Điro D’Italija: Proslava jubileja bez branioca roze majice

Ovogodišnja trka “Điro D’Italija”, tradicionalno prva iz “fantastične trojke”, biće 92. po redu, a na njoj će biti proslavljen veliki jubilej, čak 100 godina od prvog Đira, održanog 1909. godine.

Trka počinje 9. maja hronometrom u Veneciji, a završava se poslednjeg dana maja u “većnom gradu”, prestonici Italije, Rimu. Tokom trke će biti vožena 21 etapa, ukupne dužine 3.454,5 kilometara.

Jelena Trajković
Pošaljite komentar
  1. sta je sa BETINIJEM I MEKJUANOM?
    (Edvin Mozes, 8. maj 2009 23:25)
  2. Betini je u penziji, a Mekjuan propušta trku. Preteška je i ima malo etapa koje mu odgovaraju.
    Lepa prezentacija.
    (Maxim, 9. maj 2009 11:53)
  3. Hvala na lepoj prezentaciji jubilarnog Gira.

    Preporucujem jedan fenomenalan sajt za sve ljubitelje biciklizma i one koji bi hteli da se isprobaju u ‘Fantasy Cycling’ - vodjenu svog tima i igrama predikcije - [link]/.
    Tokom cele sezone specijali – prolecni klasici, Giro, Tour, Vuelta, vodite svoj tim i pobedite. Na sajtu se nalaze i sve informacije o trkama, istorijski podaci, rezultati, intervjui, liste ucesnika i jos mnog toga.
    Sada je aktuelan specijal za Giro d’ Italia - [link] sa tri razlicite kompeticije, u neke se mozete ukljuciti i tokom trke.

    Bilo bi jako lepo kada bi se jos neko iz Srbije pridruzio, udruzeni bili bi jos jaci!

    Puno pozdrava i uspeha,
    Dragan
    Max011
    (Dragan, 10. maj 2009 10:10)
  4. Moram da vas pohvalim. Prvo ste poceli da pratite Moto GP kako zasluzuje a sada ste i Djiro odlicno najavili, samo tako nastavite, za manje od dva meseca i eto Tura!
    (Marko, 15. maj 2009 01:08)