Miodrag Janković za B92: "Klubovi znaju svoje obaveze"

Iako novi šampionat Srbije kreće 14. avgusta, mnogi klubovi se nalaze u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Pre svih, u najtežoj situaciji nalaze se Čukarički, Hajduk iz Kule, BKS, Metalac i donedavno stabilni Javor.

Povrh svega, u Smederevu i Hajduku se trenutno vode stečajni postupci. Takođe, većina superligaša još nije dobila licence za novu sezonu.

Miloš Todorović
Pošaljite komentar
  1. tole uskoro menja Blatera.
    (fantomash, 2. avgust 2010 06:25)

    # Link komentara

  2. Ko je u krizi neka primi infuziju ili fuziju kako to zovu.
    (Chetovodja Chakcha, 22. jul 2010 02:38)

    # Link komentara

  3. Jelen STECAJ Liga!
    (tranzicija, 21. jul 2010 10:51)

    # Link komentara

  4. Zreb za PLS je 22.jula. Bas me zanima da li ce Crveni Djavoli dozvoliti Metalcu da igra na Cika Daci.Ovo je sramota,izgleda da tole obezbedjuje bodove partizanu
    (Branko, 20. jul 2010 18:29)

    # Link komentara

  5. Ma sta svirate?SVI znamo sta ce se desiti.Rok ce biti prolongiran za neki dan a onda cete lepo svima progledati kroz prste i sve to sa izgovorom"kakos e ne bi ugrozila regularnost".I nikog nece biti briga.

    Sta treba da uradite?Trebate da izbacite klubove u stecaju(Ajduk iz Kulu)klubove bez stadiona (Metalac)i ubacite Radnicki iz KG i Napredak.Ali vi to necete nikad uraditi jer ako izbacite Gurua iz Kule i one MEtalce Partizan gubi 12 sigurnih bodova.
    (Dragojlo, 20. jul 2010 18:03)

    # Link komentara

  6. Mi prvenstveno trebamo, kao i Hrvati svesti ligu na 10 klubova, a možda čak i na osam, kao Slovenci. U tu ligu bi trebalo uključiti klubove koji bi imali sve potrebno, klubove sa tradicijom i navijačima. Tu prvenstveno mislim na: Zvezdu, Partizan, Vojvodinu, Napredak, Radnički (N), Radnički (K), Sloboda Užice (ili sad Sevojno, kako li se već zove)... Tim klubovima bi savez trebao pomoći nekom finansijskom injekcijom, kako bi ti klubovi mogli dovoditi dobre igrače i tad bi kvalitet same lige bio veći. Mislim da je to rješenje, jer gore je ovako. Ovako imamo samo 3 solidna kluba i klubove koji nemaju ni pošten stadion, a s druge strane ispaštaju klubovi s tradicijom i navijačima. Mislim da bi savez ozbiljno trebao razmisliti o ovome, jer od ovakve "Super lige" nećemo dalje od3, kola u kvalifiaijama za Evropu.
    (Dok se zemlja oko Sunca kreće..., 20. jul 2010 17:24)

    # Link komentara

  7. ko nema licencu napolje iz elite, pa neka nam liga ima 6 klubova ali to neka bude kako valja , jedna cuka igra na njivi, nista bolji teren nije ni u kuli, a zamislite uzice i gornji milanovac centri fudbala a njihovi superligasi igraju u kragujevcu i u lucanima strasno,,, pustite loznicu u prvu ligu pa da vidite sta je fudbalski grad.,.,.,,.,
    (monopol, 20. jul 2010 17:18)

    # Link komentara

  8. Uff da hoce hajduk kula da se ugasi pa da nam svima ispuni zelju.
    (Dzomba zasluzio si lopove, 20. jul 2010 17:17)

    # Link komentara

  9. Daj bre teraj taj Cukaricki iz lige pa kome su oni potrebni.Svake godine zbog njihovih sumljivih poslova dovodi se regularnost u pitanju.Sta je to FSS uzeo u kompezaciju za proslu sezonu to nikada niste objavili.zasto cutite o tome ,dajte odgovor.Koliko kvadrata je onaj Mustiklin sin dao i kome.
    (grk, 20. jul 2010 17:12)

