Boris Strel za B92: "Srbiji je potreban pravi pristup"

Nekadašnji jugoslovenski šampion u skijanju Slovenac Boris Strel u ekskluzivnom intervjuu za B92 prokomentarisao je trenutnu situaciju u srpskom skijanju i razmotrio mogućnosti daljeg razvoja tog sporta. Strel se trenutno nalazi u Beogradu gde promoviše Međunarodni sajam zimske opreme, turizma i rekreacije "Ekspo-zima", koji se od 2. do 5. decembra održava na Beogradskom sajmu.

Pobednik Svetskog kupa u veleslalomu u Kortini d'Ampeco 1981. godine i osvajač bronzane medalje na Svetskom prvenstvu u Šladmingu 1982. rado se seća zlatnih godina jugoslovenskog skijanja.

Nina Kolundžija, LB
Pošaljite komentar
  1. pozdrav, majstore. kao dete radovao sam se tvojim, Bojanovim i Rokovim pobbedama. sve najbolje
    (jugoslaven, 5. decembar 2010 16:57)

    # Link komentara

  2. Skijanje je divan sport, ali u Srbiji ima smisla da se razvija kao rekreativna aktivnost. Razvijati skijaski sport u Srbiji ozbiljno i ocekivati svetske rezultate je potpuno apsurdno. Ima isto smisla kao i razvoj surfovanja na talasima. Mi prosto nemamo ni klimatske ni geografske uslove za tako nesto. Decembar je, a kod nas nigde sneg jos nije pao, a otopice se vec u martu. Za to vreme Austrijska skijaska federacija ima svoju skolu skijanja na gleceru na 2500mnm, gde tokom cele godine mogu da vezbaju.
    Da, mogu da se naprave individualni uspesi, poput onih porodice Kostelic, ali to je proizvod ekstremne licne upornosti ali i toga da su njima Alpi ipak na dva sata od kuce. Ko hoce da se zrtvuje i da plati, slobodno, a drzava bolje da pomaze druge sportove poput plivanja i atletike, da nam deca ne budu debela i grbava.
    (Skijanje je divan sport, 3. decembar 2010 09:22)

    # Link komentara

  3. Ali nagradno pitanje: koji je to trener koga su izabrali i koji nam je doneo toliko radosti osamdesetih godina? Bojan Krizaj? barem ste to mogli staviti u tekst, jer ne verujem da iko ko je laik kao ja zna koji je to trener bio. PS.i onda kazu da su srbi majorizirali Jugu, da jesu onda bi u skijaskoj reprezentaciji bili vecina srbi a ne Slovenci.
    (Strelac, 3. decembar 2010 06:04)

    # Link komentara