Novak Đoković - godina 2009.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković iza sebe ima prilično uspešnu sezonu. U prvom delu osvojio je titule u Dubaiju i Beogradu, da bi u završnici godine dodao još tri – u Pekingu, Bazelu i Parizu. Đoković je konstantno igrao dobro, samo dva puta je ispao pre četvrtfinala (Brizbejn i Rolan Garos), a mrlju na sezonu baca jedino lošiji učinak na Gren slem turnirima (polufinale US opena, četvrtfinala na AO i Vimbldonu i treće kolo RG-a).

Pošaljite komentar
  1. Nole igra bolje jer je popravio elemente u igri i prilagodio ih je tvrdoj podlozi.Popravio je kondiciju,popravio prvi servis,"uveo u igru"bekhend slajs",koji nije samo "napadacki i odbrambeni" udarac,vec i udarac sa kojim se lopta moze drzati u igri sa manje rizika i umaranja,a i sluzi da se promeni ritam protivnika.Zahvaljujuci odigravanju "bekhend
    slajsa"Novak je popravio i "drop sot".Jedina greska u njegovom odigravanju "drop sota" sto ga odigrava van terena,umesto da ga igra kad se nalazi u terenu.Loptica duze putuje,pa i ako dobro odigra,protivnik ima vise vremena da stigne.Nole je popravio i voley.Cesce izlazi i time ne samo da skracuje poen,vec i optimalno izvlaci korist iz svoje agresivne igre.Od igraca koji samo prebacuje sa osnovne linije,uvodjenjem u igru ovih elemenata,postao je"all round player". Nadal zato stagnira,sto svoju igru nije unapredio i prilagodio podlozi.Zato stagnira.
    (sergije miletic, 23. novembar 2009 19:22)

    # Link komentara

  2. leeee...bas sam imao veliku zelju da procitam sve ovo,ali kada sam video koliko ima,zelja za citanjem je od jednom nestala :DD mogli ste to malo krace :PP
    (Arsa, 22. novembar 2009 22:06)

    # Link komentara

  3. Zaboravih da kazem da je tekst savrseno opremljen-slike i klipovi su fenomenalno izabrani.Bravo jos jednom
    (fan, 22. novembar 2009 15:55)

    # Link komentara

  4. Odlicna analiza cele Novakove sezone.Odvno nismo citali analiticke tekstove.
    Nole je stvarno bolji u ovom delu sezone i igra onovo kao nekada.Samo napred Nole!
    Napred i B92 sa ovakvim tekstovima
    (fan, 22. novembar 2009 15:45)

    # Link komentara

  5. Stvarno dobar tekst, i tačan!

    Sada kad gledam Novaka, čini mi se da nekako bolje igra, sa više varijacija čak nego kako je igrao kad je bio u onoj strašnoj formi početkom 2008. godine. Možda ne toliko konstantno, ali te slajs, te lob, pa forhend sa više dubine, pa često varira topspin... da izbaci protivnika iz ritma i tome slično. Baš mi se čini da je promena reketa bila dobar potez na duge staze, i da sada to počinje da se 'isplaćuje', tako da kažem.

    Ajmo Nole!
    (brzi, 22. novembar 2009 11:56)

    # Link komentara

  6. Analiza i snimci su za kriticare sa kratkim pamcenjem!
    Ovakav uspeh posle, onako, nesrecnog poraza od Nadala u Madridu, koji je usput receno,
    slomio i samog Nadala, jer posle te, ja mislim, najteze pobede u karijeri, pocinje i Nadalovo posrtanje! Posle tako nesrecnog poraza se treba oporaviti i smoci snage za nastavak igranja je PRAVO CUDO!

    Nole, kapa dole!!!

    SVAKA CAST!!!
    (aleksandar, 22. novembar 2009 11:40)

    # Link komentara

  7. Odličan tekst! Jako temeljan i iscrpan.
    (SuperAjvar, 22. novembar 2009 02:20)

    # Link komentara

  8. Fantastična analiza. Samo nastavite tako.

    Nole, uz tebe smo!
    (Grand Chelem, 22. novembar 2009 00:53)

    # Link komentara