Aman, Šlirencauer ili neko treći?

Nešto više od mesec dana posle Svetskog kupa u alpskom skijanju, predstojećeg vikenda kreće i borba za veliki Kristalni globus u ski skokovima. Domaćin otvaranja Svetskog kupa za sezonu 2010/11 biće finski Kusamo, gde će prvo biti održano timsko takmičenje, a potom individualno. Za najvećeg favorita pred početak sezone sigurno važi Švajcarac Simon Aman, koji je prošle godine osvojio sve što je mogao, ali se isto tako velike šanse daju i Gregoru Šlirencaueru, prethodnom osvajaču Globusa…

Jelena Trajković
Pošaljite komentar
  1. Od svih skakaca za koje sam navijao, jedan se uvek izdvajao, a to je Simon Aman. Iako mu je mnogo trebalo da od Salt Lake-a svoje znanje pretoci u pobede u svetskom kupu, ja sam samo cekao dan kada ce eksplodirati, a preprosla i narocito prosla sezona su bile fantasticne. Sto se tice novogodisnje turneje, moram da napomenem da je 2008/2009 u Garmisu pobeda poklonjena Lojclu, jer su sudije osakatile Amana koji je od Austrijanca imao ukupno duze skokove za tri metra. To bi bila njegva druga pobeda, posto je prethodno slavio u Obersdorfu. Posle toga, tesko da bi mu neko stao na put. Naravno, vec smo navikli da Austrijanci dobijaju koji bod vise od ostalih. Samo bih pomenuo i ljude za koje sam navijao u nekim periodima: Kazujosi Funaki, Sven Hanevald, Jane Ahonen, Andreas Kutel.
    (djole_sl, 29. novembar 2010 13:24)

    # Link komentara

  2. Ova Jelena je car, piše tekstove o Formuli 1 i Ski Skokovima, ne verujem, svaka čast.

    Pro Patria Finlandia! Janne, Matti & Ville
    (Nemanja, 28. novembar 2010 21:33)

    # Link komentara

  3. Mislio sam da novu sezonu nikada necu docekati, a sa sada je napokon stigla i jedva cekam okrsaje, ali je Sliri ipak moj favorit!
    (Goldy, 27. novembar 2010 13:13)

    # Link komentara

  4. Go Schliri !!! Go Österreich !!!
    (Kokorayko, 26. novembar 2010 14:24)

    # Link komentara