    # Link komentara

  10. Tole odlazi!!!
    (Dragan Aca Bulic, 20. jul 2010 16:44)

    # Link komentara

  11. Kad ce zreb za PLS? Ipak je to nase najzanimljivije fudbalsko takmicenje.
    (001, 20. jul 2010 16:42)

    # Link komentara

  12. Jedan je krusevacki Napredak!Napred Napredak!
    (veljko, 20. jul 2010 15:34)

    # Link komentara

  13. @ kojekude
    Najlakse je udariti na Cukaricki.A kao bolje je u drugim klubovima...
    (mustafa, 20. jul 2010 15:13)

    # Link komentara

  14. KOLIKO PARA SMO DOBILI OD UCESCA NA MONDIJALU?
    Koliko para je uzeto od ulaznica, tv prava, reklama, sponzora, dresova, suvenira...??
    Gde su te pare?? Kome idu? Kome treba kuca fudbala?
    Zasto FSS ne pomogne fudbalske centre u Nisu, Kragujevcu, Uzicu, Kraljevu??
    Dokle vise da se gura taj Hajduk, BSK, Cuka i ostali, koji zajedno nemaju 200 navijaca?? Zar nije lepse dati neku pomoc u vidu rekonstrukcija stadiona u pomenutim gradovima, dati im malu finansijsku injekciju i pustiti ih u JSL?
    Ali dok je nama T. KAradzica, ici ce mo samo unazad!!
    (Lignjoslav, 20. jul 2010 15:13)

    # Link komentara

  15. Od 16 timova 7 je u problemima...znaci katastrofa,treba izbaciti one koji ne mogu ispuniti uslove pa nek igra 3 kluba ako treba...ligu treba smanjiti na 14,kao i drugu...i ne treba pustati nekog u ligu samo zato jer je nekakav centar..
    Mi imamo trenutno ligu u kojoj 3 kluba se ne mogu nazvati profesionalnima,a kvalitet lige je ravan ligama Luksemburga,Litvanije,a opet losiji od liga Izraela,Kazahstana,Slovacke i sl.
    Naravno likovi poput ovog jankovica su tu propast samo pospesili!
    (Hellas Verona, 20. jul 2010 15:06)

    # Link komentara

  16. pricaj mi pricu opet ce biti dopusteno bsk,hajduku, da igraju na livadama bez licenci i s ogromnim dugovima prema igracima i trenerima pa se posle cudimo sto nam je liga ovakva.pa normalno da nije regularna kad nemamo ni osnovne uslove
    (dzomba zna kako, 20. jul 2010 14:58)

    # Link komentara

  17. Klubovi znaju svoje obaveze ? Rece i ostade ziv ! Koje obaveze ? Da placaju licence, delegate, sudije,kontrolore ,posmatrace.....a tereni ko njive,igraci bosi,tribine prazne, a FSS i svi u njemu cvetaju.Tu nema ni F od fudbala.
    (raspad, 20. jul 2010 14:54)

    # Link komentara

  18. Daj, bre....pa ovo je smešno. Svi znamo da će pola klubova iz "Super lige" biti bez adekvatnih uslova za nastupe. Tako je iz sezone u sezonu. O čemu pričamo? Šta je poenta ovakvih izjava? Da je neke pravde i da nam je zemlja uređena kako treba, samim tim i FSS, klubovi poput Čukaričkog ne bi mogli da primirišu ni trećoj ligi, a naročito ne "eliti". U tom rangu je i Hajduk iz Kule, Metalac... Opet se trese gora, a rodiće se miš...
    (kojekude, 20. jul 2010 14:40)

    # Link komentara