„Tur D’Frans“: Borba od Monte Karla do Pariza

Tradicionalno druga po redu trka iz „fantastične trojke“ „Tur D’Frans“ ove godine će biti vožena po 96. put. Najprestižnija biciklistička trka na svetu startuje 4. jula individualnim hronometrom u Monte Karlu, a cilj će biti 26. jula, po tradiciji, na Jelisejskim poljima u glavnom gradu Francuske, Parizu.

Tokom 23 dana na programu će biti 21 etapa, ukupne dužine 3.445 kilometra, a prvi put posle 2005. godine jedna etapa će biti i timski hronometar, dužina individualnog hronometra, kojim će trka startovati, biće najkraća jedne etape na „Turu“ od 1967, a takođe će prvi put u istoriji trke pretposlednjeg dana biti vožena planinska etapa.

Jelena Trajković
Pošaljite komentar
  1. Nema sta da se prica....zna se....Contador je kralj!!! Najbolji vozac koji je ikad sjeo na bicikl!!!Kakav Lance kakvi bakraci??? On nemoze da se popne na Verbier,sta ce raditi na Alpe d' Huez-u????Trka je exstra zanimljiva,na svim segmentima.....Hushovd uzima zelenu majicu 100%....tackasta za Schlecka...bela,mladi Schleck....a zuta CONTADOR!!! Zapamtite ovo....!!!
    (miso, 20. jul 2009 23:58)

    # Link komentara

  2. interesantnos pracenja ovog sporta je jednaka gledanju ribica u akvarijumu, izvin'te
    (wlado, 10. jul 2009 10:34)

    # Link komentara

  3. Steta sto su prosle godine sevali doping skandali, pa mnogi nemaju pravo da se takmice.Bilo bi mnogo zanimljivije sa jos par imena!Mada i ovako ce biti vrhunska zabava!!!
    (Ivan, 6. jul 2009 18:14)

    # Link komentara

  4. Bice ovo odlicna trka. Jedva cekam prve brdske etape da vidimo ko ima snage za zutu majicu.
    (basso, 4. jul 2009 11:20)

    # Link komentara