Duljaj za B92: " Vreme Šahtjora tek dolazi"

Ukrajinski klupski fudbal doživljava zvezdane trenutke. U polufinalu kupa UEFA igraju dva tima iz te zemlje, nešto što je teško bilo zamislivo prethodnih godina. Medjutim, realnost je da će 20.maja na stadionu "Šukru Saračoglu" u Istanbulu igrati jedan ukrajinski klub, Dinamo ili Šahtjor. I dok je kijevski Dinamo "temelj" ukrajinskog fudbala decenijama unazad i ponos cele zemlje, Šahtjor ili Rudar iz Donjecka je pre 15-ak godina počeo svoj meteorski uspon potpomognut desetinama miliona dolara milijardera Rinata Ahmetova.

Igor Vujičin
Pošaljite komentar
  1. "...u istoriji "Šahtara" kako Ukrajinci zovu klub iz Donbasa."

    A zasto ga vi zovete Sahtjor? Valjda Ukrajinci znaju kako im se zove klub :)
    Znam da se na ruskom kaze Sahtjor, ali kakve to veze ima???
    (Z, 8. maj 2009 17:33)
  2. Najbolje da se vratiš u Partizan, ti, Kežman i Ilić kapiten pa da se na jesen trese mušema !!!
    (Dida Teslić, 10. maj 2009 09:29)
  3. Po meni je on fenomenalan igrac. Uvek borben i nikad se ne stedi.
    Ne znam zbog cega ga nema u reprezentaciji u zadnje vreme.
    (Marko, 10. maj 2009 21:15)
  4. Duljaj je najbolji igrac u Sahtjoru zajedno sa Darijom Srnom.mada je mnogo bolje igrao u crno-belom dresu,ali kao sto Duljaj kaze Sahtjor ce tek sad poceti da igra dobro!
    (Capa grobar, 11. maj 2009 14:53)
  5. Duljaj da je najboli u Sahtjoru!? Mora da se salis, pa Duljan niti nema mjesta u pocetnoj postavi. Ovo sta si rekao za Daria Srbu stoji, uz to sto je njihov najbolji igrac, nosi i kapetansku traku.
    (miloS, 12. maj 2009 02:40)
  6. jedan je DARIO SRNA
    (b.b.b, 12. maj 2009 16:10)
  7. Kao sto sam vec procitao a i ja se slazem da je prava steta sto Duljaj ne igra za reprezentaciju, ustvari steta je sto vec duze vreme ne igra jer da su svi igrali kao on ili se bar toliko trudili ne bi nas ni pre jedno godinu dana bilo sramota da gledamo reprezentativne utakmice! Sve pohvale njemu na odlicnim partijama...
    (IVAN, 20. maj 2009 08:50)
  8. Na kojim to odlicnm partijama cestitas Duljaju! Pa momak je odigrao ukupno 3 utakmice ove sezone za Sahtojr u europskim natjecanjima od njih ukupno 16! Te sakupio jos 7 utakmica u domacem prvenstvo, sto znaci samo 10 utakmica je odigrao cijele sezone! Impresivno!
    (Fernando Tores, 21. maj 2009 18:05)
  9. Na kojim to odlicnm partijama cestitas Duljaju! Pa momak je odigrao ukupno 3 utakmice ove sezone za Sahtojr u europskim natjecanjima od njih ukupno 16! Te sakupio jos 7 utakmica u domacem prvenstvo, sto znaci samo 10 utakmica je odigrao cijele sezone! Impresivno!
    (Fernando Tores, 21. maj 2009 18:05)
    Daj bre otkacite se vise.Koji problem postoji u vasim glavama meni stvarno nije jasno. Gledajte u svoje dvoriste i ostavite nas na miru. Momak je dragulj u svakom pogledu, i kao covek i kao fudbaler. Koliko god da je igrao zasluzuje sve cestitke za posten pristup, fanaticnu borbenost i skromno ponasanje u svemu. U svakom slucaju za pet godina koliko je proveo u tom klubu ostavio je veliki trag i dao ogroman doprinos svim uspesima. Nije ova titula rezultat rada i igara samo ove sezone, vec unazad nekoliko godina. A Dukica je za sve to vreme bio genijalan. Svaka mu cast i sve najbolje u buducnosti.
    (SRKI, 24. maj 2009 16:15)
  10. E Hrvati, ima samo jedna razlika kad poredite Srnu i Duljaja: Srna je vas najbolji igrac, a Duljaj nama i ne igra u reprezentaciji. Uporedite recimo Vidica i Srnu.
    (Gavrilo Princip, 9. jun 2009 10:02)