu-tang
    Jel si cuo nekad za srpsku skolu kosarke?
    Kakva bre Amerika i Americki stilovi?
    O cemu ti pricas?
    Pa nasi igraci se ne kljukaju steroidima da bi bili zivotinje...
    Razmisli o tome...
    Ameri nikad nece imati Kicanovica,Djordjevica i ostale legende...
    (mladi, 20. april 2011 00:46)

    # Link komentara

  11. Ne treba rezultat da bude u prvom planu u takmicenju mladjih kategorija vec razvoj pojedinih perspektivnih igraca. Tek u seniorima rezultat dolazi kao prioritet.
    (g4, 19. april 2011 21:07)

    # Link komentara

  12. Svidja mi se akcenat na mlade. Treba razvijati talentirane igrace - a ne gledati klubski interes u smislu 3-4 pobjede vise ako igra iskusniji igrac. Volio bi kad bi se moglo replicirati americki sistem, ali umjesto univerzitetskih timova na neki drugi nacin promovisati mlade.
    Ljudi, mi nemamo atlete. Vecina su timski orijentirani igraci, to ne ide tako. Mora biti raznovrsnosti. Kopirajte sto vise moguce strategija za treninge amerikanaca.
    (Wu-tang, 19. april 2011 18:35)

    # Link komentara