Red Bull Cliff Diving: Tri sekunde za večnost

Predstojećeg vikenda u Čileu startuje ovogodišnje izdanje Red Bull Svetske serije u skokovima u vodu. 12 najboljih svetskih takmičara iz osam zemalja od Rapa Nuija kreće u borbu za najveće priznanje u sportu u kojem tri sekunde označavaju večnost, a i najmanja greška može da košta mnogo. Ove godine turneja ima sedam stanica na tlu Severne, Srednje i Južne Amerike, i Evrope, a svaka garantuje veliku borbu do poslednjeg trenutka…

Jelena Trajković
Pošaljite komentar
  1. Najjace takmicenje skokova u vodu na nasim prostorim je oduvjek bilo i ostalo u Mostaru sa Starog Mosta.
    (mostarac, 9. maj 2011 21:54)

    # Link komentara

  2. Ovo je neverovatno umece. Ko nije skakao bar sa 10 metara ne moze shvatiti koliko umece i koncentracija su potrebni da bi se dobro izvrsio skok. Ako se za nijansu pogresno proceni pri skoku na glavu, to moze lako biti pogubno.
    (Marko, 12. mart 2011 20:32)

    # Link komentara

  3. Ovo postoji od kako znam za sebe! jos kao klinjo sam gledao skokove sa Vezirovog mosta u Podgorici! ali posljednjih godina nisam vidio da se skace!
    (Marko RS, 12. mart 2011 10:37)

    # Link komentara

  4. Takmicenje pod okriljem Red Bula je pocelo 2009. i na to se mislilo na pocetku teksta. Normalno je da cliff diving postoji od mnogo ranije. U svakom slucaju se radi o fantasticnom takmicenju sa odlicnim sportistima i zaista bih zeleo da se takmicenje odrzava negde u nasoj okolini, bilo da je to u Podgorici ili ponovo u Dubrovniku.
    (Fitti, 11. mart 2011 20:57)

    # Link komentara

  5. Takmičenje u cliff diving-u postoji duže od 10 godina, a ne od 2009. godine. Većina ovih vrhunskih takmičara, na čelu sa Orlandom Dukeom, je skakala i tada. Ističem njega, jer od svih takmičara u ovom sportu ima najviše titula. Podgorica pamti zlatno doba, početkom prve decenije ovog vijeka, kada se nekoliko godina za redom ovo takmičenje održavalo u istom gradu i kad je 3 godine za redom pobjeđivao Duke. Koji je razlog da se takmičenje preseli iz Podgorice, koja je imala idealne uslove, možda čak i najidealnije od svih, ne znam. Ali mogu da kažem da iskreno žalim i nadam se da će se ovo takmičenje ponovo vratiti u Podgoricu. Pozdrav od velikog obažavaoca skokova u vodu iz PG
    (PG, 11. mart 2011 12:43)

    # Link komentara