Meč sa Francuskom: Navijajmo sportski!

Samo par dana je ostalo do utakmice između Srbije i Francuske, koja bi mogla da bude presudna za plasman naše reprezenatcije na Svetsko prvenstvo koje će se sledeće godine održati u Južnoj Africi. Da li će se utakmica uopšte igrati zavisi i od ponašanja naših navijača, jer su ’galski petlovi’ u nekoliko navrata zapretili da će napustiti teren ukoliko gledaoci budu zviždali njihoj himni.

Vladimir Đorđević
Pošaljite komentar
  1. u prvom redu kultura postovanja tudje himne,bez zvizduka, nek' samo srpska pesma odjekuje marakanom...sve brat do brata slozno iz inata
    (fuTbaler90, 9. septembar 2009 20:36)

    # Link komentara

  2. Naravno da je nekulturno zvizdati tudjoh himni i da to ne treba raditi, ali otkud Francuzi bas sad da pokrenu to pitanje i da prete da ce napustiti teren. Kada im je pre dve godine u sred Pariza ceo stadion (utakmica Francuska - Tunis na stadionu 'Francuska', 80 hiljada ljudi, od toga bar 70 hiljada Tunizana) izvizdao Marseljezu, nisu napustili teren. A ni nekoliko meseci kasnije kada se to ponovilo na istom mestu u mecu sa Marokom. Sve je to samo psiholoski pritisak starih majstora prevare i intrige. A na nama je da ignorisemo njihovo razmazeno ponasanje i da, naravno, ne zvizdimo njihovoj i pevamo nasu himnu.
    (srbin u francuskoj, 9. septembar 2009 14:10)

    # Link komentara

  3. Voleo bih znati bar jedan razlog da se zviždi nečijoj himni.Ako ih mrzimo pa što onda igramo fudbal sa njima.Dok se svirala naša himna u Francuskoj su svi ćutali,ali to ipak govori dosta o nama samima. Napred Srbija :)
    (popimperija, 9. septembar 2009 13:40)

    # Link komentara

  4. nikola o cemu ti pricas? ja se nesecam da se himna menjala svakih deset godina, ima li smo himnu ej sloveni koju smo pevali pedeset i vise godina da bismo odnedavno presli na boze pravde
    (ranko, 8. septembar 2009 20:54)

    # Link komentara

  5. marseljeza je jedna sjajna himna zaista. steta bi bilo ne cuti je od zvizduka.
    (cinik, 8. septembar 2009 18:28)

    # Link komentara

  6. Kako može zviždanje da se opravda sa "nije bratska zemlja" - kategorijom. Pa ovo je fudbalska utakmica i to kvalifikacije za svetsko prvenstvo. Ako se druge reprezentacije nesviđaju zato što "nisu bratske", ni netreba da igramo kvalifikacije. Imamo "super ligu" dosta nam i to, pa nećemo morati da slušamo druge himne. Himna se pušta iz poštovanja prema protivniku! Mislim da oni "navijači" koji ni ovaj minimum nemogu da izdrže, ni netrebaju da budu na gledalištima.
    (cs, 8. septembar 2009 13:00)

    # Link komentara

  7. @(Nikola..., 8. septembar 2009 10:17)
    Greska je kada slucajno uzmes pogresnu carapu i navlacis na nogu. Pustanje pogresne himne je nemarnost, nebriga, neobrazovanost, NEPOSTOVANJE... mene je licno povredilo to. Naravno ne treba mi to da radimo, ali se za to ne moze reci da je greska iako lici na gresku. Mislim da kapiras sta hocu da kazem:))))
    (puf Pomozite eSrbiji: http://www.kide83.com/erepublik/?ime=ivicaSR, 8. septembar 2009 12:21)

    # Link komentara

  8. A meni francuzi kazu da i oni zvizde svojoj himni u sred Francuske a pogotovu svi oni ne zadovoljni muslimani. A nama ce da odu sa stadiona, nek odu sa svog kad im tamo zvizde
    (Arsenal, 8. septembar 2009 11:02)

    # Link komentara

  9. Uzalud svi apeli. Mislim da je zvizdanje himni nemoguce izbeci. Cak i da nas FIFA odrapi po dzepu ili da sa Rumunima igramo pred praznim tribinama ili ne daj Boze da nas eliminisu sa Mundijala stoka ce i dalje da zvizdi jer....
    (srpski inat je cudo, 8. septembar 2009 10:38)

    # Link komentara

  10. Delijo nema potrebe za tim, greske su sastavni deo zivota. Nisu Francuzi krivi sto se kod nas himne, zastave, grbovi i ustavi menjaju na svakih 10 godina.
    (Nikola..., 8. septembar 2009 10:17)

    # Link komentara

  11. bravo za b92!! Jos kad bi se odstampali kakvi pamfleti sa ovom molbom plus tekstom himne i podijelili na stadionu, to bi bio pun pogodak za organizaciju ovog a i svih buducih meceva nase reprezentacije.
    Ajmo Orlovi!!!
    (ne znam zvizdati, 8. septembar 2009 04:25)

    # Link komentara

  12. Ukoliko zvizdanje Marseljezi zaista bude u tolikoj mjeri da izazove opravdano napustanje terena od strane francuskih fudbalera, srpski fudbaleri u tom trenutku treba to isto da urade, da napuste teren i solidarisu se sa svojim francuskim kolegama.
    (Glas razuma, 8. septembar 2009 02:51)

    # Link komentara

  13. "Neka se samo naši navijači zapitaju kako je nama kada nam u gostima zvižde našoj himni.", rekao je Zoran Tošić.
    A pre dva dana jedan reprezentativac je rekao da nasoj himni nikada niko nije zvizdao.
    Zasto Tosic izmislja da nasoj himni neko zvizdi?
    (Fudo, 8. septembar 2009 02:35)

    # Link komentara

  14. kapiram ja taj fer plej na tribinama i to, ali sta je kad se nasoj himni zvizdi, nama su Rumuni zvizdali, ejj, Rumuni.. ee Platini zbog kao moci koju imate oticice te u baraz i ispasti pa se vi pitajte da li vas je zvizdanje himni izbacilo?
    (Gasol 1/8, 8. septembar 2009 01:57)

    # Link komentara

  15. cutacu taj minut-dva kao zaliven... al' posle... izgubicu glas! ! !
    (djolaja, 8. septembar 2009 01:22)

    # Link komentara

  16. Nisu u pitanju samo Francuzi. Velika sramota je pala na nase navijace kad su zvizdali himni Jermenije, koja je pravoslavna zemlja. Dobro je da se prekine sa ovom praksom inace cemo uskoro zvizdati i Ruskoj ili Grckoj himni.
    (navijac, 8. septembar 2009 01:16)

    # Link komentara

  17. Pre otprilike dva meseca nama su na mecu odbojkaske svetske lige izmedju Francuske i Srbije pustili hej sloveni,a sto je najgore od svega niko nije reagovao na to!?Ni igraci dok su to slusali,ni savez a ni mediji!?Dakle,slazem se da ne treba da zvizdimo marseljezi ali bilo bi lepo da im u sredu na Marakani pustimo umesto marseljeze npr. nemacku himnu :D pa da ih onda kulturno pozdravimo aplauzom!
    (delija, 8. septembar 2009 01:05)

    # Link komentara